Προς το περιεχόμενο

Gfx card, tv-out, aspect ratios, etc

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα μια Sony 32WS TV (model: 32FX68) και την έχω συνδέσει με το PC.

Το PC ένα Shuttle SB61G2 με κάρτα onboard Intel Xtreme 2.

Έχω επίσης μία PCI κάρτα η οποία προσθέτει επιπλέον εξόδους, DVI, Composite, S-Video.

Την TV την έχω συνδέσει μέσω Composite (όχι και ότι καλύτερο απ'ότι έχω διαβάσει) παρ'όλ'αυτά προς το παρόν αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί!.

Αυτό που δεν έχω μπορέσει να καταλάβω ακόμα και που είμαι τελείως lost :? είναι τι παίζεται με τις αναλύσεις.

Εξηγούμαι. Δοκιμάζω 2 dvd (Gladiator και Roadtrip) το μεν γράφει 2.35:1 anamorphic το δε σκέτο 16:9 anamorphic .

Η ανάλυση ορισμένη στην TV στα 1024x768 και το μέσω αναπαραγωγής Power DVD.

Παρατηρώ λοιπόν πως υπάρχουν black bars όχι μόνο πάνω/κάτω, αλλά και δεξιά/αριστερά.

Έπαιξα με φωτεινότητα (να παρατηρήσω το σήμα που δέχεται η TV από το PC), και μετά λίγο με Pan & Scan από το PDVD καθώς και τις διάφορες αναλύσεις που προσφέρει η TV (Smart, Wide, 14:9 κτλ) αλλά δε μπορώ να πω πως κατέληξα κάπου.

Βασικά δεν έχω καταλάβει τι φταίει (τι χάνω :P) και γενικά τι παίζεται.

Φταίει η gfx card? φταίει η έξοδος? φταίει η ίδια η ανάλυση που έχει δημιουργηθεί το dvd?

Το Roadtrip αφού λέει πως είναι 16:9 γιατί δε πιάνει όλο το εύρος της TV που και αυτή είναι 16:9 (WS)? Από την άλλη γιατί υπάρχουν διαφορετικά ratio στα DVD? (2.35:1 και 1.85:1)

Αν κάποιος έχει το κουράγιο να το διαβάσει και μετά να απαντήσει, συνεχίζω! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...