ftoxos_ellin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Πουλαω ενα σπιτι 80 χιλιαρικα και ο ανθρωπος που θελει να το αγορασει, θελει να γραψουμε στο συμβολαιο 45 χιλιαρικα και τα υπολοιπα 35 χιλιαρικα να μου τα δωσει στο χερι. Είναι ασφαλές αυτό; Δεν θα φανεί περίεργο στην εφορία; Έχετε κάποιο tip για αυτό; Πώς να κάνω την διαδικασία με περισσότερη ασφάλεια;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 2 minutes ago, ftoxos_ellin said: Πουλαω ενα σπιτι 80 χιλιαρικα και ο ανθρωπος που θελει να το αγορασει, θελει να γραψουμε στο συμβολαιο 45 χιλιαρικα και τα υπολοιπα 35 χιλιαρικα να μου τα δωσει στο χερι. Είναι ασφαλές αυτό; Δεν θα φανεί περίεργο στην εφορία; Έχετε κάποιο tip για αυτό; Πώς να κάνω την διαδικασία με περισσότερη ασφάλεια; Ρώτα τον δικηγόρο σου (αν δεν έχεις, βάλε!) και τον συμβολαιογράφο. Είναι πάντως συνήθης πρακτική. 7
ftoxos_ellin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Μόλις τώρα, paredwse είπε Ρώτα τον δικηγόρο σου (αν δεν έχεις, βάλε!) και τον συμβολαιογράφο. Είναι πάντως συνήθης πρακτική. Ρώτησα τον δικηγόρο και μου είπε ότι είναι ρίσκο. Δεν ξέρω, ίσως να μην είναι και πολύ έμπειρος με αυτά τα θέματα. Υπάρχει ίσως κάποιος δικηγόρος εδώ να μας δώσει μια γνώμη;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Just now, ftoxos_ellin said: Ρώτησα τον δικηγόρο και μου είπε ότι είναι ρίσκο. Δεν ξέρω, ίσως να μην είναι και πολύ έμπειρος με αυτά τα θέματα. Υπάρχει ίσως κάποιος δικηγόρος εδώ να μας δώσει μια γνώμη; Τα μόνα ρίσκα είναι: α) στα μετρητά να έχουν παρεισφρήσει και πλαστά - οπότε ζητάς να υπάρχει και μηχάνημα μέτρησης/ελέγχου των χαρτονομισμάτων που θα σου δώσει στο χέρι και β) τα έξτρα 35.000 ευρώ δεν μπορείς να τα καταθέσεις, θα σε ρωτήσουν πού τα βρήκες. Μπορείς όμως να ανακαινίσεις το σπίτι σου, να πας ένα ωραιότατο ταξίδι, να κάνεις αγορές καταναλωτικών αγαθών που χρειάζεσαι κλπ. 4
jimis_vts Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Αν το σπίτι στο συμβόλαιο είναι πχ 80τμ και αξία λιγότερη από την αντικειμενική (45 ούτε στα μπετά δεν παίζει) θα σας σκίσουν και τους δύο. Όλα τα συμβόλαια πρέπει να είναι μέσω τραπέζης ακόμα και η προκαταβολή. Αλλά ρωτα και κάνα δικηγόρο.
villasg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 1ο θεμα τα πλαστα . 2ο θεμα εσυ τα μαυρα πως θα τα δικαιολογησεις εαν θες να κανεις μια μεγαλη αγορα ? 3ο ποσο ειναι η αντικειμενική , αυτο ειναι και το ελαχιστο που μπορειτε βαλετε αλλα με τετοια διαφορα η εφορια θα ψαχτει και θα πεσει πεος . 4ο αμα γινουν τα συμβολαια και δεν στα δωσει εκει επιστοπου στο συμβολαιογραφο , θα στα δωσει μετα ? και εαν οχι εσυ δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτα . 1
andreas1gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 1 ώρα πριν, ftoxos_ellin είπε Πουλαω ενα σπιτι 80 χιλιαρικα και ο ανθρωπος που θελει να το αγορασει, θελει να γραψουμε στο συμβολαιο 45 χιλιαρικα και τα υπολοιπα 35 χιλιαρικα να μου τα δωσει στο χερι. Είναι ασφαλές αυτό; Δεν θα φανεί περίεργο στην εφορία; Έχετε κάποιο tip για αυτό; Πώς να κάνω την διαδικασία με περισσότερη ασφάλεια; Έτσι γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις... Ο μόνος λόγος που δεν θα το δεχθείς, είναι γιατί θέλεις να παρουσιάσεις έσοδα από την πώληση, για να έχεις στο μέλλον μεγαλύτερη ανάλωση... 1
kirileman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 1 hour ago, ftoxos_ellin said: Πουλαω ενα σπιτι 80 χιλιαρικα και ο ανθρωπος που θελει να το αγορασει, θελει να γραψουμε στο συμβολαιο 45 χιλιαρικα και τα υπολοιπα 35 χιλιαρικα να μου τα δωσει στο χερι. Είναι ασφαλές αυτό; Δεν θα φανεί περίεργο στην εφορία; Έχετε κάποιο tip για αυτό; Πώς να κάνω την διαδικασία με περισσότερη ασφάλεια; Ό,τι σου είπαν. Μίλα μαζί του και προσπάθησε (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) να τον πείσεις να είναι λιγότερα τα μαύρα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Μου αρεσει που κατι τετοια τα ρωτατε δημόσια. 6
liakjim Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 20 λεπτά πριν, kirileman είπε Ό,τι σου είπαν. Μίλα μαζί του και προσπάθησε (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) να τον πείσεις να είναι λιγότερα τα μαύρα. Αυτό γιατί γίνεται; Για να καλυφθεί το 20% που δεν καλύπτουν οι τράπεζες με τα στεγαστικά;
Charismo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 6 minutes ago, NikosKallithea said: Μου αρεσει που κατι τετοια τα ρωτατε δημόσια. Γιατί θα μπει εφοριακός στο site και θα δει πως ο ftoxos_ellin θέλει να κάνει συναλλαγή με μαύρα? 1 1 3
kirileman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 1 hour ago, liakjim said: Αυτό γιατί γίνεται; Για να καλυφθεί το 20% που δεν καλύπτουν οι τράπεζες με τα στεγαστικά; Απλώς, όσο λιγότερα είναι τα μαύρα, τόσο ευκολότερο να τα διαχειριστεί κανείς. Άλλο να πάρεις 35χιλ και άλλο 10χιλ.
liakjim Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 5 λεπτά πριν, kirileman είπε Απλώς, όσο λιγότερα είναι τα μαύρα, τόσο ευκολότερο να τα διαχειριστεί κανείς. Άλλο να πάρεις 35χιλ και άλλο 10χιλ. Όχι, θέλω να πω, γιατί εξαρχής το ζητάνε έτσι;
panosno1com Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 28 λεπτά πριν, liakjim είπε Όχι, θέλω να πω, γιατί εξαρχής το ζητάνε έτσι; Διότι ο αγοραστής θα εχει μαυρο ποσον στη ακρη . Δεν είπανε οτι οι μεταβιβασεις ακινητων αποκλειστικα ηλεκτρονικα? Πχ https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1516667/akinita-ti-allazei-stis-metavivaseis-vima-vima-i-diadikasia/ 1
kirileman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 1 hour ago, liakjim said: Όχι, θέλω να πω, γιατί εξαρχής το ζητάνε έτσι; Είτε λόγω του πόθεν έσχες, είτε επειδή θέλει να μειώσει τον φόρο μεταβίβασης (ή και τα 2). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα