Koopas Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, Goulam είπε Δεν νομίζω ότι πολλοί αφήνουν ξεκλείδωτα τα ρουτερ τους για να μπορείς να το κάνεις αυτό. Είναι μια καλή λύση αυτή όμως μπορεί πολύ εύκολα να παρακαμφθεί με διάφορους τρόπους. Πχ και στο πιο φτηνό ρουτερ πλέον θα υπάρχει μια ρύθμιση για guest wifi ή wifi isolation, κτλ που δεν σε αφήνει να δεις συσκευές από δίκτυο. (Επίσης αν κάποιος θέλει να σκανάρει το δίκτυό του από υπολογιστή αντί για android υπάρχει και το Wireless Network Watcher που κάνει πρακτικά την ίδια δουλειά με το Fing.) Δεν είναι, αλλά εάν αφήσουν το password του admin όπως το γράφει στη βάση του router (συνήθως είναι φάτσα-κάρτα στο σαλόνι) τότε βλέπεις τα πάντα. Ακόμα και σε ξενώνα που είχα πάει πρόπερσι, είχα μαζί μου Access Point και powerline, τα οποία τα σύνδεσα στη γραμμή (δεν ήταν κανείς στο πάσο) και είχαμε δίκτυο στο δωμάτιο, μιας και ήταν όλο χτισμένο από πέτρα. Θα μου πεις "πως τα είχες μαζί σου". Ήμασταν νωρίτερα στο εξοχικό, είναι μαζί μου, σαν το καβούκι μου. Τυχαίο γεγονός, αλλά έπαιξε με παρέμβαση.
farcry33 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Λογικά θα υπάρχει νομικό πλαίσιο για κάθε χώρα, κάτσε είναι δυνατόν να είναι νόμιμο να έχεις κάμερες στην Ελλάδα ; Οέο ;
SabotazNic Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Koopas είπε login στον router του σπιτιού που κλείνετε και βλέπετε πόσες -και τι- συσκευές είναι συνδεδεμένες. Οποιος εχει καμερες στο σπιτι κατα 99% θα εχει αλλαξει και το pass κατω απο το ρουτερ... 1 ώρα πριν, 6xXx6 είπε Η είδηση είναι ότι πριν επιτρεπόταν Δεν καταλαβαινω γιατι στην εισοδο ενος ξενοδοχειο επιτρεπεται, αλλα οχι στην εξωπορτα του σπιτιου. Και τα 2 πεφτουν στην ιδια χρηση. Προφανως και δεν θα πρεπει να υπαρχει καμερα σε ιδιωτικο μερος, ειτε ειναι ξενοδοχειο, ειτε airbnb. Θεωρω οτι δεν μπορει αν το επιβαλλει το airbnb αυτο το πραγμα, για τον παραπανω λογο
vorlon68 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Τι ρουτερ και σαχλαμάρες.... ενα κομματι χαρτί μπροστά σε κάθε κάμερα και τελος. 1
gadgetseek Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου ... το πότε θα απαγορευτεί η Airbnb είναι το θέμα ... 2
dtk-386 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 9 ώρες πριν, vorlon68 είπε Τι ρουτερ και σαχλαμάρες.... ενα κομματι χαρτί μπροστά σε κάθε κάμερα και τελος. εγώ αναφέρομαι στους κουτοπόνηρους που τοποθετούν κρυφές.
ares225 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, farcry33 είπε Λογικά θα υπάρχει νομικό πλαίσιο για κάθε χώρα, κάτσε είναι δυνατόν να είναι νόμιμο να έχεις κάμερες στην Ελλάδα ; Οέο ; Ναι λέγετε σύστημα ασφαλείας. Εγώ σπίτι μου έχω στο σαλόνι. Μην ξεχνατε λοιπόν πως επειδή τα Airbnb στην ουσία δεν έχουν έλεγχο όπως τα ξενοδοχεία ούτε κανένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο για έλεγχο και κάποτε ήταν σπίτια μπορεί και να έχουν κάμερες μαζί με το σύστημα ασφαλείας τους όπως το δικο μου. Για μένα καλά κάνει η Airbnb γιατί αφού το νοικιάζεις και δεν μένεις εσυ αυτά τα ξηλώνεις. Επεξ/σία 13 Μαρτίου από ares225
killer76 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 12 ώρες πριν, SabotazNic είπε Δεν καταλαβαινω γιατι στην εισοδο ενος ξενοδοχειο επιτρεπεται, αλλα οχι στην εξωπορτα του σπιτιου. Και τα 2 πεφτουν στην ιδια χρηση. Προφανως και δεν θα πρεπει να υπαρχει καμερα σε ιδιωτικο μερος, ειτε ειναι ξενοδοχειο, ειτε airbnb. Θεωρω οτι δεν μπορει αν το επιβαλλει το airbnb αυτο το πραγμα, για τον παραπανω λογο Στους κοινοχρήστους χώρους, είσοδο, ορόφους κλπ δεν απαγορεύονται, απλά πρέπει να το αναφέρεις στην καταχώρησή σου. Έχουν διαγραφεί καταχωρήσεις για αυτό τον λόγο. Απλά τώρα τονίζει οτι απαγορεύονται στους ιδιωτικούς χώρους του καταλύματος, μέσα στο σπίτι δηλαδή (κάτι που πιστεύω οτι έτσι και αλλιώς ήταν αυτονόητο). Και στους κοινόχρηστους χώρους, οτι δεν αρκεί απλά να τσεκάρεις την επιλογή οτι υπάρχουν κάμερες, αλλά να δώσεις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα "υπάρχουν 2 κάμερες στην είσοδο την πολυκατοικίας, 1 στο παρκινγκ, 1 στο ασανσέρ και 1 στον όροφο του καταλύματος. 1
SabotazNic Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 3 ώρες πριν, killer76 είπε Στους κοινοχρήστους χώρους, είσοδο, ορόφους κλπ δεν απαγορεύονται, απλά πρέπει να το αναφέρεις στην καταχώρησή σου. Έχουν διαγραφεί καταχωρήσεις για αυτό τον λόγο. Απλά τώρα τονίζει οτι απαγορεύονται στους ιδιωτικούς χώρους του καταλύματος, μέσα στο σπίτι δηλαδή (κάτι που πιστεύω οτι έτσι και αλλιώς ήταν αυτονόητο). Και στους κοινόχρηστους χώρους, οτι δεν αρκεί απλά να τσεκάρεις την επιλογή οτι υπάρχουν κάμερες, αλλά να δώσεις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα "υπάρχουν 2 κάμερες στην είσοδο την πολυκατοικίας, 1 στο παρκινγκ, 1 στο ασανσέρ και 1 στον όροφο του καταλύματος. Σε πολυκατοικια δεν ειναι και τοσο ευκολο οταν εχεις και τους αλλους ενοικους. Μια καμερα που να βλεπει στην πορτα, εσωτερικα του σπιτιου, νομιζω θα επρεπε να ειναι οκ.
geopel Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 18 ώρες πριν, dtk-386 είπε Fing app. Πάντα το χρησιμοποιώ. συνήθως οι κρυφές δεν είναι σε δίκτυο και γράφουν σε DVR... εχω βρει σε πάτο ντουλάπας που είδα ότι έμπαιναν κάτι καλώδια... και εννοείτε τέρμα Airbnb for me.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα