philos Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου Καλησπέρα! Τρέχω μια virtual machine (Windows 10) στο Oracle VM VirtualBox στα Windows 11. Το θέμα: το 100% χρήση δίσκου στον taskman της virtual machine Windows 10 (read/write) αντιστοιχεί σε πολύ μικρό ποσοστό από την πλευρά των Windows 11 που τρέχω το virtual box. Μπορεί και μόνο 10 - 15%. Ο δίσκος είναι M2 ssd. Υπάρχει δυνατότητα να δώσω περισσότερους πόρους σκληρού δίσκου read/write (megabytes per second) στην εικονική μηχανή; Έχω ψάξει σε google και youtube, όλοι μιλάνε μόνο για το πως θα κάνω extend τη χωρητικότητα του δίσκου, πράγμα που δεν με ενδιαφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Γινεται η δουλεια μεσα στο VM ? Αν ναι , τι σε απασχολει ποσο απασχολειται ο "φυσικος" δισκος ? Bαλε και το extension pack αν δεν το εχεις βαλει ηδη. Εχει να δηλωσεις τον disk controller ως nvme ? Αν ναι , καντο και δες τι διαφορα θα εχει , αν εχει καποια. Επεξ/σία 22 Μαρτίου από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
philos Δημοσ. 22 Μαρτίου Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Γινεται η δουλεια μεσα στο VM ? Αν ναι , τι σε απασχολει ποσο απασχολειται ο "φυσικος" δισκος ? Bαλε και το extension pack αν δεν το εχεις βαλει ηδη. Τρέχω xampp μια παλιά έκδοση και όταν ζορίζεται η mysql πάει τον δίσκο 100% (πλευρά virtual machine), ενώ στο κανονικό taskman βλέπω 10 - 15% χρήση. Και το query αργεί πάρα πολύ. Γι αυτό θέλω να δώσω κι άλλους πόρους. Επεξ/σία 22 Μαρτίου από philos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, mphxths said: Bαλε και το extension pack αν δεν το εχεις βαλει ηδη. Εχει να δηλωσεις τον disk controller ως nvme ? Αν ναι , καντο και δες τι διαφορα θα εχει , αν εχει καποια. 14 minutes ago, philos said: Γι αυτό θέλω να δώσω κι άλλους πόρους. Τα παραπανω που εγραψα ? Παντως να ξερεις οτι απο τους level 2 hypervisors , το virtualbox ειναι μακραν ο,τι πιο αργο εχω δει. Εχω συγκρινει vmware με vbox και ηταν η μερα με την νυχτα σε ταχυτητα. Δεν αναφερομαι καν σε features. Τα λεω ολα αυτα , μηπως αλλαξεις hypervisor Επεξ/σία 22 Μαρτίου από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση. Είναι αναγκαία η χρήση windows και μάλιστα τα 10άρια για xampp; Δεν θα μπορούσε να γίνει σε κάποια διανομή linux ή έστω σε 7άρια; Επεξ/σία 22 Μαρτίου από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
donblunts Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου Δοκίμασε να δώσεις μεγαλύτερο Priority μέσω του Task Manager στο service του VB, αν και αυτό νομίζω αφορά μόνο πόρους CPU. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα