Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, anonymous999 said:

Εδώ ευτυχώς η ιστορία έχει γραφτεί μέχρι το τέλος του σύμπαντος ;) οπότε αν είναι δίπλα ο Κινέζος να μαζεύει τα λουριά πόσο χάλια να τα κάνουν?

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι ο Κινέζος θα βρει καν τα λουριά, όχι να τα μαζέψει κιόλας. Δεν έχει καμία συμμετοχή στην παραγωγή και άρα ο ρόλος του είναι το πολύ να τους κρατάει το φανάρι.

Η σειρά "βασίζεται" στα βιβλία του αλλά δεν είναι υποχρεωμένη να τα ακολουθήσει. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Έχω την αίσθηση ότι αυτό που είδα στο τρέιλερ παρεκκλίνει πολύ από τα γεγονότα του βιβλίου...

Ειδικά αυτό που λέει περί συνείδησης που συνεχίζει να υπάρχει σε πολλούς άλλους κόσμους, δεν θυμάμαι να διάβασα πουθενά κάτι τέτοιο στην τριλογία.

Νομίζω ότι δίνουν υπερβολική έμφαση στα "headsets" και φοβάμαι ότι θα αποτελέσουν κεντρικό πυλώνα της σειράς ενώ στην ουσία δεν είναι τόσο σημαντικά στα γεγονότα των βιβλίων (για να μη πω καθόλου).

εδω κανουν μαυρες κλεοπατρες στον κινεζο θα κωλωσουν 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την παραγωγή για την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη μεταφορά των βιβλίων στη μικρή οθόνη έχουν αναλάβει οι David Benioff και D.B. Weiss

Για καλό το λένε αυτό; Οι τύποι είναι γελοίοι

Επεξ/σία από mordred
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, felixxx είπε

Όχι, χωρίς vpn, θα κοιτάξω να σου στείλω το λινκ. Το πρώτο επεισόδιο!

Στο youtube έχουν μόνο τα 2 πρώτα επεισόδια στα υπόλοιπα λέει: "28 unavailable videos are hidden". Υπάρχουν πουθενά αλλού τα υπόλοιπα? Να ψάξω στο θείο ή να μην ασχοληθώ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilos είπε

Πάρα πολύ καλή και αρκετά πιστή στο βιβλίο. Βέβαια το κορυφαίο βιβλίο είναι το δεύτερο της τριλογίας (the dark forest), αλλά θεωρώ ότι είναι απίθανο ως αδύνατο να αποτυπωθεί σωστά στην μικρή/μεγάλη οθόνη.

Φίλε όντως το δεύτερο βιβλίο είναι κορυφαίο, μόλις το τελείωσα και μόλις βρω χρόνο θα διαβάσω και το τρίτο. Από τα scifi που όταν τα τελειώνεις σου αφήνουν ένα αίσθημα μεγαλείου, με την τρίχα κάγκελο. Σαν τους παλιούς καλούς Κλαρκ και Ασίμοφ που διάβαζα παλιά...
Όσο για τη μικρή και την μεγάλη οθόνη, πιστεύω πως είναι γενικά σχεδόν αδύνατο ένα κορυφαίο βιβλίο να αποδοθεί σωστά, ειδικά στις μέρες μας για τους ποικίλους ευκόλως εννοούμενους λόγους.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, infested είπε

Στο youtube έχουν μόνο τα 2 πρώτα επεισόδια στα υπόλοιπα λέει: "28 unavailable videos are hidden". Υπάρχουν πουθενά αλλού τα υπόλοιπα? Να ψάξω στο θείο ή να μην ασχοληθώ?

🤔 Όλα τα έχει, φαντάσου έχω δει μέχρι το 15. Θα το κοιτάξω μήπως άλλαξε κάτι.

3 ώρες πριν, infested είπε

Να και το 6 τυχαία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, D.Luffy said:

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι ο Κινέζος θα βρει καν τα λουριά, όχι να τα μαζέψει κιόλας. Δεν έχει καμία συμμετοχή στην παραγωγή και άρα ο ρόλος του είναι το πολύ να τους κρατάει το φανάρι.

Η σειρά "βασίζεται" στα βιβλία του αλλά δεν είναι υποχρεωμένη να τα ακολουθήσει. 

6 hours ago, Aias said:

εδω κανουν μαυρες κλεοπατρες στον κινεζο θα κωλωσουν 

Σωστοί, από την άλλη οι τύποι έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν κολλήματα με diversity και ιστορίες... ακόμα. Τελικά πάντως παιδιά ότι και να λέμε δεν μπορείς να προβλέψεις. Βλέπε Lord of the rings και μετά το Hobbit. 

Spoiler από κάτω 

Spoiler

Αν βγει πατάτα πάντως προβλέπω memes όπου θα ζητάμε από το Α Κενταύρου να έρθει να μας σώσει 

Επεξ/σία από anonymous999
Δημοσ.
12 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Έχω την αίσθηση ότι αυτό που είδα στο τρέιλερ παρεκκλίνει πολύ από τα γεγονότα του βιβλίου...

Ειδικά αυτό που λέει περί συνείδησης που συνεχίζει να υπάρχει σε πολλούς άλλους κόσμους, δεν θυμάμαι να διάβασα πουθενά κάτι τέτοιο στην τριλογία.

Νομίζω ότι δίνουν υπερβολική έμφαση στα "headsets" και φοβάμαι ότι θα αποτελέσουν κεντρικό πυλώνα της σειράς ενώ στην ουσία δεν είναι τόσο σημαντικά στα γεγονότα των βιβλίων (για να μη πω καθόλου).

Πες τα ρε φίλε κι εγώ που νόμιζα οτι έχω πάθει Αλτσχάιμερ! Και το διάβασα πριν λίγα χρόνια... Δεν αμφιβάλλω οτι θα είναι πολύ φροντισμένη σειρά, αλλά προβλέπω κι εγώ πολλες αλλαγές. Και οπωσδήποτε συστρατευμένες με τις κοινωνικές τάσεις της εποχής (netflix ένεκα), ελπίζω όχι σε τόσο υπερβολικό βαθμό που να κουράζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προσωπικά θα δω τα πρώτα 1-2 επεισόδια. Αν είναι πανυγήρι και τζέρτζελο θα την παρατήσω. Ειδικά αν δείξει τίποτα τρελούς trisolarians.🤣

Spoiler

Btw ακόμα και στο "παιχνίδι" του πρώτου βιβλίου και της κινέζικης σειράς η αποτύπωσή τους είναι λάθος. Στο τέταρτο βιβλίο (the redemption of time που είναι μεν του Baoshu αλλά είναι εγκεκριμένο από τον Liu σαν side-fic), ουσιαστικά είναι κάτι σαν έντομα στο μέγεθος ενός ψύλλου και σχηματίζουν με τον πολύ μεγάλο αριθμό τους ένα collective hive mind που προφανώς συνέχεια εξελισσόταν και μάθαινε από τα λάθη του κάθε φορά που ο τρέχον κύκλος του πολιτισμού τους αφανιζόταν. Και έτσι κατάφεραν κιόλας να μεταφέρουν σχεδόν όλο τον πληθυσμό τους με λίγα starships.

Άσχετο μιας και λέμε για σειρές, αν έχετε Disney+ (έρχεται με vodafone TV) προτείνω με τα 1000 να δείτε το Shogun. Πάρα πολύ καλή δουλειά και το θεωρώ πολύ ανώτερο σε σχέση με την og mini -series. Εκτός αν είσαστε σαν την μάνα μου και την βλέπατε μόνο για τον Champerlein.😆

Επεξ/σία από ilos
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, felixxx είπε

Να και το 6 τυχαία.

Είναι ανακατεμένα σε διάφορα Κινέζικα κανάλια γι αυτό μάλλον αλλού δεν τα εμφανίζει και αλλού εμφανίζει μόνο μερικά.

6 ώρες πριν, infested είπε

Βάλε stremio με τα addons torrentio και Opensubtitles v3 και θα τα δεις όλα αυτά και άλλα πολλά κανονικά.

• Thanks 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, micos000 είπε

Είναι ανακατεμένα σε διάφορα Κινέζικα κανάλια γι αυτό μάλλον αλλού δεν τα εμφανίζει και αλλού εμφανίζει μόνο μερικά.

Βάλε stremio με τα addons torrentio και Opensubtitles v3 και θα τα δεις όλα αυτά και άλλα πολλά κανονικά.

Στο τέλος κάθε επεισοδίου μετά τους τίτλους τέλους σου δίνει λινκ για το επόμενο, έτσι το προχώρησα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε έξοδα με βάλατε πάλι, προχώρησα στην αγορά του 1ου βιβλίου, θα διαβάσω πρώτα τα βιβλία και μετά θα δω την σειρά.

Το trailer μου άρεσε πολύ! Για να δούμε ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, ilos said:

Άσχετο μιας και λέμε για σειρές, αν έχετε Disney+ (έρχεται με vodafone TV) προτείνω με τα 1000 να δείτε το Shogun. Πάρα πολύ καλή δουλειά και το θεωρώ πολύ ανώτερο σε σχέση με την og mini -series. Εκτός αν είσαστε σαν την μάνα μου και την βλέπατε μόνο για τον Champerlein.

Ξεκίνησα να βλέπω το παλιό Shogun πριν κάτι εβδομάδες. Το είχα μόνο ακουστά αλλά δεν ήξερα τι παίζει. Απλά απίστευτο, ειδικά για σειρά τέτοιας εποχής. Λιώσιμο με 3 ώρες το κάθε επεισόδιο, προφανώς σε 2-3 δόσεις. Θα το δω πρώτα όλο και μετά θα πιάσω τη σειρά της Disney (που όντως παίρνει εξαιρετικές βαθμολογίες).

Το κακό είναι πως τώρα θέλω να δω και το κινέζικο Three Body, γιατί από ότι φαίνεται αυτό του Netflix δεν υπάρχει περίπτωση να συγκρίνεται. Δεν τα προλαβαίνω, θα κλατάρει το Stremio.

1 hour ago, bill987 said:

Σε έξοδα με βάλατε πάλι, προχώρησα στην αγορά του 1ου βιβλίου, θα διαβάσω πρώτα τα βιβλία και μετά θα δω την σειρά.

Τα βιβλία είναι τόσο καλά, που πραγματικά όποιος περιμένει να δει πρώτα τη σειρά (είτε την κινέζικη, είτε του Netflix) και να διαβάσει μετά τα βιβλία, πραγματικά θα εγκληματήσει κατά του εαυτού του. Η τριλογία είναι τόσο επική που είναι αδύνατον να αποδοθεί σε μικρή ή μεγάλη οθόνη.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, felixxx είπε

Την έχω δεί, υπάρχει στο you tube με αγγλικούς υπότιτλους και ακολουθεί το βιβλίο κατά γράμμα. Αν σου αρέσει το πολύ slow burn sci fi θα το ευχαριστηθείς.

Στο fantastiko υπάρχουν σχεδόν όλα τα επεισόδια με ελληνικούς υπότιτλους χάρη στην προσπάθεια ορισμένων μελών.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nzeppos είπε

Τα βιβλία είναι τόσο καλά, που πραγματικά όποιος περιμένει να δει πρώτα τη σειρά (είτε την κινέζικη, είτε του Netflix) και να διαβάσει μετά τα βιβλία, πραγματικά θα εγκληματίσει κατά του εαυτού του. Η τριλογία είναι τόσο επική που είναι αδύνατον να αποδοθεί σε μικρή ή μεγάλη οθόνη.

Η Ελληνική μετάφραση είναι σωστή ή ξεφεύγει;

Μπορώ να τα διαβάσω και στα Αγγλικά αλλά θα τα προτιμούσα στα Ελληνικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...