George10001 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 Καλησπερα σε ολους, μπορει παρακαλω καποιος να προτεινει καποιον καλο παραγωγο μελιου (κατα προτιμηση με βιολογικη πιστοποιηση) απο οπου μπορω να προμηθευτω καλης ποιοτητας μελι; ευχαριστω!
Gataros Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Αγοράζουμε τα 2 τελευταία χρόνια, πολύ καλό αλλά αρκετά τσιμπημένο. Με πιστοποιήσεις κλπ. https://arkadiko-meli.gr/ Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2024 από Gataros 3
villasg Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Βασικανα μας εξηγησεις τι/ποιο μελι σου αρεσει . Πχ εγω λατρευω την "Ελατοβανιλια-περλα" βυτινας ( ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ 6975200000 / 6985931000 ή Ασημακοπουλος 6949792951 ). anyway www.acheloos. gr www.meliamali.gr ΛΑΚΩΝ 694 870 0608 βιολογικό μέλι : κυβέρτι Μελισσοκομία 6930698572 www.bebee-organichoney.gr Βρασταμος 6944297534 Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2024 από villasg 3
phanispal Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 Περιοχή; Ψάχνεις για ποσότητα ή λίγα κιλά για οικιακή χρήση;
andreaspA Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2024 41 λεπτά πριν, villasg είπε www.acheloos. gr Μολις παραγγειλα! εψαχνα χρονια να βρω βανιλια ξανα. Ειχα εναν -συγχωρεμενο- μελισσοκομο που εβγαζε βανιλια ψηλα στην Κορινθο... προς Στυμφαλια μερια.
George10001 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, Gataros said: Αγοράζουμε τα 2 τελευταία χρόνια, πολύ καλό αλλά αρκετά τσιμπημένο. Με πιστοποιήσεις κλπ. https://arkadiko-meli.gr/ Ευχαριστώ πολύ! Θα παραγγείλω απο αυτο το μελι. Ειδα και τη σελιδα τους. Ενδιαφερον 5 hours ago, villasg said: Βασικανα μας εξηγησεις τι/ποιο μελι σου αρεσει . Πχ εγω λατρευω την "Ελατοβανιλια-περλα" βυτινας ( ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ 6975200000 / 6985931000 ή Ασημακοπουλος 6949792951 ). anyway www.acheloos. gr www.meliamali.gr ΛΑΚΩΝ 694 870 0608 βιολογικό μέλι : κυβέρτι Μελισσοκομία 6930698572 www.bebee-organichoney.gr Βρασταμος 6944297534 Ευχαριστω θερμά για τις συστασεις, αλλα με κάθε σεβασμό θεωρώ (και ΔΕΝ ειμαι ο μόνος) ότι οποιος μελισσοκομος χρησιμοποιει μεταχειρισμένα λάστιχα αυτοκινητων στις βασεις των κυψελων του, δεν πραττει σωστα. Αυτο, περα απο την ρυπανση του περιβαλλοντος (καθως τα λαστιχα αυτοκινητων εχουν διαφορες τοξικες ουσιες), οι οσμες απο τα μεταχειρισμένα λαστιχα αναδυονται στην γυρω περιοχη και επισης και στις κυψέλες! Οποτε δεν θα αγοραζα ποτε μελι απο καποιον τετοιο παραγωγό και λυπαμαι που βλεπω αρκετους παραγωγους να κανουν κατι τετοιο το οποιο κατα τη γνωμη μου επρεπε να απαγορευεται! Ειδικα στην περιπτωση των παραγωγων βιολογικου μελιου που υποτιθεται οτι χρησιμοποιουνται πιο αυστηρες μεδοθοι παραγωγης, ειναι ακομα πιο λυπηρο μονο και μονο επειδη δεν το απαγορευει η νομοθεσια να βλεπεις επισης μεταχειρισμενα λαστιχα αυτοκινητων στις βασεις των κυψελων. Δυστυχως, οπως φαινεται στις φωτογραφιες τους, καποιοι παραγωγοι απο οσους αναφερατε χρησιμοποιουν μεταχειρισμενα λαστιχα αυτοκινητων, και απο τους βιολογικους που αναφερατε. Απο εναν απο οσους προτεινατε, εχω παραγγείλει και μου ηλθαν καποια μελια με ασπρο αφρο στην επιφανεια.... του τα επεστρεψα και πηρα τα λεφτα μου πισω... Απο ειδος μελιου, το αγαπημενο ειναι το βελανιδι, αλλα τρωω και αγοραζω απο ολα τα ειδη γενικα. Ενας αλλος απο οσους προτεινατε, χαιρομαι που παρατηρησα οτι δεν χρησιμοποιει λαστιχα, θα επικοινωνησω μαζι του. και για τον Βρασταμο απλα δεν μπορεσα να βρω καμια πληροφορια. 5 hours ago, phanispal said: Περιοχή; Ψάχνεις για ποσότητα ή λίγα κιλά για οικιακή χρήση; περιοχη Θεσσαλονικη, Αλλα θα εκανα παραγγελια απο ολη την ελλαδα, πια στελνουν σχεδον ολοι οι παραγωγοι με box now αρκετα οικονομικα. Ειμαι ιδιωτης οποτε για οικιακη χρηση. Ευχαριστω για την απαντηση. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2024 από George10001
johnykim Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα. Έχω δοκιμάσει έλατο πέρλα, που είναι από τα αγαπημένα μου, από εδώ: https://melikikilas.gr/ Τον βρήκα τυχαία από το Facebook group "Από τον παραγωγό, στον καταναλωτή" https://m.facebook.com/groups/163677352435513/ Το είχε 15/κιλό και ήταν πολύ καλό. Δεν έχω δοκιμάσει από αλλού το συγκεκριμένο μέλι, αλλά μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Στο παραπάνω γκρουπ, μπορείς να βρεις κι άλλους παραγωγούς κάνοντας μια αναζήτηση για μέλι.
vamvakoolas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 οσο και αν εχει ξεφυγει τα τελευταια χρονια, καποτε ασχολιοταν πιο σοβαρα και μονο για μελι. Ωστοσο μπορεις να βρεις αρκετους παραγωγους (ακομα και τον ιδιο) για προμηθεια https://www.orinimelissa.com/search/label/Μελισσο-Αγγελίες
The_Judas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, George10001 είπε Ευχαριστώ πολύ! Θα παραγγείλω απο αυτο το μελι. Ειδα και τη σελιδα τους. Ενδιαφερον Ευχαριστω θερμά για τις συστασεις, αλλα με κάθε σεβασμό θεωρώ (και ΔΕΝ ειμαι ο μόνος) ότι οποιος μελισσοκομος χρησιμοποιει μεταχειρισμένα λάστιχα αυτοκινητων στις βασεις των κυψελων του, δεν πραττει σωστα. Αυτο, περα απο την ρυπανση του περιβαλλοντος (καθως τα λαστιχα αυτοκινητων εχουν διαφορες τοξικες ουσιες), οι οσμες απο τα μεταχειρισμένα λαστιχα αναδυονται στην γυρω περιοχη και επισης και στις κυψέλες! Οποτε δεν θα αγοραζα ποτε μελι απο καποιον τετοιο παραγωγό και λυπαμαι που βλεπω αρκετους παραγωγους να κανουν κατι τετοιο το οποιο κατα τη γνωμη μου επρεπε να απαγορευεται! Ειδικα στην περιπτωση των παραγωγων βιολογικου μελιου που υποτιθεται οτι χρησιμοποιουνται πιο αυστηρες μεδοθοι παραγωγης, ειναι ακομα πιο λυπηρο μονο και μονο επειδη δεν το απαγορευει η νομοθεσια να βλεπεις επισης μεταχειρισμενα λαστιχα αυτοκινητων στις βασεις των κυψελων. Δυστυχως, οπως φαινεται στις φωτογραφιες τους, καποιοι παραγωγοι απο οσους αναφερατε χρησιμοποιουν μεταχειρισμενα λαστιχα αυτοκινητων, και απο τους βιολογικους που αναφερατε. Απο εναν απο οσους προτεινατε, εχω παραγγείλει και μου ηλθαν καποια μελια με ασπρο αφρο στην επιφανεια.... του τα επεστρεψα και πηρα τα λεφτα μου πισω... Απο ειδος μελιου, το αγαπημενο ειναι το βελανιδι, αλλα τρωω και αγοραζω απο ολα τα ειδη γενικα. Ενας αλλος απο οσους προτεινατε, χαιρομαι που παρατηρησα οτι δεν χρησιμοποιει λαστιχα, θα επικοινωνησω μαζι του. και για τον Βρασταμο απλα δεν μπορεσα να βρω καμια πληροφορια. περιοχη Θεσσαλονικη, Αλλα θα εκανα παραγγελια απο ολη την ελλαδα, πια στελνουν σχεδον ολοι οι παραγωγοι με box now αρκετα οικονομικα. Ειμαι ιδιωτης οποτε για οικιακη χρηση. Ευχαριστω για την απαντηση. γιατί να παίρνεις τα ρίσκα με παραγωγούς αμφιβόλου ποιότητας; Εφόσον είσαι την Θεσσαλονίκη υπάρχει ο συνεταιρισμός μελιού Χαλκιδικής-Σιθων. 12.5 ευρώ το 1.5 κιλό πευκόμελο ή ανθόμελο αλλά έχει και ότι άλλο θέλεις: http://www.honeysithon.gr/#post-1166 Αυτό έλλειπε να αγοράζαμε μέλι από Πελοπόννησο ενώ έχει τεράστια παραγωγή στην Μακεδονία. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2024 από The_Judas 2
villasg Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Τα αγαπημενα μου μελια , το πρωτο ειναι φιλου εδω σε διπλανο χωριο ( Αφρατι Ευβοιας ) : Spoiler
giwfys Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2024 https://www.vatopedi.com/gr/product/honey/imv-0044/010602000002/organic-monastic-chestnut-honey-from-mount-athos-450g-intense-flavor-deep-red-nectar-with-subtle-bitterness-full-bodied-aroma 1 3
Kapetanakos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Στις 21/3/2024 στις 8:25 ΜΜ, Gataros είπε Αγοράζουμε τα 2 τελευταία χρόνια, πολύ καλό αλλά αρκετά τσιμπημένο. Με πιστοποιήσεις κλπ. https://arkadiko-meli.gr/ +1 από εμένα και εγώ από εκεί αγοράζω πολύ καλός τιμές λογικές.
andreaspA Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Στις 21/3/2024 στις 8:42 ΜΜ, villasg είπε www.acheloos. gr ψωνισα απο αυτον. Για να δουμε τι δοκιμασουμε...
Getta Robo Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 On 21/03/2024 at 20:07, George10001 said: Καλησπερα σε ολους, μπορει παρακαλω καποιος να προτεινει καποιον καλο παραγωγο μελιου (κατα προτιμηση με βιολογικη πιστοποιηση) απο οπου μπορω να προμηθευτω καλης ποιοτητας μελι; ευχαριστω! Δοκιμασε και το Ευβοια Γη Εχει παρα πολυ ωραια μελια, βραβευμενα και παντα με πιστοποιηση.
northjohn Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2024 Στις 22/3/2024 στις 12:54 ΜΜ, The_Judas είπε Απο εναν απο οσους προτεινατε, εχω παραγγείλει και μου ηλθαν καποια μελια με ασπρο αφρο στην επιφανεια.... του τα επεστρεψα και πηρα τα λεφτα μου πισω... Ο άσπρος αφρός στο μέλι σημαίνει ,συνήθως, πιο γνήσιο - φυσικό προϊόν με λιγότερη επεξεργασία από τον παραγωγό. Ο αφρός αυτός που περιέχει γύρη και κερί οφείλεται κυρίως στο ότι δεν έγινε μικροφιλτράρισμα και στο ότι δεν παρέμεινε το τρυγημένο μέλι στην δεξαμενή για πάνω από 15 ημέρες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις