Boubis1411 Δημοσ. 14 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ποσα χρηματα εχεις ταβανι? Πολλά απλά δεν αξίζει να δώσω πάνω από 1200 γιατί παίζω σπάνια. Δηλαδή μπορεί να παίξω σήμερα call of duty και μετά το Πάσχα, δεν παίζει πολύς χρόνος εκτός από γιορτές που καθόμαστε 15 μέρες. Καλοκαίρι δεν πολύ παίζω προτιμώ να κάνουμε ταξίδια με την οικογένεια. Μέχρι 1200 μπορώ να δώσω για χαβαλέ οκ. 1
akoinonitos Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Πολλά απλά δεν αξίζει να δώσω πάνω από 1200 γιατί παίζω σπάνια. Δηλαδή μπορεί να παίξω σήμερα call of duty και μετά το Πάσχα, δεν παίζει πολύς χρόνος εκτός από γιορτές που καθόμαστε 15 μέρες. Καλοκαίρι δεν πολύ παίζω προτιμώ να κάνουμε ταξίδια με την οικογένεια. Μέχρι 1200 μπορώ να δώσω για χαβαλέ οκ. 3
Boubis1411 Δημοσ. 14 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Μήπως ο rysen 5 είναι καλύτερη σαν επιλογή; Εγώ επίλεξα intel γιατί είναι καινούριοι. Καλό το σύστημα σου, το τροφοδοτικό είπαν οι προηγούμενοι πάντως ότι δεν κανει. Τώρα οκ αν είναι να φτάσουμε κσι 1300 δεν κολλάμε, αν δηλαδή πάρω μια κάρτα γραφικών καλύτερη τα δίνω.
akoinonitos Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Μήπως ο rysen 5 είναι καλύτερη σαν επιλογή; Εγώ επίλεξα intel γιατί είναι καινούριοι. Καλό το σύστημα σου, το τροφοδοτικό είπαν οι προηγούμενοι πάντως ότι δεν κανει. οχι δεν ειναι ,δεν μπορεις να παρεις κατι καλυτερο σε cpu κατω απο 200 ευρω το τροφοδοτικο θα την κανει την δουλεια του δεν χρειαζεται κατι παραπανω Επεξ/σία 14 Μαρτίου από akoinonitos 1
SabotazNic Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Τουλαχιστον δες Πλαισιο που επισης εχει προγραμμα για πληρωμη, και πλεον βαζουν επωνυμα στα turbo-x. Πρακτικα πλεον μονο το κουτι ειναι δικο τους
nickol-us Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε Οκ μπορεί να γίνει κ αυτό κανένα πρόβλημα! Οκ κάνε μια λίστα εσύ αν μπορείς από το eshop, τα πάντα εκεί πριν τα βάλω τα έψαξα και όλοι γράφουν τα καλύτερα, σε αναλογία των χρημάτων προφανώς. 53 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Τρομερές επιλογές, δε χρειάζεσαι κάτι άλλο. Διαφωνώ στο τροφοδοτικό οτι δε χρειάζεται κάτι άλλο. Με μόλις 10€+ ανεβαίνεις σε gold και full modular https://www.e-shop.gr/psu-corsair-cp-9020231-eu-rm750-2021-gold-fully-modular-zero-rpm-mode-white-750w-p-PER.589734 Αν έχεις αυστηρό ταβάνι τα 1200€ υπάρχουν τρόποι να τα μαγειρέψεις - φέρεις εκεί που θες. 1
Boubis1411 Δημοσ. 14 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 24 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τρομερές επιλογές, δε χρειάζεσαι κάτι άλλο. Διαφωνώ στο τροφοδοτικό οτι δε χρειάζεται κάτι άλλο. Με μόλις 10€+ ανεβαίνεις σε gold και full modular https://www.e-shop.gr/psu-corsair-cp-9020231-eu-rm750-2021-gold-fully-modular-zero-rpm-mode-white-750w-p-PER.589734 Αν έχεις αυστηρό ταβάνι τα 1200€ υπάρχουν τρόποι να τα μαγειρέψεις - φέρεις εκεί που θες. Υπαρχουν τρόποι γιαυτό δεν βιάζομαι. Μόλις έβγαλε το plaisio - 50% στο δεύτερο προϊόν! Οπότε ίσως πάρω από εκεί κάποια πράματα!
jimagas99 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Στις 13/3/2024 στις 9:11 ΜΜ, Boubis1411 είπε Παλικαρια βρηκα αυτο το συστημα στο public και σκεφτομαι να το χτυπησω -θελω να το παρω απο εκει διοτι κανουν 3 ατοκες χωρις πιστωτικη και με βολευει-πηρα πολλα πραγματα με αυτον τον τροπο. https://www.public.gr/product/computers-and-software/statheroi-ypologistes/desktop-pc/desktop-quest-play-core-i5-14400f16gb1tb-ssdgeforce-rtx-4060win11home/1907246 Οθονη εω την HP Omen 165 οποτε παμε για 1440p. το PC ειναι της ξακουστης quest απο την οποια ειχα παρει πριν 15 χρονια παλι ετοιμο και την παλεψε ανετα μεχρι και σημερα χωρις κανενα θεμα ! Τι λετε αποψεις ; Ευχαριστω το insomnia ! Κοίτα και στην unimax.gr . Έχει καλά συστήματα και προπαντώς στο hardware ( στα εντόσθια κοινώς) , γράφει στην περιγραφή , ποιας εταιρείας, είναι το κάθε εξάρτημα. Π.χ. mobo τάδε, gpu τάδε, κλπ, κλπ. Θα σου το πρότεινα. 1
Boubis1411 Δημοσ. 14 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, jimagas99 είπε Κοίτα και στην unimax.gr . Έχει καλά συστήματα και προπαντώς στο hardware ( στα εντόσθια κοινώς) , γράφει στην περιγραφή , ποιας εταιρείας, είναι το κάθε εξάρτημα. Π.χ. mobo τάδε, gpu τάδε, κλπ, κλπ. Θα σου το πρότεινα. U-Case Blitz Gaming PC Black/RGB (5700X/16GB/1TB/GeForce RTX 4060 Ti/W11 Home) (unimax.gr) με μια γρηγορη ματια βρηκα αυτο αλλα ΔΕΝ γραφει ακριβως τι φοραει ! Εκτος αν κανω κατι λαθος
tzavardin Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 11 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε U-Case Blitz Gaming PC Black/RGB (5700X/16GB/1TB/GeForce RTX 4060 Ti/W11 Home) (unimax.gr) με μια γρηγορη ματια βρηκα αυτο αλλα ΔΕΝ γραφει ακριβως τι φοραει ! Εκτος αν κανω κατι λαθος Γράφει αρκετά για να σου πω ότι σίγουρα είναι κακή αγορά. Μονή fury beast (χάνεις επιδόσεις dual channel από τις ram), τροφοδοτικό red flag λέει 80plus σκέτο, που σημαίνει ότι ή είναι thermaltake smart ή κάποιο άλλο κινέζικο σαπάκι που σίγουρα θα είναι επίσης avoid στο psu tier list. 5700x όχι και η καλύτερη επιλογή για gaming πόσο μάλλον με a520 chipset. Η 4060ti είναι καλή για τα λεφτά αυτά και μάλλον ο κράχτης του build 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε εδώ είναι η λύση σου, πραγματικά εντυπωσιακό build σε αυτά τα λεφτά από ένα μαγαζί. Εγώ θα έλεγα και ευχαριστώ δηλαδή. 1
Boubis1411 Δημοσ. 14 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, tzavardin είπε Γράφει αρκετά για να σου πω ότι σίγουρα είναι κακή αγορά. Μονή fury beast (χάνεις επιδόσεις dual channel από τις ram), τροφοδοτικό red flag λέει 80plus σκέτο, που σημαίνει ότι ή είναι thermaltake smart ή κάποιο άλλο κινέζικο σαπάκι που σίγουρα θα είναι επίσης avoid στο psu tier list. 5700x όχι και η καλύτερη επιλογή για gaming πόσο μάλλον με a520 chipset. Η 4060ti είναι καλή για τα λεφτά αυτά και μάλλον ο κράχτης του build εδώ είναι η λύση σου, πραγματικά εντυπωσιακό build σε αυτά τα λεφτά από ένα μαγαζί. Εγώ θα έλεγα και ευχαριστώ δηλαδή. Ναι και εμένα μου αρέσει αυτό το σύστημα φαίνεται πολύ δυνατό. Μένει να δω κάποια βίντεο στο ίντερνετ διότι θα το δουλεύω στα 1440, να δούμε αν την παλεύει.
tzavardin Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Μπορώ να σου πω πάνω κάτω πως θα πάει, αν και σίγουρα αξίζει να δεις benchmarks αν σε ενδιαφέρουν συγκεκριμένα παιχνίδια. Και θα έχει και με 12600k, αν και η κάρτα σε νοιάζει. Και σκέτη να τη δεις σε benchmarks θα καλυφθείς. Ότι έχει βγει μέχρι τώρα σε απλό raster το πατάει η κάρτα αυτή σε 1440p. Τουλάχιστον high δηλαδή 60 fps και δε θα πολυχρειαστείς fsr. Competitive τιτλους εννοείται επίσης. Ray tracing cyberpunk κλπ τα ξεχνάς. Αλλά αυτά και η 4070 super που μόλις πήρα τα κοιτάει και χλωμιάζει οπότε τι είχαμε τι χάσαμε. Δεν ξέρω αν θα σε βγάλει τριετία σε 1440p με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα βγούνε τίτλοι επόμενης γενιάς (μάλλον το 2026), αλλά τότε αλλάζεις και κάρτα. Ο 12600k δεν θα γεράσει άσχημα. Μόνο προσοχή, σε αυτό το τροφοδοτικό μην αναβαθμίσεις σε θηριάκι, δηλαδή κάρτα xx80, xx90, όπως είναι τώρα η 4080 super ας πούμε. Θυμήσου να μείνεις κάπου στα 230-250w κάρτα μάξιμουμ.
Mythoplasths Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 13/3/2024 στις 9:11 ΜΜ, Boubis1411 είπε Παλικαρια βρηκα αυτο το συστημα στο public και σκεφτομαι να το χτυπησω -θελω να το παρω απο εκει διοτι κανουν 3 ατοκες χωρις πιστωτικη και με βολευει-πηρα πολλα πραγματα με αυτον τον τροπο. https://www.public.gr/product/computers-and-software/statheroi-ypologistes/desktop-pc/desktop-quest-play-core-i5-14400f16gb1tb-ssdgeforce-rtx-4060win11home/1907246 Οθονη εω την HP Omen 165 οποτε παμε για 1440p. το PC ειναι της ξακουστης quest απο την οποια ειχα παρει πριν 15 χρονια παλι ετοιμο και την παλεψε ανετα μεχρι και σημερα χωρις κανενα θεμα ! Τι λετε αποψεις ; Ευχαριστω το insomnia ! Αν δεν μπορείς να φτιάξεις μόνο σου pc , αγοράσετο. Μια χαρά είναι για τα χρήματα του. Αν σκεφτείς ότι βλέπεις 2 ετών μηχανιματα ΜΕΤΑΧΗΡΗΣΜΕΝΑ χωρίς εγγύησεις σε αυτές τις τιμές. Το καινούργιο με εγγύηση από Πάμπλικ είναι ΟΚ. Μην το σκέφτεσαι. Και καλορίζικο Στις 13/3/2024 στις 9:11 ΜΜ, Boubis1411 είπε Στις 13/3/2024 στις 9:11 ΜΜ, Boubis1411 είπε bloclockquote widget Επεξ/σία 15 Μαρτίου από Mythoplasths
apell Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου Μακρια από ελληνικες κατασκευές,αγοράστε επώνυμα και με εγγύηση αντιπροσωπείας και καλό service.
panagossss13 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Στις 14/3/2024 στις 6:59 ΠΜ, nickol-us είπε Το τι αξίζει και τι όχι είναι καθαρά υποκειμενικό. Στην προκειμένη, αν πας σε ένα κατάστημα που δίνει δόσεις, είτε δε θα βρεις όλα τα εξαρτήματα που θες, είτε θα πληρώσεις παραπάνω χρήματα (σπάνια ένα μαγαζί έχει συγκεντρωτικά τις χαμηλότερες τιμές). Οπότε κάτι δίνεις - κάτι παίρνεις, το τι προτιμά ο καθένας μας αλλάζει. Ίσως παίζει σενάριο δόσεων αν όλα μπουν από καλάθι σκρουτζ. Μαγαζιά με τιμές σταθερά κοντά στις χαμηλότερες (πχ foxstore) επίσης μπορεί να προσφέρουν δόσεις. Ψάξε το. Την παραπάνω πρόταση στην έδειξα ενδεικτικά και σου είπα να αντικαταστήσεις την 3060 -> 4060 που κοστίζει μόλις ελάχιστα ευρώ παραπάνω. Λιγότερο ενεργοβόρα η 4060 ναι αλλά και η 3060 δεν τραβούσε κάτι τρομερό (ονομαστικά 115w vs 170w). Η 4060 είναι πιό σύγχρονη και πιο δυνατή gpu μα φέρει λιγότερη vram που μπορεί να χρειάζονται κάποιοι κατά περίπτωση. Προσωπικά για 1440p δε θα κοιτούσα καμία από τις 2, θα προτιμούσα να εξαντλήσω το budget σε πιο δυνατή κάρτα. καλησπέρα, καλή σας εβδομάδα και χρόνια πολλά για σήμερα, μην ψωνίσεις ούτε από public και ούτε από πλαίσιο, είμαι αυτ΄'ον τον καιρό σε διαδικασία να φτιάξω καινούριο υπολογιστή και πήγα να πάρω προσφορές και από τις 2 εταιρείες(plaisio και public), στο πλαίσιο μου έκανε μια προσφορά για ανεξάρτητα κομμάτι(μητρική, επεξεργαστή, ψύκτρα, μνήμες, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών και nvme) στα 1400 ευρώ και όταν έψαξα στο internet με το που ήρθα στο σπίτι μου, έψαξα τα πράγματα που μου πρότεινε και στις 2 προσφορές που μου κάνανε και μου βγήκανε εαν τα έπερνα από μαγαζιά εκτός plaisio και public, στην μια προσφορά που ήτανε με μια MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI, i5-13600k, 32gb(2 X 16GB) ddr5 στα 6000mhz, ssd samsung 870 evo 1tb, gpu sapphire radeon rx7600 pulse kai be quiet 750w 80+ bronze, cpu cooler be quiet pure rock 2, μου τα έβγαλε το plaisio στα 1382.69 ευρώ και στην άλλη προσφορά που ήτανε με ryzen 7 5700g, gigabyte b550 Gaming X V2 AM4 socket, 32gb ram ddr4(2 X 16GB) 3200mhz της corsair, ssd samsung 980 pro nvme M2 500gb, cpu cooler be quiet pure rock 2, be quiet 750w 80+ bronze, τα βρήκα στα 674.49 ευρώ(χωρίς κάρτα γραφικών λόγω των ενσωματωμένων του επεξεργαστή), ενώ εγώ που τα έψαξα στο internet και στην 1η προσφορά και στην 2η προσφορά τα βρήκα συνολικά τα ίδια πράγματα(ακριβώς τα ίδια) από ανεξάρτητα μαγαζιά μέσα από skroutz και μέσα από best price, στην μεν 1η περίπτωση πήγανε στα 1143 ευρώ(μείωση 240 ευρώ κάτω από την τιμή του plaisio) και στην 2η προσφορά με τον ryzen 7 5700g πήγανε όλα συνολικά 563 ευρώ(μείωση 108.5-112 ευρώ κάτω από την τιμή του plaisio) και με τις εγγυήσεις του καθενός εξαρτήματος κανονικά από την εταιρεία του κάθε εξαρτήματος απλά εαν θες να πάρει τροφοδοτικό για το καινούριο σου σύστημα, τσέκαρε τα τροφοδοτικά της seasonic που διάβασα και μου είπανε σε τεχνολογικό κανάλι στο youtube από ηνωμένες πολιτείες ότι είναι η καλύτερη στην αγορά και αυτή προμηθέυει και την coolermaster και την corsair στα τραφοδοτικά τους και είναι από το 1975 στην αγορά, με έβαλε να το τσεκάρω καλύτερα ο αδερφός ενός πολύ καλού μου φίλου που τον γνωρίζω προσωπικά εδώ στην αθήνα αλλά ο αδερφός του μένει στο toronto στο canada και είναι τσακάλι στους υπολογιστές και μου είχε προτείνει πρίν λίγες μέρες για το νέο μου pc build seasonic focus gx-850w 80+ plus gold και διάβασα πάρα πολύ καλά σχόλια/κρητικές από ήδη κατόχους τροφοδοτικών της seasonic εδώ στο skroutz και στο best price και έχει 10 χρόνια εγγύηση αλλά κάνει γύρω στα 130-140 ευρώ στο foxstore.gr και μάλλον θα είναι η επόμενη επιλογή για τροφοδοτικό στο καινούριο μου σύστημα, όσο για τα συστήματα τα έτοιμα στα public δεν αξίζει, ο τεχνικός μου επιμέμνει να πάω να πάρω από τα έτοιμά τους που δεν τα φτιάχνουν οι ίδιοι αλλά τα εισάγει μια εταιρεία praxi.gr με έδρα την θεσσαλονίκη, βρήκα την σελίδα τους και μίλησα μαζί τους και πάνω στην κουβέντα που έκανα(και καλά ότι ενδιαφέρομαι για κάποιο από τα συστήματα τους για αγορά που δεν έχει κάρτα γραφικών), τους ρώτησα άνετα μετά από 1 με 1.5 χρόνο μπορώ να βάλω και μια κάρτα γραφικών στο υπάρχον σύστημα που πουλάτε και μου απαντήσανε όχι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να το φέρετε εδώ σε εμάς, εγώ όμως μένω αθήνα, πως να το στείλω θεσσαλονίκη, να μείνω χωρίς υπολογιστή, να μου βάλουν την κάρτα γραφικών αυτοί εκεί, να ψάξουν να βρουν ποιά κάρτα γραφικών ταιριάζει, να την φέρουν, να την βάλουν στον υπολογιστή, να περαστούν drivers κ.τ.λ., εαν θέλει και τροφοδοτικό να αλλάξει και το τρφοδοτικό, μετά να το στείλουν πίσω στην αθήνα, εγώ να τους έχω πληρώσει για κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό, εργασία κ.τ.λ. για να μην χάσω την εγγύηση των 3 ετών. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ, μόνο ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ και να τα διαλλέγετε εσείς και όχι ένας τυχαίος υπαλληλίσκος της κάθε αλυσίδας, εδώ στο plaisio πουλάνε έτοιμο σύστημα με ryzen 5 5500, 16gb ddr4, 1tb nvme, rtx 3050 και έχουν βάλει στο σύστημα τροφοδοτικό 450watt και όταν τον ρώτησα αυτό το τροφοδοτικό μπορεί να σηκώσει αυτή την κάρτα? γιατί η κάρτα αυτή θέλει πολλά watt τροφοδοσία, μου είπε ότι δεν έχειπρόβλημα την σηκώνει μια χαρά και όταν είχα μιλήσει με τον τεχνικό μου 1.30 ώρα μετά στο τηλέφωνο, του είπα για το συγκεκριμένο μου είπε ότι αυτό δεν μπορεί να την σηκώνει την συγκεκριμένη κάρτα το συγκεκριμένο τροφοδοτικό και ότι θέλει τουλάχιστον 550 watt για να την υποστηρίξει με τροφοδοσία αυτή την κάρτα και γενικά όλον τον υπολογιστή. Συγνώμη για το μακρινάρι αλλά έπρεπε να του τα πω του παλικαριού για να καταλάβει. Υ.Σ Αυτά που περιέγραψα έγιναν μέσα σε αυτόν τον μήνα από κοντά και δεν είναι λόγια του αέρα που λέμε ή ότι μου τα είπανε τα είδα με τα μάτια μου. Καλό σας βράδυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα