Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Thresh είπε

Μια, Zotac και με Quiet Bios.. ούτε καν η Founders Edition

Οκ, αλλά και πάλι σου λέω μιλάμε για συνθήκες εργαστηρίου, αν δεις reports χρηστών σε πραγματικές συνθήκες (με φυσιολογικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος χώρου για καλοκαίρι και με σκόνη μερικών μηνών στην κάρτα) θα δεις και τα 85άρια και ίσως 90άρια ακόμα και στην Founders Edition.

15 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κατεβάζεις το Power Limit, οπότε δεν πιάνει τα max watts η κάρτα και κρατιούνται πιο κάτω οι θερμοκρασίες.

Τι κάνουμε αν το UEFI (BIOS) δεν δίνει αυτή την επιλογή; Μερικοί είμαστε και σε λαπτοπ. Μου δίνει να ορίσω τα watt της CPU και τα έχω κατεβάσει σε ένα καλό επίπεδο, για την GPU τίποτα. Υπάρχει κάποιο σχετικό software για Windows; Έχω ακούσει για MSI Afterburner αλλά δεν ξέρω αν κάνει για λαπτοπ.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1
Δημοσ.

Εδώ φτάσαμε να βάζουμε ψύκτρες τέρατα ακόμα και σε Μ.2 NVMe. Έχει καταντήσει αηδία το όλο πράγμα. Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν με το efficiency.

jw5oYW7aVcTKvdqhxR9ZCA.jpg.3274524a31b5bc9a030f6d24074c22ab.jpg

• Like 2
  • Haha 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, kurkosdr said:

Οκ, αλλά και πάλι σου λέω μιλάμε για συνθήκες εργαστηρίου, αν δεις reports χρηστών σε πραγματικές συνθήκες (με φυσιολογικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος χώρου για καλοκαίρι και με σκόνη μερικών μηνών στην κάρτα) θα δεις και τα 85άρια και ίσως 90άρια ακόμα και στην Founders Edition.

Τι κάνουμε αν το UEFI (BIOS) δεν δίνει αυτή την επιλογή; Μερικοί είμαστε και σε λαπτοπ. Μου δίνει να ορίσω τα watt της CPU και τα έχω κατεβάσει σε ένα καλό επίπεδο, για την GPU τίποτα. Υπάρχει κάποιο σχετικό software για Windows; Έχω ακούσει για MSI Afterburner αλλά δεν ξέρω αν κάνει για λαπτοπ.

Κακά τα ψέματα, αν έχεις λεφτά για 4090, το κλιματιστικό είναι 1η ανάγκη σε σύγκριση με αυτή. Ok δεν λέω 21 βαθμούς αλλά 25-26 είναι μια χαρά.

Λογικά μπορείς με MSI Afterburner.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Κακά τα ψέματα, αν έχεις λεφτά για 4090, το κλιματιστικό είναι 1η ανάγκη σε σύγκριση με αυτή. Ok δεν λέω 21 βαθμούς αλλά 25-26 είναι μια χαρά.

Μερικοί έχουμε κλιματιστικό αλλά δεν το βάζουμε κάτω από 27-28 και για λόγους κατανάλωσης και για λόγους υγείας. Γι'αυτό σου λέω σε πραγματικές συνθήκες θα δεις 85άρια και 90άρια ακόμα και σε Founders Edition.

Και μετά υπάρχουν τα λαπτοπ.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, weros είπε

Αυτά είναι, εμπρός πίσω που έλεγε και ο πώποτας ξανά εποχές Fermi ειδικά αν συνδυάζονταν και με τους FX είχες και θέρμανση τον χειμώνα

Όπως πάμε θα αρχίσουν να χτίζουν από έναν πυρηνικό αντιδραστήρα ανά datacenter.

3 ώρες πριν, Thresh είπε

Εδώ με μια 4070 η κατάσταση είναι απάλευτη χωρίς κλιματιστικό 10 μήνες το χρόνο αν έχεις το PC σε μικρό χώρο (γραφείο 10τμ). Πριν καμιά βδομάδα έβαλα για μερικές ώρες 2 towers και 1 laptop σε full CPU/GPU usage + 3 οθόνες και το 12αρι κλιματιστικό στους 16. Οριακά άντεξε το stress test παρότι έξω είχε 15 βαθμούς. :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, Thresh said:

Κατεβάζεις το Power Limit, οπότε δεν πιάνει τα max watts η κάρτα και κρατιούνται πιο κάτω οι θερμοκρασίες.

Η και δεν την αγοράζεις καθόλου! 

(παρόμοια συμβουλή :αγοράζεις νέα συσκευή αλλά ρίχνει τον γενικό. Συγχαρητήρια! Δεν χρειάζεται όμως κ να την λειτουργείτε! 

image.png.301c769aedd11599958f7b3923047fe9.png

Επεξ/σία από seithan
Δημοσ.

Οι παλαιότεροι γνώριζαν καλύτερα. Θα πάρω δυο ψυγεία πάγου και θα βάλω ανάμεσα τους το p.c.  Πως θα ανεβάσει θερμοκρασία μετά ? Δροσιά - ψύξη και ήρεμη λειτουργία. 

Δημοσ.

Να υποθέσω αυτούς δεν τους πιάνει η κλιματική κρίση και όλες αυτές οι απαγορεύσεις για τους απλούς θνητούς, εκτός και εάν σκέφτονται να βάλουν τέλη nvidia , ati κλπ .

Δημοσ.
11 hours ago, michael92 said:

Όπως πάμε θα αρχίσουν να χτίζουν από έναν πυρηνικό αντιδραστήρα ανά datacenter.

Γι αυτο τα ποιο πολλά γίνονται σε θάλασσα. Η νεα μοδα είναι να τα βάζουν κατω απ το νερο, να ψύχονται φυσικά χωρίς κόστος. Το ίδιο θα συμβεί και με ΑΙ. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Υγροψυξη ή υδροψυξη;;;

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ αλλά φαντάζομαι επειδή δε ψύχονται με ύδωρ αλλά με άλλου τύπου υγρό το υγρόψυξη είναι σωστό.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Απ'οτι βλέπω στο ίδιο άρθρο σε μερικές κάρτες οι μνήμες βαράνε 80+ βαθμούς:
https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-4090-matrix-platinum/35.html
Και αυτό σε συνθήκες εργαστηρίου με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου στους 21 βαθμούς και μηδέν σκόνη αφού μιλάμε για καινούρια προϊόντα. Όμως μπορεί κάποιος να έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος χώρου 27 βαθμούς γιατί δεν είμαστε όλοι ούγκανοι να βάζουμε το aircondition στους 20 βαθμούς το καλοκαίρι και να κυκλοφορούμε εντός σπιτιού με χειμωνιάτικη μπιτζάμπα καλοκαιριάτικα, ούτε ανοίγουμε την GPU κάθε 6 μήνες να την καθαρίσουμε από τη σκόνη. Αν μπεις στο Reddit θα δεις πραγματικούς χρήστες να αναφέρουν 85άρια ή και 90άρια.

Γι'αυτό και ρώτησα παραπάνω πως κάνουμε lower αυτό το ρημάδι το thermal throttling limit. Δεν είμαστε όλοι benchmark freaks να κυνηγάμε το τελευταίο FPS με κόστος το lognevity του hardware μας.

Πολύ σωστά. Ούτε έχουμε όλοι gaming κουτιά με 50 ανεμιστήρες.

Σε silent case με μόνο έναν 14ρη ανεμιστήρα εξαγωγής να φτάνει τις ~1300rpm πλησιάζω και τους 80c το καλοκαίρι με Zotac 4080 όλα στοκ. Ο μπάσος θόρυβος της κάρτας όταν ζεσταίνεται είναι σαν να έχεις δεύτερο case μέσα στο  υπάρχον case. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.

Με τις κάρτες που έρχονται προκύπτουν πλεόν σοβαρά προβλήματα πρακτικότητας. Πέρα απ' το ότι 1 ώρα απαιτητικού gaming θα κοστίζει 10 με 15 λεπτά εκεί που μας πήγε η ιδιωτικοποίηση και οι ΑΠΕ(παλιά ήταν κάτι χιλιοστά του ευρώ). Για τερματισμό open world τύπου CP2077 θα δίνεις 12€ μόνο για το ρεύμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Πέρα απ' το ότι 1 ώρα απαιτητικού gaming θα κοστίζει 10 με 15 λεπτά εκεί που μας πήγε η ιδιωτικοποίηση και οι ΑΠΕ(παλιά ήταν κάτι χιλιοστά του ευρώ).

Ξεφεύγουμε λίγο, αλλά πριν την ιδιωτικοποίηση η ΔΕΗ είχε ζημιές 0.9δις € το χρόνο, άρα και πάλι το πλήρωνες χρυσό το ρεύμα δια της πλαγίας (μέσω του εθνικού χρέους). Και αυτό σε εποχές πρώτου εξαμήνου του 2019 με το φθηνό ρωσικό ΦΑ. There is no such thing as a free lunch.

Οι ΑΠΕ είναι μονόδρομος, το LNG είναι πανάκριβο, το ρωσικό ΦΑ κομμένο, και ο λιγνίτης σχεδόν απαγορευμένος.

Επεξ/σία από kurkosdr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...