Inferno_lb13 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 1 λεπτό πριν, red66phone είπε Αν έχετε κάνει ήδη αίτηση για δάνειο (sorry δεν το πρόσεξα στα προηγούμενα posts) έχετε πάρει ήδη την απόφαση σας και αυτό μάλλον το εξετάζετε σαν back-up plan, τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω. Εν πάσει περιπτώσει, το "να δοκιμάσουμε" ίσως δεν είναι τόσο απλό και εύκολο όσο ακούγεται, ειδικά όταν στην εξίσωση μπαίνουν εγκυμοσύνες (ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί, χωρίς επιπλοκές, κτλ), μικρά παιδιά, ανακαινίσεις, μετακομίσεις, κτλ. που αλλάζουν άρδην την υπάρχουσα καθημερινότητα και τον διαθέσιμο χρόνο σας. Μάλλον περισσότερο εννοείς, αφότου το φέρετε σε κατάσταση ιδιοκατοίκησης και ζήσετε 2-3 χρόνια και διαπιστώσετε ότι σίγουρα δεν σας αρέσει/ταιριάζει, σίγουρα θα έχετε την επιλογή να το πουλήσετε σε καλή τιμή και εύκολα (δεδομένων των τρέχουσων συνθηκών που μάλλον δεν προβλέπεται να αλλάξουν για τα επόμενα 2-3 χρόνια). Αν έχετε κάποιο άλλο solid plan με βιώσιμο δάνειο να βρείτε σπίτι σε περιοχή που σας αρέσει και σας εξυπηρετεί και καλύπτει τα κριτήρια σας δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Δεν έχουμε κάνει ακόμη αίτηση, πρώτα πρέπει να γίνουν κάποιες άλλες διαδικασίες, η αίτηση θα γίνει 12/2024 - 01/2025. το πέραμα εξετάζεται ώς back-up plan σε πρίπτωση που στραβώσει το δάνειο.
AntiCambeR Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2024 Δηλαδή από το 2017 έως τώρα στο 2024 το ενοίκιο απο 550€ στο έχει πάει στα 900€ στο ίδιο σπίτι;Γιατί αυτό το νόημα βγάζει έτσι όπως το γράφεις. Δεν μπορείς να βρεις σπίτι με 500-600€;Εκτός και αν θέλεις να μείνεις σε ακριβές περιοχές ΒΠ κλπ.Είναι πολλά τα 900€, εκτός αν έχεις συνολικό εισόδημα τα τριπλάσια μαζί με την σύζυγο.
Inferno_lb13 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 3 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Δηλαδή από το 2017 έως τώρα στο 2024 το ενοίκιο απο 550€ στο έχει πάει στα 900€ στο ίδιο σπίτι;Γιατί αυτό το νόημα βγάζει έτσι όπως το γράφεις. Δεν μπορείς να βρεις σπίτι με 500-600€;Εκτός και αν θέλεις να μείνεις σε ακριβές περιοχές ΒΠ κλπ.Είναι πολλά τα 900€, εκτός αν έχεις συνολικό εισόδημα τα τριπλάσια μαζί με την σύζυγο. Ακριβώς έτσι μου έχει πάει το νοίκι ναι. Ρίξε μια ματια σε παρακαλώ στα ενοίκια, με 500-600 που αναφέρεις νοικιάζεις πλέον 50-60τμ σε καθόλου ακριβή περιοχή χωρις παρκινκ κτλ κτλ. Πλέον αρχίζουν και εμφανίζονται αγγελίες τύπου 5.700, 3.500 και τέτοια ποσά. Εγω πιστεύω οτι αυτό που μένω τώρα θα μου το φτάσει 1.500 χαλαρά. Αν δεν πάρουν μέτρα θα έρθουν κοσμογονικές αλλαγές. Τα 900 μπορώ να τα δώσω, απλώς δεν θέλω γιατί το θεωρώ μαυραγοριτισμό. Βασικά όλα τα ενοίκια πλεον τα θεωρώ κλεψια. Τους έχω σιχαθεί δεν θέλω να τους δώσω ούτε τον πυρετό μου, δεν θελω να το συνεχισω αλλο γιατι χανω την ψυχραιμια μου και θα χαθει το νοημα του θρεντ το οποιο ειναι αλλο.
takoulou Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 9 ώρες πριν, Inferno_lb13 είπε Ακριβώς έτσι μου έχει πάει το νοίκι ναι. Ρίξε μια ματια σε παρακαλώ στα ενοίκια, με 500-600 που αναφέρεις νοικιάζεις πλέον 50-60τμ σε καθόλου ακριβή περιοχή χωρις παρκινκ κτλ κτλ. Πλέον αρχίζουν και εμφανίζονται αγγελίες τύπου 5.700, 3.500 και τέτοια ποσά. Εγω πιστεύω οτι αυτό που μένω τώρα θα μου το φτάσει 1.500 χαλαρά. Αν δεν πάρουν μέτρα θα έρθουν κοσμογονικές αλλαγές. Τα 900 μπορώ να τα δώσω, απλώς δεν θέλω γιατί το θεωρώ μαυραγοριτισμό. Βασικά όλα τα ενοίκια πλεον τα θεωρώ κλεψια. Τους έχω σιχαθεί δεν θέλω να τους δώσω ούτε τον πυρετό μου, δεν θελω να το συνεχισω αλλο γιατι χανω την ψυχραιμια μου και θα χαθει το νοημα του θρεντ το οποιο ειναι αλλο. Καλημέρα.. Σε ποια περιοχή μένεις και υπάρχει αυτό το ενοίκιο; Τι μέτρα να πάρουν; Υπάρχει ζήτηση μάλλον;
Rebelos2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 2 ώρες πριν, takoulou είπε Καλημέρα.. Σε ποια περιοχή μένεις και υπάρχει αυτό το ενοίκιο; Τι μέτρα να πάρουν; Υπάρχει ζήτηση μάλλον; Νομίζω είπε πιο πίσω πως διαμένει κοντά στο Καλλιμάρμαρο
NikolasKon14 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Inferno_lb13 είπε Ακριβώς έτσι μου έχει πάει το νοίκι ναι. Ρίξε μια ματια σε παρακαλώ στα ενοίκια, με 500-600 που αναφέρεις νοικιάζεις πλέον 50-60τμ σε καθόλου ακριβή περιοχή χωρις παρκινκ κτλ κτλ. Πλέον αρχίζουν και εμφανίζονται αγγελίες τύπου 5.700, 3.500 και τέτοια ποσά. Εγω πιστεύω οτι αυτό που μένω τώρα θα μου το φτάσει 1.500 χαλαρά. Αν δεν πάρουν μέτρα θα έρθουν κοσμογονικές αλλαγές. Τα 900 μπορώ να τα δώσω, απλώς δεν θέλω γιατί το θεωρώ μαυραγοριτισμό. Βασικά όλα τα ενοίκια πλεον τα θεωρώ κλεψια. Τους έχω σιχαθεί δεν θέλω να τους δώσω ούτε τον πυρετό μου, δεν θελω να το συνεχισω αλλο γιατι χανω την ψυχραιμια μου και θα χαθει το νοημα του θρεντ το οποιο ειναι αλλο. Είμαι σε μικρότερη ηλικία, δεν μενω Αθήνα αλλά θα πω πως είναι πολύ καλή περίπτωση αν έχεις μονοκατοικία ιδιοκτήτη στο Πέραμα και δεν χρειάζεται να πληρώνεις ενοίκια στο κέντρο της Αθήνας. Υποψιν η δουλειά από το σπίτι σου είναι κοντά από εκεί που μένεις τώρα; Γιατί αυτοκίνητο και κίνηση, θα πρέπει να ξυπνάς μια ώρα νωρίτερα από ότι τώρα για να πας στη δουλειά. Δευτερον αν έχεις επαφές με την περιοχή και συγγενείς, φίλους είναι καλά. Αλλιως θα θέλεις χρόνο να προσαρμοστείς. Γενικα δεν είναι κακή ιδέα, το θεωρώ καλυτερο από το να πληρώνεις 900€ ενοίκιο ή να μπεις σε δάνειο. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2024 από NikolasKon14
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα