Chrisgs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Πρόσφατα μπήκε στο σπιτικό ένα πανέμορφο και πανέξυπνο γατί 3 χρόνων. Το γατί εκτός από όλα αυτά είναι και ιδιαιτέρως περίεργο, του αρέσει να εξερευνεί και όλα τα σχετικά και η αλήθεια είναι πως την βλέπω και την χαίρομαι . Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι όταν βγαίνει στο μπαλκόνι. Στην αρχή όταν έβγαινε έξω ήταν χαρούμενο και λιαζόταν με τις ώρες, μιας και ήταν η 1η φορά που έχει δει μπαλκόνι και είχε direct επαφή με τον καιρό (έμενε σε ισόγειο χωρίς μπαλκόνια κτλ κτλ). Μετά από κάμποσες φορές όμως άρχισε η περιέργεια για το τι παίζει στα διπλανά διαμερίσματα, και έτσι ξεκίνησε τις βόλτες οι οποίες είχαν ως σκοπό τον τραμπουκισμό των γατιών του γείτονα. Προφανώς το γατί πλέον δεν το βγάζω στο μπαλκόνι χωρίς επίβλεψη, απλά το θέμα είναι κουραστικό καθώς έχω το άγχος/φόβο ότι ενώ είμαι στο μπαλκόνι, το γατί θα ξεγλιστρίσει δίπλα και θα βαρέσει το γατί του διπλανού. Έχω ψάξει διάφορες λύσεις, και από ό,τι φαίνεται η πιο καλή/αποτελεσματική είναι το δίχτυ γάτας, το οποίο όμως δεν θα ήθελα στο μπαλκόνι μου για αισθητικούς λόγους άρα υποχρεωτικά είναι η τελευταία λύση. Δοκίμασα να βάλω αυτά τα καρφιά/απωθητικά γάτας τα οποία δούλευαν στην αρχή, μέχρι που το γατάκι έμαθε να κάνει τον φακίρη και έκανε yoga πάνω τους. Το επόμενο που σκεφτόμουν ήταν κάποιο plexi glass ή έστω να μπεί το δίχτυ για γάτες αλλά μόνο στα πλάγια του μπαλκονιού, έτσι ώστε να μην μπορεί να φύγει το γατί δίπλα. Όσον αφορά το plexi δεν ξέρω αν θα γκρινιάξουν από την πολυκατοικία. Σύντομη εκδοχή: Η γάτα μου καβαλάει τα κάγκελα και πηγαίνει στο μπαλκόνι του γείτονα, έβαλα καρφιά απώθησης αλλά δεν δουλεύουν, θα ήθελα προτάσεις για πράγματα να δοκιμάσω πριν αναγκαστώ να βάλω δίχτυ σε όλο το μπαλκόνι. Ευχαριστώ πολύ <spoiler></spoiler> Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2024 από Chrisgs
JLEE Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Εγώ Γενικά σε όλο το πίσω μπαλκόνι που βγαίνει έχω βάλει αυτό: https://www.zooplus.gr/shop/gates/balkoni_kipos/dixty_gia_gates/dixtya_prostasias/513851?activeVariant=513851.0 Θέλει λίγο κόπο στην τοποθέτηση αλλά μετά το ξεχνάς χαχαχα χαχα.. Λάθος σίγουρα θα βρει να περάσει πάλι. Μετά από λίγο άρχισε να το σκαρφαλώνει οπότε το πίσω μπαλκόνι είναι μια μίξη από δίχτυ και αγκάθια.
Chrisgs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Η αλήθεια είναι ότι δεν γλιτώνεις εύκολα εν τέλει Αγκάθια σαν αυτά που έστειλα; ή υπάρχει κάποιο άλλο στυλ; Γενικά στο τέλος και εμένα για δίχτυ με κόβω, απλά θέλω να πω ότι το πάλεψα πριν καταλήξω εκεί!
haris_216 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 @ts Έχω γατιά εδώ και πολλά χρόνια. Τα έχω από νεογέννητα, που βρέθηκαν πεταμένα, μέχρι που μεγάλωσαν και κάποια "έφυγαν" λόγω ηλικίας. Εκείνο που θα σου πω, το οποίο το έμαθα the hard way (καθώς πριν δεν ήξερα τίποτα σχετικό για γάτες αλλά και όταν βρήκαμε τα μικρά δεν ήταν στο πλάνο μας να τα κρατήσουμε) η μόνη λύση είναι το δίχτυ. Όχι μόνο ως προς τις επισκέψεις στο γείτονα αλλά κυρίως για την ασφάλεια του ίδιου του γάτου. Μπορεί να προσπαθήσει να ανέβει στο κάγκελο γιατί....έτσι και με την φόρα που έχει πάρει να γίνει...ιπτάμενος. Ή ακόμα και να δει ένα πουλί/πεταλούδα/σκιά και πάλι να ορμήξει. Και βέβαια όταν μεγαλώσει πολύ σε ηλικία και γίνει άτσαλο στα σκαρφαλώματά του είναι ακόμα πιο απαραίτητο Αν και αρχικά κάτι είχα ακούσει σχετικά, δεν είχα δώσει βάση μέχρι που βρέθηκα να ψάχνω το ένα γατί στην...πυλωτή (δεν θες να ξέρεις από ποιον όροφο ). Και μετά το δεύτερο το μάζεψα από μπαλκόνι δύο ορόφους κάτω. Και τότε μπήκα στη διαδικασία κι έκανα "κλουβί" όλο το μπαλκόνι με συρματόπλεγμα (είναι πριν αρκετά χρόνια και δεν ήξερα ή δεν υπήρχαν τότε τα δίχτυα). Κάτι τελευταίο. Το απωθητικό που έχεις βάλει δεν κάνει για τίποτα (πουλιά, γάτες, κλπ). Έχω πάρει ακριβώς το ίδιο καθώς ήθελα να αποτρέψω τα περιστέρια να μας χ...ζουν το κάγκελο. Προτίμησα αυτό καθώς τα γνωστά spikes, μεταλλικά ή μη, μου φαινόντουσαν πολύ "βάρβαρα" ακόμα και στην όψη. Το συγκεκριμένο πάντως δουλειά δεν έκανε καθώς τα περιστέρια μια χαρά έκαναν βόλτες πάνω σε αυτό (αν νομίζεις ότι σε βοηθάει σε κάτι, και είσαι Αθήνα, ευχαρίστως να σου δώσω και 3-4 δικά μου σε άψογη κατάσταση). 1
konc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Κάνε δώρο στο γείτονα ένα λυκόσκυλο, θα σταματήσει το δικό σου τις βόλτες. Το πολύ-πολύ να περάσει μία τελευταία φορά 😄 Πέρα από την πλάκα μην ψάχνεις μαγικές λύσεις, δεν υπάρχουν όπως διαπίστωσες. Κλείσε την πρόσβαση με όποιον τρόπο σου φαίνεται λιγότερο άσχημος, πχ δίχτυα. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2024 από konc 1
christakos07 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Αν αγαπάς το γατί όπως λες, θα βάλεις δίχτυ. Είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο προστασίας που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.
Chrisgs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δεν είναι κάτι που δεν γνώριζα η αλήθεια είναι, το post ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια για να γλιτώσω την κλουβοποίηση του μπαλκονιού μου Όσον αφορά την λύση με το λυκόσκυλο, νομίζω ότι το συγκεκριμένο γατί θα το έβαζε εύκολα κάτω 😂 Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας!
haris_216 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Από τη στιγμή που θα προχωρήσεις (αν προχωρήσεις) στην "κλουβοποίηση" που είπες θα μπορούσε να σου λειτουργήσει θετικά και σε άλλα πράγματα που ίσως να μην έχεις σκεφθεί μέχρι τώρα. Πχ να βγει έξω στο μπαλκόνι το αμμοδοχείο και άρα να γλυτώσεις αρκετά από πιθανές οσμές που μπορεί να υπάρχουν (ασχέτως ποιότητας άμμου) ή από τη διασπορά της άμμου μες το σπίτι. Αν δε το συνδυάσεις και με ένα πορτάκι γάτας στην μπαλκονόπορτα θα μπορείς να έχεις την άμμο έξω χειμώνα/καλοκαίρι. Σημ. Οι γάτες γουστάρουν την παρατήρηση από ψηλά και το να έχει κάποιο σημείο (μπαλκόνι ή παράθυρο) που μπορεί να ξαπλώνει και να βλέπει τριγύρω βοηθάει την ευζωία της, ειδικά αν μένει πολλές ώρες μόνη της κατά τη διάρκεια της ημέρας
Chrisgs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ σε αυτό, καλώς ή κακώς λόγω της δουλειάς λείπω κάμποσες ώρες από το σπίτι, και το μπαλκόνι θα της έκανε πολύ καλό γιατί θα είχε μονίμως ερεθίσματα, αυτό για την άμμο δεν το είχα σκεφτεί η αλήθεια είναι αλλά σίγουρα θα βοηθούσε αρκετά το να έφευγε από μέσα στο σπιτι! Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2024 από Chrisgs
haris_216 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Εμείς για χρόνια την είχαμε την άμμο μέσα (στο wc) το χειμώνα και τη βγάζαμε έξω το καλοκαίρι που είχαμε ανοιχτά. Αλλά τελικά καταλήξαμε στο πορτάκι (μεγάάάλη ευκολία). Βέβαια επειδή στην πόρτα του μπαλκονιού της κουζίνας που το βάλαμε είχε διπλό τζάμι και αυτά (όπως λένε) δεν κόβονται αναγκαστήκαμε να πάμε σε αγορά νέου διπλού κρυστάλλου με την τρύπα για το πορτάκι εξαρχής. "Έτσουξε" λίγο αλλά τα οφέλη που ανέφερα (οσμές και άμμος) που εξαφανίστηκαν χειμώνα/καλοκαίρι ήταν σημαντικά. Άσε που μπορούσαμε πλέον να κλείνουμε/κλειδώνουμε την πόρτα του μπαλκονιού όταν ήμασταν εκτός σπιτιού το καλοκαίρι (για λόγους ασφαλείας) ενώ πριν την αφήναμε ανοιχτή για να πηγαίνουν στην άμμο που ήταν στο μπαλκόνι. Τέλος, άσχετο με το ερώτημα του νήματος αλλά σχετικό με τη συμβίωση με ζώα, βρήκαμε αρκετά πράγματα που χρειαζόμασταν και σε πολύ καλές τιμές από εδώ (ως και το γατόδεντρο, κατά άλλους ονυχοδρόμιο, φέραμε από εκεί) Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2024 από haris_216
Chrisgs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Αυτό που είπες για το πορτάκι και το 2πλο τζάμι ήταν η 1η μου σκέψη να ξέρεις θα τσεκάρω και το σάιτ, γιατί από αυτά που έχω δει, σε μερικά pet shops παίζει τρελή υπερτίμηση σε μερικά προϊόντα. Τέλος, όσον αφορά το δίχτυ, έγινε εγκατάσταση με τρύπες πάνω στο ταβάνι ή κάνατε δουλειά με τηλεσκοπικές ράβδους και τέτοια; Το 2ο μου φαίνεται πιο συμφέρον γιατί είναι και αρκετά εύκολο να βάλεις/βγάλεις την εγκατάσταση.
haris_216 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν έβαλα δίχτυ καθώς όπως ανέφερα παραπάνω, όταν ήμουν σε αυτή τη φάση (πριν χρόνια) δεν ήξερα την ύπαρξή τους κι έτσι πήγα σε συρματόπλεγμα (σίγουρα ακριβότερο, ασχημότερο και πιο δύσκολο στην τοποθέτηση). Τώρα πια το έχω βγάλει και δεν χρειάζομαι κάτι αφού ο γεράκος που μας έχει μείνει δεν είναι πια για αθλοπαιδιές (δυσκολεύεται να ανέβει και στον καναπέ). Αν θα έβαζα τώρα επειδή το μπαλκόνι μας έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος/σχεδιασμό με το αποπάνω και το κάγκελο τρέχει σε όλα το μήκος (κάνει ένα Π) η προφανής, εύκολη και (κατά τη γνώμη μου) ασφαλής λύση θα ήταν μερικοί γάντζοι βιδωμένοι επάνω και μετά πιάσιμο στο κάγκελο. Για τις ράβδους δεν ξέρω αλλά επειδή τα δικά μας είχαν γίνει ψιλο...μοσχάρια σε όγκο/βάρος (όχι χοντροί αλλά σίγουρα μεγαλόσωμοι) θα αισθανόμουν πιο σιγουριά με κάτι πιασμένο σταθερά πάνω/κάτω αφού και τον κομάντο να έκαναν και να ανέβαιναν μέχρι το ταβάνι, λογικά δεν θα έφευγε από τη θέση του. Κάτι τέτοιο δηλαδή... Σημ. Οι φωτό δεν είναι δικές μου Απλά σε εμάς τα πλαϊνά δεν είναι κάγκελα αλλά μπετόν οπότε δεν χρειάζεται να τερματίσει στο δάπεδο Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2024 από haris_216
TuXaKoS Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2024 Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τους συγκεκριμένους: https://tospititisgatas.gr/ Έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια. Έχουν φωτογραφίες από δουλειές τους και πολλές πληροφορίες. Δεν έχω εικόνα από τιμές/κόστος..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα