Arkin Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 7 ώρες πριν, anax111 είπε Έκανα την πρώτη μου συναλλαγή σε bitcoin τον Αύγουστο του 2012 όταν κανείς στην Ελλάδα όπου και να είχα ρωτήσει και ψάξει δεν ήξερε τι ήταν το bitcoin. Είχα βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή που είχα αποφασίσει να αγοράσω από το ebay από έναν πωλητή που δεχόταν πληρωμή μόνο σε bitcoin. Ακόμα έχω τα σχετικά email στον λογαριασμό μου. Είδα και έπαθα να ολοκληρώσω την συναλλαγή και επειδή ήταν κάτι εντελώς καινούριο κάθισα τότε και έκανα μια μικρή ψηλοέρευνα για αυτούς που πουλούσαν και αγόραζαν τότε σε bitcoin. Λοιπόν αυτά περί του Σατόσι Νακαμότο για μένα είναι τρίχες κατσαρές. Ακόμα και να είναι πραγματικό πρόσωπο δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ γιατί από την έρευνα που έκανα τότε έβγαλα το συμπέρασμα ότι η όλη φάση μύριζε υπόκοσμο. Υπήρχε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που προσπαθούσε να επιβάλει πληρωμές σε bitcoin με μια ισοτιμία που τότε ήταν περίπου 1 δολάριο προς 1, και κάτι bitcoin αν θυμάμαι καλά και πουλούσε κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα ένα συγκεκριμένο τύπο πειραγμένου hardware. Δεν θέλω να πω περισσότερα για πολλούς λόγους αλλά η ιστορία του τύπου: ένας φωτισμένος προγραμματιστής και μια ομάδα οραματιστών προσπάθησαν να φτιάξουν ένα αποκεντρωμένο σύστημα πληρωμών για να χτυπήσουν τις κακές τράπεζες είναι κατά την άποψή μου μπούρδες. Η άποψη που σχημάτισα τότε ήταν ότι το bitcoin το διαχειριζόταν μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων από συγκεκριμένο κράτος (Και όχι, δεν ήταν οι ΗΠΑ όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, αν και αυτοί που το τρέχανε ήτανε μάλλον Αμερικάνοι) που απαιτούσε πληρωμές σε bitcoin προκειμένου να εξασφαλίσει στο ανταλλακτήριο μια σταθερή εισροή σε δολάρια προκειμένου το bitcoin να έχει αντίκρισμα σε πραγματικό νόμισμα. Το πέτυχαν. Και μάλιστα εντυπωσιακά. Το bitcoin έγινε τελικά κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ξεκίνησε να γίνει. Αλλά η προσωπική μου εμπειρία από εκείνα τα πρώτα χρόνια είναι ότι το bitcoin "βρωμούσε" από 500 μεριές. Ολα ωραια ολα καλα αλλα κρατησες κανα btc απο τοτε? Γιατι εχω διαβασει για τον ανθρωπο που εδωσε 10000btc για 2 πιτσες. Για ανθρωπο που πουλησε στο 1 ευρω κατι χιλιαδες μετα παλι που πουλησε αλλος 20 χιλιαδες στα 300 ευρω. Υπαρχουν ανθρωποι που το κρατησαν απο το 2010 που βγηκε μεχρι σημερα και εγιναν εκατομμυριουχοι απο το μηδεν? Η κλασικα οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι?
anax111 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 8 ώρες πριν, Arkin είπε Ολα ωραια ολα καλα αλλα κρατησες κανα btc απο τοτε? Γιατι εχω διαβασει για τον ανθρωπο που εδωσε 10000btc για 2 πιτσες. Για ανθρωπο που πουλησε στο 1 ευρω κατι χιλιαδες μετα παλι που πουλησε αλλος 20 χιλιαδες στα 300 ευρω. Υπαρχουν ανθρωποι που το κρατησαν απο το 2010 που βγηκε μεχρι σημερα και εγιναν εκατομμυριουχοι απο το μηδεν? Η κλασικα οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοι φτωχοτεροι? Λοιπόν φίλε αφού ρωτάς ανήκω και εγώ σε αυτούς τους άτυχους που θα μπορούσαν να έχουν κονομήσει εάν απλά ξεχνούσαν τα ελάχιστα δολάρια που έβαλαν τότε σε bitcoin. Αλλά δεν τα ξέχασα! Έγινε το εξής: Ολοκληρώνοντας την συναλλαγή είχα τόσο εκνευριστεί από την όλη ιστορία με την αναγκαστική πληρωμή του προμηθευτή σε bitcoin (δεν πρέπει να έχω βρίσει ποτέ τόσο πολύ στην ζωή μου και δεν είμαι άνθρωπος που βρίζει εύκολα) που τα 6 bitcoin που περίσσεψαν, είχα αγοράσει 10 πλήρωσα 4 και κάτι, τα ζήτησα refund! Και τα πήρα σε δολάρια. Δείχνω το email από το BitExchange σε φίλους και ανοίγουν τα μάτια τους γαρίδα όταν το βλέπουν! 1
TheBlackRazor Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 22 ώρες πριν, chek2fire είπε Kαλά ότι ο τύπος είναι fraud το γνωρίζουμε από την πρώτη μέρα που παρουσίασε στην bitcoin κοινότητα ψεύτικα στοιχεία. Eντωμεταξύ το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να υπογράψει μια από τις πρώτες bitcoin διευθύνσεις. Τίποτα άλλο. Να προσθέσω οτι ο τύπος δεν είναι καν επιστήμονας υπολογιστών καθώς αποδείχθηκε πολλές φορές ότι δεν ξέρει να γράψει ούτε καν κώδικα ενώ και το Dr. του είναι και αυτό fake. Ο τύπος είναι καραγκιόζης αλλά το Phd του δεν είναι fake. Πιθανόν βέβαια κάποια κομμάτια της διατριβής του να είναι από λογοκλοπή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα