Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Δεν κατάλαβα το θέμα με την πόρτα και τα κουφώματα; Ψάχνεις σπίτι με τέτοια εννοείς;

Ναι όσα σπίτια βρίσκω στη τιμή που ψάχνω έχουν είτε ξύλινα κουφώματα είτε απλή πόρτα (όχι ασφαλείας)

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Vagl2 είπε

- Είναι ασφαλείς αυτές οι περιοχές;

Βλέπεις τι γίνεται τελευταία με βομβιστικές επιθέσεις. Κλαις το αυτοκίνητο, κλαις και τις ζημιές στο σπίτι. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις να μείνεις σε γειτονιά χωρίς μαγαζιά-γραφεία για να γλιτώσεις έστω από αυτό. Μια ασφάλεια κλοπής στο αμάξι καλό θα ήταν να υπάρχει. Πόρτα ασφαλείας εννοείται. Στην Αθήνα δεν μπορείς να είσαι ασφαλής πουθενά εκτός από βόρεια προάστια και καλές γειτονιές πλουσίων που συνήθως φυλάσσονται από σεκιουριτι. Μετά ασφαλείς περιοχές είναι οι εκτός Αθήνας π.χ. Ελευσίνα.

Δημοσ.

μια χαρά ασφαλής περιοχή. μην κολλάς πολύ σε πόρτες ασφαλείας κλπ. με το μπατζετ που έχεις καλύτερα να επενδύσεις σε πράγματα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σου στο σπίτι (ηλιακός, κουφώματα, θέρμανση κλπ.).

όπως είπαν και άλλοι διαρρήξεις σε τέτοιες περιοχές δεν πολυπαίζουν γιατί ο μέσος ένοικος είναι μέσο-χαμηλό μίσθος ή φοιτητής. βέβαια πάντα παίζουν εξαιρέσεις. Περισσότερη προσοχή θέλει (όπως σε όλες τις πυκνοκατοικημένες περιοχές) μια γυναίκα μόνη της, περίεργες ώρες. 9 στις 10 κανείς δεν θα σ ενοχλήσει μιας και οι περισσότεροι απλά αράζουν σε παρκάκια για να σκάνε μπάφους/πινουν κλπ. και δεν ενοχλούν αλλά καλό είναι να είσαι alert.

Προς Γηροκομείο είναι ακόμη καλύτερα (αυτό που λένε Νέα Φιλοθέη). Απέφυγε το Πολύγωνο γιατί παρότι έχει θέα οι ανηφοροκατηφόρες του θα σε ταλαιπωρήσουν αν κινείσαι με πόδια και μέσα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Θα πω μόνο ότι πολλοί έχετε εσφαλμένη εικόνα για το τί σημαίνει κέντρο πόλης - μεγαλούπολης και πρωτεύουσας στην Ευρώπη σήμερα, δίνετε εν τέλει λάθος συμβουλές.

Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα σχεδόν πουθενά, ενώ ο κίνδυνος περιουσίας έγκειται σε κλοπή μεταφορικού μέσου, ή πορτοφολιού, τελεία. Ληστείες και οργανωμένες - σοβαρές διαρρήξεις, από το ύψος του Ψυχικού και πάνω.

@Rebelos2018 επειδή μάλλον άλλος έχει το όνομα, κι άλλος τη χάρη, έχω υπάρξει κουνουπιδιασμένος και οριακά περιπατητικός αρκετές φορές ξημερώματα στη Λαρίσης (Πανόρμου), ακόμα και καθημερινές. Δεν υπήρχε τίποτα, έστω και remotely, ύποπτο. Τίποτα Κύπριοι σε αντίστοιχη κατάσταση με μένα, παρέες αγουροξυπνημένων πρώην ανατολικομπλοκιτών που πήγαιναν ευτάκτως στη δουλειά τους, άντε και κάνας μερακλής παππούς, αν ήμασταν κοντά στο ξημέρωμα.

Εγώ προσωπικά, πηγαίνω και στο σταθμό Λαρίσης χαλαρός, αν δεν ταξιδεύω νύχτα. Ξέρω ότι είναι στο best interest όλων να μην προκληθεί κανένα σκηνικό. Αντίθετα, στο σταθμό της Θεσσαλονίκης, τα πράγματα είχαν εκτραχυνθεί πολύ μια εποχή. Μπορούσε να στην πέσει και μεσημεριάτικα κάποιο κρου Μαγρεβινών, καθώς γνώριζαν ότι δε θα υπήρχαν συνέπειες. Εδώ και κάνα χρόνο, όποτε ανεβαίνω (σπανίως σιδηροδρομικά γιατί δεν έχω 5 ώρες για πέταμα), πετυχαίνω στάνταρ αστυνομία και τα πράγματα είναι πιο ήρεμα κι εκεί.

Για να δώσω και μία εικόνα ακόμα, είναι πολύ σύνηθες στο 1:30ωρο διάλειμμα της τηλεργασίας μου, να πάω Πλ. Βάθης με μετρό και πόδια. Ψωνίζω και αραβικό καφέ με κάρδαμο, που μου αρέσει πολύ, τσιμπάω και κάνα φαλάφελ από το Αλ Σαρκ που πλέον με ρωτάει και τι κάνω, γιατί με βλέπει στάνταρ 1 φορά τη βδομάδα, εδώ και 11 χρόνια. Στην ίδια ουρά με 'μένα, περιμένουν καρτερικά γηγενείς και μετανάστες εργαζόμενοι της γύρω περιοχής για να τσιμπήσουν το αγαπητικά προετοιμασμένο φαγάκι τους. Προφανώς, δεν είμαι κάνας ανόητος, να χωθώ στα στενά. Δεν έχει και τίποτα να κάνω εκεί. Ούτε και θα νοικιάσω. Γενικά, ο κόσμος είναι εδώ για να κάνει τη δουλειά του, κι όχι για να μπλέξει.

Αντίθετα, στα 3-4 χλμ εκτός κέντρου Αμβέρσας, Βρυξελλών, Χάγης, Παρισίου, Φρανκφούρτης, Μιλάνο κλπ κλπ κλπ, ακόμα και στο... επαρχιακό Μπάρι της Ιταλίας, υπάρχει σαφές οργανωμένο έγκλημα, ως συνέπεια της μετα-αποικιοκρατικής δομής των εκεί πόλεων, με ένα παραμυθένιο κεντράκι για λευκούς προνομιούχους του ίνσταγκραμ και μία Φάμπρικα Ιδρώτα, Αίματος και Δακρύων για όλους τους άλλους στα περίχωρα. Όσο στην Αθήνα πάμε να φάμε Αλ Σαρκ και ο Αλ Σαρκ έχει λογιστή Αθηναίο με καταγωγή από Καλαμάτα, η μεταποικιοκρατία δε θα στεριώσει και η κοινωνία θα παραμείνει ασφαλής και συνεκτική. Άπαξ κι αρχίσουμε τα "εκεί δεν πατάς", να'τα τα γκέτο, να'το και το έγκλημα. Πώς έγινε ασφαλές το Παγκράτι, που προτείνουμε στην κοπέλα; Μέχρι το 2010 ήτο Βυζαντινή Επαρχία, η μόνη συνοικία που κυριαρχούσε ακόμα ο Δικέφαλος Αετός. Από το 2013 άρχισαν να σκάνε πρώτα λίγα βνβ, μετά μαγαζιά για βνβ, μετά έγινε κουλ να πας Παγκράτι και η συνοικία εκτοξεύτηκε. Οι Βυζαντινοί την εγκατέλειψαν για φθηνότερες, κρατώντας μέσα τους άσβεστο μίσος για το gentrification και το ρατσισμό - γκετοποίηση που υπέστησαν.

Πιάστηκες από την Λαρίσης που ανέφερα σαν παράδειγμα. 

Την Χατζηκωνσταντή την ξέρεις; Την έχουν πέσει και σε μένα, πριν χρόνια και σε γνωστούς μου. 

Ο σταρκ και το ημίωρο διάλειμμα σου στη πλατεία βάθης; που ακριβώς συνεισφέρει στη συζήτηση και τι θες να πεις; 

Τον σταθμό Λαρίσης τον ξέρω από έξω και ανακατωτά. Τον σταθμό της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Τους ενδιάμεσους σταθμούς, το ίδιο. 

Τι σχέση έχουν όλα αυτά; αραδιάζεις άσχετα ονόματα, πρόσωπα, περιοχές, τον λογιστή του αλ σαρκ. Στο έχω γράψει ξανά. Γράφεις, προσπαθώντας να χωρέσεις λέξεις με το ζόρι. Anathema Constanza effect. 

Για να πεις τι; οτι η Αθήνα είναι σούπερ ασφαλής. 

Δημοσ.

Μην τρελαίνεσαι, μια χαρά είναι η Αθήνα στο μεγαλύτερο κομμάτι της σε θέματα ασφαλείας. Ούτε σούπερ ασφαλής είναι, ούτε θα σε σφάξουν μόλις βγεις από το σπίτι. Σίγουρα πολύ καλύτερη από λοιπές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τώρα ναι, αν ρωτήσεις τη γεροντοκόρη του 3ου, παντού βλέπει ένα βιαστή. Το ίδιο και ο ΒουΠου που βλέπει ΣΚΑΙ και τρέμει πίσω από τα κλειστά του παντζούρια. Κοινή λογική χρειάζεται. Οι περιοχές που θα πρέπει να αποφύγεις είναι πολύ συγκεκριμένες, πίσω από την Ομόνοια, σταθμό Λαρίσης κτλ. Τα γράψαν και πιο πάνω

Τα προβλήματά της Αθήνας είναι άλλα και είναι πολύ σοβαρά, αλλά η ασφάλεια δεν είναι ένα από αυτά. Απέφυγε τα ρετιρέ όπως έγραψαν για λόγους θερμικής άνεσης.

• Like 2
Δημοσ.

Σπούδαζα Θεσσαλονίκη και έμενα Ροτόντα όποτε λίγο πολύ τον φόβο το συνήθισα αν και ποτέ δεν μου έτυχε κάτι πολύ ακραίο (μόνο κλοπή του πορτοφολιού στη στάση). 

απλως μέσα στο σπίτι μου λόγω της πόρτας κλπ ένιωθα ασφαλής και ίσως Γι αυτό να μου εχει κολλήσει λίγο παραπάνω. Μετά γύρισα και επαρχία όποτε ξεσυνήθισα 😛

σίγουρα βλέποντας και κάνοντας και πάντα τα μάτια ανοιχτά. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτές οι ερωτήσεις είναι πάντα τόσο ασαφείς όσο οι απαντήσεις τους.Που έχεις μεγαλώσει?Πιο ασφαλή σε συγκριση με το μέρος που ζούσες πριν?Αν είσαι από κομώπολη στα Ιωάννινα που άφηνες τα κλειδιά πάνω στην πόρτα ,παρατούσες ξεκλείδωτο το ποδήλατο μπροστά στο σπίτι ή ξεχνούσες τα κλειδία πάνω στην μηχανή και δεν έτρεχε τίποτα ας πούμε θα σου φανεί στα το LA των 90's.Αν αντιλαμβάνεσαι οτι περισσότερος κόσμος θέλει λίγη περισσότερη προσοχή θα είσαι οκ.

Η Αθήνα έχει την ιδιαιτερότητα του οτι κάποιες περιοχές είναι αρκετά ασφαλείς την μέρα και τη νύχτα θέλει να προσέχεις ή να αποφεύγεις ανάλογα την περιοχή,παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει οτι κανείς στην καθημερινότητα του ζει extreme καταστάσεις απλά είναι πιο πιθανό σε κάποια μέρη να ζήσεις κάποια στιγμη μια δυσάρεστη εμπειρία αν δεν είσαι προσεκτικός

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Άπαξ κι αρχίσουμε τα "εκεί δεν πατάς", να'τα τα γκέτο, να'το και το έγκλημα

Καλύτερα να αφήσεις τις απόψεις αυτές για τον εαυτό σου, και να μην προσπαθείς να επηρεάσεις κάποιον όταν σου ζητάει συμβουλή. Προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί. 

- Γκέτο ΣΑΦΩΣ και υπάρχουν στην Αθήνα. 10 χρόνια μνημόνια λογικό είναι. Υπάρχει τεράστια φτωχοποίηση. 
- Προφανώς η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη στην Αθήνα από άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Για Αμερική δεν το συζητάω καν.
- Το επίπεδο ζωής στην Αθήνα είναι άθλιο. Τσιμέντο και καθόλου πράσινο. Αν σκέφτεσαι να μεγαλώσεις παιδιά, θα πρέπει να πάρεις απόφαση ότι δεν πρόκειται να μεγαλώσουν το ίδιο όπως εσύ.  Εξαιρούνται προάστια που είναι πιο απομακρυσμένα.
- Μην κάνεις το λάθος και αφήσεις την περιοχή που εργάζεσαι να ορίσει την περιοχή που μένεις. Αν υπάρχει μετρό, δεν έχει μεγάλη διαφορά αν είσαι 2 στάσεις ή 10 από τη δουλειά σου. 
- Αν η δουλειά σου το επιτρέπει, προσπάθησε να βρεις τρόπο να ΕΠΙΣΤΕΨΕΙΣ στην επαρχία. Το επίπεδο ζωής είναι σημαντικά καλύτερο, ιδιαίτερα αν έχεις γρήγορη πρόσβαση σε κάποια πόλη με καλές παροχές υγείας.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

- Αν η δουλειά σου το επιτρέπει, προσπάθησε να βρεις τρόπο να ΕΠΙΣΤΕΨΕΙΣ στην επαρχία. Το επίπεδο ζωής είναι σημαντικά καλύτερο, ιδιαίτερα αν έχεις γρήγορη πρόσβαση σε κάποια πόλη με καλές παροχές υγείας.

Είναι η Αθήνα τσιμεντούπολη κατανοητό. Αλλά δεν είναι τσιμεντούπολη πχ η Πάτρα με τις 6οροφες? Εξαρτάται που μένεις. Και η επαρχία δεν είναι παντού ίδια. Ούτε οι παροχές που βρίσκεις στην Αθήνα όπως πχ η υγειονομική περίθαλψη.

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.
16 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Zω 11 χρόνια σε πολυκατοικία 46 διαμερισμάτων στην "κακή" πλευρά της Πανόρμου, προς αλεξάνδρας. Δεν έχω χρειαστεί ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος από τους 45 ενοίκους την πόρτα ασφαλείας.

Αντίθετα, τα κουφώματά σου να τα προσέξεις, έχουν τεράστια διαφορά τα διπλά τζάμια και το pvc/αλουμίνιο με την ξύλινη σαπίλα μονών τζαμιών που κυκλοφορεί γενικά στην πόλη.

Η Αθήνα είναι ολόκληρη σούπερ ασφαλής, με εξαίρεση 1 μικρό κομμάτι του κέντρου που δεν έχεις κανένα λόγο να πας (ψηλά στο Μεταξουργείο και πίσω από την πλατεία Ομονοίας). Όχι ότι εκεί έχει ληστές, βιαστές και δολοφόνους έτοιμους να σε κατασπαράξουν, αλλά γιατί θα δεις κυρίως εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, καθώς και λίγο τρομακτικές φυσιογνωμίες (οι οποίες δεν έχουν όρεξη να σε βλάψουν). Οι περιοχές που λες, είναι σούπερ έξτρα ασφαλείς.

Ειδικά Αμπελόκηπους, Πανόρμου, Νέο Κόσμο, κυκλοφορείς και ως μόνη κοπέλα, εντελώς άφοβα, ακόμα και ξημερώματα καθημερινής. Μια προσοχή έξτρα χρειάζεται τις μέρες που γίνεται λαϊκή αγορά, γιατί μαζί της έρχονται και μερικοί περίεργοι τύποι (συνήθως Ρωμαίοι Λεγεωνάριοι, σπάνια Εκατόνταρχοι) που εκμεταλλεύονται το κομφούζιο για να διαρρήξουν σπίτια, να κάνουν μικροκλοπές κλπ.

<<Η Αθήνα είναι ολόκληρη σούπερ ασφαλής>> πλάκα κάνεις έτσι; η χειρότερη πόλη για να μείνεις στην Ελλάδα από άποψη ασφάλειας.

• Like 3
Δημοσ.
26 minutes ago, lordvec said:

Μην τρελαίνεσαι, μια χαρά είναι η Αθήνα στο μεγαλύτερο κομμάτι της σε θέματα ασφαλείας. Ούτε σούπερ ασφαλής είναι, ούτε θα σε σφάξουν μόλις βγεις από το σπίτι. Σίγουρα πολύ καλύτερη από λοιπές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τώρα ναι, αν ρωτήσεις τη γεροντοκόρη του 3ου, παντού βλέπει ένα βιαστή. Το ίδιο και ο ΒουΠου που βλέπει ΣΚΑΙ και τρέμει πίσω από τα κλειστά του παντζούρια. Κοινή λογική χρειάζεται. Οι περιοχές που θα πρέπει να αποφύγεις είναι πολύ συγκεκριμένες, πίσω από την Ομόνοια, σταθμό Λαρίσης κτλ. Τα γράψαν και πιο πάνω

Τα προβλήματά της Αθήνας είναι άλλα και είναι πολύ σοβαρά, αλλά η ασφάλεια δεν είναι ένα από αυτά. Απέφυγε τα ρετιρέ όπως έγραψαν για λόγους θερμικής άνεσης.

Αυτό είναι πολύ σχετικό με τις εμπειρίες του καθενός εγώ σαν τουρίστας επειδή μου αρέσει να γυρίζω με τα πόδια τις γειτονιές και ιδαίτερα τις μεταμεταμεσονύκτιες ώρες λίγες ήταν οι πόλεις που ένιωσα λιγότερο ασφαλείς με την χειρότερη περίπτωση αίσθησης ασφάλειας να είναι το παρίσι αλλά γενικότερα στα περισσότερα μέρη και ήταν αρκετά μπορώ να πω οτι ένιωθα απόλυτα ασφαλής.

Τωρα αν ζούσα μόνιμα σε αυτά που λογικά θα βρισκόμουν σε καμία μπατζετική περιοχή, άλλαζαν εντελώς τα πράγματα δεν το ξέρω

Επίσης ο άνθρωπος μιλάει για δουλειά καλώς ή κακώς την τεράστια πλειοψηφία των υψηλών θέσεων εργασίας θα τις βρείς στην Αθήνα αν θες καριέρα αλλού είναι από δύσκολο εώς ακατόρθωτο

Δημοσ.

το λαθος που κανουν οι περισσοτεροι ειναι το τσουβαλιασμα. Οταν λες Αθηνα, φερνουν στο μυαλο τους το κεντρο και περιξ που οντως η ζωη ειναι γτπκ για μια σειρα απο λογους

Αθηνα ειναι και το Ψυχικο και η Γλυφαδα και τα Βριλησσια. 3 τυχαια προαστια που πραγματικα απολαμβανεις την ποιοτητα ζωης που σου προσφερουν. Φυσικα δεν ειναι για ολα τα πορτοφολια

• Like 3
Δημοσ.

σε γενικες γραμμες δεν ειναι μια επικινδυνη πολη. δεν ειναι ομως ουτε ασφαλής. περπατημα τη νυχτα σαν γυναικα εγω δεν θα αφηνα καμια απο τις γυναικες του δικου μου στενου κυκλου να κανουν. ουτε εγω δεν περπαταω βραδυ στην αθηνα. επισης δεν θα εμενα στο νεο κοσμο η γενικως στο κεντρο. αμπελοκηποι ειναι καλυτερη επιλογη απο τις υπολοιπες. τα προαστια ειναι πολυ καλυτερα στα παντα. οπου και να μενεις, κανε τη χαρη στον εαυτο σου να παιρνεις ενα ταξι (μεσω εφαρμογης) οταν πρεπει να βγεις μετα τις 21:00 και δεν θα εισαι κοντα σε κοσμο. αλλο να περπατας ερμου και αλλο να περπατας σε ενα χαμενο στενο στην αλεξανδρας για παραδειγμα. 

• Like 2
Δημοσ.
17 hours ago, Vagl2 said:

Η δουλειά μου είναι κοντά στον Ευαγγελισμό και γενικά θα προτιμούσα να μη μένω και πολύ μακριά από εκεί.

Κοίτα όλες τις περιοχές +- 5-6 στάσεις στην ίδια γραμμή μετρό, μη σου πω και περισσότερες. Η διαφορά θα είναι 10-15', χρόνος αμελητέος για μετακίνηση στην Αθήνα, και θα σου δώσει περισσότερες επιλογές σε περιοχές που είναι πιο απομακρυσμένες. Για καθημερινή μετακίνηση με αυτοκίνητο μια τέτοια απόσταση θα μεγάλωνε υπερβολικά τον χρόνο, με το μετρό όμως δεν έχει νόημα να περιοριστείς σε 1-2 στάσεις γύρω από τη δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...