Προς το περιεχόμενο

Πρωτοβουλία ΟΤΕ για ευρύτερη διάδοση των συνδέσεων FTTH στην Ελλάδα

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 hours ago, polaki said:

Που είναι το αρνητικό, σε real world συνθήκες, όχι στα χαρτια? 

Σε realworld, ένα βασικό, απλό port forward δεν μπορείς να κάνεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 minutes ago, seithan said:

Σε realworld, ένα βασικό, απλό port forward δεν μπορείς να κάνεις. 

Απτους 3000.000 συνδρομητές της Cosmote πόσοι θεωρείς ξέρουν (όχι κάνουν) τί είναι το portforwarding και καθόλου; 

16 hours ago, kata_tixi said:

φουλ δωρεαν μας το δινουν. να ξερεις δεν το υπολογιζουν στο παγιο 24 μηνων που πληρωνεις. μασ κανουν χαρη και μας το δινουν.

Το θέμα είναι ότι εσύ και εγώ το παίρνουμε χωρίς να το πληρώσουμε, γι’αυτό και μας κακοφαίνεται να πληρώσουμε τη 200αρού μίνιμουμ για το 5G απτήν τσέπη μας μετά.

17 hours ago, Arkin said:

Παίζω με 5g router 1.5 χρόνο και απλά έχω βρει την υγεία μου. Τρελό upload 20 φορές πάνω από την σάπια 50αρα VDSL του ote και ταχύτητες 350mb. Ακόμα δεν έχουν Ν78 μόλις έρθει το 1.5gb down και 200mb upload το θεωρώ δεδομένο. Με 3 ευρώ το μήνα από τα 30 που πλήρωνα όλα τα χρόνια για την άθλια 50αρα. 

Φίλε και εγώ πριν 1 με 1,5 χρονο ήμουν στην ίδια φάση, και ούτε καν με router δεν ήμουν. Αν θες να το χρησιμοποιήσεις σε μια συσκευή την παλεύει και το τηλέφωνο μόνο του.

Για καθημερινή κανονική χρήση να browsάρεις, να streamάρεις (τουλάχιστον Netflix που είχα εγώ) και να κατεβάζεις games από Xbox, δεν είχα κανένα θέμα. 

Μπηκε η 1gbps πριν ένα χρόνο και η βασικότερη αλλαγή που είχα ήταν ότι πλέον δεν καίει το κινητο όταν το ακουμπάω..

Portforwarding είχα κάνει μια φορά στη ζωή μου για να παίξω Warcraft 3 όταν ήμουν στην εστία στο πανεπιστήμιο πριν 25 χρόνια. Ούτε ξέρω πλέον ούτε με ενδιαφέρει να μαθω πως γίνεται. 🤷🏼‍♂️

1 hour ago, BadIronTree said:

Torrent δουλεύει  μια χαρά  στο Starlink (qBitTorrent me mandatory encryption)

Εκτός  εάν  κατεβάζεις  τίποτα  περίεργα...

Προφανώς εννοείς public trackers και δεν κατάλαβες τι γράφει ο φίλος

18 hours ago, BadIronTree said:

Καλά  άστο  εσύ  λογικά  καμία  φωτογραφία  στο FB ανεβάζεις για τα γκομενάκια να φανταστώ...  
Για κάτσε και κάνε upload 4k video ή κατάλογο PDF για εκτύπωση... ή raw photos θα κλαις

το 50 mbps είναι  μόνο  5-6ΜΒ/sec .... 
To USB-C SSD μου είναι  2000 ΜΒ speed 

Και με 500/50 θα κάνω  2-3 ώρες... και με το 100/10 το βάζω  βράδυ  και ελπίζω  πρωί  να έχει τελειώσει  

Το τι κάνω εγώ όμως δεν επιρρεάζει την κρίση μου , ενα προιον έχει ως στόχο να καλύψει τις παρούσες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και τις άμμεσες που θα προκύψουν για αυτό.Το αν εγώ έχω μία συγκρεκριμένη ανάγκη δεν αποτελεί μέτρο για το αν κάτι είναι απαραίτητο για την αγορά.Και αντικειμενικά ενώ δεν μένω στην περιφέρεια επειδή την επισκέπτομαι μπορώ να σου πω πως η ανάπτυξη ουσιαστικών δικτύων για το 10-15% που μένουν εκτός και ζουν με 5-10mbps download και 0,τρεχα upload είναι πολύ πιο σημαντικό από το να βάλει ο γείτονας 2gbps συνδεση για βλεπει super league και μαστερσεφ ή να έχει την δυνατότητα να στριμαρει 4κ σε 5 συσκευες ταυτόχρονα.

Αυτό που περιγράφεις όμως είναι επαγγελματική χρήση και ζητάς ένα προιόν που απευθύνεται σε επαγγελματίες να προσφέρεται στο καταναλωτικό κοινό.Η επαγγελματική χρήση απαιτεί επαγγελματικά εργαλεία το αν δεν θέλεις να τα πληρώνεις και προτιμάς να κάνεις την δουλειά σου με την οικιακή σου σύνδεση είναι δικαίωμα σου αλλα δεν είναι ανάγκη της αγοράς

• Like 1
  • Haha 1

Αχ τα χαλια μας , σε εταιρια στο κεντρο της αθηνα - ομονοια ( πεζοδρομο γλαδστωνος ) που εργαζομουν μεχρι το 2020 , για να δουλεψουμε ειχαμε 8 γραμμες adsl .
Κανεις δεν μπορουσε να μας δωσει κατι ενιαιο και μεγαλο σε ταχυτητα .
Δεν ξερω τωρα τι εχει γινει εκει ...........

• Super Moderators
15 minutes ago, chrisxkar said:

Το τι κάνω εγώ όμως δεν επιρρεάζει την κρίση μου , ενα προιον έχει ως στόχο να καλύψει τις παρούσες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και τις άμμεσες που θα προκύψουν για αυτό.Το αν εγώ έχω μία συγκρεκριμένη ανάγκη δεν αποτελεί μέτρο για το αν κάτι είναι απαραίτητο για την αγορά.Και αντικειμενικά ενώ δεν μένω στην περιφέρεια επειδή την επισκέπτομαι μπορώ να σου πω πως η ανάπτυξη ουσιαστικών δικτύων για το 10-15% που μένουν εκτός και ζουν με 5-10mbps download και 0,τρεχα upload είναι πολύ πιο σημαντικό από το να βάλει ο γείτονας 2gbps συνδεση για βλεπει super league και μαστερσεφ ή να έχει την δυνατότητα να στριμαρει 4κ σε 5 συσκευες ταυτόχρονα.

Αυτό που περιγράφεις όμως είναι επαγγελματική χρήση και ζητάς ένα προιόν που απευθύνεται σε επαγγελματίες να προσφέρεται στο καταναλωτικό κοινό.Η επαγγελματική χρήση απαιτεί επαγγελματικά εργαλεία το αν δεν θέλεις να τα πληρώνεις και προτιμάς να κάνεις την δουλειά σου με την οικιακή σου σύνδεση είναι δικαίωμα σου αλλα δεν είναι ανάγκη της αγοράς

Τι ανάγκες έχουν πχ στην Χιλή, που ο median (διάμεσος) του upload της (175.73Mbps) είναι σχεδον 19 φορές πάνω από τον δικό μας (9.33Mbps) ? Δεν μιλάμε για 4-5 φορές παραπάνω, 19!

Chile's Mobile and Broadband Internet Speeds - Speedtest Global Index

Greece's Mobile and Broadband Internet Speeds - Speedtest Global Index

Έχουν ξέρω γω καμιά "Silicon Valley"  ή είναι λεφτάδες (χαμηλότερο GDP per capita από Ελλάδα) και παίρνουν όλοι τα μεγαλύτερα πακέτα?

8 minutes ago, villasg said:

Αχ τα χαλια μας , σε εταιρια στο κεντρο της αθηνα - ομονοια ( πεζοδρομο γλαδστωνος ) που εργαζομουν μεχρι το 2020 , για να δουλεψουμε ειχαμε 8 γραμμες adsl .
Κανεις δεν μπορουσε να μας δωσει κατι ενιαιο και μεγαλο σε ταχυτητα .
Δεν ξερω τωρα τι εχει γινει εκει ...........

Μπορούσαν να δώσουν αλλά δεν ήταν φτηνό. :(

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Thresh είπε

βασικα δεν εδινε αδεια ο Δημος να σκαψουν το πεζοδρομο για να το φερουν ( αυτο ειπε η cosmote ) 

--------

Starlink με 29€ συνδρομη σε ιταλια και ισπανια

https://starlinkinsider.com/starlink-introduces-cheaper-plans-in-europe/

Επεξ/σία από villasg
  • Like 2

• Super Moderators
18 minutes ago, villasg said:

βασικα δεν εδινε αδεια ο Δημος να σκαψουν το πεζοδρομο για να το φερουν ( αυτο ειπε η cosmote ) 

Γενικότερα υπάρχει σοβαρό θέμα στο κέντρο, γι' αυτό δεν το πλησιάζουν ιδιαίτερα οι πάροχοι.

Άδειες από το δήμο, χαμός κάθε μέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν σχετικά εύκολα στους δρόμους χωρίς να ξεσκίζεται το σύμπαν.

Λογικά πρέπει να τραβάνε ζόρια μέχρι κι από την αρχαιολογική υπηρεσία...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Thresh said:

Τι ανάγκες έχουν πχ στην Χιλή, που ο median (διάμεσος) του upload της (175.73Mbps) είναι σχεδον 19 φορές πάνω από τον δικό μας (9.33Mbps) ?

Chile's Mobile and Broadband Internet Speeds - Speedtest Global Index

Greece's Mobile and Broadband Internet Speeds - Speedtest Global Index

Εκεί ίσως να μην έχει να κάνει με ανάγκη αλλά με συγκέντρωση πλυθησμού η οποία είναι εύκολο να καλυφτεί με υποδομές

Santiago

The capital of Chile is Santiago, which is also the largest city in the country. Santiago is located in central Chile in the fertile agricultural region of the country. Nearly 90% of Chile's population lives in or near Santiago. Chile has experienced a long history of colonialism under Spain.https://study.com/academy/lesson/chile-ethnic-groups.html

Και το δεύτερο είναι οτι δεν ξέρω τιποτα για την Χιλη για να σου απαντήσω.Επισης ο median με αναπτυξη των περιφερειακών περιοχών θα εκτοξευθει γιατι αποτελεί την κεντρική τιμη και όχι μέσο όρο.
Τέλος πάντων μιλούσαμε για την διαφορα του αν υπάρχει ανάγκη στο κοινό ή οχι και την άποψη μου την έγραψα παραπάνω ας το τονίσω γιατι θα βρεθούν οι κλασικοί να πάρουν μόνο αυτό ως quote και να αγνοήσουν ότι είπα παραπανω
Επεξ/σία από chrisxkar

• Super Moderators
7 minutes ago, chrisxkar said:

Εκεί ίσως να μην έχει να κάνει με ανάγκη αλλά με συγκέντρωση πλυθησμού η οποία είναι εύκολο να καλυφτεί με υποδομές

Santiago

Και σε όλες τις άλλες χώρες που έχουν πολλαπλάσιο upload από μας?  Είναι όλοι "hackers" και το χρειάζονται κι εμείς εδώ ζούμε στις σπηλίες μας? 

Ασφαλώς κι όχι,  Απλά οι τιμές που δίνουν το FTTH είναι σημαντικά καλύτερες με βάση το εισόδημά τους σε σχέση με μας και το σπουδαιότερο οι πάροχοί τους δεν παρέχουν ΜΙΖΕΡΟ 10% upload! 

Οι δικοί μας ενώ μπορούν άνετα να μας δώσουν 30% σε όλες τις VDSL, πόσο μάλλον στις FTTH, δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν να χάσουν έσοδα από πελάτες που έχουν ακριβότερα πακέτα ή ακόμα και τα γνωστά πανάκριβα "μισθωμένα".

Μην ακούμε δικαιολογίες λοιπόν ότι δεν τα "ζητάει η αγορά", αν δώσουν upload όπως το δίνουν στο εξωτερικό, μια χαρά θα το δεχτεί η αγορά. Κανείς δεν πρόκειται να πει πάρτο πίσω δεν το θέλω!

7 minutes ago, chrisxkar said:

Επισης ο median με αναπτυξη των περιφερειακών περιοχών θα εκτοξευθει γιατι αποτελεί την κεντρική τιμη και όχι μέσο όρο

Σκέψου ότι με τον μέσο όρο η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, γι' αυτό άλλαξαν σε median στην Ookla ώστε οι ακραίες τιμές να μην επηρεάζουν τόσο πολύ αποτέλεσμα.

5 minutes ago, Thresh said:

Γενικότερα υπάρχει σοβαρό θέμα στο κέντρο, γι' αυτό δεν το πλησιάζουν ιδιαίτερα οι πάροχοι.

Άδειες από το δήμο, χαμός κάθε μέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν σχετικά εύκολα στους δρόμους χωρίς να ξεσκίζεται το σύμπαν.

Υποθέτω πως έσφιξαν οι άδειες γιατί έγιναν πολλά παρατράγουδα λόγο ανοργανωσιάς που πήγαιναν να σκάψουν σε λιθοστρωτα έσπαγαν τις πέτρες και μετά το κάλυπταν με τσιμέντο.Που γερμανία αν σκάψεις έχεις την υποχρέωση όχι απλά να το κάνεις παρόμοιο αλλα αν προεξέχει η πέτρα/πλάκα που έβαλες να την βγάλεις να την φέρεις στα ίδιο μέτρα και να την ξαναβάλεις

• Super Moderators
10 minutes ago, chrisxkar said:

Υποθέτω πως έσφιξαν οι άδειες γιατί έγιναν πολλά παρατράγουδα λόγο ανοργανωσιάς που πήγαιναν να σκάψουν σε λιθοστρωτα έσπαγαν τις πέτρες και μετά το κάλυπταν με τσιμέντο.Που γερμανία αν σκάψεις έχεις την υποχρέωση όχι απλά να το κάνεις παρόμοιο αλλα αν προεξέχει η πέτρα/πλάκα που έβαλες να την βγάλεις να την φέρεις στα ίδιο μέτρα και να την ξαναβάλεις

Ούτε FTTC (VDSL) δεν έχουν οι περιοχές αυτές, παίζουν είτε με ADSL είτε με VDSL από το Αστικό Κέντρο όσοι είναι τυχεροί. Δεν είναι ότι έπαθαν κι έμαθαν από αυτό, με αποτέλεσμα να τα έχουν κάνει ζόρικα.

39 minutes ago, chrisxkar said:

Σιγά  μην πληρώσω  30,000€ να μου φέρουν  μισθωμένη γραμμή  +3-5000€ το μήνα  γιατί ΟΤΕ τον παίζει  με τα 2 χέρια 

Όλες οι οπτικές FTTH είναι  συμμετρικές   300/300 500/500 1000/1000

Είναι  ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΟΤΕ που δεν το κάνει  δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ τεχνικό  πρόβλημα!!!

6 ώρες πριν, asikis είπε

Χαχαχα. Ας περάσει οπτική ίνα σε όλη την Αττική πρώτα και μετά ας προβεί σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Σε κάθετο δρόμο της Λ. Μαραθωνος στην ΠΑΛΛΗΝΗ, στα 50 μέτρα από την λεωφόρο, ακόμα δεν έχουμε οπτική ίνα.  

Στα 50μ απο την Ακροπολη δεν εχουμε οπτικη ινα...

Σε ολο το κεντρο απο ακαδημιας προς Πλακα (Σταδιου,Συνταγμα κτλ) δεν εχουν οπτικη ινα.

Στο Κουκακι δεν εχουν,στο Θησειο δεν εχουν ,στην Καλλιθεα δεν εχουν..

Και εσυ μας λες για ενα στενακι στην Παλληνη ?

25 λεπτά πριν, Thresh είπε

Στον Δημο ΑΘηναιων το μεγαλυτερο ποσοστο Α/Κ το εχουν παρει VOADAFONE και NOVA.

Η NOVA εχει σχεδον τελειωσει τις περιοχες που εχει αναλαβει..

Αντιθετα η VODAFONE παει με ρυθμους χελωνας....

Αυτα για τις αδειες ειναι δικαιολογιες , πχ εδωσε αδεια να σκαψουν Εξαρχεια,Ακαδημιας,Σολωνος κτλ  (Α/Κ ΚΩΛΕΤΤΗ) στην NOVA και δεν δινει αδεια να σκαψουν στην Ομονοια,Αθηνας κτλ (Α/Κ Αθηνάς) στην VODAFONE.. 

Το Θεμα ειναι στην εγγυητικη που πρεπει να δωσει μια εταιρια για να ξεκινησει τα εργα σε καποιον δημο και εκει η VODAFONE εχει θεμα...

Tο εχω ψαξει το θεμα μεσα στον Δημο Αθηναιων.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...