Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οικονομικο ειναι αλλο κομματι που μπορει να δει αν τον συμφερει η οχι.Εγω μιλησα για την διατροφη.

Επεξ/σία από salonika91
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι τα έχουν ισωπεδώσει όλα εδώ. Μέχρι το 21 έδινα σε υπάλληλο σέρβις παραλία, 40 τη μέρα, πλήρη ασφάλιση, έτρωγε στο μαγαζί ότι ήθελε και διαμονή φυσικά. Ερχόταν 10 και έφευγε 18:00. Το πριν και το μετά το αναλάμβανα εγώ, ήτοι μέσος όρος 12 ώρες τη μέρα για 4μιση μήνες χωρίς ρεπό. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ.

20 χρόνια πριν, όταν ημουν στην ηλικία του TS δούλευα 14 ωρες τη μερά σε γυράδικο, για 5000 δραχμές τη μέρα. Φυσικά και δε θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά τα 15 ευρω την ώρα που ζητάνε κατι πιτσιρίκια χωρίς καν όρεξη για να μάθουν 5 πράγματα (τα skills ειναι interchangeable) είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Η συμβουλή μου στον TS είναι να πάει. Θα μάθει πολλά, καλά και κακά. Θα μάθει να εκτιμά τον ιδρωτα του, θα μάθει να αναγνωρίζει κακά αφεντικά από χιλιόμετρα, θα μάθει να ψυχολογεί κόσμο και στο τέλος θα δει και τι του αρέσει να κάνει.

Επεξ/σία από Finn
  • Like 3
Δημοσ.

Έχοντας κάνει 4.5 μήνες χωρίς ρεπό σεζόν, με αρχικό υποτιθέμενο 9ώρο που σχεδόν πάντα ήταν 12ώρο, θα σου πω πήγαινε και όσο αντέξεις 

  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Finn είπε

Κάποιοι τα έχουν ισωπεδώσει όλα εδώ. Μέχρι το 21 έδινα σε υπάλληλο σέρβις παραλία, 40 τη μέρα, πλήρη ασφάλιση, έτρωγε στο μαγαζί ότι ήθελε και διαμονή φυσικά. Ερχόταν 10 και έφευγε 18:00. Το πριν και το μετά το αναλάμβανα εγώ, ήτοι μέσος όρος 12 ώρες τη μέρα για 4μιση μήνες χωρίς ρεπό. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ.

20 χρόνια πριν, όταν ημουν στην ηλικία του TS δούλευα 14 ωρες τη μερά σε γυράδικο, για 5000 δραχμές τη μέρα. Φυσικά και δε θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά τα 15 ευρω τη μερα που ζητάνε κατι πιτσιρίκια χωρίς καν όρεξη για να μάθουν 5 πράγματα (τα skills ειναι interchangeable) είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Η συμβουλή μου στον TS είναι να πάει. Θα μάθει πολλά, καλά και κακά. Θα μάθει να εκτιμά τον ιδρωτα του, θα μάθει να αναγνωρίζει κακά αφεντικά από χιλιόμετρα, θα μάθει να ψυχολογεί κόσμο και στο τέλος θα δει και τι του αρέσει να κάνει.

Συγγνώμη γιατί μάλλον δεν κατάλαβα καλά. Τα 15 ευρώ τη μέρα που λες ότι ζητάνε τα θεωρείς πολλά και ότι είναι υπερβολικοί;

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, Kercyn said:

Συγγνώμη γιατί μάλλον δεν κατάλαβα καλά. Τα 15 ευρώ τη μέρα που λες ότι ζητάνε τα θεωρείς πολλά και ότι είναι υπερβολικοί;

Κι εγώ νόμιζα ότι απέκτησα δυσλεξία ξαφνικά και προσπαθούσα να καταλάβω τι γράφει το post. Υποθέτω πως είναι τυπογραφικό λάθος;

Επεξ/σία από Μακιαβέλλι
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, Kercyn said:

Συγγνώμη γιατί μάλλον δεν κατάλαβα καλά. Τα 15 ευρώ τη μέρα που λες ότι ζητάνε τα θεωρείς πολλά και ότι είναι υπερβολικοί;

Corrected. Την ώρα!

Επεξ/σία από Finn
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Finn είπε

Κάποιοι τα έχουν ισωπεδώσει όλα εδώ. Μέχρι το 21 έδινα σε υπάλληλο σέρβις παραλία, 40 τη μέρα, πλήρη ασφάλιση, έτρωγε στο μαγαζί ότι ήθελε και διαμονή φυσικά. Ερχόταν 10 και έφευγε 18:00. Το πριν και το μετά το αναλάμβανα εγώ, ήτοι μέσος όρος 12 ώρες τη μέρα για 4μιση μήνες χωρίς ρεπό. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ.

20 χρόνια πριν, όταν ημουν στην ηλικία του TS δούλευα 14 ωρες τη μερά σε γυράδικο, για 5000 δραχμές τη μέρα. Φυσικά και δε θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά τα 15 ευρω την ώρα που ζητάνε κατι πιτσιρίκια χωρίς καν όρεξη για να μάθουν 5 πράγματα (τα skills ειναι interchangeable) είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Η συμβουλή μου στον TS είναι να πάει. Θα μάθει πολλά, καλά και κακά. Θα μάθει να εκτιμά τον ιδρωτα του, θα μάθει να αναγνωρίζει κακά αφεντικά από χιλιόμετρα, θα μάθει να ψυχολογεί κόσμο και στο τέλος θα δει και τι του αρέσει να κάνει.

Το τι κάνεις εσύ σαν εργοδότης νομίζω δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον υπάλληλο. Θα πρέπει να σε λυπηθεί που δουλεύεις 12ώρες,4 μήνες χωρίς ρεπό. Δικό σου είναι το μαγαζί. Αν δεν θες πάρε άλλον υπάλληλο. Τι λογική είναι αυτή;

20 χρόνια πριν αντιλαμβάνεσαι ότι ήταν αλλιώς τα πράγματα έτσι; Μου θυμίζεις κάτι μπαρμπάδες που λένε "Ξέρεις πόσα χλμ περπατούσα εγώ για να πάω στο σχολείο;" Το τι έκανες εσύ πριν 20 χρόνια δεν έχει καμία σημασία. Τα πράγματα αλλάζουν.

Το ότι υπάρχουν 18άρηδες που θέλουν εύκολο χρήμα χωρίς πολύ παίδεμα ισχύει αλλά αυτό θα πρέπει να είναι μέσα στις ικανότητες ενός εργοδότη να το καταλαβαίνει στον άλλον. Δεν είναι όλοι το ίδιο. Κάποιοι έχουν όρεξη για δουλειά και μάθηση αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι θα δουλεύουν σαν δούλοι.

  • Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Finn είπε

Corrected. Την ώρα!

Αν δουλεψω στη μυκονο που ολα ειναι 5φορες πανω, τοτε απαιτω και ο μισθος μου να ειναι 5φορες πανω απ οτι στην Αθηνα.

Αρα τα 15 ευρω την ωρα ειναι το ελαχιστο.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα πρέπει τώρα να καθίσει κάποιος αφιερώνοντας χρόνο από τη ζωή του να εξηγήσει (πριν 23 χρόνια) την αγοραστική δύναμη που είχαν τα μεροκάματα και οι μισθοί σε δραχμές στα ενοίκια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα κτλ και ποια είναι η σημερινή των 40 ευρώ μεροκάματο.

Η κοινή λογική αγνοείται χρόνια από την ελληνική κοινωνία για αυτό έχουμε πιάσει πάτο ή σχεδόν πάτο θα έλεγε κανείς διότι υπάρχει και η Βουλγαρία στην ευρωζώνη.

  • Like 3
Δημοσ.
18 minutes ago, Ntinaras said:

Αν δουλεψω στη μυκονο που ολα ειναι 5φορες πανω, τοτε απαιτω και ο μισθος μου να ειναι 5φορες πανω απ οτι στην Αθηνα.

Αρα τα 15 ευρω την ωρα ειναι το ελαχιστο.

Δε πάει έτσι φίλε μου. Δεν νοσταλγώ ότι έχω τη λογική του μπάρμπα που τα ξέρει ολα. Πιστεύω όμως ότι ο δρόμος προς την κορυφή περνάει από πολλά στάδια.

Στο δια ταύτα, όσο και να ανέβηκε το κόστος ζωής δε μπορεί ένας άπειρος νέος να ζητάει 120€ το 8 Ώρο, συν φαι διαμονή και να μη γνωρίζει πως να φερθεί στον πελάτη, να μη μιλάει ξένη γλώσσα και φυσικά να μην έχει εμπειρία στη δουλειά. Επίσης, ο επιχειρηματίας πάντα μα παντα θα βγάζει παραπάνω καθώς ρισκάρει, είτε μας αρέσει είτε όχι.

3 minutes ago, Basilhs1982 said:

Θα πρέπει τώρα να καθίσει κάποιος αφιερώνοντας χρόνο από τη ζωή του να εξηγήσει (πριν 23 χρόνια) την αγοραστική δύναμη που είχαν τα μεροκάματα και οι μισθοί σε δραχμές στα ενοίκια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα κτλ και ποια είναι η σημερινή των 40 ευρώ μεροκάματο.

Η κοινή λογική αγνοείται χρόνια από την ελληνική κοινωνία για αυτό έχουμε πιάσει πάτο ή σχεδόν πάτο θα έλεγε κανείς διότι υπάρχει και η Βουλγαρία στην ευρωζώνη.

Εφόσον αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ, θα μπορούσες να με κουοτάρεις παντελονατα και όχι έτσι πλαγίως.

Δεν νοσταλγώ, ούτε συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Η δουλειά στα 17 υπό αντίξοες συνθήκες για ψίχουλα (ήταν ψίχουλα και το 2001 τα 5 χιλιάρικα όταν κοβόταν μια απόδειξη στις 10000) με έπλασε και σαν εργάτη και σαν επαγγελματία. Αν δεν είχα φάει αυτό το μαμησι δε θα ήξερα ότι τον υπάλληλο μου πρέπει να του φερθώ όπως του αξίζει ωστε να προσφέρει τα μέγιστα.

Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι ενας μικρός πρέπει να παίρνει 15€ την ώρα είναι κοινή λογική τότε επιτρέψετε μου να πω ότι άλλων μυαλά μας έφεραν εδώ. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Finn είπε

Εφόσον αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ, θα μπορούσες να με κουοτάρεις παντελονατα και όχι έτσι πλαγίως.

Άσε τα παντελόνια και τις ιστορίες και μη προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις από το πουθενά, είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου ο παραλληλισμός σου.

12 λεπτά πριν, Finn είπε

Η δουλειά στα 17 υπό αντίξοες συνθήκες για ψίχουλα (ήταν ψίχουλα και το 2001 τα 5 χιλιάρικα όταν κοβόταν μια απόδειξη στις 10000) με έπλασε και σαν εργάτη και σαν επαγγελματία. Αν δεν είχα φάει αυτό το μαμησι δε θα ήξερα ότι τον υπάλληλο μου πρέπει να του φερθώ όπως του αξίζει ωστε να προσφέρει τα μέγιστα.

Κι εγώ δούλευα παράλληλα όσο σπούδαζα, πιστεύεις ότι έχεις φάει περισσότερο σκατό από όσους το έχουμε κάναμε αυτό;;

10 λεπτά πριν, Finn είπε

Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι ενας μικρός πρέπει να παίρνει 15€ την ώρα είναι κοινή λογική τότε επιτρέψετε μου να πω ότι άλλων μυαλά μας έφεραν εδώ. 

Σου έδωσαν απάντηση πάνω σε αυτό και με μεγάλη δόση λογικής αλλά την προσπέρασες ενώ πιάστηκες στο δικό μου σχόλιο. Επειδή η απάντηση του Ντινάρα με εκφράζει απόλυτα στην γράφω κι εγώ, Όταν στη Μύκονο ένα κουτάκι κόκα κόλα έχει 10 ευρώ είναι λογικό και οι υπάλληλοι να ζητάνε τα αντίστοιχα μεροκάματα.

 

  • Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Finn είπε

Δε πάει έτσι φίλε μου. Δεν νοσταλγώ ότι έχω τη λογική του μπάρμπα που τα ξέρει ολα. Πιστεύω όμως ότι ο δρόμος προς την κορυφή περνάει από πολλά στάδια.

Στο δια ταύτα, όσο και να ανέβηκε το κόστος ζωής δε μπορεί ένας άπειρος νέος να ζητάει 120€ το 8 Ώρο, συν φαι διαμονή και να μη γνωρίζει πως να φερθεί στον πελάτη, να μη μιλάει ξένη γλώσσα και φυσικά να μην έχει εμπειρία στη δουλειά. Επίσης, ο επιχειρηματίας πάντα μα παντα θα βγάζει παραπάνω καθώς ρισκάρει, είτε μας αρέσει είτε όχι.

 

Απο τη στιγμη που εσυ μπορεις να ζητας 600 ευρω για νοικι για μια γκαρσονιερα.

10 ευρω για ενα πιτογυρο.

και 2 ευρω το λιτρο για την βενζινη.

Τοτε κι εγω μπορω να ζηταω οσα θελω για μισθο, αν δεν σ αρεσουν οσα ζηταω, σου φαινονται πολλα, η θεωρεις πως δε θα κανω καλη δουλεια, εισαι ελευθερος να βρεις αλλον, η να κανεις μονος σου τη δουλεια που ζητας.

  • Like 2
Δημοσ.
9 minutes ago, Basilhs1982 said:

Άσε τα παντελόνια και τις ιστορίες και μη προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις από το πουθενά, είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου ο παραλληλισμός σου.

Κι εγώ δούλευα παράλληλα όσο σπούδαζα, πιστεύεις ότι έχεις φάει περισσότερο σκατό από όσους το έχουμε κάναμε αυτό;;

Σου έδωσαν απάντηση πάνω σε αυτό και με μεγάλη δόση λογικής αλλά την προσπέρασες ενώ πιάστηκες στο δικό μου σχόλιο. Επειδή η απάντηση του Ντινάρα με εκφράζει απόλυτα στην γράφω κι εγώ, Όταν στη Μύκονο ένα κουτάκι κόκα κόλα έχει 10 ευρώ είναι λογικό και οι υπάλληλοι να ζητάνε τα αντίστοιχα μεροκάματα.

 

Ναι στη Μύκονο. Γι'αυτό και ένας σερβιτόρος στη Μύκονο θα πάρει χ3 από ότι ένας στη Χαλκιδική, χωρια τα τιπς.

 

Εστιάσατε και οι 2 στα νούμερα που πέταξα και όχι στο νόημα. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι έχοντας φάει καλο πήδημα στα 17-21 για ψίχουλα, πλέον ως εργοδότης ξέρω πως να ανταμείψω τον υπάλληλο μου ώστε να μη νιώθει ριγμένος χωρίς παράλληλα να τον κάνω και συνεταίρο στα κέρδη. Επίσης όποιος θέλει καλό μεροκάματο θα πρέπει να δουλέψει λιγο παραπάνω στον εαυτό του. Το ότι έχει πάει η κόκα κόλα 10€ στη Μύκονο δεν είναι δικαιολογία. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Finn είπε

χωρίς παράλληλα να τον κάνω και συνεταίρο στα κέρδη.

Πάλι προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις και εκτίθεσαι.

Συνέταιρο στα έξοδα το έχω ζήσει προσωπικά σαν υπάλληλος όταν ήμουν στα 20's μου βέβαια και ακόμα δεν είχα τελειώσει τη σχολή μου.

Συνέταιρο στα έσοδα αυτή τη στιγμή έχεις το κράτος και αυτό είναι το πρόβλημα όλων σας στις τουριστικές επιχειρήσεις, για αυτό κι εσείς με τη σειρά σας το μεταγγίζετε στους υπαλλήλους γιατί είναι η εύκολη λύση.

3 λεπτά πριν, Finn είπε

Επίσης όποιος θέλει καλό μεροκάματο θα πρέπει να δουλέψει λιγο παραπάνω στον εαυτό του.

Συμφωνώ σε αυτό χωρίς την επόμενη πρόταση εννοείται, για αυτό και σε λιγάκι θα βρίσκεται για σερβιτόρους μονάχα ταλαίπωρους από τα βάθη της Ασίας, με το αντίστοιχο τίμημα εννοείται.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Basilhs1982 said:

Πάλι προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις και εκτίθεσαι.

Συνέταιρο στα έξοδα το έχω ζήσει προσωπικά σαν υπάλληλος όταν ήμουν στα 20's μου βέβαια και ακόμα δεν είχα τελειώσει τη σχολή μου.

Συνέταιρο στα έσοδα αυτή τη στιγμή έχεις το κράτος και αυτό είναι το πρόβλημα όλων σας στις τουριστικές επιχειρήσεις, για αυτό κι εσείς με τη σειρά σας το μεταγγίζετε στους υπαλλήλους γιατί είναι η εύκολη λύση.

Συμφωνώ σε αυτό χωρίς την επόμενη πρόταση εννοείται, για αυτό και σε λιγάκι θα βρίσκεται για σερβιτόρους μονάχα ταλαίπωρους από τα βάθη της Ασίας, με το αντίστοιχο τίμημα εννοείται.

Θα έπρεπε να συμφωνείς όμως. Εσύ στην επόμενη συνέντευξη τι θα πεις στον υποψήφιο εργοδότη σου; Μεγάλε θέλω τόσα γιατί έχω αυτήν την εργασιακή εμπειρία, πιστοποιήσεις, σεμινάρια κτλ ή επειδή πήγε η κόκα κόλα στα 10€ στη Μύκονο;

Πάλι εστιάζεις εκεί που σε βολεύει. Το ότι έχω εργαστεί στην εστίαση δε με κάνει σκλάβο της οπότε άτοπο το αυθόρμητο συμπέρασμα ότι θα ψάχνω με τα κυάλια σερβιτόρο. Γενικά είμαι έτοιμος για κάθε είδους πρόκληση, οπότε δε βασίζομαι σε άπειρο υπάλληλο που θέλει 120€ το 8ωρο και δίωρο διαλλειμα για τικτοκ και σελφι με τους φίλους τους αλλά χαμόγελο στον πελάτη ούτε για πλάκα.

Υ.Γ όπου σερβιτόρος βάλε οποιοδήποτε επάγγελμα. 

Υ.Γ 2 Επειδη βλέπω προκάλεσα σύγχυση πάμε πάλι: πιστεύω πως ότι ο TS θα πρέπει να δουλέψει σεζόν ώστε να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία, να κάνει νέες γνωριμίες και να μάθει να ξεχωρίζει καλο από κακό εργοδότη ώστε να πουλάει τον εαυτό του καλύτερα στο μέλλον. Το τι χρήματα θα παίρνει εξαρτάται από την επιχείρηση στην οποία εργάζεται, το μέγεθος της, τα κέρδη της και το ποσό ανταγωνιστική είναι. 

Επεξ/σία από Finn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...