Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει Αθήνα, έχω ζήσει και σε κακόφημες περιοχές του κέντρου αλλά και σε πιο ανεπτυγμένες πάντα όμως ζούσα μέσα στον κεντρικό τομέα Αθηνών. Τώρα όμως αντιμετωπίζω πρόβλημα, τα ενοίκια έχουν φτάσει σε σημείο του να προκαλούν γέλιο (και μετά οργή), έχω φτάσει να δίνω απο 550 που μπήκα το 2017 σε αυτό που μένω τώρα, στα 900€ και έπεται και συνέχεια.
Έχω κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να αιτηθώ στεγαστικό δάνειο τον Δεκέμβριο του 2024, το θέμα είναι ότι θέλω να έχω back-up plan σε περίπτωση που δεν πάει καλά.
Έχω ένα παλιό σπίτι που μου ανήκει στο Πέραμα το οποίο μπορώ άμεσα να το ανακαινίσω ολικά και βγαίνει κάπου στα 100τ.μ. διώροφη μονοκατοικία, το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πως είναι να ζεις εκεί γιατί είναι και βιομηχανική περιοχή, τις προάλλες που πήγα μετά από 10χρόνια να τσεκάρω τι γίνεται έμεινα έκπληκτος από το πόσο όμορφο έχει γίνει σε σχέση με αυτό που θυμόμουν, ενώ το περπάτησα και όλο μέχρι το τέρμα που φεύγουν τα φερυ για Σαλαμίνα και ήταν καταπληκτικά.
Η κίνηση που την τσεκάρω καθημερινά για κέντρο Αθήνα που είναι η δουλειά μου είναι νορμάλ τις περισσότερες μέρες βγαίνει γύρω στα 30-35'

*Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να περάσω το μνμ ότι το κέντρο της Αθήνας είναι ανώτερο του Περάματος, απλώς δεν ξέρω πόσο διαφορετικό-δύσκολο είναι να ζεις στο Πέραμα όντας βιομηχανική περιοχή.
Φοβάμαι μήπως πάνω στην απογοήτευση μου ρίξω λεφτά και μετά το μετανιώσω.
Όποιος έχει άποψη και εμπειρία παρακαλώ ας την εκφράσει.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

Με nickname 13 και θα πας στο Περαμα; 😁

Ασε με, η ψυχούλα μου το ξέρει. Φαντάσου σε τι σημείο έχω φτάσει....

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Inferno_lb13 είπε

τις προάλλες που πήγα μετά από 10χρόνια να τσεκάρω τι γίνεται έμεινα έκπληκτος από το πόσο όμορφο έχει γίνει σε σχέση με αυτό που θυμόμουν, ενώ το περπάτησα και όλο μέχρι το τέρμα που φεύγουν τα φερυ για Σαλαμίνα και ήταν καταπληκτικά.
Η κίνηση που την τσεκάρω καθημερινά για κέντρο Αθήνα που είναι η δουλειά μου είναι νορμάλ τις περισσότερες μέρες βγαίνει γύρω στα 30-35'

Εφοσον λοιπον ολα σου αρεσουν εσενα που θα μεινεις εκει,τι ρωτας εδω;

Ειναι μεγαλη υποθεση να εχεις δικο σου σπιτι,αν για καποιο λογο θελησεις να φυγεις μετα,το νοικιαζεις,θα ειναι και ευκολο αφου θα το εχεις ανακαινισμενο και ο Πειραιας γενικα ανεβαινει συνολικα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Εφοσον λοιπον ολα σου αρεσουν εσενα που θα μεινεις εκει,τι ρωτας εδω;

Ειναι μεγαλη υποθεση να εχεις δικο σου σπιτι,αν για καποιο λογο θελησεις να φυγεις μετα,το νοικιαζεις,θα ειναι και ευκολο αφου θα το εχεις ανακαινισμενο και ο Πειραιας γενικα ανεβαινει συνολικα

εξήγησα γιατί ρωτάω. "το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πως είναι να ζεις εκεί γιατί είναι και βιομηχανική περιοχή"
Μπορεί κάποιος να μου πει "μην πας θα το μετανιωσεις είναι επιβλαβές για την υγεία" μπορεί κάτι άλλο που δεν έχω σκεφτεί.

Δημοσ.

Εξαρτάται από το σημείο της πόλης που βρίσκεται το σπίτι σου. Είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο ή πιο ψηλά; Είναι πάνω από τα λεγόμενα «καζάνια» ή προς το κέντρο της πόλης;

Γενικά, είναι ήρεμα, απλά το θέμα είναι να φεύγεις αρκετά νωρίς για την εργασία σου, καθώς μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα γίνεται χαμός στο δρόμο, μιας και έρχονται και πολλοί από τη Σαλαμίνα.

Πάντως, αξίζει μια ανακαίνιση, καθώς και να το μετανιώσεις σε άμεσο χρονικό διάστημα, μπορείς άνετα να το ενοικιάσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Apostolis9 είπε

Εξαρτάται από το σημείο της πόλης που βρίσκεται το σπίτι σου. Είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο ή πιο ψηλά; Είναι πάνω από τα λεγόμενα «καζάνια» ή προς το κέντρο της πόλης;

Γενικά, είναι ήρεμα, απλά το θέμα είναι να φεύγεις αρκετά νωρίς για την εργασία σου, καθώς μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα γίνεται χαμός στο δρόμο, μιας και έρχονται και πολλοί από τη Σαλαμίνα.

Πάντως, αξίζει μια ανακαίνιση, καθώς και να το μετανιώσεις σε άμεσο χρονικό διάστημα, μπορείς άνετα να το ενοικιάσεις.

είναι 30μετρα από την πλατεία Ηρώων.
ανακαίνιση θα γίνει έτσι κι αλλιώς απλά όχι ολική αν είναι να πάρω στεγαστικό δάνειο για αγορά άλλου σπιτιού στην Αθήνα.
Το θέμα είναι αξίζει να ρίξω 50-60κ π.χ. και να το φτιάξω από το 0 και να μείνω εκεί ή να χρεωθώ στεγαστικό 200κ και να μείνω Αθήνα αλλά να το πληρώνω όλη μου τη ζωή?

Επεξ/σία από Inferno_lb13
Δημοσ.

Δηλαδη τι ρωτας αν θα μεινεις στο ενοίκιο ή αν θα πας στο δικο σου σπιτι;

Εκτος αν εχεις και αλλο σπίτι στην Βουλιαγμένη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη τι ρωτας αν θα μεινεις στο ενοίκιο ή αν θα πας στο δικο σου σπιτι;

Εκτος αν εχεις και αλλο σπίτι στην Βουλιαγμένη.

βασικά ναι, ρωταώ αν το Πέραμα είναι τόσο χάλια να ζει κανείς που τελικά αξίζει να μείνω στο νοίκι αλλά Αθήνα.

Δημοσ.

Στην Αθήνα, εξαρτάται το μέρος. Δεν είναι όλες οι συνοικίες της οι ίδιες, όπως γνωρίζεις.

Αφού έχεις δικό σου σπίτι, προτείνω καλύτερα να δώσεις 50-60 χιλιάδες και να το έχεις για εσένα, χωρίς να μπλέκεις με τράπεζα για δάνειο.

Επειδή έχω συγγενή που μένει στο Πέραμα και γνωρίζω κάποια πράγματα, το σημείο που λες είναι μια χαρά. Είναι κάπως σαν το «κέντρο» της πόλης.

Είσαι κοντά και στη Λεωφόρο Σχιστού για άμεση πρόσβαση στην Εθνική Οδό. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα μπορούσες να νοικιάσεις σαν ιδιοκτήτης το σπίτι που έχεις δικό σου σε κάποιον άλλο για να παίρνεις το ενοίκιο (αφού το ανακαινίσεις πρώτα), και με το ενοίκιο να νοικιάσεις εσύ ένα σπίτι σαν ενοικιαστής και να πληρώνεις το ενοίκιο με τα χρήματα που θα παίρνεις; Επειδή λες ότι το δικό σου σπίτι είναι σε βιομηχανική ζώνη, σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί εργάτες εκεί, θα μπορούσες να βρεις τοπικές επιχειρήσεις και να ρωτήσεις αν ενδιαφέρεται να νοικιάσει κανείς για να είναι κοντά στην δουλειά του.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Confused 1
Δημοσ.

Θα έχεις μεγάλο θέμα με τις αποστάσεις γιατί είναι μακρινό προάστιο. Αν εργάζεσαι στο κέντρο της Αθήνας, υπολόγισε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα να πας και άλλη μία να γυρίσεις και άσε τι γράφει το google maps. Επίσης έχεις περιορισμένες επιλογές σε αγορά και μέρη να βγεις και θα είσαι όλη την ώρα στο αυτοκίνητο με το παρκάρισμα να αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα. Να λάβεις υπόψη ότι πολύς κόσμος που έχει βρεθεί ή έχει μεγαλώσει στο Πέραμα (κυρίως νέοι) κοιτάει να φύγει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Inferno_lb13 είπε

βασικά ναι, ρωταώ αν το Πέραμα είναι τόσο χάλια να ζει κανείς που τελικά αξίζει να μείνω στο νοίκι αλλά Αθήνα.

Τίποτα δεν είναι τόσο χάλια, όλα είναι θέμα προοπτικής και γούστου (υποκειμενικό).

Δεν είναι κάποια τρομερά κακή περιοχή το Πέραμα μα ούτε και καμία τρομερά καλή(ανάλογα και το μέρος, εκεί που λες πρέπει να είναι ήσυχα και καθαρά).

Να έχεις δικό σου σπίτι και να σκέφτεσαι να πληρώνεις νοίκι ή δάνειο μια ζωή; Θα έμπαινα μέσα και με ένα βάψιμο που λέει ο λόγος.

Κάνε βασική ανακαίνιση και πήγαινε μείνει εκεί ένα χρόνο να δεις πως είναι. Τα χρήματα του θα στα επιστρέψει με τις σημερινές τιμές των ενοικίων. Αν θα σε δυσκολέψει κάτι, νομίζω είναι η απόσταση όπως ήδη-σωστά αναφέρθηκε.

Αν δεις οτι δε τότε σκέψου να "μπλέξεις" με αγοραπωλησίες...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Δεν θα μπορούσες να νοικιάσεις σαν ιδιοκτήτης το σπίτι που έχεις δικό σου σε κάποιον άλλο για να παίρνεις το ενοίκιο (αφού το ανακαινίσεις πρώτα), και με το ενοίκιο να νοικιάσεις εσύ ένα σπίτι σαν ενοικιαστής και να πληρώνεις το ενοίκιο με τα χρήματα που θα παίρνεις; Επειδή λες ότι το δικό σου σπίτι είναι σε βιομηχανική ζώνη, σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί εργάτες εκεί, θα μπορούσες να βρεις τοπικές επιχειρήσεις και να ρωτήσεις αν ενδιαφέρεται να νοικιάσει κανείς για να είναι κοντά στην δουλειά του.

Με φοβίζει το ότι μπορεί να μην εισπράττω το νοίκι στην ώρα μου και μετά να μην μπορώ να πληρώσω το δικό μου, επίσης παλι επί της ουσίας δεν θα έχω σπίτι αφού θα μπορεί να με βγάζει ο καθένας όποτε θέλει, και τελος ένα νοίκι για αυτό το σπίτι που έχω στο πέραμα ειναι περίπου το 30% του ενοικίου που πληρώνω ΑΥΤΗ τη στιγμή...

7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τίποτα δεν είναι τόσο χάλια, όλα είναι θέμα προοπτικής και γούστου (υποκειμενικό).

Δεν είναι κάποια τρομερά κακή περιοχή το Πέραμα μα ούτε και καμία τρομερά καλή(ανάλογα και το μέρος, εκεί που λες πρέπει να είναι ήσυχα και καθαρά).

Να έχεις δικό σου σπίτι και να σκέφτεσαι να πληρώνεις νοίκι ή δάνειο μια ζωή; Θα έμπαινα μέσα και με ένα βάψιμο που λέει ο λόγος.

Κάνε βασική ανακαίνηση και πήγαινε μείνει εκεί ένα χρόνο να δεις πως είναι. Τα χρήματα του θα στα επιστρέψει με τις σημερινές τιμές των ενοικίων.

Αν δεις οτι δε τότε σκέψου να "μπλέξεις" με αγοραπωλησίες...

Ναι κι εγώ αυτό λέω όμως έχω μεγαλώσει με αυτό που λέει ο metal heart απο πάνω, ο ένας μου γονιός είναι απο κει και έχω μεγαλωσει με αυτό που ήθελε παντα να φύγει απο εκει με αποτέλεσμα τώρα να με αποτρέπει ο ίδιος από το να παω και αυτό με έχει φοβήσει κάπως. Ενα ακόμη θετικό είναι ότι και της γγναίκας μου της άρεσε πολύ όταν πήγαμε.

Το παρκινκ με φοβίζει και εμένα γιατί εχουμε και 2 αυτοκίνητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινε Πέραμα, αιτησου στεγαστικό και όταν πάρεις το σπίτι που θες νοίκιασε το Πέραμα . Εγώ αυτό θα έκανα, σιγά μη πληρωνα 1000 ευρώ νοίκι λες και ζω στο Τόκιο 

Επεξ/σία από TitanX
  • Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...