Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, [email protected] είπε

Οπότε όταν λέει στο pci να μπει η gpu η nvme εννοεί για την θέση της κάρτας γραφικών.

Η mobo σου έχει 2 expansion slots.

Ένα PCIe x16 (που ελέγχεται από την CPU) και ένα PCIe x1 το μικρό από κάτω (που ελέγχεται από το chip).

Σου λέει ότι στο μεγάλο μπορείς να βάλεις ένα από τα δύο: GPU ή NVMe

1 λεπτό πριν, [email protected] είπε

Οπότε προχωράω σε αγορά nvme? 

Έτσι λέω.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Ρε σεις διαβάζετε σωστά.

Η παράγραφος αναφέρεται σε expansion slots.

Και η σημείωση αναφέρεται συγκεκριμενα στο PCIe x16 slot.

Μας λέει ότι υποστηρίζει είτε GPU είτε NVMe. Αυτό. Τίποτε αλλο

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε. Δε το πρόσεξα. Σωστός!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε. Δε το πρόσεξα. Σωστός!

Κ εγώ έτσι λέω αλλά...... κάτσε λέω να ρωτήσω εδώ τους <<καμενους>>😆😆😂😆

Για να πάω στα σίγουρα! 

Οπότε αφού συμφωνούμε ότι δουλεύει πάω για....

https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds100t3b0e-blue-sn580-1tb-nvme-m2-2280-pcie-gen4-x4-p-PER.323787

Που είναι κ σε καλή τιμή!  Όταν μπει θα......μάθετε 🤣😂😂

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Είμαι 99% σίγουρος ότι...ταπατε καλά.. 🤣😂🤣

Επεξ/σία από [email protected]
  • Haha 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, [email protected] είπε

Κ εγώ έτσι λέω αλλά...... κάτσε λέω να ρωτήσω εδώ τους <<καμενους>>😆😆😂😆

Για να πάω στα σίγουρα! 

Οπότε αφού συμφωνούμε ότι δουλεύει πάω για....

https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds100t3b0e-blue-sn580-1tb-nvme-m2-2280-pcie-gen4-x4-p-PER.323787

Που είναι κ σε καλή τιμή!  Όταν μπει θα......μάθετε 🤣😂😂

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Είμαι 99% σίγουρος ότι...ταπατε καλά.. 🤣😂🤣

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Είμαι 99% σίγουρος ότι...ταπατε καλά.. 🤣😂🤣

Με +7€ αυτός είναι καλύτερος.

https://www.skroutz.gr/s/42580954/Lexar-NM790-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-LNM790X001T-RNNNG.html

Όχι ότι θα καταλαβεις στην πράξη την διαφορά. Θεωρητικά πάντα είναι αυτά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε

Με +7€ αυτός είναι καλύτερος.

https://www.skroutz.gr/s/42580954/Lexar-NM790-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-LNM790X001T-RNNNG.html

Όχι ότι θα καταλαβεις στην πράξη την διαφορά. Θεωρητικά πάντα είναι αυτά.

Το όνομα του άλλου μου κάθετε καλύτερα..🤣🤣🤣🤣από τα τρελά νούμερα. Παιχνίδια θα έχει οπότε δεν μετράει! 

Α...άλλο.  σε ποία θέση βάζουμε αυτόν που έχει το λογισμικό? 

4 λεπτά πριν, [email protected] είπε

Το όνομα του άλλου μου κάθετε καλύτερα..🤣🤣🤣🤣από τα τρελά νούμερα. Παιχνίδια θα έχει οπότε δεν μετράει! 

Α....και δεν είναι 7 ευρώ...διαθέσιμο με μεταφορικά μου βγαίνει 88 ! Είναι 18 τα ευρώ δλδ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, [email protected] είπε

Τα παιχνίδια θέλουν τους γρήγορους NVMe. Εσύ ξέρεις.

Σε όποια θέση θέλεις τους βάζεις. Την ίδια ταχύτητα έχουν και οι δύο.

Απλά θα επιλέξεις από το BIOS τον δίσκο που θα έχει προτεραιότητα. Αν και να μην το κάνεις θα τον βρει ούτως η άλλως.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο θέμα ταχύτητας παιχνίδια......εμπειρία μού. 860evo vs nvme skc3000s 1tb. Τα παιχνίδια τα ίδια fps  βγάζουν! Τι με νοιάζει αν φορτώνει 2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα?  Δεν παίζω το φόρτωμα του παιχνιδιού αλλά το παιχνίδι μετά!.για λειτουργικό μαζί σού! 

Επεξ/σία από [email protected]
Δημοσ.

Εχουν παντως οι κατασκευαστες μητρικων, ενα βιτσιο?, μια ψυχωση? δεν ξερω και πως να το πω! Να στριμοχνουν εναν Μ2, αναμεσα σε cpu και gpu. Eνω υπαρχει αρκετος χωρος κατω απο την καρτα γραφικων. Υπερβολικο το βρισκω, θεσεις για 4 Μ2 συν 6 sata. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Εχουν παντως οι κατασκευαστες μητρικων, ενα βιτσιο?, μια ψυχωση? δεν ξερω και πως να το πω! Να στριμοχνουν εναν Μ2, αναμεσα σε cpu και gpu. Eνω υπαρχει αρκετος χωρος κατω απο την καρτα γραφικων. Υπερβολικο το βρισκω, θεσεις για 4 Μ2 συν 6 sata. 

Το πρόβλημα δεν είναι η θέση ανάμεσα σε GPU και CPU. Είναι απολύτως λογική και ίσως επιβεβλημένη. Το πρόβλημα είναι η θέση ΠΊΣΩ από την GPU όπου η ψύξη είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Βασικά υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί. Όλα αυτά ενωνονται με κυκλώματα. Οι θέσεις κοντά στα chip ελέγχου αφενως μειωνουν σοβαρά το μήκος και την περιπλοκοτητα των κυκλωμάτων αφετέρου δε μειωνουν τις παρεμβολές ανάμεσα στα κυκλώματα κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την τελική απόδοση. Ειδικά σε πιο low budget mobos με λιγότερα lagers.

Βρίσκω εξαιρετική την θέση της δικής μου (B650E Taichi) δίπλα στις μνήμες. Αλλά αυτό είναι εφικτό λόγο του επιπλέον χώρου εκεί ως Extended ATX. Παρόλα αυτά οι υπόλοιπες είναι κρυμμένες από κάτω από την GPU δυστυχώς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Το πρόβλημα δεν είναι η θέση ανάμεσα σε GPU και CPU. Είναι απολύτως λογική και ίσως επιβεβλημένη. Το πρόβλημα είναι η θέση ΠΊΣΩ από την GPU όπου η ψύξη είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Αυτο κριβως, αναμεσα cpu-gpu  και η δευτερη να πλακωνει τον Μ2 (στην δικη μου μητρικη) και πιο κατω απο την gpu, εχει αλλες 3 θεσεις για Μ2 δισκους. Αν χρισημοποιεισεις την 4η θεση, βγαινει εκτος ενα η δυο sata, δεν θυμαμαι. Ας ειχε βρε αδερφε τρεις Μ2, δυο Μ2 και δυο sata. Καλυπτουν, νομιζω το 90% των χριστων. Ποσους δισκους θαχει πια ενα νορμαλ PC?. Kαι σε καποια κουτια (σαν το δικο μου) ακαταλαβιστικο, επτα θεσεις για hdd συν τρεις για ssd sata  η 17 θεσεις για ssd sata. Tεσπα, δεν μπορω να πιασω την σκεψη των μηχανικων σχεδιαστων. Βρισκω βρισκω πιο πολυπλοκη την κατασκευη και μεγαλυτερο το κοστος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chris2756 είπε

Αυτο κριβως, αναμεσα cpu-gpu  και η δευτερη να πλακωνει τον Μ2 (στην δικη μου μητρικη) και πιο κατω απο την gpu, εχει αλλες 3 θεσεις για Μ2 δισκους. Αν χρισημοποιεισεις την 4η θεση, βγαινει εκτος ενα η δυο sata, δεν θυμαμαι. Ας ειχε βρε αδερφε τρεις Μ2, δυο Μ2 και δυο sata. Καλυπτουν, νομιζω το 90% των χριστων. Ποσους δισκους θαχει πια ενα νορμαλ PC?. Kαι σε καποια κουτια (σαν το δικο μου) ακαταλαβιστικο, επτα θεσεις για hdd συν τρεις για ssd sata  η 17 θεσεις για ssd sata. Tεσπα, δεν μπορω να πιασω την σκεψη των μηχανικων σχεδιαστων. Βρισκω βρισκω πιο πολυπλοκη την κατασκευη και μεγαλυτερο το κοστος

Η κατασκευη των mobo ειναι πολύ περίπλοκη και υπόκειται σε πολλους περιορισμούς. Εκτός της χωροταξίας, σοβαρα πρεπει να ληφθεί υπόψην η αλληλεπίδραση των ρευματων και η μειωση των παρεμβολών μεταξύ των κυκλωμάτων (κατι που πληρώνεις premium χωρις να το βλεπεις στις ακριβες mobo).

Αλλα ο μεγαλύτερος περιορισμός ειναι ο αριθμος και η ταχύτητα των lanes που υπαρχουν διαθεσιμα απο CPU και Chip. Εκει ο κάθε κατασκευαστής σε κάθε μοντέλο τα χρησιμοποιεί διαφορετικά μιας και ειναι πεπερασμενα, αναλόγως σε ποιο κοινό απευθύνεται και τις αναγκες που θελει να καλύψει σε καθε περίπτωση. Μιας και δεν μπορει να τις καλύψει ολες κανει επιλογες. Επιλογές που σε καθε υλοποίηση είναι απο ελαχιστα διαφορετικές μεχρι και πλήρως διαφορετικες απο κατασκευαστή σε κατασκευαστη αλλα και απο μοντελο σε μοντελο. Γι αυτό και η επιλογή μιας mobo εκτος οτι δεν ειναι καθολου ευκολη υποθεση ειναι και πολυ προσωπικη για τον καθενα μας.

Αλλος θελει πολλα USB. Αλλος θελει Thunderbolt ή περισσοτερα USB 3.0 20gbs ή Dipslay/PD στις USB ή ότι αλλο. Αλλος θελει περισσοτερες PCIe θυρες και αλλος μονο μια. Αλλος θελει 1-2 NVMe και αλλος 3-4. Αλλος εχει πανω επιπλεον 3-4 HDD και αλλος κανενα. Αλλες mobo επιλογες και αλλες οι αντιστοιχες επιλογες του κουτιου.

Υπαρχουν για ολους. Πχ σε ΑΜ5 η Asus ProArt X670E-Creator ειναι πολυ καλή σαν σχεδιασμός. Καλύτερη για εμενα απο τις gaming υλοποιησεις. Αλλα οπως είπα ειναι προσωπικο το θεμα. Και ομως ακόμη και σε αυτη (που φθηνη δεν ειναι) δεν εχουν βαλει το Troubleshooting LED digital indicator!!! Ελεος.

image.png.1101f8146aa6cc59a47f264da6c3092e.png

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Υπαρχουν για ολους. Πχ σε ΑΜ5 η Asus ProArt X670E-Creator ειναι πολυ καλή σαν σχεδιασμός. Καλύτερη για εμενα απο τις gaming υλοποιησεις. Αλλα οπως είπα ειναι προσωπικο το θεμα. Και ομως ακόμη και σε αυτη (που φθηνη δεν ειναι) δεν εχουν βαλει το Troubleshooting LED digital indicator!!! Ελεος.

image.png.1101f8146aa6cc59a47f264da6c3092e.png

Αναφορικά με την Asus ProArt X670E-Creator φίλε, όπως γνωρίζεις είναι μια κορυφαία μητρική αλλά λιγότερο γνωστή και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Μακάρι οι γνωστοί κατασκευαστές (συμπεριλαμβανομένης και της ASUS) να ακολουθούσαν στα high end προϊόντα τους (και όχι μόνο) αυτή τη προσέγγιση (με εξαίρεση το Led 😅 και γελάς πραγματικά που σε τέτοια υλοποίηση λείπει).   

Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα για το πως και με ποια κριτηρια κατασκευαζονται οι μητρικες. (γι αυτο ρωτω, εδω πριν απο καθε αγορα μου). Ευχαριστω πολυ τον SeNNinhA και τους αλλους που μοιραζονται μαζυ μας τις γνωσεις τους. Η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα η μητρικη που θα αγορασω ας περνει λιγοτερους δισκους, αλλα να εχει led indicator. 

1 ώρα πριν, JPaxilleas είπε

με εξαίρεση το Led 

Eιναι φαουλ και μαληστα σηκωνει και κιτρινη. Δευτερο φαουλ και δευτερη κιτρινη, στο οτι δεν ενεργοποιησε την 5ετη εγκυηση που υποσχεθηκε για το συγκεκριμενο μοντελο η asus. Οποτε κοκκινη απο μενα και παω για aorus master, σε αυτα τα λεφτα, οσο και καλη κατασκευη και ναναι

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν φίλη μάς... δεν τον αναγνωρίζει το σκληρό δίσκο

Άκουω προτάσεις 

Βλέπει μόνο το παλιό

Μαλλων να το πω αλλιώς τον βλέπει σαν υλικό, στην διαχείριση δεν τον διαβάζει όμως στα windows. Βλέπει μόνο το παλιό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...