Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μισθωτής φοιτητικής στέγης συνεπέστατος και με μηδέν φθορές στο ακίνητο.Λόγω τό ότι λήγει το συμβόλαιο σε 6 μήνες ήρθα σε έπαφη με το ιδιοκτήτη για παράταση του μισθώματος .Ζήτησε από 250   ,600. Υπάρχει προθεσμία χρόνου  για να παραμείνω  και πέραν της λήξης  μέχρι  να βρώ άλλη κατοικία , εφόσον  λήξει το συμβόλαιο  είναι δυνατόν να ζητάει τοσο  μεγάλο μίσθωμα ( σε σχέση με το πρώτο? ) ;

Δημοσ.
25 minutes ago, 2781968 said:

Είμαι μισθωτής φοιτητικής στέγης συνεπέστατος και με μηδέν φθορές στο ακίνητο.Λόγω τό ότι λήγει το συμβόλαιο σε 6 μήνες ήρθα σε έπαφη με το ιδιοκτήτη για παράταση του μισθώματος .Ζήτησε από 250   ,600. Υπάρχει προθεσμία χρόνου  για να παραμείνω  και πέραν της λήξης  μέχρι  να βρώ άλλη κατοικία , εφόσον  λήξει το συμβόλαιο  είναι δυνατόν να ζητάει τοσο  μεγάλο μίσθωμα ( σε σχέση με το πρώτο? ) ;

Όχι, δεν υπάρχει προθεσμία χρόνου για να παραμείνεις και πέραν της λήξης μέχρι να βρεις άλλη κατοικία, άρχισε να ψάχνεις από τώρα αν νομίζεις ότι θα σου πάρει τόσο πολύ.

Και ναι, εφόσον το συμβόλαιο λήγει μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή, όσα θέλει μπορεί να ζητήσει, όπως ακριβώς και εσύ μπορείς να του αντιπροτείνεις όσα θέλεις, κανένας σας όμως δεν έχει υποχρέωση να δεχτεί την προσφορά του άλλου. Αν τα βρείτε έχει καλώς, αν όχι τότε εσύ ψάχνεις για άλλο σπίτι και αυτός για άλλον μισθωτή. Τόσο απλά.

Δημοσ.

Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στο ακίνητο; Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως αν ήσουν για λιγότερα από τρία (3), δεν μπορεί να σε αναγκάσει να φύγεις. Αν δηλαδή είχατε κάνει ακόμα και συμβόλαιο με αναγραφόμενη διάρκεια δύο (2), αυτό δεν ισχύει. Διαφορετικά, είσαι αναγκασμένος να το αφήσεις με την λήξη του συμβολαίου. Επίσης, θα πρότεινα να αποφύγεις γνωστές ομάδες του fb που ασχολούνται με το θέμα, καθώς εκεί θα ακούσεις να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Ζήτα καλύτερα μια συμβουλή από κάποιον υπεύθυνα, π.χ. λογιστή κτλ. Καλή τύχη σε κάθε περίπτωση, καθώς η αναζήτηση στέγης έχει γίνει γολγοθάς πλέον...

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Ubersoldier said:

Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στο ακίνητο; Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως αν ήσουν για λιγότερα από τρία (3), δεν μπορεί να σε αναγκάσει να φύγεις. Αν δηλαδή είχατε κάνει ακόμα και συμβόλαιο με αναγραφόμενη διάρκεια δύο (2), αυτό δεν ισχύει. Διαφορετικά, είσαι αναγκασμένος να το αφήσεις με την λήξη του συμβολαίου. Επίσης, θα πρότεινα να αποφύγεις γνωστές ομάδες του fb που ασχολούνται με το θέμα, καθώς εκεί θα ακούσεις να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Ζήτα καλύτερα μια συμβουλή από κάποιον υπεύθυνα, π.χ. λογιστή κτλ. Καλή τύχη σε κάθε περίπτωση, καθώς η αναζήτηση στέγης έχει γίνει γολγοθάς πλέον...

Αυτό στα bold έχει προϋποθέσεις, η ελάχιστη τριετής διάρκεια αφορά μόνο την περίπτωση κύριας κατοικίας, και όχι γενικότερα όλες τις μισθώσεις. Συνεπώς για να τον προστατεύσει η συγκεκριμένη διάταξη θα πρέπει όχι μόνο να μην έχει περάσει τριετία, αλλά και η συμφωνημένη χρήση να είναι για κύρια κατοικία, δλδ με απλά λόγια στο συμβόλαιο να αναγράφεται ξεκάθαρα πως το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία του μισθωτή.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω για ποια πόλη μιλάμε, πάντως στην Αθήνα και σε άλλες, τα 250€ μάλλον πρέπει να τα ξεχάσεις.

Κάνε μια έρευνα να δεις τι παίζει, γιατί μπορεί να μη βρίσκεις αυτό που θες κάτω από 400-500€ και να συμφωνήσετε με τον νυν ιδιοκτήτη σε μια καλύτερη τιμή από τα 600€ που ζητάει πλέον, και να γλιτώσεις μετακόμιση κ.λπ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...