zio10 Δημοσ. 22 Μαρτίου Share Δημοσ. 22 Μαρτίου Εγώ που θέλω αρκετούς χώρους σκέφτομαι το επόμενο να είναι station ή πολυμορφικό τύπου grand scenic, cmax κτλ. Νομίζω έχου μεγαλύτερους χώρους από ένα μεσαίο suv. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nk9 Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε @nk9 Το πρόβλημα με πολλούς είναι ότι θεωρούν πως η τετρακίνηση είναι μόνο υπό τέτοιες συνθήκες και δεν σκέφτονται την πολυπαραγοντική καθημερινότητα (το πώς νοείται αυτή, το αναλύω πρόχειρα παρακάτω). Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου είχα 4wd suv (Tucson, jeep compass) αλλά και καθαρόαιμα εκτός δρόμου (Kia sportage του 1995, jimny), μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η διαφορά στην ποιότητα οδήγησης (κράτημα) σε βροχή ή/και ολισθηρό οδοστρωμα (βλέπε κακή ποιότητα ή απλώς φθαρμένο) και ειδικά σε στροφές, είναι η μέρα με την νύχτα. Άλλη υποπερίπτωση είναι οι ανάποδες κλίσεις του οδοστρώματος (εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, σε αρκετά σημεία). Να υποθέσω ότι δεν ήσουν ποτέ κάτοχος τετρακίνητου οχήματος; Συζητώντας πάντα, μην παρεξηγηθώ. ΥΓ Μα το ζητούμενο δεν είναι μόνο η ορατότητα και η ψηλή θέση οδήγησης. Άλλο πράγμα εθιξα πριν - και μάλλον δεν το έθεσα σωστά - : το ζήτημα της ασφάλειας (το λεγόμενο "βάρκα γιαλό"). Η τετρακίνηση σαφώς και προσφέρει στην ενεργητική ασφάλεια. Και τώρα, κατά πόσον θα πάει τρένο πχ το Compass σε ανοιχτές βρεγμένες καμπές και με χιλιόμετρα, συγκριτικά με ένα καλά στημένο hatchback, μόνο και μόνο λόγω της τετρακίνησης, αυτο είναι άλλη ιστορία. Ειδικά όταν μιλάμε για αυτοκίνητα με ψηλό κεντρο βαρους και όχι κάτι το ιδιαίτερο σε στήσιμο. Προφανώς και ένα προσθοκινητο Clio RS θα στρίψει μακράν καλύτερα από το 4wd Tucson, αλλά και από όλα όσα αναφέρεις. Φυσικά, αναφέρομαι σε πραγματικά γρήγορη οδήγηση. Επεξ/σία 23 Μαρτίου από nk9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CorsarioJoao Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, nk9 είπε Εάν, από την άλλη, είχα σκοπό να οργωσω τα βουνά, προφανώς και το 4wd (ίσως μαζί με το αντίστοιχο Duster) θα ήταν η επιλογή μου. Εαν είχες τέτοιο σκοπό όλα τα 4wd που αναφέρονται στο thread δυστυχώς είναι κουβάδες 😄 Γενικά η μόδα των SUV έχει χαλάσει πολύ τον χώρο της αυτοκίνησης. Δεν καταλαβαίνω γιατί προτιμούνται απο ανθρώπους που τα οδηγούν εντός πόλης ούτε απο αυτούς που τα οδηγούν εκτός. Τα χαρακτηριστικά τους ρεαλιστικά απευθύνονται σε πολύ μικρό ποσοστό οδηγών. Επεξ/σία 23 Μαρτίου από CorsarioJoao Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nk9 Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2 ώρες πριν, CorsarioJoao είπε Εαν είχες τέτοιο σκοπό όλα τα 4wd που αναφέρονται στο thread δυστυχώς είναι κουβάδες 😄 Γενικά η μόδα των SUV έχει χαλάσει πολύ τον χώρο της αυτοκίνησης. Δεν καταλαβαίνω γιατί προτιμούνται απο ανθρώπους που τα οδηγούν εντός πόλης ούτε απο αυτούς που τα οδηγούν εκτός. Τα χαρακτηριστικά τους ρεαλιστικά απευθύνονται σε πολύ μικρό ποσοστό οδηγών. Δηλαδή ένα vitara 4wd δεν κάνει για τα βουνά;;; Οκ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CorsarioJoao Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 34 λεπτά πριν, nk9 είπε Δηλαδή ένα vitara 4wd δεν κάνει για τα βουνά;;; Οκ... Οχι δεν κάνει για τα βουνά, μαξ να μην γλιστράει στο γκαζόν ειναι σχεδιασμένο. Στο χώμα δυσκολεύεται πολύ, το Duster είναι ελάχιστα καλύτερο. Εκτός δρόμου όλα μα όλα τα SUV είναι χειρότερα απο τα κλασικά "τζιπακια" που έβγαζαν οι περισσότερες εταιρείες μέχρι το 2005. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nk9 Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 1 ώρα πριν, CorsarioJoao είπε Οχι δεν κάνει για τα βουνά, μαξ να μην γλιστράει στο γκαζόν ειναι σχεδιασμένο. Στο χώμα δυσκολεύεται πολύ, το Duster είναι ελάχιστα καλύτερο. Εκτός δρόμου όλα μα όλα τα SUV είναι χειρότερα απο τα κλασικά "τζιπακια" που έβγαζαν οι περισσότερες εταιρείες μέχρι το 2005. Πάντως, σε forum αποκλειστικα για vitara αλλά πράγματα διαβάζω... Όλοι λένε πως είναι εξαιρετικό και πως με μια 4άδα σωστά λάστιχα πάει παντού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 3 minutes ago, nk9 said: Πάντως, σε forum αποκλειστικα για vitara αλλά πράγματα διαβάζω... Όλοι λένε πως είναι εξαιρετικό και πως με μια 4άδα σωστά λάστιχα πάει παντού. Το παντού είναι σχετικό. Αλλά σε πολλά δύσκολα σημεία ναι, πηγαίνει με μια τετράδα κατάλληλων ελαστικών (εξαρτώμενων από τις επικρατούσες συνθήκες). Αυτό με το 2005 που αναφέρεται από κάποιον πάνω, δεν το πολυκαταλαβαίνω. Ένα νέο suzuki jimny δηλαδή (από τα μικρά / είχα μοντέλο του 2009 για 10 1/2 χρόνια) που έβγαινε με πίσω κάθισμα έως το 2021-2022, είναι ανεπαρκές; Ένα Toyota land cruiser (από τα μεγάλα / είχαμε μοντέλο του 1998 και μοντέλο του 2005 στην οικογένεια και τα έχω δοκιμάσει), είναι ανεπαρκές; Δεν θα το 'λεγα. Αντιθέτως, πιο πολύ θα λειτουργήσει ο ανθρώπινος φόβος ανασταλτικά, παρά οι πραγματικές δυνατότητες των παραπάνω (δύο τυχαία παραδείγματα, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CorsarioJoao Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε Το παντού είναι σχετικό. Αλλά σε πολλά δύσκολα σημεία ναι, πηγαίνει με μια τετράδα κατάλληλων ελαστικών (εξαρτώμενων από τις επικρατούσες συνθήκες). Αυτό με το 2005 που αναφέρεται από κάποιον πάνω, δεν το πολυκαταλαβαίνω. Ένα νέο suzuki jimny δηλαδή (από τα μικρά / είχα μοντέλο του 2009 για 10 1/2 χρόνια) που έβγαινε με πίσω κάθισμα έως το 2021-2022, είναι ανεπαρκές; Ένα Toyota land cruiser (από τα μεγάλα / είχαμε μοντέλο του 1998 και μοντέλο του 2005 στην οικογένεια και τα έχω δοκιμάσει), είναι ανεπαρκές; Δεν θα το 'λεγα. Αντιθέτως, πιο πολύ θα λειτουργήσει ο ανθρώπινος φόβος ανασταλτικά, παρά οι πραγματικές δυνατότητες των παραπάνω (δύο τυχαία παραδείγματα, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα). Το Jimny αν δεν κάνω λάθος είναι σχεδιασμένο πριν το 2000 και στην ουσία αντικατέστησε το Samurai. Το νέο Jimny δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ευρώπη λόγω ρύπων με εξαίρεση τα επαγγελματικά. Τα Land Cruiser που αναφέρεις ήταν εξαιρετικά. Το ιδιο και τα Pajero, Rav4, Patrol, το παλιό Vitara και Grand Vitara κ.ο.κ. Τι SUV του 2024 είναι καλύτερο απο αυτά εκτός δρόμου; 1 ώρα πριν, nk9 είπε Πάντως, σε forum αποκλειστικα για vitara αλλά πράγματα διαβάζω... Όλοι λένε πως είναι εξαιρετικό και πως με μια 4άδα σωστά λάστιχα πάει παντού. Έχω ενα Vitara του '98 και οδηγώ και ένα του '22 αρκετά συχνά. Δεν έχουν καμία σχέση στα απάτητα.(Αν μιλάς για το Vitaraclub.gr είμαι μέλος αρκετά χρόνια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nk9 Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Το Jimny αν δεν κάνω λάθος είναι σχεδιασμένο πριν το 2000 και στην ουσία αντικατέστησε το Samurai. Το νέο Jimny δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ευρώπη λόγω ρύπων με εξαίρεση τα επαγγελματικά. Τα Land Cruiser που αναφέρεις ήταν εξαιρετικά. Το ιδιο και τα Pajero, Rav4, Patrol, το παλιό Vitara και Grand Vitara κ.ο.κ. Τι SUV του 2024 είναι καλύτερο απο αυτά εκτός δρόμου; Έχω ενα Vitara του '98 και οδηγώ και ένα του '22 αρκετά συχνά. Δεν έχουν καμία σχέση στα απάτητα.(Αν μιλάς για το Vitaraclub.gr είμαι μέλος αρκετά χρόνια). Σε αυτό το φόρουμ αναφέρομαι. Προφανώς και το παλιό θα πηγαίνει παντού, αλλά και για το νέο γράφουν πως τα πάει μια χαρά. Κατσίκι λογικά δεν θα είναι, αλλά μοιάζει να είναι μια από τις καλύτερες σύγχρονες υλοποιήσεις εκτός δρόμου επιβατικού με νορμάλ τιμή. Τέλος πάντων... Δεν οδηγώ off road οπότε δεν έχω ίδια αντίληψη. Ό,τι διαβάζω μόνο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, CorsarioJoao said: Το Jimny αν δεν κάνω λάθος είναι σχεδιασμένο πριν το 2000 και στην ουσία αντικατέστησε το Samurai. Το νέο Jimny δεν κυκλοφορεί πλέον στην Ευρώπη λόγω ρύπων με εξαίρεση τα επαγγελματικά. 2 hours ago, MauroPaltoudias said: Ένα νέο suzuki jimny δηλαδή (από τα μικρά / είχα μοντέλο του 2009 για 10 1/2 χρόνια) που έβγαινε με πίσω κάθισμα έως το 2021-2022, είναι ανεπαρκές; Οπότε πρακτικά, έχει απαντηθεί πριν την παράθεσή σου. Για την ιστορία όμως, μηχανικά απέχει παρασάγγας από ένα jimny vvt του 2005. 1300 cc και 86hp αν θυμάμαι καλά τα μεν, 1460cc και 102hp το δε. Τώρα, εάν αναφέρεσαι σε πλαίσιο τύπου σκάλας κ.λπ., δεν πρόκειται για κάποια πατέντα της suzuki° αντιθέτως, χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες (στις off road εκδόσεις τους). Ως προς το jimny παντως, σαφώς και βγαίνει ακόμα, αλλά χωρίς πίσω κάθισμα (διατίθεται δηλαδή, ως επαγγελματικό). 1 hour ago, CorsarioJoao said: Τι SUV του 2024 είναι καλύτερο απο αυτά εκτός δρόμου Η ένστασή μου ήταν προς το έτος διαχωρισμού (2005) : 2 hours ago, MauroPaltoudias said: Αυτό με το 2005 που αναφέρεται από κάποιον πάνω, δεν το πολυκαταλαβαίνω. Δεν τέθηκε κάποιο ζήτημα σύγκρισης suv και καθαρόαιμων εκτός δρόμου. Επεξ/σία 23 Μαρτίου από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CorsarioJoao Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 59 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Οπότε πρακτικά, έχει απαντηθεί πριν την παράθεσή σου. Για την ιστορία όμως, μηχανικά απέχει παρασάγγας από ένα jimny vvt του 2005. 1300 cc και 86hp αν θυμάμαι καλά τα μεν, 1460cc και 102hp το δε. Τώρα, εάν αναφέρεσαι σε πλαίσιο τύπου σκάλας κ.λπ., δεν πρόκειται για κάποια πατέντα της suzuki° αντιθέτως, χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες (στις off road εκδόσεις τους). Ως προς το jimny παντως, σαφώς και βγαίνει ακόμα, αλλά χωρίς πίσω κάθισμα (διατίθεται δηλαδή, ως επαγγελματικό). Η ένστασή μου ήταν προς το έτος διαχωρισμού (2005) : Δεν τέθηκε κάποιο ζήτημα σύγκρισης suv και καθαρόαιμων εκτός δρόμου. 5 ώρες πριν, CorsarioJoao είπε Εκτός δρόμου όλα μα όλα τα SUV είναι χειρότερα απο τα κλασικά "τζιπακια" που έβγαζαν οι περισσότερες εταιρείες μέχρι το 2005. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου Δεν κατάλαβα τι ακριβώς παραθετεις παραπάνω και σε τι απαντάς, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία. Ούτως ή άλλως, για Vitara λέγαμε και ήδη είμαστε αρκετά εκτός θέματος 😊 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CorsarioJoao Δημοσ. 23 Μαρτίου Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Δεν κατάλαβα τι ακριβώς παραθετεις παραπάνω και σε τι απαντάς, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία. Ούτως ή άλλως, για Vitara λέγαμε και ήδη είμαστε αρκετά εκτός θέματος 😊 Παραθέτω το οτι έκανα μια συγκεκριμένη σύγκριση. Ναι έχουμε ξεφύγει απο το οριτζιναλ ερώτημα οπότε δεν το συνεχίζω. Το αρχικό μου σχόλιο έγινε για να πω οτι στο συγκεκριμένο budget πλέον δεν υπάρχουν νέα οχήματα που να θεωρούνται καλά off road, κάτι που σε σύγκριση με παλιότερα είναι πολύ παράδοξο. Και εγώ πάντως σε Vitara θα πήγαινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
broxopios Δημοσ. 2 Απριλίου Share Δημοσ. 2 Απριλίου Να ρωτήσω, για καινούριο αυτοκίνητο και αυτά που έχετε αναφέρει στο τόπικ, πόσο διάστημα αναμονής χρειάζεται για να το παραλάβεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neo4 Δημοσ. 2 Απριλίου Share Δημοσ. 2 Απριλίου Διάβασε τα σχόλια για το Vitara η Suzuki και έρχεται facelift 😁 https://www.autoblog.gr/2024/04/02/i-suzuki-ananeonei-defteri-fora-to-vitara/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα