Προς το περιεχόμενο

Νέα mid-range Samsung Galaxy A55 5G και A35 5G με ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, h3342 είπε

το Α54 είναι τελείως lag free,κάτοχος του σχεδόν 1 χρόνο τώρα...θα το άλλαζα μόνο για καλύτερη κάμερα και όχι για κάποιο lag ή κάτι άλλο.

Για το Α53 έχεις δίκιο,όχι όμως για το Α54.

Το είχα και το Α53 αρκετούς μηνες και το επιβεβαιώνω.

Το έχει γνωστός μου και θεωρώ ότι έχει κάκιστο optimization... ακόμη καί στα review's στο YouTube και το λένε και φαίνεται 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

19 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Γενικά τα κινητά  έχουν πιάσει ταβάνι. Και είναι λογικό μετά από 15 χρόνια που ξεκίνησαν τα Smartphones.
Τις et;hsiew πωλήσεις μέχρι τώρα  τις  κρατάει το Hype και το μικρής διάρκειας Support. 

Τα ΑΙ Features ακόμα είναι σχετικά αδιάφορα για τον μέσο χρήστη. Φαίνεται ότι θα προσπαθήσουν να ποντάρουν/επενδύσουν εκεί για να πουλήσουν.

Πλέον αν πας με την λογική,  τότε αλλάζεις κάθε 5 - 7 χρόνια άντε  3-4 αν  είσαι και λίγο πιο enthusiast. Το κάθε χρόνο είναι για αυτούς που έχουν και διαθέτουν πολλά χρήματα και για αυτούς που κατά την ταπεινή μου γνώμη κάνουν  λάθος.

Τα foldable δεν πείθουν αφού για  τους πολλούς δεν προσφέρουν κάτι που να είναι τόσο σημαντικό. Όταν και αν βρουν πραγματικά το Wow Effect θα γίνει όντως έκρηξη πωλήσεων.  

Συγκράτησα από την τελευταία εκπομπή στο insomnia ότι 2.000.000 κινητά πουλήθηκαν πέρυσι. Το περίμενα πιο χαμηλό το νούμερο. Ίσως το iPhone 15 να τράβηξε κόσμο. Τα foldables έχουν το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου όγκου. Οπότε,αν θέλεις, μπορείς να χωρέσεις μέσα καλύτερο σύστημα καμερών, ψύξης κλπ. Πρέπει όμως η αγορά να καθορίσει καλύτερα την τιμή τους ακόμα.

1 ώρα πριν, JonnyBoy είπε

Συγκράτησα από την τελευταία εκπομπή στο insomnia ότι 2.000.000 κινητά πουλήθηκαν πέρυσι. Το περίμενα πιο χαμηλό το νούμερο. Ίσως το iPhone 15 να τράβηξε κόσμο. Τα foldables έχουν το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου όγκου. Οπότε,αν θέλεις, μπορείς να χωρέσεις μέσα καλύτερο σύστημα καμερών, ψύξης κλπ. Πρέπει όμως η αγορά να καθορίσει καλύτερα την τιμή τους ακόμα.

Τα Foldables αν δεις δεν έχουν καλύτερες κάμερες γιατι λόγω των πολλών οθονών αναγκάζονται να τρώνε τον χώρο σε μπαταρίες.

• Like 1

On 13/03/2024 at 21:31, enrique19 said:

εχυνος τσιπ αντε γεια πεταμα..εαν δεν ειναι snapdragon μακρυα απο μενα.. επισης θα εχει head jack 3.5mm και ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ radio chip hardware?sorry θελω ραδιο στο κινητο μου οχι δεν θα εχει γιατι ειναι βρωμοεχυνος.απο μενα ειναι οχι.

με το exynos ή όχι πιστεύω σου είναι πιο πολύ ψυχολογικό...από θέμα ταχύτητας δλδ.το κινητό είναι γρηγορο,με καλή μπαταρία και οθόνη...τώρα αν θες επιπλέον πράγματα στο κινητό οκ. 

On 14/03/2024 at 01:24, kostasfalcon said:

Το έχει γνωστός μου και θεωρώ ότι έχει κάκιστο optimization... ακόμη καί στα review's στο YouTube και το λένε και φαίνεται 

εγώ πάντως επί ένα χρόνο το έχω λιώσει το κινητό (εκτος παιχνιδια)και όχι δεν έχει κακό optimization...δεν έχει κολλήσει ποτέ του....ένας μέσος χρήστης δεν θα χρειαστεί ποτέ του κάτι πιο γρήγορο από το Α54..ο μόνος λόγος να πας σε πιο ακριβό κινητό είναι για καλύτερη κάμερα....κανένας άλλος λόγος πραγματικά και ξαναλέω επί ένα χρόνο το έχω λιώσει στην χρήση.Δεν ξέρω τι λένε στο YouTube,εγώ λέω τι βλέπω με τα μάτια μου.

3 ώρες πριν, h3342 είπε

εγώ πάντως επί ένα χρόνο το έχω λιώσει το κινητό (εκτος παιχνιδια)και όχι δεν έχει κακό optimization...δεν έχει κολλήσει ποτέ του....ένας μέσος χρήστης δεν θα χρειαστεί ποτέ του κάτι πιο γρήγορο από το Α54..ο μόνος λόγος να πας σε πιο ακριβό κινητό είναι για καλύτερη κάμερα....κανένας άλλος λόγος πραγματικά και ξαναλέω επί ένα χρόνο το έχω λιώσει στην χρήση.Δεν ξέρω τι λένε στο YouTube,εγώ λέω τι βλέπω με τα μάτια μου.

Επειδή το έχω επεξεργαστεί λίγο και μετά πάω στο δικό μου που είναι το S 23 ultra οι διαφορές στην απόκριση τα animations και το smoothness είναι μέρα Με τη νύχτα… Αλλιώς θα είχαμε όλοι το Α 54 😅

9 hours ago, kostasfalcon said:

Επειδή το έχω επεξεργαστεί λίγο και μετά πάω στο δικό μου που είναι το S 23 ultra οι διαφορές στην απόκριση τα animations και το smoothness είναι μέρα Με τη νύχτα… Αλλιώς θα είχαμε όλοι το Α 54 😅

ρε χριστιανε... πάει μπάλα για τα λεφτά του και την κατηγορία του... δεν είπα ότι είναι το πιο γρήγορο κινητό του πλανήτη...για την μεσαία κατηγορία και τον μεσαίο χρήστη πάει μπάλα ναι.Στην κάμερα θα συμφωνήσω ότι θα δεις τη μέρα με την νύχτα με το s23 ultra, στο smoothness όμως κάνεις λάθος,είτε είσαι υπερβολικός είτε έχεις κάνει λάθος με το κινητό που επεξεργαστηκες για λίγο.

2 ώρες πριν, h3342 είπε

ρε χριστιανε... πάει μπάλα για τα λεφτά του και την κατηγορία του... δεν είπα ότι είναι το πιο γρήγορο κινητό του πλανήτη...για την μεσαία κατηγορία και τον μεσαίο χρήστη πάει μπάλα ναι.Στην κάμερα θα συμφωνήσω ότι θα δεις τη μέρα με την νύχτα με το s23 ultra, στο smoothness όμως κάνεις λάθος,είτε είσαι υπερβολικός είτε έχεις κάνει λάθος με το κινητό που επεξεργαστηκες για λίγο.

Εάν στα δικά σου μάτια πάει μπάλα κανένα πρόβλημα.

• Like 1

Μιας και αναφέρεστε στο A54...

Εχω το A54 4 μήνες.Το επέλεξα λόγω του λειτουργικού, της υποστήριξης και του service.

Ηθελα Snapdragon, αλλά δεν ήθελα να πάω σε Xiaomi για τους γνωστούς λόγους.Μετά υπάρχουν τα ακριβά Samsung S series.

Σε σχέση με το Sony XZ1 που έχω με τον Snapdragon 835, το A54 είναι πιο γρήγορο γιατί έχει LPDDR5 Ram, ταχύτερο cpu, πιο γρήγορο UFS 3.1.Εχω VoLTe, κάτι που στο Sony δεν υποστήριζε και 5G.Kαλύτερες κάμερες, οθόνη, λειτουργικό με περισσότερες δυνατότητες και επιλογές ρύθμισης.Απο android 9, πήγα κατευθείαν σε 14.

Ομως μιλάμε για επεξεργαστή του 2017 και αντέχει ακόμα, είναι πλεονέκτημα το ελαφρύ λειτουργικό του Sony, ακόμα και με τα 4 GB Ram είναι γρήγορο.

Το A54 δεν το έχω στρεσάρει, κάνω απλή χρήση.Εχω την εντύπωση ότι δεν έχει πολύ καλή διαχείριση ενέργειας, ότι καταναλώνει λίγο περισσότερη μπαταρία πχ σε προβολή βίντεο, ακόμα και με πολύ χαμηλή φωτεινότητα, ίσως να φταίει και το λειτουργικό του που είναι "φορτωμένο".

Μέχρι τώρα, ζεσταίνεται μόνο όταν χρησιμοποιώ την εφαρμογή του FB, σε 10 λεπτά μόλις, αν συνεχίσω να την χρησιμοποιώ, ζεσταίνεται ακόμα περισσότερο και κολλάει.

Θα μπω στην εφαρμογή και απο το Sony, 5 χρόνια που το έχω, δεν έχει ζεσταθεί ποτέ σε καμία εφαρμογή η σε browsing.

Πάντως δεν θα έπαιρνα Samsung με χειρότερο επεξεργαστή απο το A54.Ακόμα και το προηγούμενο μοντέλο το A53 με τον Exynos 1280, ήταν χάλια, υποτίθεται ότι ο Exynos 1380 του A54, είναι καλύτερος.

Νομίζω ότι 1 απο τα καλά midrange cpu, είναι ο Snapdragon 778, τον οποίο είχε το Samsung A52s, ίσως καλύτερος και απο τον Exynos 1380 τουλάχιστον στην διαχείριση ενέργειας.Κάπου χάνει και κάπου κερδίζει:

https://nanoreview.net/en/soc-compare/samsung-exynos-1380-vs-qualcomm-snapdragon-778g-5g

12 hours ago, kostasfalcon said:

Εάν στα δικά σου μάτια πάει μπάλα κανένα πρόβλημα.

είναι ρε φίλε σαν να οδηγείς Ferari και να φωνάζεις επειδή σου λέω ότι για τα λεφτά του το Golf GTI πάει μπάλα...και να κάνεις τον έξυπνο ότι επειδή οδηγάς Ferari είναι η νύχτα με την μέρα...

Το Α54 κάνει 350-400 ευρω

το s23 ultra που έχεις κάνει 1200 ευρώ

είναι σοβαρή σύγκριση τώρα?

και πάλι πιστεύω ότι δεν έχουν  διαφορα η μέρα με την νύχτα όπως λες...ούτε καν μεγάλη διαφορά...τελοσπαντον

ταπεινή μου άποψη το να δώσεις περισσότερα λεφτά από μεσαία κατηγορία γιαναναι πιο γρήγορο το κινητό δεν αξίζει,οι διαφορές είναι πολύ μικρές,συγκρίνω το Α54 μου με τις περισσότερες ναυαρχίδες,ο πραγματικός λόγος να ξοδέψεις 1-2 χιλιάρικα σε κινητό είναι η καλύτερη κάμερα που έχουν και ναι στις κάμερες πράγματι έχουν την μέρα με την νύχτα προς το καλύτερο.

2 ώρες πριν, h3342 είπε

είναι ρε φίλε σαν να οδηγείς Ferari και να φωνάζεις επειδή σου λέω ότι για τα λεφτά του το Golf GTI πάει μπάλα...και να κάνεις τον έξυπνο ότι επειδή οδηγάς Ferari είναι η νύχτα με την μέρα...

Το Α54 κάνει 350-400 ευρω

το s23 ultra που έχεις κάνει 1200 ευρώ

είναι σοβαρή σύγκριση τώρα?

και πάλι πιστεύω ότι δεν έχουν  διαφορα η μέρα με την νύχτα όπως λες...ούτε καν μεγάλη διαφορά...τελοσπαντον

ταπεινή μου άποψη το να δώσεις περισσότερα λεφτά από μεσαία κατηγορία γιαναναι πιο γρήγορο το κινητό δεν αξίζει,οι διαφορές είναι πολύ μικρές,συγκρίνω το Α54 μου με τις περισσότερες ναυαρχίδες,ο πραγματικός λόγος να ξοδέψεις 1-2 χιλιάρικα σε κινητό είναι η καλύτερη κάμερα που έχουν και ναι στις κάμερες πράγματι έχουν την μέρα με την νύχτα προς το καλύτερο.

Σου απάντησα έτσι για να μην το συνεχίσουμε αλλο....

Μην ανοίγεις μεγάλες κουβέντες.... Είχα αμέτρητα mid range τηλέφωνα τα οποία τελικά δεν συγκρίνονται με τις ναυαρχίδες πουθενά...

Εάν  το τηλέφωνό σου το βλέπεις μπάλα τότε κάτσε και δούλεψε μια ναυαρχίδα για ένα διάστημα και μετά γυρνά πάλι πίσω και τότε θα καταλάβεις...

End of story....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...