Members gsarig Δημοσ. 22 Μαρτίου Members Share Δημοσ. 22 Μαρτίου Στη δική μου περίπτωση ένας σημαντικός λόγος (όχι ο μοναδικός, προφανώς) που προτιμώ τα Surface Pro από τα παραδοσιακά λάπτοπ είναι γιατί με βολεύουν περισσότερο για desktop χρήση από άποψη εργονομίας. Πιάνουν τον ελάχιστο δυνατό χώρο στο γραφείο λόγω απουσίας πληκτρολογίου, και προσφέρουν μια επιπλέον οθόνη (έχω μόνιμα κουμπωμένες 3 οθόνες συν αυτή του Pro 8 = 4 συνολικά). Έτσι κι αλλιώς, και κλασικό λάπτοπ να είχα, στο γραφείο θα χρησιμοποιούσα εξωτερικό πληκτρολόγιο/ποντίκι. Από άποψη επιδόσεων δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα, αλλά φυσικά πηγαίνω πάντα για το πιο ισχυρό τους μοντέλο - π.χ. τώρα είμαι στα 32GB μνήμης (τα 8GB είχαν αρχίσει να μου φαίνονται για πρώτη φορά ανεπαρκή πριν από κάτι λιγότερο από μια δεκαετία - απορώ πώς τα διαθέτουν ακόμα). Όσο για τη φορητότητα, εξαρτάται από την χρήση που κάνεις. Αν θες απόλυτη ευελιξία σε περίεργες συνθήκες, το Surface Pro είναι ίσως το καλύτερο. Είναι πολύ άνετο στο αεροπλάνο, σε πολύ στενάχωρα τραπεζάκια (όπου μπορείς να το έχεις χωμένο σε μια γωνιά και να παίζεις με ασύρματο πληκτρολόγιο), το έχω χρησιμοποιήσει στηρίζοντάς το ακόμα και σε κάσα παραθύρου. Αν όμως ταξιδεύεις συχνά και θες να χρησιμοποιείς την συσκευή στο κρεβάτι ή ακουμπώντας τη στα πόδια, ένα παραδοσιακό λάπτοπ είναι καλύτερο, λόγω του πιο στιβαρού πληκτρολογίου και της καλύτερης κατανομής του βάρους. Επίσης, ένα μειονέκτημα των Surface Pro (και όλων των Surface, υποθέτω) σε σχέση με τα Macbook, είναι η μπαταρία, που στην καλύτερη θα βγάλει γύρω στις 6-7 ώρες με το ζόρι και θα πρέπει πάντα να έχεις κάπου εύκαιρο τον φορτιστή. Επιπλέον, οι επιδόσεις πέφτουν αισθητά όταν μένει εκτός πρίζας. Εάν, δηλαδή, ήμουν συνέχεια στο δρόμο και χρησιμοποιούσα την συσκευή τον περισσότερο χρόνο μου ως "laptop" και όχι ως desktop, δεν αποκλείεται να προτιμούσα να πάω σε Macbook λόγω της μεγαλύτερης οθόνης και της αυτονομίας όπου, μέχρι να δούμε τους νέους Snapdragon, δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο. Αυτό που στη θεωρία φαίνεται να είναι κάτι ενδιάμεσο, με στιβαρό πληκτρολόγιο, μεγάλη οθόνη αλλά και αρκετή ευελιξία σε ειδικές συνθήκες, είναι το Surface Laptop Studio. Εκεί όμως το μειονέκτημα που βρίσκω, και ο λόγος που δεν το έχω αγοράσει, είναι το σχετικά μεγάλο (αν και όχι απαγορευτικό) βάρος, και, κυρίως, η κακή αυτονομία. Αν βελτίωνε αισθητά την αυτονομία και μείωνε έστω και λίγο το βάρος, θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου Προσωπικά ειχα surface pro, και μετά αντίγραφο της σαμσουνγκ (galaxy book 12 πού είχε και το πλεονέκτημα της oled οθόνης). Τωρα σκέφτομαι να δοκιμάσω κατι 2 σε 1. Με χαλάει πού δε θα βγαίνει τελειως το πληκτρολόγιο με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο βαρυ, αλλα τα βρίσκεις φθηνότερα, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία (πχ με oled οθόνη πού προτιμω), και κύριως αναβαθμίζονται ευκολότερα πχ για να αλλάξεις μπαταρία και να βάλεις παραπάνω μνημη και ssd. Αλλά δεν ξέρω αν θα με βόλεψε το ιδιο. Φαντάζομαι πρέπει να τα σκασω για να βγάλω μόνος μου συμπέρασμα αφου καθε χρηση είναι διαφορετική.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 7 ώρες πριν, MikeKata είπε 1200$ (τιμές Αμερικής) για 8GB RAM και 256GB SSD εν έτει 2024... Σα να το έχουμε παρακάνει λίγο με το ξεζούμισμα του καταναλωτή... Όχι τίποτα άλλο, δεν είναι και μήλο να μπορεί, έστω να κρυφτεί πίσω από αστείες δηλώσεις του τύπου "τα 8GB δικά μας είναι 16 του ανταγωνισμού". Windows είναι... Στα χρήματα αυτά σίγουρα δεν είναι VFM. Πληρώνεις, ξεκάθαρα, σχεδίαση και μάρκα. Εκτός θέματος: σίγουρα τα 8GB της apple ΔΕΝ είναι 16, αλλά δεν είναι 8. Είναι παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση ούτε με τη δική της λογική συμφωνώ. Θα έπρεπε τα 16GB να είναι το minimum για τέτοια κατηγορία τιμής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freegr Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου Εξακολουθούν να παραμένουν πανάκριβα ακόμα και από ένα δυνατό MacBook που είναι καλύτερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου Κάνουμε ένα λάθος βασισμένο στην ελληνική πραγματικότητα. Όλα αυτά είναι business συσκευές κατά βάση με τεράστια έμφαση στην φορητοτητα αλλά και στην touch screen. Έχω ζήσει τα μοντέλα περιστασιακά σε εργασία και έχω συνεργαστεί με άλλους επαγγελματίες που τα χρησιμοποιούσαν. ΔΕΝ αντικαθιστουν το βασικό σας PC. Είναι το εργαλείο δουλειάς σε όσους κινούνται πολύ καθώς επίσης και σε όσους τα χρησιμοποιούν έξω στο πεδίο. Γι αυτό και οι μικρότερες οθόνες. Είναι σαφέστατα ποιοτικά αλλά όπως όλα τα άλλα αντίστοιχα προϊόντα τα λες και ακριβά. Αλλά και ένα οποιοσδήποτε άλλο αντίστοιχα ποιοτικό laptop με touch screen δεν κοστίζει λιγότερο ούτε έχει τόσο περισσότερα θύρες κλπ. Όλα είναι compact. Θεωρήστε την αλλη μια επιλογή Εάν το touch screen και η μεγαλύτερη δυνατή φορητοτητα δεν σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τότε σωστά πρέπει να κοιτάξετε κάπου αλλού. Εννοείται ότι τα 8gb δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει σαν μοντελο πουθενά πια σήμερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SWBiiLive Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου εχω επαγγελματικο λαπτοπ lenovo με 16 gb ram που το αγορασα με 150euro + 100 για extra ram και ssd δισκο δηλαδη 250 ευρω συνολο πριν 5 χρονια και εχει και IPS οθονη + bacκlight πληκτρολόγιο γιατι να δωσω 1200 για 8 gb ram? υ.γ. ενδεχεται να πει καποιος... refurbish και εγω θα απαντησω... 5 χρόνια σαν σκυλι δουλευει το ατιμο! 😃 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα