Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω μενω Γερμανια, απο φετος 2024 μπηκε ενας καινουριος νομος οπου οποιος φταχνει καινουριο τζακι πρεπει να εχει ενα ειδικο φιλτρο στην καμιναδα, Δεν παιζει ρολο αν το τζακι ειναι ενεργειακο η οχι απλα στην εξοδο στην καμιναδα να εχει ειδικο φιλτρο.

Για την καμιναδα εδω ετσι κι αλλιως υποχρεωτικα την καθαριζει συνεργειο καθε χρονο και σου δινει πιστοποιηση την οποια την δινεις καθε χρονο στις αρχες και απλα τωρα περιλαμβανει και την αλλαγη του φιλτρου.

Στο μελλον  αυτο το μετρο θα μπει και για τα παλια τζακια που εχουν τοποθετηθει πριν το 2024.

Πιστευω αυτο θα γινει και στην Ελλαδα.

• Like 1
Δημοσ.

Εντωμεταξύ όσοι μιλάνε υπέρ του ανοικτού (πέραν του αισθητικού) έχουν κάτσει ποτέ μπροστά σε ενεργειακό;
ΚΑΙ μεγαλύτερη αίσθηση ζεστασιάς έχεις συνήθως (οι πυρίμαχες επενδύσεις που έχουν αντανακλούν καλύτερα την υπέρυθρη ακτινοβολία από τα κλασικά πυρότουβλα των ενεργειακών) ΚΑΙ μια χαρά χαζεύεις την φλόγα και αν φτιάξεις λίγο την ροή του αέρα κάνει πολύ ωραία εφφέ που σε ζαλίζουν, ΚΑΙ αν είσαι ακουστικός τύπος, αναλόγως του ξύλου που θα βάλεις, μπορείς να ακούσεις κιόλας...

Δημοσ.
Στις 21/3/2024 στις 11:06 ΠΜ, Ntinaras είπε

Εγω παντως που εχω, θελω να το γκρεμισω. (θες να στο δωσω? :P )

Πιανει παρα πολυ χωρο, και μου χαλαει ολη τη διαρυθμιση του χωρου.  (θελω να βαλω την τηλεοραση στη θεση του)

Πρακτικα ζεσταινει μονο μεσω ακτινοβολιας, οποτε μονο αν καθεσαι ακριβως μπροστα.

Ρουφαει ολη την ζεστη απο το υπολοιπο σπιτι και την βγαζει απο την καμιναδα

βρωμιζει το σαλονι με καπνα και σταχτη

ειναι ταλαιπωρια να το καθαριζεις και να βαζεις ξυλα

και ολο αυτο για 5 φορες τον χρονο...

Στις 21/3/2024 στις 11:16 ΠΜ, nikos121 είπε

Εγω εχω ενεργειακο και θελω να το βγαλω γτ μου εχει βγαλει τη ψυχη.

Μηπως να τα κανουμε τραμπα;

Το ίδιο και γω. Το έφτιαξα το 1997 ανοιχτό τότε που όλοι οι νέοπλουτοι έπρεπε να έχουμε τζάκι γιατί δεν υπήρχε στο αρχικό σχεδιασμό του σπιτιου. Καλιτέχνες αυτοί που το έφτιαξαν ποτέ δεν είχα πρόβλημα τράβαγε ωραία. Ξύλα είχα δικά μου ευτυχώς έκαιγα - εκαιγα ζέστη στο χώρο ποτέ μόνο όταν καθόσουν κοντά του.

Το μόνο καλό που προσφέρει το ανοιχτό κανένα παϊδάκι , καμιά μπριζόλα κανένα λουκάνικο. Να δουλεύουν φουλ και τα καλοριφέρ και ζέστη να μην έχω. Πέντε χρόνια το σφράγισα και τουλάχιστον εχει ζέστη από το καλοριφέρ γιατί δεν την τραβάει η καμινάδα.

Το καλοκαίρι υπάρχει πρόγραμμα να το καταστρέψω και να πάει στον αγύριστο.

Για τον ts αν βολεύει βάλε μία ξυλόσομπα να καταλάβεις και ζέστη.

ετσι για ενθυμιο🤣

mparoytokapnismeno.jpg

Δημοσ.
Στις 21/3/2024 στις 11:06 ΠΜ, Ntinaras είπε

Εγω παντως που εχω, θελω να το γκρεμισω. (θες να στο δωσω? :P )

Πιανει παρα πολυ χωρο, και μου χαλαει ολη τη διαρυθμιση του χωρου.  (θελω να βαλω την τηλεοραση στη θεση του)

Πρακτικα ζεσταινει μονο μεσω ακτινοβολιας, οποτε μονο αν καθεσαι ακριβως μπροστα.

Ρουφαει ολη την ζεστη απο το υπολοιπο σπιτι και την βγαζει απο την καμιναδα

βρωμιζει το σαλονι με καπνα και σταχτη

ειναι ταλαιπωρια να το καθαριζεις και να βαζεις ξυλα

και ολο αυτο για 5 φορες τον χρονο...

σκληρές αλήθειες αλλά από κάποιον έπρεπε να ειπωθούν. Η μόνη χρησιμότητα του είναι για ένα ζευγάρι στην ρομαντική φάση, να πιει ένα κρασάκι και να κυλιστεί μετά στα κιλίμια. Εάν όμως ακολουθήσεις και το παρακάτω:

Στις 21/3/2024 στις 4:04 ΜΜ, tarantules είπε

Αν βάλεις σχετικά μεγάλη τηλεόραση , πχ από 65'' και πάνω , υπάρχουν κάτι πολύ ωραία βιντεάκια να κατεβάσεις που δείχνουν εικονικά τζάκια και είναι καλύτερα και από τα πραγματικά.Ακούς και το σκάσιμο που κάνουν τα ξύλα όταν καίγονται.Άσε που υπάρχουν και χίλια άλλα βίντεο με εξωτικά τοπία και φτοιάχνεις οτι ατμόσφαιρα θες.

βάζεις και στην οθόνη μια ταινία με κιλιμοκύλισμα και καθάρισες

• Haha 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει σωστό ή λαθος σε τέτοια περίπτωση.Ο καθένας τι του αρέσει και τι προτιμάει μέσα στο σπίτι του.
Δεν έχει νόημα να λέμε υπερβολές τύπου τραβάει όλη την ζέστη από τα καλοριφερ,και τσιτάτα και να προσπαθούμε με το ζόρι να πείσουμε τον άλλον που θέλει το ένα ή το άλλο τζάκι.

Εμένα μου αρέσει το κλασσικό,δεν θα έβαζα ποτέ ενεργειακό,τουλάχιστον με το τωρινό σκεπτικό,μπορεί μετά από κάποια χρόνια να έχω άλλη άποψη και ναι έχω κάτσει δεκαδες φορές μπροστά από ενεργειακά φίλων.Ε τι να κάνουμε δεν είναι η ίδια όμορφη αισθηση,όπως δεν είναι και το ανοιχτό για να ζεστάνει χώρους πέρα από εκεί μπροστά.

Αλλος προτιμάει το ενεργειακό για να ζεσταίνει το σπίτι,δεν θέλει τα πολλά ξύλα,φοβάται μήπως καπνίζει κλπ.Δεκτο και απολύτως κατανοητό.

Σχετικα με την 65αρα και εικονικά τζάκια ότι έχουν τάχα την ίδια αίσθηση,όχι δεν έχουν.Σαν να κανεις σεξ με μια πλαστική κούκλα από ότι με αληθινή.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Εντωμεταξύ όσοι μιλάνε υπέρ του ανοικτού (πέραν του αισθητικού) έχουν κάτσει ποτέ μπροστά σε ενεργειακό;

Δεν είναι το ίδιο, πώς να το κάνουμε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν η διαφορά απόδοσης ήταν 10-20% να το δεχόμουν, αλλά με διπλάσια απόδοση, είναι καλό πέταμα χρημάτων. 

Κι όσο μεγαλύτερος ο χώρος, γιατί για ολόκληρο σπίτι γελάμε, τόσο χειρότερο το βαρέλι δίχως πάτο.

Προσωπικά επειδή έχω ανοιχτό κι αχρησιμοποίητο, θα προτιμούσα να μην υπήρχε γιατί και με κλειστό το κλαπέτο, έχω πάλι απώλεια θερμοκρασίας από το σπίτι. Άσε που όταν έχει καλά μποφόρ, σφυρίζει κιόλας η μλκία...

• Like 2
  • Haha 3
Δημοσ.

Σημερα εκανα 1ο αναμμα σε ενεργειακο austroflamm k75 σε γιαπι. Οταν λεω γιαπι, εννοω γιαπι! κολωνες, τουβλα , και μισα πλακακια στο μπανιο.
Ομολογουμενως μια καλη μερα αλλα με βοριά σε σπιτι με απειρα κουφωματα ανοιχτα.
"Ζεσταθηκε" το μισο σαλονι απο το τζακι, με σπιτι γιαπί! 

Οταν τελειωσει το σπιτι, θα χωρισω! αποκλειεται να τα βρουμε με την γυναικα μου σε οτι αφορα το τζακι. Θα εχει καυσωνα μεσα στο σπιτι.

Δημοσ.

Να ρωτησω το εξης.

Εσεις ολοι που εχετε ενεργειακο τζακι εχετε και μοτερ μαζι για τον αερα; η ο αερας εξερχεται με φυσικη ροη.

Εμενα δηλαδη που εχει σκαλες 1-10 οταν φτασει η θερμοκρασια μεσα στους 120 ανοιγει μονο του στο φουλ στο 10 δηλαδη με οτι αυτο συνεπαγεται απο βουητο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikos121 είπε

Να ρωτησω το εξης.

Εσεις ολοι που εχετε ενεργειακο τζακι εχετε και μοτερ μαζι για τον αερα; η ο αερας εξερχεται με φυσικη ροη.

Εμενα δηλαδη που εχει σκαλες 1-10 οταν φτασει η θερμοκρασια μεσα στους 120 ανοιγει μονο του στο φουλ στο 10 δηλαδη με οτι αυτο συνεπαγεται απο βουητο

Φυσικη ροη. Μπορουσα να εβαζα και ανεμιστηρα με 170€ συνολο με ροοστατη αλλα λυσσαξε οτι ειναι αχρηστος και δεν θα τον δουλεψω ποτε. Τον εμπιστευτηκα.

Δημοσ.

Ισως μαλλον δεν εχω καταλαβει εγω κατι καλα. Λανθασμενα θεωρω οτι εφοσον εφτασε τους 120 τοτε περναει καποιο οριο και ανοιγει το μοτερ. Διαφορετικα αν δεν υπηρχε το μοτερ ποιος ξερει που θα εφτανε... 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, nikos121 είπε

Ισως μαλλον δεν εχω καταλαβει εγω κατι καλα. Λανθασμενα θεωρω οτι εφοσον εφτασε τους 120 τοτε περναει καποιο οριο και ανοιγει το μοτερ. Διαφορετικα αν δεν υπηρχε το μοτερ ποιος ξερει που θα εφτανε... 

Και αυτο που λες ισχυει και το οτι κατω απο τους 120 βαθμους δεν στο  ανεβαζει τερμα τον ανεμιστηρα, γιατι θα σε φυσαει κρυος αερας μεσα στο σπιτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Και αυτο που λες ισχυει και το οτι κατω απο τους 120 βαθμους δεν στο  ανεβαζει τερμα τον ανεμιστηρα, γιατι θα σε φυσαει κρυος αερας μεσα στο σπιτι.

Αρα; μηπως τοτε το μοτερ ειναι απαραιτητο για την εκτονωση της θερμοτητας;

Μηπως οι θερμοκρασιες που αναπτυσσονται με απουσια μοτερ ειναι επικινδυνες για κατι;

Δε ξερω, απλα λεω. Μπορει να λεω και λαλακιες

Επεξ/σία από nikos121
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikos121 είπε

Αρα; μηπως τοτε το μοτερ ειναι απαραιτητο για την εκτονωση της θερμοτητας;

Μηπως οι θερμοκρασιες που αναπτυσσονται με απουσια μοτερ ειναι επικινδυνες για κατι;

Δε ξερω, απλα λεω. Μπορει να λεω και λαλακιες

Τι να σου πω? austroflamm ειναι αυτο που εβαλα. Αυστριακο, βαπορισιο το πληρωσα. Φανταζομαι κατι ξερουν.

3 ώρες πριν, nikos121 είπε

πιθανα βεβαια ενα μοτερ να ειναι αναγκαιο για ενα φθηνιαρικο τζακι, για να πεφτει η θερμοκρασια και να μην ανοιξει σαν γαρυφαλλο οταν το φορτωσεις πολυ. Ψιλοεπιστημη το ειδα το ενεργειακο τζακι. Υπαρχει λογος που δεν κανουν μεγαλους χωρους καυσης. Για να μην τα φορτωνεις πολυ και σκασει σαν γαρυφαλλο.
Σαν 1ο αναμμα μου αρεσε παντως. Θα δειξει απο του χρονου που θα μπει σε κανονικη χρηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...