Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαπίστωσα ότι στον λογαριασμό του ρεύματος των κοινοχρήστων χρεώνεται το ΤΑΠ από το 2020 (πριν το 2020 δεν χρεωνόταν, το ποσό που έχει χρεωθεί μέχρι σήμερα είναι περίπου 350€). Όταν μπήκαμε στην καθολική υπηρεσία εμφανίστηκε το ΤΑΠ. Τώρα το χρέος στην ΔΕΗ έχει εξοφληθεί (ακόμα δεν έχει γίνει η αλλαγή από καθολική υπηρεσία). Η πολυκατοικία είναι του 1975 και δεν έχει αποθήκες, κλειστό πάρκινγκ κλπ για να χρεώνεται το ΤΑΠ. Οπότε θεωρώ ότι κακώς το χρεώνουν. Μίλησα με τον δήμο και μου απάντησαν ότι στα συστήματά τους δεν φαίνεται η πολυκατοικία και χρειάζεται να φέρω βεβαίωση κοινοχρήστων χώρων από μηχανικό (όταν ρώτησα τι πρέπει να γραφεί αυτή βεβαίωση πήρα απάντηση ότι ξέρει ο μηχανικός, με έναν μηχανικό που μίλησα μου είπε ότι δεν ήξερε τι ζητάνε), σύσταση οριζόντιας και τον τελευταίο λογαριασμό για να εξετάσουν αν πρέπει να χρεώνεται το ΤΑΠ. Στην ερώτηση μου με ποιανού εντολή και με ποιο τρόπο ενεργοποιήθηκε η χρέωση του ΤΑΠ δεν μπορούσαν να μου απαντήσουν.

Έχει συνάρτηση κάποιος άλλος περίπτωση να χρεώνεται το ΤΑΠ στον λογαριασμό του ρεύματος των κοινοχρήστων και να αυτά που ζητάει ο δήμος στέκουν?

Είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να επιστρέψει το πόσο του ΤΑΠ που κακώς είχε εισπραχθεί από την ΔΕΗ?

image.png.4518dc262c3e92cf43a9de626bb289d0.png

Δημοσ.

https://efotopoulou.gr/epivoli-telous-akinitis-periousias-tap-se-kinochristous-chorous-pou-echi-parachorithi-dikeoma-apoklistikis-chrisis/

Σε κοινοχρηστους χωρους δεν επιβαλλεται ταπ, ουτε το δικο μας εχει. Πρεπει να σας τα επιστρεψουν βασει του παραπανω.

Καποιος μηχανικος πρεπει να εμβαδομετρησει τους κοινοχρηστους χωρους 

http://2k-solution.gr/?page_id=255

• Like 1
Δημοσ.

Και στη δικιά μου πολυκατοικία το ίδιο εδώ και χρόνια. Είμαστε και εμείς στην καθολική. Τυχαίο; Δε νομίζω.. Απλώς εγώ το πήρα είδηση τώρα τελευταία και δεν γνωρίζω τι γινόταν πριν. Επίσης σε μας είναι καταχωρημένο σε συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο (αγνώστου πλέον), παρότι Γ21 τιμολόγιο. Πήρα τότε τη ΔΕΗ και μου έλεγαν αλλ' αντ' άλλων. Μήπως είναι χαρακτηριστικό της καθολικής;

13 ώρες πριν, ATmega είπε

Η πολυκατοικία είναι του 1975 και δεν έχει αποθήκες, κλειστό πάρκινγκ κλπ για να χρεώνεται το ΤΑΠ. Οπότε θεωρώ ότι κακώς το χρεώνουν.

Οι αποθήκες και τα κλειστά πάρκινγκ, ακόμη και να υπήρχαν θα είχαν ιδιοκτήτες και δικαίως θα χρεώνονταν ΤΑΠ (οι ιδιοκτήτες τους). Εδώ το λάθος είναι ότι έχει χρεωθεί ΤΑΠ ενώ πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους (είσοδο, κλιμακοστάσιο, ανοιχτά πάρκινγκ κλπ), για τους οποίους δεν προβλέπεται χρέωση ΤΑΠ. Εκτός αν όντως υπάρχει σχετική πρόβλεψη στη νομοθεσία που αφορά στην καθολική υπηρεσία. Αλλιώς να είναι κανένα bug του συστήματος; Εμάς μας ξεκίνησε η ΔΕΗ στην καθολική, αλλά μετά μας πέταξε σε άλλον ΠΚΥ και συνεχίζει η χρέωση του ΤΑΠ. Και αφού δεν έχουν τα στοιχεία της οικοδομής στον Δήμο, πώς ξέρουν ότι είναι 233 τα μέτρα; Τι να το κάνεις λοιπόν το χαρτί του μηχανικού, το ζητούμενο είναι να μάθεις γιατί χρεωνεται ΤΑΠ παρότι πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους, κάτι που αποδεικνύεται και από το επαγγελματικό τιμολόγιο.

Δημοσ.
13 hours ago, ATmega said:

βεβαίωση κοινοχρήστων χώρων από μηχανικό (όταν ρώτησα τι πρέπει να γραφεί αυτή βεβαίωση πήρα απάντηση ότι ξέρει ο μηχανικός, με έναν μηχανικό που μίλησα μου είπε ότι δεν ήξερε τι ζητάνε)

Αν του πεις "Τεχνική έκθεση με ακριβή περιγραφή τ.μ. όλων των κοινόχρηστων ηλεκτροδοτούμενων χώρων" θα καταλάβει. Επίσης καλό θα ήταν να πας ο ίδιος από το γραφείο ΤΑΠ του Δήμου σου και να ζητήσεις την αίτηση στην οποία περιγράφονται όλα τα δικαιολογητικά, υποψιάζομαι πως χρειάζονται πολλά περισσότερα από αυτά που έγραψες. Ίσως την αίτηση αυτή ο συγκεκριμένος Δήμος να την έχει στο site του.

27 minutes ago, Balrog said:

Και αφού δεν έχουν τα στοιχεία της οικοδομής στον Δήμο, πώς ξέρουν ότι είναι 233 τα μέτρα;

Μάλλον εννοεί πως δεν έχουν συγκεκριμένα στοιχεία (μάλλον δικαιολογητικά) από τα οποία προκύπτει ότι η συγκεκριμένη παροχή αφορά κοινόχρηστους χώρους, το πόσα είναι τα μέτρα το ξέρουν από τα χαρτιά που είχαν κατατεθεί για να γίνει η αρχική ηλεκτροδότηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις κάνα γνωστό μηχανικό, θα σου δώσει ένα χαρτί απλή βεβαιωση με τη σούμα των κοινόχρηστων τμ, χωρίς πολλά πολλά. Οι πολυκατοικίες της εποχής εκείνης δεν είχαν συνήθως παρανομίες με τα τμ.

Επεξ/σία από gpapadakis
Δημοσ.

Έστειλα στον δήμο την σύσταση οριζόντων ιδιοκτησιων της πολυκατοικίας αναφέροντας ότι στην σύσταση υπάρχει όλη πληροφορία σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους και ότι δεν υπάρχουν αποθήκες ή κλειστά πάρκινγκ, τον λογαριασμό ΔΕΗ του 2020 πριν μπει το ΤΑΠ, λογαριασμό 2020 μόλις μπήκε το ΤΑΠ (πρώτος λογαριασμός καθολική υπηρεσίας) και τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ (ακόμα υπάρχει καθολική υπηρεσία, δεν υπάρχουν οφειλές αλλά δεν έχουμε αλλάξει γιατί θέλει διαδικασία για να γίνει αλλαγή και συναίνεση πλειοψηφίας κλπ). Από τον Δήμο μου απάντησαν ότι θέλουν εξοφλητικη από την καθολική υπηρεσία. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν επιμένουν για την βεβαίωση μηχανικού που δεν έστειλα. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να μπουν ακριβώς λέγοντας εξοφλητικη καθολικής υπηρεσίας. Τους επισήμανα ότι στον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ στο πεδίο προηγούμενο ανεξοφλητο πόσο δεν γράφει κάτι οπότε από αυτό φαίνεται ότι δεν υπάρχει οφειλή. Προσπάθησα πάλι να τους το εξηγήσω ότι στέλνοντας τους  τις πληρωμές λογαριασμών δεν θα καταλάβουν κάτι γιατί προφανώς δεν ξέρουν ποια ήταν η οφέλη η οποία είχε ρυθμιστεί και εξοφληθεί εδώ και πολύ καιρό. Για να δούμε τι άλλο θα μου ζητήσουν. Αν ξέρει κάποιος παρακαλώ βοηθήστε με να καταλάβω τι μπορούν να εννοούν λέγοντας μου να τους στείλω την εξοφλητικη καθολικής υπηρεσίας. 

PS - Μου κάνει εντύπωση ότι η υπάλληλος του Δήμου γράφει τα email με όλο το κείμενο με κεφαλαία. 

Δημοσ.
1 hour ago, ATmega said:

PS - Μου κάνει εντύπωση ότι η υπάλληλος του Δήμου γράφει τα email με όλο το κείμενο με κεφαλαία. 

Έχει κολλήσει το CAPS LOCK απ'τα σουσάμια

• Haha 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ATmega είπε

Το οτι καποιος ειναι υπαλληλος του δημου δε σημαινει απαραιτητα οτι εχει και γνωσεις netiquette. Ή οποιεσδηποτε γνωσεις γενικοτερα τελοσπαντων. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/3/2024 στις 2:27 ΠΜ, Joshua21 είπε

το πόσα είναι τα μέτρα το ξέρουν από τα χαρτιά που είχαν κατατεθεί για να γίνει η αρχική ηλεκτροδότηση.

Ναι, αλλά τα χαρτιά που κατατίθενται για την αρχική ηλεκτροδότηση γράφουν πάνω: ιδιοκτησία Α --> 100, ιδιοκτησία Β --> 150, κοινόχρηστα --> 233, δεν γράφουν σκέτο 233, έχω δει κανα δυο τέτοια στο παρελθόν..

23 ώρες πριν, ATmega είπε

Έστειλα στον δήμο την σύσταση οριζόντων ιδιοκτησιων της πολυκατοικίας αναφέροντας ότι στην σύσταση υπάρχει όλη πληροφορία σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους και ότι δεν υπάρχουν αποθήκες ή κλειστά πάρκινγκ

Σιγά μην αναφέρεται στη σύσταση το σύνολο της επιφάνειας των κοινόχρηστων χώρων, άδικα την έστειλες. Αλλά φαίνεται πως συνειδητοποίησε ο (διαφορετικός;) υπάλληλος ότι ο λόγος που χρεώθηκε ΤΑΠ σε κοινόχρηστο είναι η καθολική, για αυτό σου λέει βγες από καθολική, να σου βγάλουμε το ΤΑΠ. Επίσης, σου έγραψα και παραπάνω ότι το αν υπάρχουν αποθήκες ή κλειστά πάρκινγκ δεν έχει καμία σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους, άρα μπορούσες να το είχες αποφύγει να μην έδειχνες άγνοια. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά, αρκεί να ζητήσεις από τον προμηθευτή που χρωστούσατε μια βεβαίωση ότι δεν του χρωστάτε πια.

Επεξ/σία από Balrog
Δημοσ.
15 hours ago, Balrog said:

Ναι, αλλά τα χαρτιά που κατατίθενται για την αρχική ηλεκτροδότηση γράφουν πάνω: ιδιοκτησία Α --> 100, ιδιοκτησία Β --> 150, κοινόχρηστα --> 233, δεν γράφουν σκέτο 233, έχω δει κανα δυο τέτοια στο παρελθόν..

Σαφώς και δεν γράφουν σκέτο 233, το τι ακριβώς γράφουν όμως δεν το ξέρει κανείς μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...