Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 minutes ago, YellowGr said:

Αφου γραφει απο μαντρα, ο μαντρας επαγγλματιας δεν ειναι ?

Ο μαντράς προφανώς και είναι επαγγελματίας, αυτό όμως δεν λέει κάτι.

Αν το όχημα ανήκε σε ιδιώτη τότε ο ΦΠΑ που πληρώθηκε από τον ιδιώτη όταν αγοράστηκε δεν είχε εκπέσει, οπότε τώρα πωλείται χωρίς να επιβαρυνθεί με ΦΠΑ.

Αν το όχημα ανήκε ανήκε σε επιχείρηση/εταιρεία/whateva τότε ο ΦΠΑ που πληρώθηκε όταν αγοράστηκε έχει εκπέσει, οπότε τώρα πωλείται με επιβάρυνση ΦΠΑ.

Τώρα αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τα παραπάνω, πες μου να στα ξαναγράψω με παραδείγματα.

26 minutes ago, YellowGr said:

Αλλα εγω ειμαι ασχετος και ψαχνω να δω πως παει , αρχικα ψαχνω στο μοβιλε αλλα μ εχει πει ο δικος μ οτι βρες πιο μοντελο θες και θα στο βρω εγω αστο μοβιλε απλα θελω να δω τι παιζει απο τιμες για αυτο το κοιταω και κολαω αν πρεπει να κοιταω τη τιμη με φπα η χωρις γιατι εχει μεγαλη διαφορα.

Να κοιτάς την τιμή ΜΕ ΦΠΑ, όπου υπάρχει βέβαια.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, YellowGr είπε

Ειναι λιγο περιπλοκο . Εχω δικο μου άνθρωπο στη γερμανια .

Επισεις συγγενικο μου πρόσωπο εχει καδ για αυτοκίνητα και μ εχει πει αν θελω να το παρει και καλα η εταιρια .

Αλλα εγω ειμαι ασχετος και ψαχνω να δω πως παει , αρχικα ψαχνω στο μοβιλε αλλα μ εχει πει ο δικος μ οτι βρες πιο μοντελο θες και θα στο βρω εγω αστο μοβιλε απλα θελω να δω τι παιζει απο τιμες για αυτο το κοιταω και κολαω αν πρεπει να κοιταω τη τιμη με φπα η χωρις γιατι εχει μεγαλη διαφορα.

Ωραία θα τα έγραφα αυτά αυτολεξεί γιατί τα έχω ακούσει κι εγώ κι έμαθα. Τύπου "Άστο πες μου τί θες και άστα πάνω μου κλπ." Μέχρι και "γνωστό" έστειλα να πάει να δει κλεισμένο αυτοκίνητο με αντίτιμο που είχαμε συμφωνήσει ,και ύστερα λέει να το πάρει αυτός να το φέρει κλπ κλπ και δώσε μου τόσα να στο κατεβάσω έτοιμο και μπλα μπλα μπλα.. Δε μπορούσα να απεμπλακω ευγενικά με κανέναν απολύτως όσους ρώτησα. Όλοι εκτός από τα προσυμφωνημένα ήθελαν να αρπάξουν κι άλλα.

Λοιπόν οι πάντες θέλουν να αρπάξουν από παντού το ξαναλέω οπότε:

ΚΑΝΤΑ ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Αυτή είναι η δικιά μου συμβουλή.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ο μαντράς προφανώς και είναι επαγγελματίας, αυτό όμως δεν λέει κάτι.

Αν το όχημα ανήκε σε ιδιώτη τότε ο ΦΠΑ που πληρώθηκε από τον ιδιώτη όταν αγοράστηκε δεν είχε εκπέσει, οπότε τώρα πωλείται χωρίς να επιβαρυνθεί με ΦΠΑ.

Αν το όχημα ανήκε ανήκε σε επιχείρηση/εταιρεία/whateva τότε ο ΦΠΑ που πληρώθηκε όταν αγοράστηκε έχει εκπέσει, οπότε τώρα πωλείται με επιβάρυνση ΦΠΑ.

Τώρα αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τα παραπάνω, πες μου να στα ξαναγράψω με παραδείγματα.

Να κοιτάς την τιμή ΜΕ ΦΠΑ, όπου υπάρχει βέβαια.

Απο οτι καταλαβα μου λες οτι στη πρωτη περιπτωση το ΦΠΑ ειχε πληρωθει οταν αγοραστηκε το αμαξι οποτε δεν χρειαζεται να ξαναπληρωθει. 

Στη δευτερη περιπτωση υπηρχε απαλαγη φπα λογο ετεριας οποτε τωρα που θα πουληθει θα πρεπει να πληρωθει το φπα αφου δεν εχει πληρωθει ποτε .

Βεβαια αν παει παλι σε εταιρια φανταζομαι παλι δεν πληρωνεται το φπα.

Δημοσ.
6 hours ago, YellowGr said:

Απο οτι καταλαβα μου λες οτι στη πρωτη περιπτωση το ΦΠΑ ειχε πληρωθει οταν αγοραστηκε το αμαξι οποτε δεν χρειαζεται να ξαναπληρωθει. 

Στη δευτερη περιπτωση υπηρχε απαλαγη φπα λογο ετεριας οποτε τωρα που θα πουληθει θα πρεπει να πληρωθει το φπα αφου δεν εχει πληρωθει ποτε .

Όχι ακριβώς, ο ΦΠΑ είχε πληρωθεί κανονικά και στις δύο περιπτώσεις. Απλά στην περίπτωση που το όχημα ανήκε σε επιχείρηση/εταιρεία πρέπει να ξαναπληρωθεί επειδή ο ΦΠΑ που είχε πληρωθεί τότε (εννοώ όταν το απέκτησε η επιχείρηση/εταιρεία) έχει εκπέσει (έχει επιστραφεί).

6 hours ago, YellowGr said:

Βεβαια αν παει παλι σε εταιρια φανταζομαι παλι δεν πληρωνεται το φπα.

Θα πληρωθεί σε κάθε περίπτωση, απλά στην εταιρεία θα εκπέσει (θα της επιστραφεί). Αυτό όμως εσένα δεν σε ενδιαφέρει μια και θα το αγοράσεις ως ιδιώτης, άρα ο ΦΠΑ δεν θα σου επιστραφεί.

• Like 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. 

σκοπεύω  την επόμενη εβδομάδα να φέρω ενα κλουβάκι απο Γερμανία, το εχω βρεί εχω μιλήσει και με εκτελωνιστή κτλ

θα ηθελα αν κάποιος εχει εμπειρία να μου πεί πώς να το φέρω, Απο ιταλία η ευθεία απο Σερβία - Βουλγαρία, εχω ταξιδέψει ξανα σε αυτες της χώρες γενικά αλλά τωρα το αμάξι θα εχει προσωρινές πινακίδες κτλ και δέν ξέρω αν θα εχω κάποιο πρόβλημα η οχι 

το εχει κανει κανείς? δέν θέλω να πάω απο Ιταλία, οι ώρες πάνω κάτω ιδιες ειναι σε οδήγηση 

ευχαριστώ! 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλησπέρα. 

σκοπεύω  την επόμενη εβδομάδα να φέρω ενα κλουβάκι απο Γερμανία, το εχω βρεί εχω μιλήσει και με εκτελωνιστή κτλ

θα ηθελα αν κάποιος εχει εμπειρία να μου πεί πώς να το φέρω, Απο ιταλία η ευθεία απο Σερβία - Βουλγαρία, εχω ταξιδέψει ξανα σε αυτες της χώρες γενικά αλλά τωρα το αμάξι θα εχει προσωρινές πινακίδες κτλ και δέν ξέρω αν θα εχω κάποιο πρόβλημα η οχι 

το εχει κανει κανείς? δέν θέλω να πάω απο Ιταλία, οι ώρες πάνω κάτω ιδιες ειναι σε οδήγηση 

ευχαριστώ! 

Κάτι παίζει απο Σερβία με προσωρινές πινακίδες,δεν τους αφήνουν να περάσουν ή κατι τέτοιο.Κάπου το διάβασα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Κάτι παίζει απο Σερβία με προσωρινές πινακίδες,δεν τους αφήνουν να περάσουν ή κατι τέτοιο.Κάπου το διάβασα.

Γενικά μου λένε να πάω από Ιταλία, ένας όμως που μίλησα είπε το έφερε από Σερβία, αλλά ιδιώτης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Σερβία Έχει κερατιατικα 300€ και σου βάζουν υπάλληλο μέσα στο αμάξι μέχρι την έξοδο από την χώρα, ,εκτός και εάν έχεις γνωστό... 

Σκόπια επίσης δαγκώνουν... από "καφέ" μέχρι και τριψηφιο €€€

ΣΥΝ τα οποια κερατιατικα σε πρόστιμο ταχύτητας κτλ 

Θα προτιμούσα Ιταλία πλέον...

Δημοσ.

Αυστρια κ Ιταλια κ εφτασες. Σερβια ενας φιλος προχτες δεν τον αφησαν να περασει γιατι λεει ειναι 30 ποντους πιο μακρυ το φορτηγο απο οτι λεει η αδεια, χωρις βεβαια να το μετρησουν. Αναγκαστηκε να παει απο Ρουμανία, μιας και ερχοταν απο Πολωνία, και ταλαιπωρηθηκε πολυ

Δημοσ.

Με άλλο γνωστό που μίλησα σήμερα του εφερε αμάξι άλλος γνωστός του μαντράς οδικός ευθεία απο Σερβία Βουλαρία..

καλά απο Ιταλία με βλέπω να έρχομαι τελικά..  

Δημοσ.

Καλησπέρα, το έφερα τελικά από Ιταλία.

Μήπως γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει στο εξής:

Επειδή άλλαξαν τα πλάνα και το αμάξι ναι μεν καλό αλλά δεν μου κάνει για την δουλειά που το πήρα τι περίμενα ποιο μικρό αλλά αυτό είναι μεγάλο,θα με δυσκολέψει να το δουλέψω μέσα στη  πόλη,( είναι επαγγελματικό) μετά το τέλος του εκτελωνισμου μπορώ να το πουλήσω πριν καν βγάλω πινακίδες για να μην κάνω έκδοση και μετά μεταβίβαση?

Γλυτώνω κάτι ? Υπεραξία κτλ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...