Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ό,τι και να γράψουμε εδώ, την "αίσθηση ασφάλειας" την ορίζει καθένας όπως ξέρει ο ίδιος. Εάν σε κάνει μια πόρτα ασφαλείας να νιώθεις καλύτερα, τότε ψάξε για ένα ανάλογο σπίτι. Γενικά έχε κατά νου πως όλες οι πόρτες, όλα τα κουφώματα παραβιάζονται, αλλά, όταν ανοίγουν σπίτια, είναι αυτά που -κατά κανόνα- έχουν βάλει στο μάτι, σπάνια θα γίνει τυχαία.

Στο μόνο που θα πω κι εγώ τη γνώμη μου, είναι στο πρακτικό κομμάτι των απαιτήσεων. Καλά κουφώματα και μόνωση (εάν βρεις σε τελευταίο όροφο) πρέπει να τα θεωρείς must, θα σε σώσουν από ταλαιπωρία με τον καιρό. Και αν δεν περάσεις έναν χειμώνα σε έναν χώρο, δεν θα μάθεις ποτέ τα προβλήματά του. Σπίτι κοντά σε στάση μετρό θα σε βολέψει πολύ (υπολογίζεις τι κερδίζεις από έξοδα μετακίνησης σε σχέση με την τιμή ενοικίου).

Οι "ασφαλείς" δρόμοι και γειτονιές κατά καιρούς αλλάζουν. Ένα παράδειγμα: Κάποτε, δεν ήθελες να περάσεις από Πεδίον του Άρεως, γιατί δεν ήξερες τι θα συναντήσεις εκεί μέσα. Τα τελευταία χρόνια το έχουν καθαρίσει, το προσέχουν και θα δεις κόσμο κάθε μέρα, με την οικογένεια του, με τα σκυλιά του, μόνες, μόνους, με παρέα, να κάνουν προπόνηση, ακόμα και βραδινές ώρες (έμενα εκεί μέχρι πρόσφατα, η κοπέλα μου πήγαινε μόνη της για τρέξιμο το βράδυ). Μπορεί σε μερικά χρόνια να το παρατήσουν πάλι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε κάθε γειτονιά. Γενικά, όταν κινείσαι όπως και ο περισσότερος κόσμος, σε γνωστούς και πολυσύχναστους δρόμους, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, konc είπε

Κοίτα όλες τις περιοχές +- 5-6 στάσεις στην ίδια γραμμή μετρό, μη σου πω και περισσότερες. Η διαφορά θα είναι 10-15', χρόνος αμελητέος για μετακίνηση στην Αθήνα, και θα σου δώσει περισσότερες επιλογές σε περιοχές που είναι πιο απομακρυσμένες. Για καθημερινή μετακίνηση με αυτοκίνητο μια τέτοια απόσταση θα μεγάλωνε υπερβολικά τον χρόνο, με το μετρό όμως δεν έχει νόημα να περιοριστείς σε 1-2 στάσεις γύρω από τη δουλειά.

σωστό. το κακό με τους ανθρώπους της επαρχίας είναι ότι είναι κακομαθημενοι στο θεμα μετακίνηση. Επειδή παρκάρουν ακριβώς δίπλα εκεί που θέλουν το αυτοκίνητο ή πανε εύκολα παντού στο κέντρο της πόλης τους με τα πόδια θεωρούν ότι μπορεί να γίνει το ίδιο με την Αθήνα. Όχι δεν είναι εφικτό αυτό στην Αθήνα και αν θες να το κάνεις εφικτό θα πληρώσεις το βάρος σου σε χρυσό για ένα ενοίκιο στο Παγκράτι ή το Κολωνάκι μαζί με το ενοίκιο για το απαραίτητο παρκινγκ που θα χρειαστείς για το αυτοκίνητο. Αν έχεις μπάτζετ μια χαρα, αν όχι πρέπει να συμβιβαστείς με άλλη περιοχή. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, salss είπε

σωστό. το κακό με τους ανθρώπους της επαρχίας είναι ότι είναι κακομαθημενοι στο θεμα μετακίνηση. Επειδή παρκάρουν ακριβώς δίπλα εκεί που θέλουν το αυτοκίνητο ή πανε εύκολα παντού στο κέντρο της πόλης τους με τα πόδια θεωρούν ότι μπορεί να γίνει το ίδιο με την Αθήνα. Όχι δεν είναι εφικτό αυτό στην Αθήνα και αν θες να το κάνεις εφικτό θα πληρώσεις το βάρος σου σε χρυσό για ένα ενοίκιο στο Παγκράτι ή το Κολωνάκι μαζί με το ενοίκιο για το απαραίτητο παρκινγκ που θα χρειαστείς για το αυτοκίνητο. Αν έχεις μπάτζετ μια χαρα, αν όχι πρέπει να συμβιβαστείς με άλλη περιοχή. 

Λογικό εν μέρει να σκέφτονται έτσι. Στην μέση επαρχιακή πόλη στα 7-8 χιλιόμετρα απο την εργασία τους, το πιο πιθανο ειναι να υπάρχουν χωράφια και βάτα, στην καλύτερη περίπτωση κάποιο κοντινό χωριό. Το οτι στα 10 χιλιόμετρα από ενα νοσοκομείο του κέντρου π.χ. υπάρχει αστική περιοχή που σου παρέχει σχεδόν όλες τις υπηρεσίες που θα χρειάζεσαι στην καθημερινότητα σου είναι ανήκουστο για επαρχία. Για αυτό πηγαινουν άτομα απο την επαρχία και αγοράζουν στα Πατήσια και την Κυψέλη, για να νιώθουν κοντά στο κέντρο

9 ώρες πριν, Vagl2 είπε

Σπούδαζα Θεσσαλονίκη και έμενα Ροτόντα όποτε λίγο πολύ τον φόβο το συνήθισα αν και ποτέ δεν μου έτυχε κάτι πολύ ακραίο (μόνο κλοπή του πορτοφολιού στη στάση). 

απλως μέσα στο σπίτι μου λόγω της πόρτας κλπ ένιωθα ασφαλής και ίσως Γι αυτό να μου εχει κολλήσει λίγο παραπάνω. Μετά γύρισα και επαρχία όποτε ξεσυνήθισα 😛

σίγουρα βλέποντας και κάνοντας και πάντα τα μάτια ανοιχτά. 

Καταλαβαίνω πως έχεις μια εικόνα στο μυαλό σου για το μέσο σπίτι της Αθήνας σαν να έρχεται ο Τζακ Νίκολσον με το τσεκούρι. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Κατά την άποψη μου σε οποιαδήποτε περιοχή, αν είσαι απο 2ο όροφο και πάνω δεν εχεις θέμα με το να μπουκάρει κάποιος στο σπίτι. Μπούκες κάνουν συνήθως σε ισόγεια ή χαμηλούς πρώτους κι αυτο σε περιόδους που είναι ήσυχα (καλοκαίρι ή Πάσχα π.χ.). 

Καταλαβαίνεις πως το περιορισμένο σου μπάτζετ θα σε οδηγήσει σε συμβιβασμούς. Εάν έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις μεταξύ υποψήφιων σπιτιών, διάλεξε αυτό που προσφέρει το καλύτερο πακέτο. Δες τη μεγάλη εικόνα. Τι να κάνεις την πόρτα ασφαλείας αμα το μπάνιο είναι τριτοκοσμικό ή η κουζίνα υπο διάλυση ή δεν έχεις χώρο να βάλεις τα πράγματά σου; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...