amacon Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 11 ώρες πριν, JPaxilleas είπε H εξέλιξη στα γρήγορα: Dial-Up (τέλη 90 αρχές 2000 - 56 kbps / kilobits per second και στρίγγλιζε το modemaki λες και το βασάνιζαν 🤣). Broadband (απ.χ. DSL / Digital Subscriber Line και αρχίζαμε να βλέπουμε λίγο φως στο τούνελ με ταχύτητες από 1 Mbps / megabit per second έως 100 Mbps). Η εποχή του Wikipedia (2001), του LinkedIn (2002), του Facebook (2004), του YouTube και Reddit (2005). 4G LTE (Long-Term Evolution - επιτέλους γρήγορο internet στο κινητό - λέμε τώρα Ελλάδα ζούμε 🤣 - με ταχύτητες από 1 Mbps / megabit per second έως 100 Mbps - στο κινητό έπεσε πολύ θεωρία στο διαγώνισμα 😂). 5G (Ώπα απογειωθήκαμε! Επιτέλους Ανάσταση - με ταχύτητες έως 1 Gbps / gigabit per second και κάτι γίνεται). Quantum internet.... Εδώ πάμε Star Trek 😅. Μέσες τιμές ταχυτήτων διαδικτύου (Global average Internet speed, 1990-2050 - πηγή - futuretimeline.net). βέβαια άλλο πράγμα το broadband άλλο το 3g-4g-5g... διαφορετικές τεχνολογίες βλέπεις. όσο για το fiber 10 που λες αυτό έχει να κάνει με την οπτική τεχνολογία που φτάνει έως το router στο σπίτι σου. γιατί η υποδομή είναι fiber εως το καφάο σε πολλά σημεία στην αθήνα αλλά απο εκεί και πέρα είναι χάλκινα. αμα δεν κάνεις αίτηση δεν θα δείς ποτέ πραγματικό Fiber 5 ώρες πριν, gakost είπε Δεν ξέρω αν το βρήκες κάπου ή είναι από προσωπική εμπειρία αλλά το dialup με σχετικά μεγάλη αποδοχή ξεκίνησε σπο 28.8kbps το 33.6 ακολούθησε και τον θεωρητικό 56κ εμφανίστηκε κοντά στο 2000. Υπήρχαν και αλλες τεχνολογίες όπως το ISDN με τις διάσημες διαφημίσεις του ΟΤΕ ότι σηκώνει και ελέφαντα στα 64κ με ένα κανάλι ή 128κ στα 2 αλλά στην πραγματικότητα το 64 κατέβαζε διπλάσια του μέχρι 56. Το ADSL ξεκίνησε από 384 kbps και στην πρώτη γενιά του ήταν έως 2 Mbps και πανάκριβο. Δεν ξέρω αν το βρήκες κάπου ή είναι από προσωπική εμπειρία αλλά το dialup με σχετικά μεγάλη αποδοχή ξεκίνησε σπο 28.8kbps το 33.6 ακολούθησε και τον θεωρητικό 56κ εμφανίστηκε κοντά στο 2000. Υπήρχαν και αλλες τεχνολογίες όπως το ISDN με τις διάσημες διαφημίσεις του ΟΤΕ ότι σηκώνει και ελέφαντα στα 64κ με ένα κανάλι ή 128κ στα 2 αλλά στην πραγματικότητα το 64 κατέβαζε διπλάσια του μέχρι 56. Το ADSL ξεκίνησε από 384 kbps και στην πρώτη γενιά του ήταν έως 2 Mbps και πανάκριβο. η 1η αναβάθμιση μου απο το pstn ήταν στα 256 kbps γιατί όντως ήταν πανάκριβο , μέρα με την νύχτα... όταν μου την αναβάθμισαν δωρεάν στα 512 ήταν σαν θαύμα!!! όταν μου έγινε 1000αρα ήταν σαν να έχω gsxr 1000 στην εθνική... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαρτίου Super Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 4 hours ago, michael92 said: Ο μέσος όρος γενικά είναι παραπλανητικός. Αν 10 άτομα έχουν 1Gbps, 10 άτομα 100Mbps και 10 άτομα 10Mbps ο μέσος όρος είναι 370Mbps ενώ η διάμεσος (median) είναι 100Mbps. Για κάποιο περίεργο λόγο στατιστικά της ταχύτητας με διάμεσο και centiles (τι ταχύτητα έχει το x% του πληθυσμού) είναι ιδιαίτερα δυσεύρετα. Η Ookla πάντως παίζει με διάμεσο εδώ κι αρκετούς μήνες και οι ΗΠΑ έχουν 242Mbps United States's Mobile and Broadband Internet Speeds - Speedtest Global Index 1
Aprile Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Με τις τιμές και τις πραγματικές ταχύτητες στην Ελλάδα το 5G ξεφτιλίζει τις "προσφορές" τους και τις Dial Up ταχύτητες τους. Στην Αμερική που δεν έχουν ούτε κάλυψη 5G εκτός των μεγάλων πόλεων το Starlink του Elon θα κλείσει πολλά δήθεν ευρυζωνικά σπίτια εκεί αν ρίξει τις τιμές στο μισό από ότι είναι τώρα. 1
JPaxilleas Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 1 ώρα πριν, amacon είπε βέβαια άλλο πράγμα το broadband άλλο το 3g-4g-5g... διαφορετικές τεχνολογίες βλέπεις. όσο για το fiber 10 που λες αυτό έχει να κάνει με την οπτική τεχνολογία που φτάνει έως το router στο σπίτι σου. γιατί η υποδομή είναι fiber εως το καφάο σε πολλά σημεία στην αθήνα αλλά απο εκεί και πέρα είναι χάλκινα. αμα δεν κάνεις αίτηση δεν θα δείς ποτέ πραγματικό Fiber η 1η αναβάθμιση μου απο το pstn ήταν στα 256 kbps γιατί όντως ήταν πανάκριβο , μέρα με την νύχτα... όταν μου την αναβάθμισαν δωρεάν στα 512 ήταν σαν θαύμα!!! όταν μου έγινε 1000αρα ήταν σαν να έχω gsxr 1000 στην εθνική... Φίλε μου, σωστά τα λες όλα. Ο σκοπός μου όμως ήταν άλλος (περισσότερο χιουμοριστικός) και όπως γράφω "H εξέλιξη στα γρήγορα" επειδή τα έχω και εγώ ζήσει όλα (π.χ. ξεκίνησα με Fax Modem 2400bps 🤣 άλλη εποχή προσπαθώ να θυμηθώ το modem ένα με 6 -7 φωτάκια μπροστά αλλά σιγά μη θυμάμαι). Σε κάθε περίπτωση καλά έκανες και έδωσες περισσότερες λεπτομέρειες για μια εποχή που σήμερα φαντάζει αστεία. Τώρα κάτσε να δούμε πότε θα αποκτήσουμε αυτή την πολυπόθητη οπτική έως το σπίτι γιατί όλο τρέχουμε και δε φτάνουμε. 1
SergioX Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 2 hours ago, logistoulis said: Αθήνα τουλάχιστον βάζουν πλέον οπτικές. Εγώ εδώ και κάνα μήνα έχω περασμένες οπτικές στην πολυκατοικία μου και ακριβώς έξω από το διαμέρισμα μου έχω κουτί του ΟΤΕ και μπορώ νομίζω να συνδεθώ σε χιλιαρα. Παρόλα αυτά νιώθω λίγο τσιγκούνης μιας και η 100αρα λίγο πολύ με εξυπηρετεί μια χαρά Οχι φίλε μου,μην νοιώθεις τσιγκούνης απο την στιγμή που πληρώνουμε το ίντερνετ πιο ακριβά απο τους υπόλοιπους ευρωπαίους... Όπως και εσυ και εγω με 100ρα είμαι και πιανω 95 Mbps σταθερα,γενικά είμαι ευχαριστημένος.Αν βέβαια μου έκαναν προσφορά για αναβάθμιση θα το σκεφτόμουν,τώρα ούτε καν... 1 1
logistoulis Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 2 ώρες πριν, SergioX είπε Οχι φίλε μου,μην νοιώθεις τσιγκούνης απο την στιγμή που πληρώνουμε το ίντερνετ πιο ακριβά απο τους υπόλοιπους ευρωπαίους... Όπως και εσυ και εγω με 100ρα είμαι και πιανω 95 Mbps σταθερα,γενικά είμαι ευχαριστημένος.Αν βέβαια μου έκαναν προσφορά για αναβάθμιση θα το σκεφτόμουν,τώρα ούτε καν... Εγώ πρέπει να πάω σε οτε από νόβα η νόβα δεν δίνει χιλιαρα Κάποια στιγμή σίγουρα θα το κάνω, απλά δεν το βλέπω ακόμα ως ανάγκη, δηλαδή στο μόνο που μπορεί να περιμένω είναι να κατέβει κάνα μεγάλο παιχνίδι στο ps5.. κατά τα άλλα όπως δουλειά πχ που δουλεύω αρκετά remote δεν έχω θέμα. (Αν και από δουλειά έχω απεριόριστα data)
nick_corobos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Τα 100mbps τα θεωρώ πλεον το βασικό. Οτιδήποτε λιγότερο απο αυτό είναι κακο
dazed&confused Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Μια χαρά την έχω βρει με τα 200 της NOVA, το μόνο που με ανησυχεί είναι πόσο θα κοστίζει μετά τη ληξη του συμβολαίου, μιας και τώρα έχω τιμή "προσφοράς".
gadgetseek Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Όταν πέσει κι άλλο η τιμή του δορυφορικού ίντερνετ, κανείς δε θα ασχολείται με επίγειους παρόχους..
ploumouris Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 8 ώρες πριν, dazed&confused είπε Μια χαρά την έχω βρει με τα 200 της NOVA, το μόνο που με ανησυχεί είναι πόσο θα κοστίζει μετά τη ληξη του συμβολαίου, μιας και τώρα έχω τιμή "προσφοράς". Μην ανησυχείς θα συνεχίσει η προσφορά. Αν όχι, με την αίτηση διακοπής που θα τους στείλεις θα έλθει σίγουρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα