Tsikoustella Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Εχω ανοιξει εναν λογαριασμο στην optima bank και μου εβγαλε για τυπο λογαριασμου οτι ειναι οψεως. Αποτι εχω δει οψεως ειναι επαγγελματικος λογαριασμος ενω εγω ειχα πατησει οτι θελω να τον χρησιμοποιω για καταθεση. Υπαρχει καποια διαφορα? Μπορω να αλλαξω τον λογαριασμο σε καταθετικο η πρεπει να κανω νεο? Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2024 από Tsikoustella
kalyteros Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Καλημέρα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα απλώς ονομάζεται έτσι. 1
itheodo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 Μιας και υπάρχει ανοιχτό θέμα, να ρωτήσω. Η Optima αναφέρει ότι: "Μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών: από το δίκτυο ΔΙΑΣ χωρίς κάποια επιβάρυνση, πλέον τυχόν χρέωσης που επιβάλει η άλλη τράπεζα." Γνωρίζει κάποιος αν στην πράξη οι αναλήψεις είναι δωρεάν, ή σε χρεώνουν κάτι οι άλλες τράπεζες;
christakos07 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 32 minutes ago, itheodo said: Μιας και υπάρχει ανοιχτό θέμα, να ρωτήσω. Η Optima αναφέρει ότι: "Μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών: από το δίκτυο ΔΙΑΣ χωρίς κάποια επιβάρυνση, πλέον τυχόν χρέωσης που επιβάλει η άλλη τράπεζα." Γνωρίζει κάποιος αν στην πράξη οι αναλήψεις είναι δωρεάν, ή σε χρεώνουν κάτι οι άλλες τράπεζες; Προφανώς και σε χρεώνουν οι άλλες τράπεζες. Αντίστοιχα στην VIVA δεν υπάρχει χρέωση από την πλευρά της, αλλά όταν γίνεται ανάληψη από ΑΤΜ της Πειραιώς υπάρχει επιβάρυνση τουλάχιστον 2 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της ανάληψης.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 51 λεπτά πριν, itheodo είπε Μιας και υπάρχει ανοιχτό θέμα, να ρωτήσω. Η Optima αναφέρει ότι: "Μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών: από το δίκτυο ΔΙΑΣ χωρίς κάποια επιβάρυνση, πλέον τυχόν χρέωσης που επιβάλει η άλλη τράπεζα." Γνωρίζει κάποιος αν στην πράξη οι αναλήψεις είναι δωρεάν, ή σε χρεώνουν κάτι οι άλλες τράπεζες; Σου λέει πολύ απλά ότι θα έχεις έξοδα χρήσης του ΑΤΜ.
Haldol Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2024 5 hours ago, itheodo said: Μιας και υπάρχει ανοιχτό θέμα, να ρωτήσω. Η Optima αναφέρει ότι: "Μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών: από το δίκτυο ΔΙΑΣ χωρίς κάποια επιβάρυνση, πλέον τυχόν χρέωσης που επιβάλει η άλλη τράπεζα." Γνωρίζει κάποιος αν στην πράξη οι αναλήψεις είναι δωρεάν, ή σε χρεώνουν κάτι οι άλλες τράπεζες; Στην πράξη... σε χρεώνουν οι άλλες τράπεζες. Αν δηλαδή «σηκώσεις» 100€, και η τράπεζα της οποίας χρησιμοποίησες το ΑΤΜ χρεώνει τις αναλήψεις μέσω ΔΙΑΣ με 2,5€, από το λογαριασμό σου στην Optima θα αντλήσει 102,5€. On 12/03/2024 at 00:24, Tsikoustella said: Εχω ανοιξει εναν λογαριασμο στην optima bank και μου εβγαλε για τυπο λογαριασμου οτι ειναι οψεως. Αποτι εχω δει οψεως ειναι επαγγελματικος λογαριασμος ενω εγω ειχα πατησει οτι θελω να τον χρησιμοποιω για καταθεση. Υπαρχει καποια διαφορα? Παλιό το post, αλλά ας πούμε και ότι στην πραγματικότητα, η Optima είναι η μόνη τράπεζα που ονομάζει σωστά τους λογαριασμούς της! Ο «απλός» λογαριασμός που χρησιμοποιείται για πάσας φύσης κινήσεις, ονομάζεται όψεως (checkings account). Οι υπόλοιπες τράπεζες τον αποκαλούν «αποταμιευτικό» (savings account), το οποίο είναι λάθος, αλλά έχει επικρατήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα