geopapa Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 Δημοσ. 18 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, BuckRodgers said: εγώ έκανα παραγγελία 4 απριλίου και παρέλαβα 16 απριλίου από ACS. Δοκίμασα μια κάρτα samsung evo plus 128gb και μια sandisk (γκρι άσπρη) 256gb στη δεύτερη υποδοχή και καμία δεν δούλεψε. Τελικά πήγα στο Retro Arcade V04 All-In-One και χρησιμοποίησα το image από εκεί. έκανα flash στην sandisk με το rufus. στη συνέχεια άνοιξα την κάρτα με το minitool partition wizard και έκανα assign drive letter στο partition που έχει το image (δεξί κλικ στο BOOT στο partition ext4 της κάρτας) έτσι είχα πρόσβαση στο boot partition στα windows για να αντικαταστήσω τα δυο dtb files rg351mp-kernel και rk3326-r35s-linux με αυτά που είχε η κάρτα με την οποία ήρθε το μηχάνημα. Μετά έκανα επέκταση του partition easyroms (το rufus δίνει αρχικά γύρω στα 9GB για τα παιχνίδια). Πριν περάσω τις rom έκανα δοκιμή για να δω ότι δουλεύει σωστά και μετά πέρασα τις rom (γιατί παίρνει περίπου 3 ώρες και αρχικά την πάτησα και δεν δούλευε η κάρτα). Επίσης να έχετε την τελευταία έκδοση του 7zip για να αποσυμπιέσετε τις rom και να μην έχουν λάθη(άλλες 3 ώρες χαμένες) Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Ευχαριστώ τον TS. Επειδή κι εγω δοκίμασα την samsung evo plus 128 με το 128αρι image που πόσταρα παραπάνω και στην αρχή δεν την έβλεπε, πολύ σημαντικό είναι το εξής: Πρίν βγάλουμε την "μαμα" καρτα την 64αρα τρέχουμε μια το script που απενεργοποιεί την 2η κάρτα και διαβαζει παιχνίδια απο την 1η. Το κλείνουμε και αφαιρούμε την "μαμά" κάρτα παιχνιδιών. Κάνουμε καλου κακου ενα ρισταρτ και το ξανακλεινουμε. Μετα αφου φλασαρουμε την καινούρια την βάζουμε , ενεργοποιούμε και μετά τρεχουμε το άλλο σκριπτ για να διαβαζει παιχνίδια απο την 2η. (OPTIONS -> ADVANCED -> Switch to SD Slot 2 for ROMS) Έτσι έπαιξε μια χαρά. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2024 από geopapa
fotaras76 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 Δημοσ. 19 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, μόλις τα πέρασα όλα σε νέα κάρτα (το δεύτερο micro sd slot το έχω άδειο) γιατί όπως ειπώθηκε η κάρτα της κονσόλας είναι της πλάκας. Η micro sd που χρησιμοποίησα μετά από υπόδειξη του MiJ16 είναι η εξής : Sandisk Sdsquab-064g-gn6ma Ultra 64gb Micro Sdxc Uhs-i U1 A1 + SD Adapter - Ειδικες μνημες (PER.323706) (e-shop.gr) Για να κάνω τη μεταφορά στην κάρτα αυτή ακολούθησα πιστά τις οδηγίες από το παρακάτω βίντεο και δούλεψαν όλα ρολόι. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2024 από fotaras76 1
postfire Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 καλησπερα σας μολις παρελαβα και δυστυχως δεν μπαινει στο μενου κολλαει και αναβοσβηνει η παυλα επανω αριστερα. μονο μια φορα μπηκε στο μενου απο τοτε οχι εκανα ρισταρτ αλλα τιποτα καμια ιδεα? δοκιμαζω τωρα με καινουρια sd να δουμε
postfire Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, postfire είπε καλησπερα σας μολις παρελαβα και δυστυχως δεν μπαινει στο μενου κολλαει και αναβοσβηνει η παυλα επανω αριστερα. μονο μια φορα μπηκε στο μενου απο τοτε οχι εκανα ρισταρτ αλλα τιποτα καμια ιδεα? δοκιμαζω τωρα με καινουρια sd να δουμε τελικα επαιξαν ολα κομπλε με αυτη την καρτα δουλευουν ολα για οποιον ενδιαφερεται Κάρτα Μνήμης SANDISK Extreme Micro SDXC 64GB - Κάρτες μνήμης - ΓΕΡΜΑΝΟΣ (germanos.gr)
JohNickZ Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Ρε παιδιά, αυτό το Image των 107gb πως το κατεβάσατε?!
Stratoraz Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 27 λεπτά πριν, JohNickZ είπε Ρε παιδιά, αυτό το Image των 107gb πως το κατεβάσατε?! Με πολλή υπομονή (κάτι παραπάνω από 24ωρο).
Rebelos2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 Δημοσ. 20 Απριλίου 2024 2 ώρες πριν, JohNickZ είπε Ρε παιδιά, αυτό το Image των 107gb πως το κατεβάσατε?! Με Internet download manager που έχει και δυνατότητα παύσης. 1
shot00 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Απο οτι βλεπω τα κουπονια εχουν ληξει...Στο 50αρικο πλεον. Αξιζει λετε?
JohNickZ Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να κάνω το setup με τα δύο images. Φλασάρω το image σε μια 32άρα και την βάζω μέσα. Δείχνει το boot screen, μετά βγάζει Retro Arcade v0.4 και τέσσερεις τελίτσες, μετά αφού περιμένω για λίγη ώρα μου βγάζει μια παύλα που αναβοσβήνει πάνω αριστερά και αυτό ήταν. Είτε μόνη της η κάρτα με το OS ή και με τις δύο (η δεύτερη με το άλλο image) γίνεται το ίδιο πράγμα. Δοκίμασα να αντικαταστήσω τα δύο αρχεία με τα άλλα Screens μπας και φταίει κάτι τέτοιο αλλά χειρότερα καθώς σε καμία από τις περιπτώσεις δεν άνοιξε η οθόνη σωστά (έβγαζε artifacts). Με το παλιό backup που έχω δουλεύει κανονικά. Καμία ιδέα? Επεξ/σία 21 Απριλίου 2024 από JohNickZ
geopapa Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, JohNickZ said: Δεν μπορώ να κάνω το setup με τα δύο images. Φλασάρω το image σε μια 32άρα και την βάζω μέσα. Δείχνει το boot screen, μετά βγάζει Retro Arcade v0.4 και τέσσερεις τελίτσες, μετά αφού περιμένω για λίγη ώρα μου βγάζει μια παύλα που αναβοσβήνει πάνω αριστερά και αυτό ήταν. Είτε μόνη της η κάρτα με το OS ή και με τις δύο (η δεύτερη με το άλλο image) γίνεται το ίδιο πράγμα. Δοκίμασα να αντικαταστήσω τα δύο αρχεία με τα άλλα Screens μπας και φταίει κάτι τέτοιο αλλά χειρότερα καθώς σε καμία από τις περιπτώσεις δεν άνοιξε η οθόνη σωστά (έβγαζε artifacts). Με το παλιό backup που έχω δουλεύει κανονικά. Καμία ιδέα? Στην περίπτωσή μου που γινόταν το ίδιο , έφταιγε η κάρτα (μια σχετικά παλιά 32άρα samsung) . Με την 64αρα kingston που δοκίμασα μετα , προχώρησε κανονικά στο 1ο boot στην δημιουργία partition παιχνιδιων κλπ. Και σ αυτή την περίπτωση όμως να σημειώσω οτι χρειάστηκε να πατήσω το reset 2 φορές όταν πηγε σε μαυρη οθόνη που δεν προχώραγε. Αν ξεπεράσεις το 1o boot και μπεις στο μενου μετα μπουταρει γρήγορα . Γενικώς είναι κάπως επιλεκτικό με τις κάρτες Επεξ/σία 21 Απριλίου 2024 από geopapa
Stratoraz Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Εμένα πάντως μετά το φλασάρισμα του ArkOS σε 64άρα Kingston από αυτές που αναφέρθηκαν νωρίτερα ως συμβατές, και μετά την αντικατάσταση των dtb όπως και πάλι αναφέρθηκαν αφού δείχνει το λογότυπο του ArkOS και μετά για 2-3 λεπτά είναι σε κάτι σαν loading καταλήγει σε κέρσορα που αναβοσβήνει (σαν αυτόν του DOS) και δεν φεύγει ποτέ από εκεί. Ιδέες? (Επεξεργασία): δεν έχω βάλει τη 2η κάρτα με τα games, ήθελα απλά να τσεκάρω αν δουλεύει το λειτουργικό στην πρώτη. Είναι απαραίτητο για να μπουτάρει να έχεις και τη 2η κάρτα με τα roms μέσα? Γι' αυτό μήπως έχω μείνει με τον κέρσορα? Επεξ/σία 21 Απριλίου 2024 από Stratoraz Εξελίξεις...
BuckRodgers Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Stratoraz said: Εμένα πάντως μετά το φλασάρισμα του ArkOS σε 64άρα Kingston από αυτές που αναφέρθηκαν νωρίτερα ως συμβατές, και μετά την αντικατάσταση των dtb όπως και πάλι αναφέρθηκαν αφού δείχνει το λογότυπο του ArkOS και μετά για 2-3 λεπτά είναι σε κάτι σαν loading καταλήγει σε κέρσορα που αναβοσβήνει (σαν αυτόν του DOS) και δεν φεύγει ποτέ από εκεί. Ιδέες? (Επεξεργασία): δεν έχω βάλει τη 2η κάρτα με τα games, ήθελα απλά να τσεκάρω αν δουλεύει το λειτουργικό στην πρώτη. Είναι απαραίτητο για να μπουτάρει να έχεις και τη 2η κάρτα με τα roms μέσα? Γι' αυτό μήπως έχω μείνει με τον κέρσορα? εμένα φόρτωνε χωρίς παιχνίδια. ίσως πρέπει να ξανακάνεις flash την κάρτα. Εγώ χρησιμοποίησα το rufus και arcade v0.4. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2024 από BuckRodgers
JohNickZ Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Με τρεις διαφορετικές κάρτες σε κανένα δεν bootare με rufus και arcade v0.4, κολλάει στον κέρσορα, σε δύο διαφορετικές κονσόλες.
fotaras76 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Πιο πάνω έγραψα ποια κάρτα είναι σίγουρα συμβατή και ένα βίντεο με τη διαδικασία μεταφοράς στη νέα κάρτα. Δε νομίζω ότι αξίζει κάποιος να το παιδεύει εξαρχής με πιο σύγχρονο OS και δεύτερη κάρτα. Με το υπάρχον OS λειτουργεί καλά και τα παιχνίδια είναι τόσα πολλά που μέχρι να τα βαρεθεί όλα κάποιος θα περάσουν χρόνια. Οπότε κάντε την απλή διαδικασία και απολαύστε το τώρα.
BuckRodgers Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 Δημοσ. 21 Απριλίου 2024 24 minutes ago, JohNickZ said: Με τρεις διαφορετικές κάρτες σε κανένα δεν bootare με rufus και arcade v0.4, κολλάει στον κέρσορα, σε δύο διαφορετικές κονσόλες. Αντικατέστησες τα δυο αρχεία dtb με αυτά της original κάρτας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα