Προς το περιεχόμενο

Mini Gaming PC

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Billator,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φόρουμ

Πρόσφατα είμαι σε αναζήτηση υπολογιστικού συστήματος - Μεταξύ άλλων αξιολογώ και απόκτηση Mini PC.

O λόγος είναι κυρίως ο χώρος. Κοινώς το mini pc εξοικονωμεί πολύ χώρο που ένα full build πιάνει στο γραφείο.

Υπάρχει κάποια λύση mini pc που να μπορεί να εξυπηρετήσει και casual gaming (LoL, Fortnite, PuBg?)

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2024 στις 3:34 ΜΜ, Σκαρπέλης είπε

~500 Euros

Αν θες mini pc και APU κοιτάς αποκλειστικά AMD σε RDNA 2 680M ή RNDA 3 780M.
https://www.youtube.com/@AMDAPUGaming
Κοίτα λίγο το παραπάνω κανάλι έχει πολλά Review από τα AMD APU, και κρίνε αν σε καλύπτει.

Εδώ παίζει τεράστιο ρόλο η ταχύτητα της ram (και στην 680M και στην 780M),
δηλαδή τα DDR5 4800Mhz με τα 5600Mhz με τα 6000Mhz και μετα LPDDR5 6400Mhz έχουν σημαντική διαφορά μεταξύ τους 

Τώρα ανάλογα τι θες να κάνεις:

RNDA 2 
- [RDNA 2 2200Mhz] Με τον Ryzen 7 7735HS (Locked multiplier), barebones βρίσκεις με 350-390ευρώ, και με 32Gb DDR5 4800Mhz / 512Gb βρίσκεις από 490ευρώ μέχρι 590ευρώ. 
- [RDNA 2 2400Mhz] Με τον Ryzen 9 6900HX  (Unlocked multiplier),  βρίσκεις στα 570-640ευρώ 32Gb / 512Gb
O 6900ΗΧ αποδίδει πολύ καλύτερα σε όλα, μπορεί να είναι πιο παλιός, αλλα είναι ίδιας τεχνολογίας αλλά με καλύτερο silicone. 
https://www.videocardbenchmark.net/compare/4680vs4884/Radeon-Ryzen-9-6900HS-vs-Radeon-680M-Ryzen-7-7735HS

RDNA 3 Εδώ κοιτάς την σειρά 7040
Αυτούς τους επεργαστές 7940HS / 7840U / 7840HX / 7840HS

Εδώ οι υλοποιήσεις και τα κόστη παίζουν πολύ περισσότερο αλλά είναι average 590 - 850 ευρώ και έτοιμες υλοποιήσεις με ram / sdd (32Gb ram /512Gb ssd) και τα barebone από 460-590 ευρώ

PS. Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά γιατί δεν παρακολουθώ πολύ τις τιμές πλέον οπότε τα "χαμηλά" μπορεί να έχουν παίξει και πιο χαμηλά από αυτά που γράφω κατά καιρούς.  

Αν ξεκινήσεις από τώρα να ψάχνεις θεωρώ ότι σε 2-6 βδομάδες θα βρείς ένα πολύ δυνατό Deal, και προτείνω αγορά από ευρωπαικό Amazon (Shipped by Amazon) και ας είναι τρίτος πωλητής έχει 2 χρόνια κανονικά εγγύηση. Η εγγύηση είναι, σε περίπτωση προβλήματος επιστροφή και full refund από το Amazon, αλλιώς πρέπει να βγάλεις άκρη με τον πωλητή εσύ. 

Επεξ/σία από Billator
Fixed RNDA 3 --> 2, RNDA 4 --> 3
  • Like 3
  • Thanks 3

Μια άλλη ενναλακτική θα ήταν να πας σε mini-itx build με μεταχειρισμένα κομμάτια και κάποια καινούργια εάν έχει την όρεξη.

Π.χ. εγώ σε ένα NR200 έβαλα έναν μεταχειρισμένο 2400g που μπορείς να βρεις πολύ φθηνά μεταχειρισμένο.

Χονδρικά δίνεις:

CPU με ενσωματωμένα γραφικά μεταχειρισμένο: 50€

MOBO mini itx B450: 110€

RAM DDR4 16GB: 50€

PSU: 100€

SSD:50€

CASE: 100€

Και έχεις μετά την δυνατότητα να βάλεις και μια GPU όποτε θες.

Στις 11/3/2024 στις 2:31 ΜΜ, Σκαρπέλης είπε

Καλησπέρα φόρουμ

Πρόσφατα είμαι σε αναζήτηση υπολογιστικού συστήματος - Μεταξύ άλλων αξιολογώ και απόκτηση Mini PC.

O λόγος είναι κυρίως ο χώρος. Κοινώς το mini pc εξοικονωμεί πολύ χώρο που ένα full build πιάνει στο γραφείο.

Υπάρχει κάποια λύση mini pc που να μπορεί να εξυπηρετήσει και casual gaming (LoL, Fortnite, PuBg?)

Ευχαριστώ

για να τα παίξεις πρέπει να αυξησεις το budget και να πας σε μινι pc με RDNA3     

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, fotis1997 είπε

Μια άλλη ενναλακτική θα ήταν να πας σε mini-itx build με μεταχειρισμένα κομμάτια και κάποια καινούργια εάν έχει την όρεξη.

Π.χ. εγώ σε ένα NR200 έβαλα έναν μεταχειρισμένο 2400g που μπορείς να βρεις πολύ φθηνά μεταχειρισμένο.

Χονδρικά δίνεις:

CPU με ενσωματωμένα γραφικά μεταχειρισμένο: 50€

MOBO mini itx B450: 110€

RAM DDR4 16GB: 50€

PSU: 100€

SSD:50€

CASE: 100€

Και έχεις μετά την δυνατότητα να βάλεις και μια GPU όποτε θες.

Δυστυχώς είναι πεταμένα λεφτά να φτιάξει κάτι τέτοιο με 500 ευρώ. 

12 ώρες πριν, Σκαρπέλης είπε

Αν θες να παίζεις παιχνίδια άνετα και όχι low στα πάντα στις ρυθμίσεις θες τουλάχιστον RDNA 2 δυστυχώς , ιδανικά RDNA 3. 

Φυσικά μπορείς να δεις και Reviews αν σε καλύπτει το RX Vega 8 που έχει αυτό που κοιτάς. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1

15 ώρες πριν, Σκαρπέλης είπε

καλησπέρα ομάδα, καταλήγω σε αυτό μετά από ενδελεχή έρευνα https://store.minisforum.de/products/um690s?variant=41926267961527

Βασικό υπέρ ότι έχει γραφικά. 

Ολα εχουν γραφικα.

Βασικά σε αυτό θα πήγαινα στο Barebone. Με τα ιδια χρήματα βάζεις εσυ τις σωστές μνημες και αξιοπιστο επωνυμο NVMe αντί για ότι σου βάλουν αυτοι μεσα.

Ρίξε μια ματια μηπως μπορεις να το βρεις στο Amazon (πιο πιθανα σε Amazon.es, Amazon.it θα βρεις και προσφορες). Οι ιδιοι πουλανε και απο εκει αλλα τουλαχιστον θα εχεις εγγυηση Amazon (εστω και ως αποστολεας) και σαφεστατα μικροτερη ταλαιπωρια σε περιπτωση που χρειαστεις οριδηποτε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Βασικά σε αυτό θα πήγαινα στο Barebone. Με τα ιδια χρήματα βάζεις εσυ τις σωστές μνημες και αξιοπιστο επωνυμο NVMe αντί για ότι σου βάλουν αυτοι μεσα.

Η Minisforum  σε όλα τα mini pc που πήρα είχε branded ram και NVMe. Έρχονται συνήθως με Adata ή Samsung ram kit (samsung chips) και NVMe Kingston gen4 (οκ δεν είναι top of the top choice αλλά middle option). Αλλά στο barebone έχεις εσύ το 100% του ελέγχου είναι αλήθεια.

Στις 17/3/2024 στις 11:26 ΜΜ, Σκαρπέλης είπε

καλησπέρα ομάδα, καταλήγω σε αυτό μετά από ενδελεχή έρευνα https://store.minisforum.de/products/um690s?variant=41926267961527

Βασικό υπέρ ότι έχει γραφικά. 

Χωρίς να ξέρω τις διαφορές βλέπω ότι υπάρχει και το UM690 Pro, το οποίο έχει άλλο σασί αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι άλλες διαφορές έχει πέρα από τα διαφορετικά Ports. Δες τι σε εξυπηρετεί περισσότερο γιατί λογικά αυτό αλλάζει μόνο και το setup του κάτω fan.

Επίσης αν έχεις και οθόνη αντίστοιχη το συγκεκριμένο παίζει με 1 cable setup από το USB4 (PD & DP και Data Transfer) θύρα που έχει, για εικόνα και τροφοδοσία. Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ με το UM790 Pro που έχω επειδή το έχω κάνει pocket pc, ούτε φορτιστές κουβαλάω ούτε τίποτα ( όμως υπάρχουν οι αντίστοιχες οθόνες εκεί που τις χρειάζομαι). Φυσικά δεν είναι πανάκεια γιατί είναι μόλις 40gbps θύρα οπότε αν έχεις οθόνη πολύ δυνατή (ανάλογα το συνδυασμό resolution / Hz / bit color / Refresh rate) ίσως να μην μπορεί να την εκμεταλευτείς σωστά.

Και εγώ συμφωνώ με το Amazon, και αν μπορείς να κόψεις τιμολόγιο βρες ή περίμενε λίγο για κάποια προσφορά με κουπόνι γιατί πρώτα γίνεται η αποφορολόγηση και μετά εφαρμόζεται το κουπόνι οπότε βγαίνει ακόμα πιο φθηνά. 

Στις 16/3/2024 στις 5:40 ΜΜ, Σκαρπέλης είπε

δειτε εδώ! 

Γενικά είναι "συχνό" φαινόμενο αυτό για αυτό κάνουμε πάντα (προσωπικά κάνω backup τους Drivers just in case) ένα clean install αν πάρουμε έτοιμο mini pc. Φυσικά αν πάρεις barbone δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...