Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο Περαμα θα πας επειδη εχεις το σπιτι και θα σε βοηθησει οικονομικα.

Τι ψαχνεις αμα ειναι καλα  (hint δεν ειναι).  Κανενας δεν παει απο επιλογη να μεινει εκει γιατι εχει φοβερη ποιοτητα ζωης. Ειναι μια υποβαθμισμενη περιοχη. Αλλα κατι πρεπει να ανταλλαξεις ωστε να εχεις το δικο σου κεραμιδι

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Inferno_lb13 είπε

Με φοβίζει το ότι μπορεί να μην εισπράττω το νοίκι στην ώρα μου και μετά να μην μπορώ να πληρώσω το δικό μου, επίσης παλι επί της ουσίας δεν θα έχω σπίτι αφού θα μπορεί να με βγάζει ο καθένας όποτε θέλει, και τελος ένα νοίκι για αυτό το σπίτι που έχω στο πέραμα ειναι περίπου το 30% του ενοικίου που πληρώνω ΑΥΤΗ τη στιγμή...

Ναι κι εγώ αυτό λέω όμως έχω μεγαλώσει με αυτό που λέει ο metal heart απο πάνω, ο ένας μου γονιός είναι απο κει και έχω μεγαλωσει με αυτό που ήθελε παντα να φύγει απο εκει με αποτέλεσμα τώρα να με αποτρέπει ο ίδιος από το να παω και αυτό με έχει φοβήσει κάπως. Ενα ακόμη θετικό είναι ότι και της γγναίκας μου της άρεσε πολύ όταν πήγαμε.

Το παρκινκ με φοβίζει και εμένα γιατί εχουμε και 2 αυτοκίνητα.

Απο Περαμα για Αθηνα υπολογισε χαλαρα τουλαχιστον 50 λεπτα... Και αλλα τοσα στην επιστροφη... Και αναλογα που λες  στην Αθηνα;; Βαλε καθε μερα χαλαρα στα  10-12 Ευρω βενζινη...

Δημοσ.

Καποιος που εχει ζησει στη χαβουζα του κέντρου δεν νομίζω οτι θα εχει θεμα στο Πέραμα. Εγω πάντως θα πουλαγα το σπίτι στο Πέραμα σαν προκαταβολή για ενα σπιτι σε περιοχή που αξιζει να ζεις και θα εβαζα τα υπολοιπα στο δανειο σαν να δινω ενοίκιο.

Δημοσ.

Πρεπει να μελετησεις τις αναγκες σου και το τι προσφερει το Περαμα σε σχεση με αλλες περιοχες.

Μετα κανε τα ιδια πραγματα για τη γυναικα σου και για τα παιδια που θα εχεις η εχεις τωρα.

Εαν εχετε φιλους απο αλλες περιοχες μπορει να βαριεστε να βγειτε αν μενετε μακρια. Αν εχεις αμαξι υπαρχει θεμα παρκινγκ(να βρεις εκει που θα πας) και εξοδων μεταφορας.

Αν δεν εχεις αμαξι τοτε δεν εχει μετρο στο Περαμα και πρεπει να παρεις λεωφορειο.

Εαν μπορεις να καλυψεις πολλες απο τις αναγκες της οικογενειας εντος του περαματος τοτε θα ελεγα αξιζει να εξοικονομησεις.

Δικια μου γνωμη ειναι να μην πας εκει και εχω ζησει και ζω εκει για πανω απο 17 χρονια. Απο αποψη υγειας δεν εχω καποιο θεμα αλλα σε περιοριζει σημαντικα η περιοχη.

Μην σκεφτεσαι μονο το κοστος ενοικιου αλλα και τον χρονο που θα ξοδευεις για μεταφορες και το συνεσθηματικο ¨κοστος" που θα πληρωσει η οικογενεια σου. Τα 200-300 εξτρα που πληρωνεις για το ενοικειο ειναι σκληρα αλλα δεν ειναι τπτ σε σχεση με το να βλεπεις τον γιο σου να παιρνει λεοφορειο καθε μερα για να δει καποια παρεα απο αλλες περιοχες.

Εαν δουλευες στο Περαμα η/και ειχες πολλους φιλους εκει και εισαι ενσωματομενος στην Περιοχη τοτε μπορει και να αξιζει να μενεις στο Περαμα. Για αυτο και σου ειπα να μελετησεις τις αναγκες της οικογενειας σου και να δεις τι κοστος εχει η ζωη στο Περαμα και εαν μπορει να καλυψει η περιοχη ολες τις αναγκες τωρινες και μελλοντικες.

Απο μενα ειναι οχι παντως.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η βιομηχανική περιοχή έχει περιοριστεί στην θάλασσα μεριά.Τελευταια θέματα υγειονομικού χαρακτήρα είχαν με τις βαφές με πιστόλια που το έλυσαν και αυτό το πρόβλημα.Μικρα θέματα μυρωδιάς είχαν(λέω είχαν γιατί έχω φύγει κάμποσα χρόνια από την περιοχή του Ικονίου ) από την Ψυταλεια με μυρωδιές Άνοιξης.

Μεταφορά έχει ένα λεωφορείο Δράμα,θελεις σίγουρα ένα 30 λεπτό με λεωφορείο μέχρι μέτρο .Αγορά έχει τα πάντα,διασκεδαση σχεδόν τίποτα.Αθηνα δεν κατάλαβα που μένεις ακριβώς,αλλα θα επέλεγα Πέραμα με κλειστά μάτια.Ενημερωνω και εκεί τα νοίκια ανέβηκαν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα.
Είσαι ευλογημένος να έχεις ένα ιδιόκτητο σπίτι και να γλιτώσεις την κατάρα να νοικιάζεις τρύπες που τις πληρώνεις για επαύλεις.

Πέραμα αύριο το πρωί.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, s1mplement είπε

Πρεπει να μελετησεις τις αναγκες σου και το τι προσφερει το Περαμα σε σχεση με αλλες περιοχες.

Μετα κανε τα ιδια πραγματα για τη γυναικα σου και για τα παιδια που θα εχεις η εχεις τωρα.

Εαν εχετε φιλους απο αλλες περιοχες μπορει να βαριεστε να βγειτε αν μενετε μακρια. Αν εχεις αμαξι υπαρχει θεμα παρκινγκ(να βρεις εκει που θα πας) και εξοδων μεταφορας.

Αν δεν εχεις αμαξι τοτε δεν εχει μετρο στο Περαμα και πρεπει να παρεις λεωφορειο.

Εαν μπορεις να καλυψεις πολλες απο τις αναγκες της οικογενειας εντος του περαματος τοτε θα ελεγα αξιζει να εξοικονομησεις.

Δικια μου γνωμη ειναι να μην πας εκει και εχω ζησει και ζω εκει για πανω απο 17 χρονια. Απο αποψη υγειας δεν εχω καποιο θεμα αλλα σε περιοριζει σημαντικα η περιοχη.

Μην σκεφτεσαι μονο το κοστος ενοικιου αλλα και τον χρονο που θα ξοδευεις για μεταφορες και το συνεσθηματικο ¨κοστος" που θα πληρωσει η οικογενεια σου. Τα 200-300 εξτρα που πληρωνεις για το ενοικειο ειναι σκληρα αλλα δεν ειναι τπτ σε σχεση με το να βλεπεις τον γιο σου να παιρνει λεοφορειο καθε μερα για να δει καποια παρεα απο αλλες περιοχες.

Εαν δουλευες στο Περαμα η/και ειχες πολλους φιλους εκει και εισαι ενσωματομενος στην Περιοχη τοτε μπορει και να αξιζει να μενεις στο Περαμα. Για αυτο και σου ειπα να μελετησεις τις αναγκες της οικογενειας σου και να δεις τι κοστος εχει η ζωη στο Περαμα και εαν μπορει να καλυψει η περιοχη ολες τις αναγκες τωρινες και μελλοντικες.

Απο μενα ειναι οχι παντως.

30 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Η βιομηχανική περιοχή έχει περιοριστεί στην θάλασσα μεριά.Τελευταια θέματα υγειονομικού χαρακτήρα είχαν με τις βαφές με πιστόλια που το έλυσαν και αυτό το πρόβλημα.Μικρα θέματα μυρωδιάς είχαν(λέω είχαν γιατί έχω φύγει κάμποσα χρόνια από την περιοχή του Ικονίου ) από την Ψυταλεια με μυρωδιές Άνοιξης.

Μεταφορά έχει ένα λεωφορείο Δράμα,θελεις σίγουρα ένα 30 λεπτό με λεωφορείο μέχρι μέτρο .Αγορά έχει τα πάντα,διασκεδαση σχεδόν τίποτα.Αθηνα δεν κατάλαβα που μένεις ακριβώς,αλλα θα επέλεγα Πέραμα με κλειστά μάτια.Ενημερωνω και εκεί τα νοίκια ανέβηκαν.

Κοντά στο καλλιμάρμαρο. μεγάλο διαμέρισμα, υπόγειο πάρκινκ, αποθήκη κτλ... έχω αυτόκινητα, δεν παίρνω ΜΜΜ, μόνο η κίνηση με νοιάζει. Αγορά, διασκέδαση δεν με νοιάζει, δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου έτσι κι αλλιώς και αν βγω πάω με αμάξι σε άλλες περιοχές (γλυφάδα κτλ.) δεν με νοιάζει καθόλου η περιοχή να έχει κάτι τριγύρω, μόνο σούπερ μάρκετ, κανα φούρνο κτλ. τα βασικά δλδ.

2 ώρες πριν, takoulou είπε

Απο Περαμα για Αθηνα υπολογισε χαλαρα τουλαχιστον 50 λεπτα... Και αλλα τοσα στην επιστροφη... Και αναλογα που λες  στην Αθηνα;; Βαλε καθε μερα χαλαρα στα  10-12 Ευρω βενζινη...

αν ήξερες τι έχω τραβήξει στο νοίκι μέχρι στιγμής θα μου έλεγες και 50ε τη μερα βενζίνη να ήθελα μια χαρά θα ήμουν 😅

Επεξ/σία από Inferno_lb13
Δημοσ.

Επιλογές έχεις από τη στιγμή που είναι δικό σου σπίτι. 

1.μενεις εκεί και εξοικονομεί τα 900 το μήνα 

Αν σου αρέσει προχωράς σε ανακαίνιση. 

Αν όχι τότε το βάζεις για πώληση και με δάνειο βρίσκεις κάτι που σου αρέσει. 

Απλά τη στιγμή που έχεις δικό σου σπίτι τα 900 το μήνα μου φαίνονται υπερβολικά. 

Βέβαια σου το λέει κάποιος που μένει Ιωάννινα. Οπότε δεν ξέρω τίποτα για την περιοχή. Ξέρω μονο για την κίνηση της Αθήνας. 

Αλλα έχεις δικό σου ακίνητο.... 

Δημοσ.

Πηγαινε στο δικο σου και κανε μια ανακαινιση, οσο στραβα και να σου ερθουν στην ζωη σου καποια στιγμη, δεν θα σε πεταξει κανεις στον δρομο, οι εποχες ειναι δυσκολες

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Inferno_lb13 είπε

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει Αθήνα, έχω ζήσει και σε κακόφημες περιοχές του κέντρου αλλά και σε πιο ανεπτυγμένες πάντα όμως ζούσα μέσα στον κεντρικό τομέα Αθηνών. Τώρα όμως αντιμετωπίζω πρόβλημα, τα ενοίκια έχουν φτάσει σε σημείο του να προκαλούν γέλιο (και μετά οργή), έχω φτάσει να δίνω απο 550 που μπήκα το 2017 σε αυτό που μένω τώρα, στα 900€ και έπεται και συνέχεια.
Έχω κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να αιτηθώ στεγαστικό δάνειο τον Δεκέμβριο του 2024, το θέμα είναι ότι θέλω να έχω back-up plan σε περίπτωση που δεν πάει καλά.
Έχω ένα παλιό σπίτι που μου ανήκει στο Πέραμα το οποίο μπορώ άμεσα να το ανακαινίσω ολικά και βγαίνει κάπου στα 100τ.μ. διώροφη μονοκατοικία, το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πως είναι να ζεις εκεί γιατί είναι και βιομηχανική περιοχή, τις προάλλες που πήγα μετά από 10χρόνια να τσεκάρω τι γίνεται έμεινα έκπληκτος από το πόσο όμορφο έχει γίνει σε σχέση με αυτό που θυμόμουν, ενώ το περπάτησα και όλο μέχρι το τέρμα που φεύγουν τα φερυ για Σαλαμίνα και ήταν καταπληκτικά.
Η κίνηση που την τσεκάρω καθημερινά για κέντρο Αθήνα που είναι η δουλειά μου είναι νορμάλ τις περισσότερες μέρες βγαίνει γύρω στα 30-35'

*Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να περάσω το μνμ ότι το κέντρο της Αθήνας είναι ανώτερο του Περάματος, απλώς δεν ξέρω πόσο διαφορετικό-δύσκολο είναι να ζεις στο Πέραμα όντας βιομηχανική περιοχή.
Φοβάμαι μήπως πάνω στην απογοήτευση μου ρίξω λεφτά και μετά το μετανιώσω.
Όποιος έχει άποψη και εμπειρία παρακαλώ ας την εκφράσει.

Βorn and raised στο Πέραμα, έφυγα μετά τα 20.

Παρατηρώ στον κυρίως προβληματισμό σου ότι δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη οικογένειας / παιδιών,

από το οποίο θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι, 

είτε ότι είσαι αρκετά νέος και δεν το έχεις σκεφτεί ακόμα, είτε συνειδητά για δικούς σου λόγους δεν θα το επιλέξεις.

Στην 1η περίπτωση υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες (ανάλυση σε πιθανό επόμενο post) που θα πρέπει να αναλογιστείς σε σχέση με την περιοχή.

Στην 2η περίπτωση, θα σε συμβούλευα να ανακαινίσεις το ιδιόκτητο σπίτι στο Πέραμα, είναι σε πολύ καλό / κεντρικό σημείο (μονοκατοικία κιόλας), 

αποφεύγοντας μια για πάντα δάνεια-θηλειά στο λαιμό εφόρου ζωής, υπέρογκα ενοίκια, μετακομίσεις, διαμερίσματα σε πολυκατοικίες του '50 κ του '60,

και δεν είναι η "βιομηχανική περιοχή" όπως το έχει ο περισσότερος κόσμος στο μυαλό του.

Επί του παρόντος δεν μπορώ να γράψω περισσότερα για το Πέραμα, διότι θα ήταν μια απλή υποκειμενική άποψη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχει πολύ μεγαλύτερη αξία ΠΩΣ είσαι εσύ σαν χαρακτήρας/άτομο, τι σου αρέσει/ταιριάζει, ποιες είναι οι βλέψεις σου 

και όχι το πως είναι το Πέραμα σαν περιοχή, όλες οι περιοχές έχουν τα καλά τους και τα κακά τους.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, red66phone είπε

Βorn and raised στο Πέραμα, έφυγα μετά τα 20.

Παρατηρώ στον κυρίως προβληματισμό σου ότι δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη οικογένειας / παιδιών,

από το οποίο θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι, 

είτε ότι είσαι αρκετά νέος και δεν το έχεις σκεφτεί ακόμα, είτε συνειδητά για δικούς σου λόγους δεν θα το επιλέξεις.

Στην 1η περίπτωση υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες (ανάλυση σε πιθανό επόμενο post) που θα πρέπει να αναλογιστείς σε σχέση με την περιοχή.

Στην 2η περίπτωση, θα σε συμβούλευα να ανακαινίσεις το ιδιόκτητο σπίτι στο Πέραμα, είναι σε πολύ καλό / κεντρικό σημείο (μονοκατοικία κιόλας), 

αποφεύγοντας μια για πάντα δάνεια-θηλειά στο λαιμό εφόρου ζωής, υπέρογκα ενοίκια, μετακομίσεις, διαμερίσματα σε πολυκατοικίες του '50 κ του '60,

και δεν είναι η "βιομηχανική περιοχή" όπως το έχει ο περισσότερος κόσμος στο μυαλό του.

Επί του παρόντος δεν μπορώ να γράψω περισσότερα για το Πέραμα, διότι θα ήταν μια απλή υποκειμενική άποψη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχει πολύ μεγαλύτερη αξία ΠΩΣ είσαι εσύ σαν χαρακτήρας/άτομο, τι σου αρέσει/ταιριάζει, ποιες είναι οι βλέψεις σου 

και όχι το πως είναι το Πέραμα σαν περιοχή, όλες οι περιοχές έχουν τα καλά τους και τα κακά τους.

Σωστός, σε ευχαριστώ.

Είμαστε σε προσπάθεια παιδιού καιρό τώρα, αλλά ημασταν πολύ άτυχοι μέχρι στιγμής. Κι εγώ το σκέφτομαι πως θα είναι εκεί για το παιδί, είχα σκοπό να βάλω αυτή την παραμετρο στην κουβέντα σήμερα αλλά με πρόλαβες..

Ποια ειναι τα καλα και τα κακα κατα τη γνωμη σου?

Δημοσ.

Αρχικά να σου πω να μην απογοητεύεστε και μην το βάλετε κάτω, θα έρθει και το παιδάκι/ια, στις μέρες μας μόνο όποιος δεν θέλει δεν κάνει! Όταν έρθει θα ξεχάσετε όλες τις δυσκολίες που τραβήξατε.

22 ώρες πριν, Inferno_lb13 είπε

Ποια ειναι τα καλα και τα κακα κατα τη γνωμη σου?

Θα σου απαντήσω επειδή έτσι το έχεις στημένο στο μυαλό σου, αλλά γενικά να ξέρεις ότι αν κάνεις τις σωστές ερωτήσεις, έχεις ήδη την μισή απάντηση σε ένα πρόβλημα.

Anyway, έχε στο νου σου ό,τι σου γράψω εδώ, έχει τόση αξία, όσο και μια υποκειμενική άποψη από έναν παντελώς άγνωστο σε ένα τυχαίο forum.

τα κακά (τυχαία σειρά, συντελεστές βαρύτητας δικοί σου)

• δεν έχει καλή αγορά, θα πρέπει να πηγαίνετε Πειραιά ή Κορυδαλλό για ρούχα παιδιών/γυναίκας, για το σπίτι, κτλ
  • δεν έχει καλές συγκοινωνίες, μόνο λεωφ για Πειραιά/Αθήνα, κοντινότερο μετρό Μανιάτικα, δύσκολη πρόσβαση από Πέραμα, κίνηση/πάρκινγ εκεί. Τα παιδιά όταν φτάσουν γυμνάσιο\Λύκειο μάλλον θα γκρινιάζουν.
  • πολύ περιορισμένη διασκέδαση (καφέ/εστιατόρια), ένα θερινό σινεμά. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και ημέρας/νύχτας, ειδικά με την περιοχή που μένεις.

τα καλά (τυχαία σειρά, συντελεστές βαρύτητας δικοί σου)

• (100% biased άποψη) οι άνθρωποι, είναι πιο απλοί, πιο άμεσοι, πιο χοντροκομμένοι, πιο ίσως σκληροί, πιο αυθεντικοί, πιο δίπλα σου, πιο άνθρωποι (γενικά μιλώντας, σαν αίσθηση και σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Αθήνας)
  • τα σχολεία και οι καθηγητές (ίσως με εξαίρεση το ΕΠΑΛ, αλλά δεν έχω και την πιο updated εικόνα), τελείως random παράγοντας όμως, δεν μπορείς να τον ελέγξεις επί του παρόντος.
  • υπάρχουν ακόμα γειτονιές (όπως το κατανοεί ο καθένας, δεν έχει νόημα να το εξηγήσω)

Τα έγραψα σύντομα και γενικά, θεωρώ αυτονόητο ότι θα αναλογιστείτε εξίσου και άλλους παράγοντες, όπως:

• αν το δέχεται αρχικά η σύζυγος (υψίστης σημασίας)
  • απόσταση από δουλειά συζύγου, (αν δεν έχει τώρα στο μέλλον), δεν έχει πολλές δουλειές σε κοντινή απόσταση.
  • αν υπάρχει κοντά βοήθεια για τα παιδιά (θα την χρειαστείτε 1000% για αρκετά χρόνια), αν δεν έχετε εξ' ορισμού θα βασανιστείτε ανεξαρτήτως περιοχής.
  • αν υπάρχουν κοντά οικογένεια / φίλοι / συγγενείς (το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για εμένα)

Συμπερασματικά, προφανώς και δεν μπορώ να σου πω πήγαινε ή μην πας, βάλτε τα όλα κάτω, ζυμώστε τα στο μυαλό σας, δώστε χρόνο (αν έχετε την πολυτέλεια) και η απόφαση θα έρθει. Μην υποτιμάς το στοιχείο ότι έχεις δικό σου σπίτι που καλύπτει και τις μελλοντικές ανάγκες της οικογένειας, η περιοχή παίζει όλο και λιγότερο ρόλο όσο μεγαλώνεις, δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή / τύχη, όσοι κάνανε μεγάλα ανοίγματα το μετανιώσανε πικρά, στις εποχές μας δυστυχώς καλούμαστε να παίξουμε άμυνα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 minutes ago, red66phone said:

ανεφερες το πιο σημαντικο απ ολα😉

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, red66phone είπε

Αρχικά να σου πω να μην απογοητεύεστε και μην το βάλετε κάτω, θα έρθει και το παιδάκι/ια, στις μέρες μας μόνο όποιος δεν θέλει δεν κάνει! Όταν έρθει θα ξεχάσετε όλες τις δυσκολίες που τραβήξατε.

Θα σου απαντήσω επειδή έτσι το έχεις στημένο στο μυαλό σου, αλλά γενικά να ξέρεις ότι αν κάνεις τις σωστές ερωτήσεις, έχεις ήδη την μισή απάντηση σε ένα πρόβλημα.

Anyway, έχε στο νου σου ό,τι σου γράψω εδώ, έχει τόση αξία, όσο και μια υποκειμενική άποψη από έναν παντελώς άγνωστο σε ένα τυχαίο forum.

τα κακά (τυχαία σειρά, συντελεστές βαρύτητας δικοί σου)

• δεν έχει καλή αγορά, θα πρέπει να πηγαίνετε Πειραιά ή Κορυδαλλό για ρούχα παιδιών/γυναίκας, για το σπίτι, κτλ
  • δεν έχει καλές συγκοινωνίες, μόνο λεωφ για Πειραιά/Αθήνα, κοντινότερο μετρό Μανιάτικα, δύσκολη πρόσβαση από Πέραμα, κίνηση/πάρκινγ εκεί. Τα παιδιά όταν φτάσουν γυμνάσιο\Λύκειο μάλλον θα γκρινιάζουν.
  • πολύ περιορισμένη διασκέδαση (καφέ/εστιατόρια), ένα θερινό σινεμά. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και ημέρας/νύχτας, ειδικά με την περιοχή που μένεις.

τα καλά (τυχαία σειρά, συντελεστές βαρύτητας δικοί σου)

• (100% biased άποψη) οι άνθρωποι, είναι πιο απλοί, πιο άμεσοι, πιο χοντροκομμένοι, πιο ίσως σκληροί, πιο αυθεντικοί, πιο δίπλα σου, πιο άνθρωποι (γενικά μιλώντας, σαν αίσθηση και σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Αθήνας)
  • τα σχολεία και οι καθηγητές (ίσως με εξαίρεση το ΕΠΑΛ, αλλά δεν έχω και την πιο updated εικόνα), τελείως random παράγοντας όμως, δεν μπορείς να τον ελέγξεις επί του παρόντος.
  • υπάρχουν ακόμα γειτονιές (όπως το κατανοεί ο καθένας, δεν έχει νόημα να το εξηγήσω)

Τα έγραψα σύντομα και γενικά, θεωρώ αυτονόητο ότι θα αναλογιστείτε εξίσου και άλλους παράγοντες, όπως:

• απόσταση από δουλειά συζύγου, (αν δεν έχει τώρα στο μέλλον), δεν έχει πολλές δουλειές σε κοντινή απόσταση.
  • αν υπάρχει κοντά βοήθεια για τα παιδιά (θα την χρειαστείτε 1000% για αρκετά χρόνια), αν δεν έχετε εξ' ορισμού θα βασανιστείτε ανεξαρτήτως περιοχής.
  • αν υπάρχουν κοντά οικογένεια / φίλοι / συγγενείς (το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για εμένα)

Συμπερασματικά, προφανώς και δεν μπορώ να σου πω πήγαινε ή μην πας, βάλτε τα όλα κάτω, ζυμώστε τα στο μυαλό σας, δώστε χρόνο (αν έχετε την πολυτέλεια) και η απόφαση θα έρθει. Μην υποτιμάς το στοιχείο ότι έχεις δικό σου σπίτι που καλύπτει και τις μελλοντικές ανάγκες της οικογένειας, η περιοχή παίζει όλο και λιγότερο ρόλο όσο μεγαλώνεις, δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή / τύχη, όσοι κάνανε μεγάλα ανοίγματα το μετανιώσανε πικρά, στις εποχές μας δυστυχώς καλούμαστε να παίξουμε άμυνα.

Σε υπέρ-ευχαριστώ για τον χρόνο να γράψεις όλα αυτά.
το ότι είναι γειτονιά από τις παλιές ειδικά εκεί που είναι το σπίτι που αναφέρω το ξέρω καλά, σχεδόν όλα τα σπίτια τριγύρω ακόμη και το μεσοτοιχία είναι συγγενείς μου ή γνωστοί μας.
Το πως είναι οι άνθρωποι ειναι και ένα απο τα μεγάλα + για εμένα.
Για τα σχολεία έχω ακούσει κι εγώ πολύ καλά σχόλια.
το πρόβλημα είναι ότι επί 38χρόνια που είμαι εγώ τώρα είχα μηδενικές επαφές μαζί τους, μεγάλωσα με την οικογένεια του άλλου μου γονιού.
τα ΜΜΜ, μεταφορες κτλ δεν μας απασχολούν καθόλου, δεν τα παίρνουμε ποτέ.
με την σύζηγο δουλεύουμε μαζί.
Πρόβλημα έτσι όπως το βλέπω εγώ επί του παρόντος είναι η μεγάλη απόσταση από τη δουλειά (νόμιζα ότι θα ήμαστε στο '30 χωρίς κίνηση, '45 με κίνηση)
και η μεγάλη απόσταση από τους φίλους/παρέες οι οποίοι είναι όλοι μαζεμένοι παγκράτι-κυψέλη (μπορεί να ακούγεται ασήμαντο αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να φέρει μεγάλη γκρίνια).

Η σύζηγος την πρώτη φορά που την πήγα ήταν νύχτα μετά από έξοδο και της ήρθε ένα πλάγιο εγκεφαλικό, την πήγα όμως καπάκι το επόμενο πρωί και έπαθε πλάκα. της άρεσε αρκετά και μπορώ να πω ενθουσιαστηκε, αλλά και αυτή έχει τους ίδιους ενδοιασμούς με εμένα (κίνηση, απόσταση απο παρέες, μυρωδιές), και μου είπε και αυτή ότι τουλάχιστον είναι ο Πειραιάς κοντά για μαγαζιά-ψώνια.
Αυτό που μου είπε είναι μήπως αν δεν προχωρήσει το δάνειο το φτιάχναμε και δοκιμάζαμε εκει 1-2 χρόνια.

Επεξ/σία από Inferno_lb13
Δημοσ.

Αν έχετε κάνει ήδη αίτηση για δάνειο (sorry δεν το πρόσεξα στα προηγούμενα posts) έχετε πάρει ήδη την απόφαση σας και αυτό μάλλον το εξετάζετε σαν back-up plan, τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Εν πάσει περιπτώσει, το "να δοκιμάσουμε" ίσως δεν είναι τόσο απλό και εύκολο όσο ακούγεται, ειδικά όταν στην εξίσωση μπαίνουν εγκυμοσύνες (ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί, χωρίς επιπλοκές, κτλ), μικρά παιδιά, ανακαινίσεις, μετακομίσεις, κτλ. που αλλάζουν άρδην την υπάρχουσα καθημερινότητα και τον διαθέσιμο χρόνο σας.

Μάλλον περισσότερο εννοείς, αφότου το φέρετε σε κατάσταση ιδιοκατοίκησης και ζήσετε 2-3 χρόνια και διαπιστώσετε ότι σίγουρα δεν σας αρέσει/ταιριάζει, σίγουρα θα έχετε την επιλογή να το πουλήσετε σε καλή τιμή και εύκολα (δεδομένων των τρέχουσων συνθηκών που μάλλον δεν προβλέπεται να αλλάξουν για τα επόμενα 2-3 χρόνια).

Αν έχετε κάποιο άλλο solid plan με βιώσιμο δάνειο να βρείτε σπίτι σε περιοχή που σας αρέσει και σας εξυπηρετεί και καλύπτει τα κριτήρια σας δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...