Προς το περιεχόμενο

ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ SUV ΕΩΣ 23.000

alex.fentagin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 4/4/2024 στις 10:13 ΜΜ, broxopios είπε

Άνοιξα νέο θέμα παρακάτω, μιας και αναφέρομαι και σε μη suv. Οπότε ρίξτε μια ματιά για γνώμες. 

Παιδιά καλησπέρα εγω την δική μου πλευρά κοιτάω το kia stonic με αυτόματο χιλιαρη με 100 ιππους τι γνώμη έχετε;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, totalius είπε

Είτε για το stonic που λέει ο φίλος από πάνω είτε για το υβριδικό θα ήθελα κ εγώ μια γνώμη αν το έχει κάποιος 

Έχω το Yaris Cross hybrid 4 μήνες. Απόλυτα ευχαριστημένος. Αν και ξεπέρασα το αρχικό ταβάνι των 23000 και το πήρα 24.500 νομίζω είναι μια πολύ τίμια επιλογή γιατί σε αυτά τα χρήματα πέρα από hull hybrid είναι και αυτόματο, οπότε είναι λογικό να ανεβαίνει η τιμή. 

Στα θετικά η πολύ καλή κατανάλωση που όταν μάθεις το υβριδικό φτάνεις σε τιμές αστείες. Πλέον σπάνια ανεβαίνω πάνω από 4 λίτρα στα 100 και συνήθως είμαι και κάτω από 3.5. Ακόμη δεν έχω κάνει κάποιο μεγάλο ταξίδι για να δω τι γίνεται σε τέτοιες αποστάσεις, αλλά σε ταξίδι 400 χιλιομέτρων (πήγαινε - έλα) και με κλιματισμό στο φουλ το έκανα με 3,8. 

Επίσης στα θετικά το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που ενώ στην αρχή έλεγα οκ και οι ταχύτητες μια χαρά είναι (που είναι), πλέον αν με ρωτήσεις απορώ γιατί βγαίνουν αυτοκίνητα με ταχύτητες. Απόλυτα ξεκούραστο, και εκεί που είδα διαφορά είναι σε διασταύρωση με στοπ που θα πρέπει (προσεκτικά πάντα) να βγεις, επειδή βοηθάει και το αυτόματο αλλά και ο ηλεκτρικός κινητήρας, βγαίνει στιγμαία και ταχύτατα με αποτέλεσμα να σε κάνει πιο σίγουρο. 

Οδηγική συμπεριφορά πάρα πολύ καλή. Νιώθεις πολύ άνετα. Τώρα αυτό που ακούω από πολλούς για το τιμόνι και πόση λεπτομέρεια έχει δεν μπορώ να κρίνω μιας και δεν έχω οδηγήσει ποικιλία αυτοκινήτων και δεν ξέρω πως να το αναγνωρίσω. Ένα επίσης θετικό στοιχείο στην οδική συμπεριφορά είναι ότι δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ρεμπρίζ και όταν είναι να προσπεράσω το κάνει απίστευτα άνετα και με γρήγορα. Ακόμη και με φουλ κλιματισμό. 

Πολύ ενδιαφέροντα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν από την βασική έκδοση (εγώ έχω την active plus). Αυτό εν τέλει και είναι και το πιο βασικό σε σχέση με τα αρνητικά που θα πω παρακάτω. Να είσαι σε ένα αυτοκίνητο που να σου παρέχει ασφάλεια. 

Στα αρνητικά είναι η μέτρια συναρμογή κυρίως στο τιμόνι με τα μέτρια πλαστικά που τώρα το καλοκαίρι και όταν το αυτοκίνητο είναι για αρκετή ώρα στον ήλιο, ακούγονται (τσικ-τσικ). Όταν δεν έχει ζέστη είναι οκ. Αλλά παρόλα αυτά είναι ένα αρνητικό που δεν το περίμενα για ποιότητα Toyota. Πιθανόν να έχει συβμεί για να κρατήσουν την τιμή χαμηλά. 

Κάποιες φορές ο κινητήρας κάνει έντονο θόρυβο. Όχι πάντα αλλά συμβαίνει. Προσωπικά δε με ενοχλεί, απλά το αναφέρω.

Οι χώροι πίσω ενώ είναι επαρκείς, σίγουρα θα τους ήθελα μεγαλύτερους. Πρέπει ένα αυτοκίνητο να παρέχει άνεση σε όλους τους επιβάτες. Μπήκα στο citroen C3 Aircross και πίσω καθόμουν και σταυροπόδι αν ήθελα. Απίστευτοι χώροι. Βέβαια στο yaris περιορίζονται εξαιτίας της μπαταρίας που βρίσκεται στα πίσω καθίσματα, αλλά θα πρέπει να βρουν λύση. Το κάνει με μεγάλη επίτυχία η Honda (δυστυχώς πανάκριβο αλλιώς εκεί θα πήγαινα). Παρόλα αυτά προς το παρόν είμαι οκ. Θα ξέρω όταν πάμε ένα ταξίδι 4 ενήλικες και να ακούσω τις εντυπώσεις των πίσω επιβατών. 

Γενικά απόλυτα ευχαριστημένος και νομίζω με τα χρήματα που μπορούσα να διαθέσω και με μια μικρή υπέρβαση πήρα κάτι πολύ καλό. Αν μπορούσα να δώσω 3 χιλιάρια παραπάνω θα πήγαινα στην Style έκδοση που έχει αρκετά πράγματα παραπάνω (ασύρματο android auto, led φωτισμό, να μπορείς να ανοίγεις κλιματισμό από απόσταση, πιο όμορφες ζάντες). Αν μπορούσα να δώσω αρκετά παραπάνω θα πήγαινα σε Honda. Απίστευτο αυτοκίνητο το HR-V αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατηγορία του Yaris Cross αλλά με το CH-R της Toyota. 

Αυτά θυμάμαι για την ώρα. Ότι άλλο θες με ρωτάς. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...