Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω οποιος γνωριζει τη γνωμη του για κατι.

Ειμαστε με τη γυναικα μου σε φαση που παιρνουμε προσφορες για χτισιμο παραδοσιακου τζακιου σε σπιτι στην Αθηνα. Δεν θελουμε ενεργειακο.

Στα 2 απο τα πεντεξι τηλεφωνα που πηρε η γυναικα μου της ειπαν κατι για ενα νεο περιβαλλοντικο νομο, καποια ευρωπαικη οδηγια που δεν θα επιτρεπει τα κλασσικα τζακια πλεον λογω ρυπων κατι τετοιο δεν τα συγκρατησε καλα.

Τεσπα για να μη πολυλογω αυτοι δύο δεν αναλαμβανουν πλεον κλασσικα τζακια για αυτο το λογο.

Γνωριζει καποιος κατι περισσοτερο;

Επεξ/σία από nikos121
  • Haha 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάποιοι το ανάβουν για το εφέ, για να ψήσουν και για να ζεσταθούν στον περιβάλλοντα χώρο.

Οπότε δεν είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο ένα παραδοσιακό τζάκι.

Δημοσ.

Λογικα καθε συσκευή που πωλείται στην Ευρώπη πρεπει να εναρμονιστεί με το προτυπο ενεργειακής κατανάλωσης (αυτα τα Α+ , Β κλπ).  Μια ματια που έριξα δεν βρηκα κατι συγκεκριμένο αλλα για να το λενε!

Δημοσ.

Κανονισμός Edodesign του 2022.

Πέρα από την ενεργειακή απόδοση, το τζάκι πρέπει να είναι πιστοποιημένο και να μήν εκπέμπει ρύπους άνω των ακόλουθων ορίων:

• CO: 1500 mg/m3 (previous requirement 3750 mg/m3)
  • OGC: 120 mg/m3 (no previous requirement)
  • NOx: 200 mg/m3 (no previous requirement)
  • Particles: 40 mg/m3 (no previous requirement)
Δημοσ.
8 hours ago, nikos121 said:

Ειμαστε με τη γυναικα μου σε φαση που παιρνουμε προσφορες για χτισιμο παραδοσιακου τζακιου σε σπιτι στην Αθηνα. Δεν θελουμε ενεργειακο.

Στα 2 απο τα πεντεξι τηλεφωνα που πηρε η γυναικα μου της ειπαν κατι για ενα νεο περιβαλλοντικο νομο, καποια ευρωπαικη οδηγια που δεν θα επιτρεπει τα κλασσικα τζακια πλεον λογω ρυπων κατι τετοιο δεν τα συγκρατησε καλα.

Τεσπα για να μη πολυλογω αυτοι δύο δεν αναλαμβανουν πλεον κλασσικα τζακια για αυτο το λογο.

Καλυτερα ξεχαστε το. Πλεον σου κανουν καταγγελια για ρυπανση και το προστιμο ειναι αρκετα τσουχτερο!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Καλυτερα ξεχαστε το. Πλεον σου κανουν καταγγελια για ρυπανση και το προστιμο ειναι αρκετα τσουχτερο!

Καταγγελια επειδη εβαλες 2 κουτσουρα στο τζακι; που τα ειδες αυτα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos121 είπε

Μιλάει για την Σουηδία μάλλον 

• Haha 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nikos121 είπε

αυτοι οι 2 δεν αναλαμβανουν κλασσικα τζακια επειδη θελουν κοπο και χρονο να φτιαχτουν σε σχεση με το ενεργειακο που ειναι ετοιμο και σε ξεπετάνε σε 2-3 ωρες... ολα τα αλλα ειναι π@π@ριες

Δημοσ.
1 hour ago, nikos121 said:

προβλέπεται βάσει του νόμου 2947/2001, αναφορικά με τα πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις που επιβάλλει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ, με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), είναι ότι προκύπτουν από αλγόριθμο. Δηλαδή ισχύουν συντελεστές, ανάλογα με το είδος και την έκταση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, ενώ η τιμή βάσης υπολογισμού του προστίμου για «μικρής έκτασης δραστηριότητες», όπως μπορεί να θεωρηθεί η ρύπανση του τζακιού, ξεκινά από το ποσόν των 2.500 ευρώ.

11 minutes ago, NikosKallithea said:

Μιλάει για την Σουηδία μάλλον 

προβλέπεται βάσει του νόμου 2947/2001, αναφορικά με τα πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις που επιβάλλει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ, με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), είναι ότι προκύπτουν από αλγόριθμο. Δηλαδή ισχύουν συντελεστές, ανάλογα με το είδος και την έκταση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, ενώ η τιμή βάσης υπολογισμού του προστίμου για «μικρής έκτασης δραστηριότητες», όπως μπορεί να θεωρηθεί η ρύπανση του τζακιού, ξεκινά από το ποσόν των 2.500 ευρώ.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Ναι απο νόμους στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, nikos121 είπε

Εγω παντως που εχω, θελω να το γκρεμισω. (θες να στο δωσω? :P )

Πιανει παρα πολυ χωρο, και μου χαλαει ολη τη διαρυθμιση του χωρου.  (θελω να βαλω την τηλεοραση στη θεση του)

Πρακτικα ζεσταινει μονο μεσω ακτινοβολιας, οποτε μονο αν καθεσαι ακριβως μπροστα.

Ρουφαει ολη την ζεστη απο το υπολοιπο σπιτι και την βγαζει απο την καμιναδα

βρωμιζει το σαλονι με καπνα και σταχτη

ειναι ταλαιπωρια να το καθαριζεις και να βαζεις ξυλα

και ολο αυτο για 5 φορες τον χρονο...

• Like 8
  • Thanks 2
  • Haha 3
Δημοσ.

Εγω εχω ενεργειακο και θελω να το βγαλω γτ μου εχει βγαλει τη ψυχη.

Μηπως να τα κανουμε τραμπα;

• Haha 3
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Εγω εχω ενεργειακο και θελω να το βγαλω γτ μου εχει βγαλει τη ψυχη.

Μηπως να τα κανουμε τραμπα;

Αν καταφερεις και το ξηλωσεις χωρις να σπασει, στο χαριζω :P

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Ntinaras said:

Πιανει παρα πολυ χωρο, και μου χαλαει ολη τη διαρυθμιση του χωρου.  (θελω να βαλω την τηλεοραση στη θεση του)

Αν βάλεις σχετικά μεγάλη τηλεόραση , πχ από 65'' και πάνω , υπάρχουν κάτι πολύ ωραία βιντεάκια να κατεβάσεις που δείχνουν εικονικά τζάκια και είναι καλύτερα και από τα πραγματικά.Ακούς και το σκάσιμο που κάνουν τα ξύλα όταν καίγονται.Άσε που υπάρχουν και χίλια άλλα βίντεο με εξωτικά τοπία και φτοιάχνεις οτι ατμόσφαιρα θες.

Επεξ/σία από tarantules
  • Like 2
  • Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...