Eleftheria_Bo Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Καλημέρα σας! Είμαι καθηγήτρια πιάνου, παίζω πιάνο εδώ και 18 χρόνια και ασχολούμαι με τη μουσική τεχνολογία και σύνθεση. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα stage πιανο. Έχω ψάξει και είμαι ανάμεσα στο Roland fpe50 και στο Kurzweil KA210. To Roland το έχω ακούσει σαν ήχο, έχει πολλές λειτουργίες απλά μου φάνηκε λίγο μουντός ο ήχος του.. Το Kurzweil δεν το έχω ακούσει παρά μόνο σε βίντεο στο youtube κτλ, αλλά από τα χαακτηρισιτκά μου φαίνεται ότι έχει πιο δυνατά ηχεία. Θέλω ένα που να προσομοιάζει όσο γίνεται πιο πιστά τον ήχο του πιάνου, γιατί έπαιζα χρόνια σε κλασικό όρθιο πιάνο... Ποιο πιστέυετε ότι είναι καλύτερο; 'Η έχετε κάτι άλλο να προτείνετε; Υ.Γ.: Το budget μου κυμαίνεται από 600-800€...(Τα έχω βρει και τα δύο στο Muziker απλά το Kurzweil μόνο σε αυτό το site είναι πιο οικονομικό. Στα υπ΄λολοιπα είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμή και τα δύο) Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Sorath Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν έχω γνώμη για τα μοντέλα που παράθεσες, αλλά προσωπικά έχω το Yamaha DGX-670 και είμαι υπερευχαριστημένος. Φοβερή ποιότητα ήχου και με έχουν εντυπωσιάσει και τα ηχεία του, που παρόλο δεν περιμένεις να εντυπωσιαστείς βάση των specs, τελικά συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο! Η βάση και τα πεντάλ μπαίνουν ως εξτρά. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2024 από Sorath 1 1
Lucifer Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 2 ώρες πριν, Eleftheria_Bo είπε Καλημέρα σας! Είμαι καθηγήτρια πιάνου, παίζω πιάνο εδώ και 18 χρόνια και ασχολούμαι με τη μουσική τεχνολογία και σύνθεση. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα stage πιανο. Έχω ψάξει και είμαι ανάμεσα στο Roland fpe50 και στο Kurzweil KA210. To Roland το έχω ακούσει σαν ήχο, έχει πολλές λειτουργίες απλά μου φάνηκε λίγο μουντός ο ήχος του.. Το Kurzweil δεν το έχω ακούσει παρά μόνο σε βίντεο στο youtube κτλ, αλλά από τα χαακτηρισιτκά μου φαίνεται ότι έχει πιο δυνατά ηχεία. Θέλω ένα που να προσομοιάζει όσο γίνεται πιο πιστά τον ήχο του πιάνου, γιατί έπαιζα χρόνια σε κλασικό όρθιο πιάνο... Ποιο πιστέυετε ότι είναι καλύτερο; 'Η έχετε κάτι άλλο να προτείνετε; Υ.Γ.: Το budget μου κυμαίνεται από 600-800€...(Τα έχω βρει και τα δύο στο Muziker απλά το Kurzweil μόνο σε αυτό το site είναι πιο οικονομικό. Στα υπ΄λολοιπα είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμή και τα δύο) Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Πού θα χρησιμοποιείται το πιάνο; Ρωτάω γιατί αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς σαν MIDI input για σύνθεση στον υπολογιστή, δεν ξέρω αν σε αφορά τόσο ο ήχος του αυτόνομα. Μέσα από το DAW που θα επιλέξεις, θα μπορείς να το κάνεις να ακούγεται όπως θες, από grand μέχρι τσέμπαλο και όργανο (και αυτά αν είσαι συντηρητική, μετά θα σε καταπιεί το avant garde). Οπότε σε τέτοια περίπτωση ίσως το μόνο που παίζει ρόλο είναι η γενικότερη απόκριση του οργάνου, το βάρος και η πιστότητα των πλήκτρων, το interface κτλ αλλά όχι τόσο τι ήχο βγάζει από τα ηχεία του. 1
Eleftheria_Bo Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Έχω και midi το Alesis, το Q88MKII, απλά πλέον θα ήθελα ένα φορητό πιάνο που να μην χρειάζεται συνεχώς η υποστήριξη του από υπολογιστή, να το έχω πιο άμεσα διαφθέσιμο για να παίζω. Σαφώς και θα μπορώ όμως να το συνδέσω στον υπολογιστή ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά επειδή θα το ήθελα σαν πιο άμεσα διαθέσιμο ήθελα ένα με όσο το δυνατόν καλύτερο ήχο... Ανάμεσα σε αυτά τα δύο έχουν και τα δύο ενσωματωμένα ηχεία αλλά το KURZWEIL έχει δυνατότερα...Απλά το Roland έχει περισσότερους ήχους και λιγότερους ρυθμούς...
H+K=LFE Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Θεωρώ οτι πριν πάρεις οτιδήποτε θα πρέπει να το δοκιμάσεις. Ο καθένας βολεύεται με διαφορετικό touche. Επίσης τεράστια σημασία έχει ο μηχανισμός και η πολυφωνία και όχι τα ηχεία. Αν το όργανο το θέλεις κυρίως για το σπίτι, οποιοδήποτε μοντέλο της αγοράς θα σου κάνει (από πλευράς έντασης). Αν το θέλεις για να το μεταφέρεις συχνά, πρέπει να δεις και το βάρος του (το Kurzweil είναι 13,8kg ενώ το roland 17,1kg). Σύνδεση για υπολογιστή έχουν σχεδόν όλα (είτε midi είτε usb, είτε κι τα δύο!). Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και την Kawai (έχει από τους καλύτερους μηχανισμούς), την Korg (πολλά χρόνια στο χώρο) αλλά και την Casio (κατά καιρούς βγάζει vfm μοντέλα). Studiologic και Nord δε την αναφέρω γιατί υπερβαίνει το budget σου. Επίσης αν παίζεις χρόνια σε κλασικό, δύσκολα θα βρεις κάτι κοντινό σε αυτά τα χρήματα. Τέτοιας τάξης όργανα είναι από 1300 (τουλάχιστον) και πάνω. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο! 1
Eleftheria_Bo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! Βοήθησαν κάπως απλά η αλήθεια είναι ότι είναι μια δυσκολη αγορά καθώς επίσης δεν μπορώ και να τα τεσταρω, γιατί δεν υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα ... Επίσης δεν ξέρω τι αξίζει ν δώσω περισσότερη σημασία στα ενσωματωμένα ηχεία ή στο ότι το Roland είναι πιο σύγχρονο( περσινό μοντέλο)..
Eleftheria_Bo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 Επειδή είμαι ανάμεσσα σε αυτά τα δύο... Ποιο πιστέυετε ότι είναι καλύτερο από άποψη ήχου και έντασης και ποιότητας;
H+K=LFE Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2024 Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παίξει με κανένα από τα δύο μοντέλα για να εκφέρω γνώμη. Μόνο με το Roland Fp50 έχω παίξει αλλά έχει άλλο μηχανισμό από το Fpe50. Αν μένεις Αθήνα πάρε τηλέφωνο τα μεγάλα καταστήματα που φαίνεται ότι τα έχουν διαθέσιμο και ρώτησέ τους αν μπορείς να τα δοκιμάσεις! Αλλιώς από πλευράς εμπειρίας θα έκλινα προς το Roland (αλλά αυτό είναι μια προσωπική άποψη). Το άλλο που θα έκανα είναι να πήγαινα σε κάνα μεγάλο μουσικό κατάστημα (δεν αναφέρω κάποιο μη θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση!) και να δοκίμαζα αυτά που έχουν ανοιχτά (ίσως βρεις κάποιο άλλο μοντέλο και πιο φθηνό από αυτά που θέλεις!). Υ.Γ. επιμένω στη δοκιμή! Στην ανάγκη κάνε ένα ψάξιμο μήπως το έχει κάποιος γνωστός και σε αφήσει να το δοκιμάσεις για κάνα 5λεπτο! Τα ηχεία είναι το τελευταίο που θα κοιτούσα διότι μπορείς πολύ εύκολα να τα παρακάμψεις (ενισχυτή, ακουστικά, κτλ κτλ), ενώ το πλήκτρο (σαν μηχανισμό) δεν μπορείς! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα