Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση χονδρικής πώλησης που δουλεύουμε με διακίνηση πάμε εμείς στον πελάτη πολλές φόρες κόβω τιμολόγια με ημερομηνία παράδοσης μετά από 3-4 μέρες. Χθες έκανα ένα λάθος σε ένα τιμολόγιο και χρεωσα πολύ χαμηλότερη τιμή το πήρα είδηση σήμερα τα πράγματα δεν έχουν παραδοθεί. Ο νόμος λέει ότι μπορείς να ακυρώσεις την ίδια μέρα που κόπηκε το παραστατικό και εφόσον δεν έχει γίνει χρήση του δηλαδή δεν έχει παραδοθεί στον πελάτη. Η λύση που προτείνει είναι το πιστωτικό που εκεί θα δεί ο πελάτης την χαμηλή τιμή και μπορεί να στραβωσει άσχημα. Έχω την δυνατότητα να μπω με χθεσινή ημερομηνία και να το ακυρώσω δεν ξέρω τι κυρώσεις θα έχω από την εφορία αν το δει από το UID

Δημοσ.

Λάθη γίνονται, δεν βλεπω κανένα λόγο να στραβώσει ο πελάτης με την λανθασμενη χαμηλη τιμη.
κοβεις πιστωτικό και τελειωνεις.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GnsP είπε

Πως θα το ακυρώσεις αφού έχει ανέβει mydata;

Ακυρωνεται και παιρνει ΜΑρκ ακυρωσης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, GnsP είπε

Πως θα το ακυρώσεις αφού έχει ανέβει mydata;

4 ώρες πριν, lak10 είπε

Καλησπέρα έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση χονδρικής πώλησης που δουλεύουμε με διακίνηση πάμε εμείς στον πελάτη πολλές φόρες κόβω τιμολόγια με ημερομηνία παράδοσης μετά από 3-4 μέρες. Χθες έκανα ένα λάθος σε ένα τιμολόγιο και χρεωσα πολύ χαμηλότερη τιμή το πήρα είδηση σήμερα τα πράγματα δεν έχουν παραδοθεί. Ο νόμος λέει ότι μπορείς να ακυρώσεις την ίδια μέρα που κόπηκε το παραστατικό και εφόσον δεν έχει γίνει χρήση του δηλαδή δεν έχει παραδοθεί στον πελάτη. Η λύση που προτείνει είναι το πιστωτικό που εκεί θα δεί ο πελάτης την χαμηλή τιμή και μπορεί να στραβωσει άσχημα. Έχω την δυνατότητα να μπω με χθεσινή ημερομηνία και να το ακυρώσω δεν ξέρω τι κυρώσεις θα έχω από την εφορία αν το δει από το UID

Μπορείς να το ακυρώσεις. Πας myaade, εφαρμογές, δημοφιλείς, mydata, κάπου θα βρεις επιλογή αναζήτηση παραστατικών. Έχει και βιντεο στο yt. Μέσα από εκεί πατάς να εμφανιστούν τα παραστατικά εκδότη, το βρίσκεις, πατάς μέσα στο παραστατικό και κάπου λέει ακύρωση. Το έκανα πριν μια βδομάδα σε τιμολόγιο που από λάθος της ααδε το έδειχνε δυο φορές. Τώρα το δείχνει ως ακυρωμένο και το ποσό με μείον.

Επίσης ενημερώνω μιας και την πάτησα, τιμολόγια που κόβουμε μέσω timologio aade ενδέχεται να τα εμφανίσει δύο φορές. Το είχαν γράψει κάποιοι λογιστές, τυχαία μπήκα να τσεκάρω και όντως το διαπίστωσα. Συστημικό λάθος.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, SAFEBAR είπε

Με αντιλογισμο ... ακυρωσεις δεν υφιστανται στυλ διαγραφω σβηνω delete

δεν μιλησα για διαγραφη αλλα για ακυρωση με αντιλογισμο. δουλευω το prosvasis go και οταν ακυρωνει το κανει με αντιλογισμο

Δημοσ.

Πάντως απόδειξη παροχής υπηρεσιών που κόβεις λάθος  μέσω timologiou της ααδε, δεν μπορείς να το ακυρώσεις αλλά πρέπει να εκδόσεις πιστωτικό.

Δημοσ.

Χωρίς να λέω ότι είναι σωστό, ούτε είμαι και λογιστής αλλά μέσω MyDATA API σε αφήνει να το ακυρώσεις, δε σου πετάει σφάλμα λόγω ημερομηνίας. Άσχετα μετά για το τι σημαίνει σε ένα ενδεχόμενο έλεγχο και τι κυρώσεις μπορεί να έχεις.

Δημοσ.

Η κοβουμε πιστωτικο(με μετασχηματισμο του παραστατικου σε πιστωτικο ωστε να συνδεονται) η κανουμε ακυρωση με αντιλογισμο επι του παραστατικου.Μετα υπαρχει η επιλογη να στειλεις ως ακυρωμενη συνοψη στα Mydata τη συγκεκριμενη συνοψη.

Δημοσ.
Στις 20/3/2024 στις 11:03 ΠΜ, nyne είπε

Η κοβουμε πιστωτικο(με μετασχηματισμο του παραστατικου σε πιστωτικο ωστε να συνδεονται) η κανουμε ακυρωση με αντιλογισμο επι του παραστατικου.Μετα υπαρχει η επιλογη να στειλεις ως ακυρωμενη συνοψη στα Mydata τη συγκεκριμενη συνοψη.

Αυτό κάνει το πρόγραμμα που έχω ακυρώνει με αντιλογισμο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...