Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

ενώ η τιμή βάσης υπολογισμού του προστίμου για «μικρής έκτασης δραστηριότητες», όπως μπορεί να θεωρηθεί η ρύπανση του τζακιού, ξεκινά από το ποσόν των 2.500 ευρώ.

Πόσο μικρής έκτασης δραστηριότητα πρέπει να είναι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ότι οφείλεται στη ρύπανση από το τζάκι,και πως θα μετρηθεί αυτή η ρύπανση αν εγώ βάλω το βράδυ 2-3 ξύλα δρυ στο τζάκι;;;;Θα ανεβεί κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ πάνω στη σκεπή να μετρησει ή θα μπει μέσα στο σπίτι μου να δει τι καπνό βγάζει το ξύλο;Και αυτός ο νόμος ισχύει για συγκεκριμένες πυκνοκατοικημένες περιοχές Αθήνα ή για ολες τις πόλεις και για χωριά ή εξοχικά;Εχει πέσει ποτέ τέτοιο πρόστιμο,2500 χιλιάρικα μίνιμουμ επειδή κάποιος άναψε το τζάκι του;

http://ipiros.gr/15901-2013-11-11-05-20-57.html

Δεν υπάρχει ακόμα τέτοιος νόμος,συγκεκριμένα για τζάκι,παρά μόνο αλγόριθμοι.

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι.

Επεξ/σία από jmmys
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή στην γειτονια μου που οι περισσοτεροι αναβουν τζακι και βρωμαει ο τοπος, κανονικα δεν θα επρεπε να αναβουν και ειναι παρανομοι;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Δηλαδή στην γειτονια μου που οι περισσοτεροι αναβουν τζακι και βρωμαει ο τοπος, κανονικα δεν θα επρεπε να αναβουν και ειναι παρανομοι;

όσοι είχαν , κομπλέ , απο κάποια στιγμή και μετά (δε θυμάμαι ημερομηνία) υποτίθεται οτι δε θα κατασκευάζονται ανοιχτά τζάκια όπως δε θα μπαίνει λέβητας πετρελαίου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, nikos121 είπε

Θελω οποιος γνωριζει τη γνωμη του για κατι.

Ειμαστε με τη γυναικα μου σε φαση που παιρνουμε προσφορες για χτισιμο παραδοσιακου τζακιου σε σπιτι στην Αθηνα. Δεν θελουμε ενεργειακο.

Στα 2 απο τα πεντεξι τηλεφωνα που πηρε η γυναικα μου της ειπαν κατι για ενα νεο περιβαλλοντικο νομο, καποια ευρωπαικη οδηγια που δεν θα επιτρεπει τα κλασσικα τζακια πλεον λογω ρυπων κατι τετοιο δεν τα συγκρατησε καλα.

Τεσπα για να μη πολυλογω αυτοι δύο δεν αναλαμβανουν πλεον κλασσικα τζακια για αυτο το λογο.

Γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο;

θα πεταξεις τα λεφτα σου. Οχι απλα δεν ζεσταινει, αλλα παγωνει το σαλονι γιατι διωχνει την ζεστη του καλοριφερ απο την καμιναδα. Θα καπνιζει 90% εκτος και αν τα κουφωματα σου ειναι άνω των 30 χρονων. Θα βρωμιζεις με κάπνα, στάχτες και τσικνες. Αν παρει καμια φορα η καμιναδα φωτια θα κινδυνευεις να σου κανει μια επιστροφη και να λαμπαδιασει ολο το σπιτι.
Την πρωτη χρονια θα το λαμπαδιασεις. Θα το αναβεις καθε μερα. Την 2η χρονια, 2-3 φορες την εβδομαδα. Απο την 3η χρονια θα το αναβεις 5-6-7 φορες ολο τον χειμωνα και θα βριζεις.
τελειωσαν τα παραδοσιακα τζακια. Αυτα ηταν στα χωρια , πριν 30-50-100 χρονια, που τα σπιτια εμπαζαν απο παντου, και καθοντουσαν μπροστα στην πυρά να ζεσταθει η φατσα τους και τα ποδια τους.
Εκατσα προχτες 5 μετρα μακρια απο ενα ενεργειακο astroflamm σε μια εκθεση τζακιων 500τμ. Τιναζα με το χερι τον ιδρωτα απο την καραφλα! Μιλαμε για εξωπραγματικη θερμανση.
4200€ με την τοποθετηση.
Αν μου το αφησεις αποκατεστημενο και βαμμενο, ελα να σου χαρισω το δικο μου παραδοσιακό.
Να μην σχολιασω οτι ολοι οι μαστορες που θα βρεις σημερα, λογω ηλικιας ειναι παντελως ασχετοι απο παραδοσιακα τζακια. Το παιζω στοιχημα δηλαδη οτι θα βρωμαει ολο το σπιτι καπνα και θα ντουμανιάζεις!

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 6
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, andreaspA είπε

θα πεταξεις τα λεφτα σου. Οχι απλα δεν ζεσταινει, αλλα παγωνει το σαλονι γιατι διωχνει την ζεστη του καλοριφερ απο την καμιναδα. Θα καπνιζει 90% εκτος και αν τα κουφωματα σου ειναι άνω των 30 χρονων. Θα βρωμιζεις με κάπνα, στάχτες και τσικνες. Αν παρει καμια φορα η καμιναδα φωτια θα κινδυνευεις να σου κανει μια επιστροφη και να λαμπαδιασει ολο το σπιτι.
Την πρωτη χρονια θα το λαμπαδιασεις. Θα το αναβεις καθε μερα. Την 2η χρονια, 2-3 φορες την εβδομαδα. Απο την 3η χρονια θα το αναβεις 5-6-7 φορες ολο τον χειμωνα και θα βριζεις.
τελειωσαν τα παραδοσιακα τζακια. Αυτα ηταν στα χωρια , πριν 30-50-100 χρονια, που τα σπιτια εμπαζαν απο παντου, και καθοντουσαν μπροστα στην πυρά να ζεσταθει η φατσα τους και τα ποδια τους.
Εκατσα προχτες 5 μετρα μακρια απο ενα ενεργειακο astroflamm σε μια εκθεση τζακιων 500τμ. Τιναζα με το χερι τον ιδρωτα απο την καραφλα! Μιλαμε για εξωπραγματικη θερμανση.
4200€ με την τοποθετηση.
Αν μου το αφησεις αποκατεστημενο και βαμμενο, ελα να σου χαρισω το δικο μου παραδοσιακό.
Να μην σχολιασω οτι ολοι οι μαστορες που θα βρεις σημερα, λογω ηλικιας ειναι παντελως ασχετοι απο παραδοσιακα τζακια. Το παιζω στοιχημα δηλαδη οτι θα βρωμαει ολο το σπιτι καπνα και θα ντουμανιάζεις!

Ειδα και με το ενεργειακο που εχω τωρα. Απο που να ξεκινησω. Εχω αυτο εδω του μισαηλιδη.

Με εκνευριζει το ββββ απο το μοτερακι που φυσαει τον αερα εξω. Εχει σκαλες 1-10 αλλα οταν πιασει 120C αναβει στο 10 για να εκτονωθει η θερμοτητα στο χωρο

Απο τον αερα που ρουφαει και βγαζει απο τις περσιδες καιει τα ξυλα στο αψε σβησε. Σαν να εισαι οδηγας και να εχεις το τσιγαρο εξω απο το παραθυρο ενα πραγμα

Οταν ζεσταινει το σαλονι-κουζινα κλεινει ο θερμοστατης στο σαλονι και τα υπολοιπα δωματια μεσα γινονται παγος.

Πολλες φορες παρολο που αφηνω λιγο τις πορτες ανοιχτες για να φερνει φρεσκο αερα δε ξερω τι γινεται και απο τις περσιδες βγαζει μυρωδια καμενου. Μια φορα βρωμισαμε τοσο πολυ που στειλαμε τα παιδια μεσα για να μην αναπνευσουν την κάπνα. Ανοιξαμε τις πορτες για να ξεμυρισει.

Αν σκεφτω θα βρω κι αλλα...

Επεξ/σία από nikos121
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, andreaspA είπε

4200€ με την τοποθετηση.

Είπαμε να λέμε καμμία υπερβολή,μην πω κάτι πιο βαρύ,αλλα εσυ το τερμάτισες🤣

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jmmys είπε

έλα ντε, έχω δει πετυχημένο ανοιχτά (παίρναν εξωτερικό αέρα και είχε πολύ καλή ανάκλαση θερμότητας , συν πολύ καλή εκμετάλλευση καμινάδας με αρκετή θερμοχωρητικότητα) και μάπα ενεργειακά ,ειδικά κασέτες με μοτέρ που δε ζεσταίνουν ή άλλα μάπα "ενεργειακά" που έκλεινες το τζάμι και έκανε ρεύμα καίγοντας πιο γρήγορα τα ξύλα απο ότι ένα ανοιχτό

Γενικά όμως , ένα καλό ενεργειακό τζάκι δε συγκρίνεται σαν απόδοση , ούτε με το καλύτερο χτιστό .

• Thanks 1
Δημοσ.

Ειναι προφανες οτι οι περισσοτεροι δεν εχουν ζησει σωστο τζακι

Τζακαδες σωστοι ειναι 5 εως 10 το πολυ σε ολη την Αττικη. Ειναι ολοκληρη επιστημη το χτισιμο και η κατασκευη

Εχω δει  τζακι με ανοιχτη εστια 2,00Χ 2,20 και ουτε καπνιζε, εκαιγε και τραβαγε τελεια

Η εμπειρια αν ειναι απο τζακια εργολάβων ( με αλβανικες κατασκευες) ειναι λάθος  !!!!!

Τα ενεργειακα ειναι ,,,, να μην το πω,,,,

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Φυσικά και δεν συγκρίνεται το ενεργειακό τζάκι με το χτιστό σε απόδοση.Άλλη χρήση το ένα,άλλη το άλλο.Ο καθένας τι προτιμά.Εγω προτιμώ το κλασσικό να το ανάβω και να χαίρομαι τη φλόγα,και για θέρμανση καλοριφέρ φυσικά,και στο μόνιμο σπιτι,επαρχία μένω,και στο εξοχικό.

Το καλό χτιστό δεν καπνίζει,η καμινάδα αν την καθαρίζεις κάθε χρόνο δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει φωτιά,ειδικά αν δεν ψήνεις και δεν καις χλωρά ξύλα,είναι πεντακάθαρη.Αν το ντουμανιασεις ζεσταίνει το χώρο μπροστά από αυτό,εμένα στο εξοχικό μόνο με τζάκι από 14 βαθμούς που είχε το σαλόνι  όταν μπήκα,πήγε στους 26 σε λίγες ωρες,τα δωμάτια κρύα φυσικά αλλα υπάρχει καλοριφέρ.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Ειδα και με το ενεργειακο που εχω τωρα. Απο που να ξεκινησω. Εχω αυτο εδω του μισαηλιδη.

Με εκνευριζει το ββββ απο το μοτερακι που φυσαει τον αερα εξω. Εχει σκαλες 1-10 αλλα οταν πιασει 120C αναβει στο 10 για να εκτονωθει η θερμοτητα στο χωρο

Απο τον αερα που ρουφαει και βγαζει απο τις περσιδες καιει τα ξυλα στο αψε σβησε. Σαν να εισαι οδηγας και να εχεις το τσιγαρο εξω απο το παραθυρο ενα πραγμα

Οταν ζεσταινει το σαλονι-κουζινα κλεινει ο θερμοστατης στο σαλονι και τα υπολοιπα δωματια μεσα γινονται παγος.

Πολλες φορες παρολο που αφηνω λιγο τις πορτες ανοιχτες για να φερνει φρεσκο αερα δε ξερω τι γινεται και απο τις περσιδες βγαζει μυρωδια καμενου. Μια φορα βρωμισαμε τοσο πολυ που στειλαμε τα παιδια μεσα για να μην αναπνευσουν την κάπνα. Ανοιξαμε τις πορτες για να ξεμυρισει.

Αν σκεφτω θα βρω κι αλλα...

Έχουν γίνει προφανώς πολλά λάθη στην τοποθέτηση και γι'αυτό δεν είσαι ευχαριστημένος, πιθανό να οφείλεται και σε μέτρια ποιότητα εστίας και βεντιλατερ. Το ποιο βασικό είναι από που τραβάει φρέσκο αέρα η εστία (από έξω οποιαδήποτε) και τι κλαπε υπάρχουν να περιορίζουν την καύση, το ενεργειακό τζάκι καίει λιγότερα ξύλα από το κλασικό αν λειτουργεί σωστά. 10 χρόνια ζεσταίνουμε το σπίτι με τζάκι καλοριφέρ νερού χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. 

Δημοσ.
26 minutes ago, dkstopo said:

καλοριφερ μονο, οτιδήποτε αλλο ειναι για να παιδεύεσαι με την σταχτη και την καπνα μεσα στο σπιτι 

Θα προσθεσω και την ενδοδαπεδια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί δεν βάζεις μια ξυλόσομπα που ειναι πιο συμμαζεμένη και πιο ομορφη και αν την μπουμπουνίσεις στο ξύλο το σπίτι θα γίνει φούρνος 

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jmmys είπε

Τι από αυτά που ανέφερε είναι λάθος;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...