Προς το περιεχόμενο

Πρωτοβουλία ΟΤΕ για ευρύτερη διάδοση των συνδέσεων FTTH στην Ελλάδα

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 minutes ago, chrisxkar said:

δηλαδη πανω 30-50 mbps upload το χρειαζεσαι για τι πραγμα ακριβως?Γιατι το ακουω πολυ συχνα και απορω τι κανετε ποια και χρειαζεστε τοσο μεγαλα upload

Μερικά πρόχειρα που μου έρχονται από την καθημερινότητα μου:

-Remote backups
-Streaming
-CCTV
-File Sharing πχ για remote work από το σπίτι προς την δουλειά και το ανάποδο
-Μπορείς να κάνεις hosting υπηρεσιών 
-Cloud 

Βασικά πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις αν έχεις καλό upload ή και όλα μαζί αλλά δεν μας το δίνουν. Όπως τα λέει ο @Thresh δεν είναι ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι από υλικό ή επενδύσεις κτλ...ένα προφίλ είναι και στο κάτω κάτω ΑΝ το 99,99% των χρηστών δεν το αξιοποιεί...ε δεν έχει καμία επίπτωση στους ISP ούτε καν στο τι watt τραβάει αφού είναι ήδη synced σε πιο μεγάλο νούμερο από το προφίλ

• Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τώρα που ήρθε και το starlink με 40 ευρώ , 300 Mbps και latency παρεμφερές και θα γίνεται όλο και καλύτερο το δίκτυο του ELON
για να σας δούμε γατάκια και 4 πάροχος από το πουθενά
δεν το συζητάμε σε σημεία που είναι απομακρυσμένα είναι μονόδρομος

• Like 1

2 ώρες πριν, polaki είπε

Δεν θα πέσουν, αλλά οκ μια και έξω είναι το κόστος, μία φορά θα δώσεις 250€ και τέλος. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Απλά έχουμε καλομάθει που μας δίνουν το router free στις xDSL/οπτικές και γι'αυτό σου φαίνεται ακριβό. 

φουλ δωρεαν μας το δινουν. να ξερεις δεν το υπολογιζουν στο παγιο 24 μηνων που πληρωνεις. μασ κανουν χαρη και μας το δινουν.

• Super Moderators
8 minutes ago, kata_tixi said:

φουλ δωρεαν μας το δινουν. να ξερεις δεν το υπολογιζουν στο παγιο 24 μηνων που πληρωνεις. μασ κανουν χαρη και μας το δινουν.

Μόνο το Fritzbox της 1Gbps έχει αξιολογο κόστος, όλα τα υπόλοιπα που έδιναν και δίνουν είναι αρκετά φτηνά.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, REWIND84 είπε

τώρα που ήρθε και το starlink με 40 ευρώ , 300 Mbps και latency παρεμφερές και θα γίνεται όλο και καλύτερο το δίκτυο του ELON
για να σας δούμε γατάκια και 4 πάροχος από το πουθενά
δεν το συζητάμε σε σημεία που είναι απομακρυσμένα είναι μονόδρομος

υπαρχουν φημες οτι σε λιγους μηνες θα παει στα 30€ , εκει να δεις γλεντια  + οτι επεσε η τιμη του εξοπλισμου στα 250€

Επεξ/σία από villasg
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, villasg είπε

υπαρχουν φημες οτι σε λιγους μηνες θα παει στα 30€ , εκει να δεις γλεντια 

επίσης αν θυμάμαι καλά αρχές του μήνα ήτανε στα 49 ευρώ το σταθερό σημείο και 59 το RΟΑΜ το βάζεις όπου θες εντός επικράτειας το μετακινείς και το ανοιγοκλείνει ότι ώρα θες , το σταθερό πήγε 40 ευρώ και το RV 59ευρώ συνεχίζει
μακάρι , προσωπικά τώρα που έπεσε ο εξοπλισμός στα 225 ευρώ το τσίμπησα και αναμένω να παραλάβω.
πιο πολύ λόγο ότι είμαι γκατζετάκιας αν πάει και το RΟΑΜ , στα 49 ευρώ και όχι 59 εκεί να δεις τι ωραία που θα είναι.

Επεξ/σία από REWIND84

1 λεπτό πριν, REWIND84 είπε

μακάρι εγώ τώρα που έπεσε ο εξοπλισμός στα 225 ευρώ το τσίμπησα και αναμένω να παραλάβω.
πιο πολύ λόγο ότι είμαι γκατζετάκιας αν πάει και το R/V , στα 49ευρώ και όχι 59 εκεί να δεις τι ωραία που θα είναι.

+ οτι δυναμώνει τις συχνότητες αυτό σημαίνει πιο γρήγορες ταχύτητες
https://www.golem.de/news/frequenzen-starlink-wird-die-datenrate-stark-erhoehen-2403-183101.html

Αντε ληξει το συμβολαιο στην Voda να φυγω απο τα 9mbps ( επαρχια με χαλκο σε κολόνες κλπ κλπ )

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, villasg είπε

+ οτι δυναμώνει τις συχνότητες αυτό σημαίνει πιο γρήγορες ταχύτητες
https://www.golem.de/news/frequenzen-starlink-wird-die-datenrate-stark-erhoehen-2403-183101.html

Αντε ληξει το συμβολαιο στην Voda να φυγω απο τα 9mbps ( επαρχια με χαλκο σε κολόνες κλπ κλπ )

βασικά δεν ξέρω τι πληρώνεις στην VF , λογικά λίγα θα είναι,
πάρε τον εξοπλισμό έχει έρθει και στην ΕΛΛΑΔΑ σε κάταστημα στα 225 ευρώ
στα επόμενα 5 χρόνια θα πατάει όλους τους πάροχους κάτω αν δεν αναβαθμίσουν το δίκτυό τους
και εδώ είμαστε ΕΛΛΑΔΑ 300 μέρες το χρόνο έχουμε καλό καιρό

έτσι είναι όταν δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη σωστά για να κάνουν έργα αναβάθμισης παρά παιχνίδια μάρκετινγκ

Επεξ/σία από REWIND84
  • Like 1

3 λεπτά πριν, REWIND84 είπε

βασικά δεν ξέρω τι πληρώνεις στην VF , λογικά λίγα θα είναι,

26€

3 λεπτά πριν, REWIND84 είπε

πάρε τον εξοπλισμό έχει έρθει και στην ΕΛΛΑΔΑ σε κάταστημα στα 225 ευρώ

πιο καλα απευθειας απο την starlink για Support / shop κλπ 

• Super Moderators
3 minutes ago, REWIND84 said:

στα επόμενα 5 χρόνια θα πατάει όλους τους πάροχους κάτω αν δεν αναβαθμίσουν το δίκτυό τους
και εδώ είμαστε ΕΛΛΑΔΑ 300 μέρες το χρόνο έχουμε καλό καιρό

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, αν βάλουν Starlink (δικαιολογημένα) τόσοι πολλοί όσοι υπονοείς ότι θα έπρεπε λόγω των αθλιων σταθερών γραμμών που έχουν τώρα, οι ταχύτητες θα πέσουν σε επίπεδα USA.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, polaki said:

Μα γι'αυτό έγραψα σε real world συνθήκες, ο μέσος χρήστης δεν κάνει τίποτα από αυτά, ούτε καν γνωρίζει τί είναι και γιατί είναι. 

Αυτός που όντως ξέρει και τα χρειάζεται, ξέρει και τους περιορισμούς. 

p2p αν εννοείς torrent εγώ με hotspot έχω αρκετές φορές κατεβάσει πραγματάκια ακόμα και μεγάλου όγκου. Βασικά πριν ενεργοποιηθεί η 1gbps αρκετές φορές το γύρναγα επίτηδες σε hotspot ώστε να κατεβαίνουν πιο γρήγορα αυτά που ήθελα. Μπορεί να έτυχε, ή να εξαρτάται απ'τους trackers. Επίσης ΠΑΝΤΑ μέσω αυτού έκανα όλα τα updates σε Xbox games, που είναι κάτι 50gb για πλάκα...

Τώρα το latency αν αναφέρεσαι σε gaming ok, αποκλειστικά σε αυτό όμως.

Γιατί σε Zoom/Teams/Facetime και λοιπές voip υπηρεσίες προφανώς και δεν είναι θέμα, αλλιώς δε θα λειτουργούσαν στα κινητά μας. 

Real world θα επιμείνω, δεν υπάρχει κανένα θέμα χρήσης 5G. 

Εγώ έχω αναγκαστεί μαζί με το 5G να έχω πάνω στο ίδιο router και PPPOE vdsl. Το χρησιμοποιώ για το vowifi των κινητών, τα voip στα windows, στο homeassistant και το dev server. Μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο από ότι περίμενα για να τα σετάρω.

Xρησιμοποιώντας το καλύτερο 5G router με εξωτερική κεραία και το speedtest να δείχνει gbit και πολύ καλό latency όταν μίλαγα 1-2 ώρες στο skype είχα πάντα μερικές μικροδιακοπές. το ίδιο και χειρότερα στο vowifi. Δεν ξέρω γιατί αυτό δεν συμβαίνει όταν μιλάω από το κινητό με VoLTE ή με κλασσική σύνδεση, ή ίσως και να συμβαίνει και να μην το καταλαβαίνω γιατί δεν μιλάω τόσο πολύ. Δοκίμασα πάντως και το δεύτερο καλύτερο router για να είμαι σίγουρος με ίδια αποτελέσματα.

Επίσης δεν μπορώ να δω ertflix, κάνει συνέχεια διακοπές, αναγκάζομαι να τα κατεβάζω και να τα βλέπω με Jellyfin.

Μερικές στιγμές (όχι συχνά) τα πακέτα χάνονται με τόσο μεγάλο ρυθμό που απλά ο browser δεν φορτώνει τη σελίδα την πρώτη φορά που θα το πατήσεις, το lag spike δηλαδή διαρκεί για τόση πολύ ώρα που το TCP ξεπερνάει το όριο retransmit. Δεν κάνει σίγουρα για competitive gaming.

Στο θέμα των torrents στα public χάνεις τους καλύτερους seeders που οι περισσότεροι είναι passive πίσω από VPN, είναι πρόβλημα. Σε private torrent σε ζορίζει λίγο το 5G στο να πάρεις upload credits πάλι επειδή είσαι passive όμως μικρό το κακό.

Άλλο κακό του 5G είναι το πολύ μικρότερο credibility του shared IP,  πολύ πιο συχνά captcha, μερικά IP είναι χειρότερα και από αυτά του NordVPN.

Σε κάθε περίπτωση άσχετα με τα παραπάνω χωρίς port forward δεν μπορούσα να ελέγξω το σπίτι από μακρυά, να δω κάμερες και να κάνω τη δουλειά μου.

Δεν λέω ότι έχουν όλοι τόσες ανάγκες αλλά δεν θα έλεγα ότι δεν είναι real world...

P.S. Κάθε μήνα ψάχνω online μπας και βρω νέα για το πως προχωράει η ΤΕΡΝΑ την υποθαλάσσια σύνδεση και να μάθω αν και πότε θα έχουμε fiber στο νησί.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 6
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, αν βάλουν Starlink (δικαιολογημένα) τόσοι πολλοί όσοι υπονοείς ότι θα έπρεπε λόγω των αθλιων σταθερών γραμμών που έχουν τώρα, οι ταχύτητες θα πέσουν σε επίπεδα USA.

εξαρτάτε , το starlink δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο με τα τρία επίπεδα δορυφόρων και το συνολικό αριθμό
from wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Starlink
SpaceX started launching Starlink satellites in 2019. As of early January 2024, it consists of over 5,289 mass-produced small satellites in low Earth orbit (LEO)[5] that communicate with designated ground transceivers. Nearly 12,000 satellites are planned to be deployed, with a possible later extension to 42,000. SpaceX announced reaching more than 1 million subscribers in December 2022,[6] 1.5 million subscribers in May 2023,[7] and 2 million subscribers in September 2023.[8]

edit
επ
ίσης πλέον στέλνει Gen 2 satellites οπότε μέχρι να ολοκληρωθεί θα έχει στείλει και Gen 3 κλπ που θα ανεβάζουν το CAPACITY

Επεξ/σία από REWIND84

• Super Moderators
1 minute ago, REWIND84 said:

εξαρτάτε , το starlink δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο με τα τρία επίπεδα δορυφόρων και το συνολικό αριθμό
from wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Starlink
SpaceX started launching Starlink satellites in 2019. As of early January 2024, it consists of over 5,289 mass-produced small satellites in low Earth orbit (LEO)[5] that communicate with designated ground transceivers. Nearly 12,000 satellites are planned to be deployed, with a possible later extension to 42,000. SpaceX announced reaching more than 1 million subscribers in December 2022,[6] 1.5 million subscribers in May 2023,[7] and 2 million subscribers in September 2023.[8]

Ναι το γνωρίζω, απλά όπως είναι τώρα η κατάσταση, δεν θα είναι τόσο καλά ακόμα και τα 30 ευρώ το μήνα για κάτω από 100Mbps.

5 minutes ago, elpenor said:

Εγώ έχω αναγκαστεί μαζί με το 5G να έχω πάνω στο ίδιο router και PPPOE vdsl. Το χρησιμοποιώ για το vowifi των κινητών, τα voip στα windows, στο homeassistant και το dev server. Μου πήρε πολύ περισσότερο χρόνο από ότι περίμενα για να τα σετάρω.

Xρησιμοποιώντας το καλύτερο 5G router με εξωτερική κεραία και το speedtest να δείχνει gbit και πολύ καλό latency όταν μίλαγα 1-2 ώρες στο skype είχα πάντα μερικές μικροδιακοπές. το ίδιο και χειρότερα στο vowifi. Δεν ξέρω γιατί αυτό δεν συμβαίνει όταν μιλάω από το κινητό με VoLTE ή με κλασσική σύνδεση, ή ίσως και να συμβαίνει και να μην το καταλαβαίνω γιατί δεν μιλάω τόσο πολύ. Δοκίμασα πάντως και το δεύτερο καλύτερο router για να είμαι σίγουρος με ίδια αποτελέσματα.

Επίσης δεν μπορώ να δω ertflix, κάνει συνέχεια διακοπές, αναγκάζομαι να τα κατεβάζω και να τα βλέπω με Jellyfin.

Μερικές στιγμές (όχι συχνά) τα πακέτα χάνονται με τόσο μεγάλο ρυθμό που απλά ο browser δεν φορτώνει τη σελίδα την πρώτη φορά που θα το πατήσεις, το lag spike δηλαδή διαρκεί για τόση πολύ ώρα που το TCP ξεπερνάει το όριο retransmit. Δεν κάνει σίγουρα για competitive gaming.

Στο θέμα των torrents στα public χάνεις τους καλύτερους seeders που οι περισσότεροι είναι passive πίσω από VPN, είναι πρόβλημα. Σε private torrent σε ζορίζει λίγο το 5G στο να πάρεις upload credits πάλι επειδή είσαι passive όμως μικρό το κακό.

Άλλο κακό του 5G είναι το πολύ μικρότερο credibility του shared IP,  πολύ πιο συχνά captcha, μερικά IP είναι χειρότερα και από αυτά του NordVPN.

Σε κάθε περίπτωση άσχετα με τα παραπάνω χωρίς port forward δεν μπορούσα να ελέγξω το σπίτι από μακρυά, να δω κάμερες και να κάνω τη δουλειά μου.

Δεν λέω ότι έχουν όλοι τόσες ανάγκες αλλά δεν θα έλεγα ότι δεν είναι real world...

P.S. Κάθε μήνα ψάχνω online μπας και βρω νέα για το πως προχωράει η ΤΕΡΝΑ την υποθαλάσσια σύνδεση και να μάθω αν και πότε θα έχουμε fiber στο νησί.

Αυτήν την εμπειρία είχα και εγώ με 5g δίκτυο, για να δω κάμερες κτλ την μόνη λύση που βρίκα και έπαιζε super ήταν το tailscale vpn (δωρεάν), το υποστηρίζει και το HaOS αλλά ναι, σαν να έχεις καθαρή IPv4...δύσκολα τα πράγματα για power users

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...