Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θα μετακομίσω Αθήνα τον επόμενο μήνα για δουλειά και είμαι προς αναζήτηση σπιτιού. Η δουλειά μου είναι κοντά στον Ευαγγελισμό και γενικά θα προτιμούσα να μη μένω και πολύ μακριά από εκεί. Κοιτάζω γενικα εκεί, παγκράτι, αμπελόκηπους (κοντά στο μετρό), πανόρμου, ιλίσια. Γενικά το μπάτζετ μου δεν είναι υψηλό, οπότε το πράγμα δυσκολεύει. Τα ερωτήματα μου είναι κατά βάση τα εξής: (να σημειώσω ότι είμαι κοπέλα)

- Είναι ασφαλείς αυτές οι περιοχές;

- Ο Νέος κόσμος είναι ασφαλής; (είδα κάποια διαμερίσματα εκεί, προς μετρό συγγρού φιξ)

- Επειδή με το μπάτζετ μου θα πρέπει να θυσιάσω είτε την πόρτα ασφαλείας είτε τα παράθυρα αλουμινίου, πόσο αναγκαία είναι μια πόρτα ασφαλείας σε αυτές τις περιοχές;

Κάθε συμβουλή ειδικά από άτομα που μένουν χρόνια στις περιοχές θα είναι πολύτιμη!! :) 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μένω χρόνια στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων.

Είναι μία χαρά περιοχή, ασφαλής και σε κάποια σημεία έχει και λίγο πράσινο. 

Εφόσον η δουλειά σου είναι στον Ευαγγελισμό, δεν θα έχεις κανένα θέμα μετακίνησης καθώς όλα είναι δίπλα σου.

Μπορείς να το κάνεις και με τα πόδια μάλιστα. 

Παγκράτι, ξεφεύγουν οι τιμές πολύ να ξέρεις. 

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, txcellas είπε

Θα έχεις κάποιο μέσο μετακίνησης η μόνο πεζός;

μόνο πόδια και μέσα. ιδανικά προτιμώ μετρό

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vagl2 είπε

μόνο πόδια και μέσα. ιδανικά προτιμώ μετρό

Οι περιοχές που αναφέρεις είναι ιδανικές υπό αυτό το πρίσμα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι περιοχές που αναφέρεις είναι μια χαρά. Νέο κόσμο μπορεί να βρεις και λίγο πιο φθηνά ενοίκια και έχεις και κόκκινη γραμμή δίπλα.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.

Zω 11 χρόνια σε πολυκατοικία 46 διαμερισμάτων στην "κακή" πλευρά της Πανόρμου, προς αλεξάνδρας. Δεν έχω χρειαστεί ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος από τους 45 ενοίκους την πόρτα ασφαλείας.

Αντίθετα, τα κουφώματά σου να τα προσέξεις, έχουν τεράστια διαφορά τα διπλά τζάμια και το pvc/αλουμίνιο με την ξύλινη σαπίλα μονών τζαμιών που κυκλοφορεί γενικά στην πόλη.

Η Αθήνα είναι ολόκληρη σούπερ ασφαλής, με εξαίρεση 1 μικρό κομμάτι του κέντρου που δεν έχεις κανένα λόγο να πας (ψηλά στο Μεταξουργείο και πίσω από την πλατεία Ομονοίας). Όχι ότι εκεί έχει ληστές, βιαστές και δολοφόνους έτοιμους να σε κατασπαράξουν, αλλά γιατί θα δεις κυρίως εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, καθώς και λίγο τρομακτικές φυσιογνωμίες (οι οποίες δεν έχουν όρεξη να σε βλάψουν). Οι περιοχές που λες, είναι σούπερ έξτρα ασφαλείς.

Ειδικά Αμπελόκηπους, Πανόρμου, Νέο Κόσμο, κυκλοφορείς και ως μόνη κοπέλα, εντελώς άφοβα, ακόμα και ξημερώματα καθημερινής. Μια προσοχή έξτρα χρειάζεται τις μέρες που γίνεται λαϊκή αγορά, γιατί μαζί της έρχονται και μερικοί περίεργοι τύποι που εκμεταλλεύονται το κομφούζιο για να διαρρήξουν σπίτια, να κάνουν μικροκλοπές κλπ.

• Like 11
  • Sad 2
Δημοσ.

πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!! Η αλήθεια είναι πως και γω προτιμώ να δώσω βάση στα κουφώματα και για λόγους ασφάλειας αλλά και για λόγους απώλειας ζέστης το χειμώνα.

Δημοσ.
5 minutes ago, Vagl2 said:

πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!! Η αλήθεια είναι πως και γω προτιμώ να δώσω βάση στα κουφώματα και για λόγους ασφάλειας αλλά και για λόγους απώλειας ζέστης το χειμώνα.

Απόφυγε επίσης τελευταίους ορόφους, αν σε ενδιαφέρει η οικονομία. Δεν ξέρω από πού έρχεσαι, αλλά το 80% (μην πω 90%) των οικοδομών της Αθήνας έχουν 0 μόνωση σε ταράτσα/πλάκα. Ψυγεία το χειμώνα, φούρνοι το καλοκαίρι.

Η ασφάλεια, σου ξαναλέω, μη σε απασχολεί τόσο. Εδώ δεν ασχολούνται να διαρρήξουν πόρτα εισόδου, θα κάνουν καγκουριλίκια από μπαλκόνια; Στις περιοχές αυτές είναι γνωστό ότι μένει μέτριου εισοδήματος κόσμος, χωρίς παιδιά και σταθερές - τρομερά καλοπληρωμένες δουλειές, οπότε διαρρήξεις κλπ γίνονται σπάνια. Μικροκλοπές στο δρόμο μπορεί να τύχουν, ειδικά στο μετρό, ή σε πηγμένα λεωφορεία. Στόχοι διάρρηξης είναι σπίτια από το Παλαιό Ψυχικό και βορειότερα, εκεί που μένουν περισσότερες οικογένειες και οικονομικά εδραιωμένοι άνθρωποι. Σιγά μην κάτσουν να διαρρήξουν 28ρηδες-30ρηδες εργένηδες που μένουν σε 30-50τ.μ. Να πάρουν τι; Ένα budget laptop 5ετίας, μία καφετιέρα του 50ρικου ή θα σηκώσουν ψυγεία και πλυντήρια;

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που στον Ευαγγελισμό έχεις σταθμό του μετρό, μπορείς να διαλέξεις για κατοικία όλες τις περιοχές που περνά η γραμμή 3 του μετρό,  δηλαδή προς τα βόρεια. Είναι σχετικά ασφαλείς περιοχές αλλά το κυριότερο είναι ότι έχουν (κλιμακωτά) πολύ καλή ποιότητα ζωής, δηλ ησυχία, αρκετό πράσινο, καλή αγορά και καλό κόσμο. Οπότε ανάλογα με το τι αντέχει η τσέπη σου μπορείς να δεις : Αμπελόκηποι, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι κλπ 

Το κακό είναι ότι οι τιμές είναι εκτός πραγματικότητας όπου και να επιλέξεις να πας, ενώ η διαθεσιμότητα σε μικρά διαμερίσματα .. είναι ανύπαρκτη.

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1
Δημοσ.

Κυρίως τα ενοίκια με έχουν φρικάρει και προσπαθώ να ανοίξω λίγο την αναζήτηση μου, χωρίς βέβαια να έχω αίσθημα φόβου όταν περπατάω. Μου έχουν προτείνει και κυψέλη αλλά νομίζω η συγκοινωνία δεν θα με βολέψει

Δημοσ.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όσο ποιό κοντά σε σταθμό του metro είναι ένα διαμέρισμα τόσο ποιο δυσεύρετο αλλά και ακριβότερο γίνεται. Ειδικά όταν πρόκειται για μετακίνηση με τα πόδια, σε ακτίνα δηλαδή 300-500 μέτρων από τους σταθμούς του metro, θα έλεγα ότι είναι λαχείο να βρεις κάτι αξιόλογο. Θέλει ψάξιμο, πολύ ψάξιμο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Οι περιοχές που αναφέρεις είναι μια χαρά. Νέο κόσμο μπορεί να βρεις και λίγο πιο φθηνά ενοίκια και έχεις και κόκκινη γραμμή δίπλα.

Και έχει και το 550 και το 10 που βολεύει για Ευαγγελισμό. 

1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Zω 11 χρόνια σε πολυκατοικία 46 διαμερισμάτων στην "κακή" πλευρά της Πανόρμου, προς αλεξάνδρας. Δεν έχω χρειαστεί ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος από τους 45 ενοίκους την πόρτα ασφαλείας.

Αντίθετα, τα κουφώματά σου να τα προσέξεις, έχουν τεράστια διαφορά τα διπλά τζάμια και το pvc/αλουμίνιο με την ξύλινη σαπίλα μονών τζαμιών που κυκλοφορεί γενικά στην πόλη.

Η Αθήνα είναι ολόκληρη σούπερ ασφαλής, με εξαίρεση 1 μικρό κομμάτι του κέντρου που δεν έχεις κανένα λόγο να πας (ψηλά στο Μεταξουργείο και πίσω από την πλατεία Ομονοίας). Όχι ότι εκεί έχει ληστές, βιαστές και δολοφόνους έτοιμους να σε κατασπαράξουν, αλλά γιατί θα δεις κυρίως εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, καθώς και λίγο τρομακτικές φυσιογνωμίες (οι οποίες δεν έχουν όρεξη να σε βλάψουν). Οι περιοχές που λες, είναι σούπερ έξτρα ασφαλείς.

Ειδικά Αμπελόκηπους, Πανόρμου, Νέο Κόσμο, κυκλοφορείς και ως μόνη κοπέλα, εντελώς άφοβα, ακόμα και ξημερώματα καθημερινής. Μια προσοχή έξτρα χρειάζεται τις μέρες που γίνεται λαϊκή αγορά, γιατί μαζί της έρχονται και μερικοί περίεργοι τύποι (συνήθως Ρωμαίοι Λεγεωνάριοι, σπάνια Εκατόνταρχοι) που εκμεταλλεύονται το κομφούζιο για να διαρρήξουν σπίτια, να κάνουν μικροκλοπές κλπ.

Ζω 17 χρόνια στην περιοχή. 

Όταν λες κακή πλευρά, ποια ακριβώς εννοείς; την περιοχή του Αγίου Δημητρίου; που είναι δίπλα στην ΓΑΔΑ;

Ιδια είναι η Πανόρμου από την αρχή της μέχρι το τέλος της. 

Επίσης, τι ακριβώς λες; Είναι η Αθήνα σούπερ ασφαλής; Σε ποιον αιώνα ακριβώς; Τι είναι αυτά που λες, σε διαβάζει και η κοπέλα που δεν ξέρει από Αθήνα. 

Ούτε ο Δούκας δεν θα τολμούσε να το πει αυτό. 

Υπαρχουν σημεία που είναι επικίνδυνα. Και πολύ. 

Μα ακόμα και σε περιοχές που θεωρητικά δεν είναι επικίνδυνα, ακόμα και στον Φάρο να είσαι, χρειάζεται προσοχή. 

Τέλος, μιλάς προφανώς για τη λαϊκή του Σαββάτου. Και λες για τους Ρομά.

Το μεσημέρι αποκαλούσες σε άλλο ποστ, τον άλλον ρατσιστή που έλεγε για ρυπαρούς μετανάστες που χρησιμοποιούν το μετρό. 

Και έστω, πες αυτό δεν το είχες πει ποτέ. 

Πως γίνεται να ισχύει ταυτόχρονα το σούπερ ασφαλής περιοχή η Πανόρμου, αλλά και τα Σαββάτα πρόσεχε μην μπουκάρει ο Ρομά από τον φεγγίτη. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 6
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η περιοχή της Αττικής έχει 5.000.000 κόσμο....

Όλο και σε κάποιον κλέφτη, ανώμαλο, επιδείξια, πρεζακια μπορείς να πέσεις.

Γενικά θέλει προσοχή όπως και κάθε μεγάλη ελληνική πόλη. Οι εγκληματίες πλέον είναι περισσότερο θρασείς σε σχέση με το παρελθόν. 

Γενικά περίεργα σκηνικά συμβαίνουν όταν κυκλοφορείς μόνος σου και σε σημεία χωρίς κόσμο. Αν κυκλοφορείς με παρέα και σε κεντρικά σημεία τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί.

Αν βρεθείς μόνος σε περίεργες ώρες και σε περίεργες περιοχές πάρε ένα ταξακι και είσαι άνετος.

Πόρτα ασφαλείας δεν χρειάζεσαι, αλλά σίγουρα μια καλή κλειδαριά που μπορεί να αποτρέψει τα κλεφτρονια. Κουφώματα καλά θα είναι να βρεις νεότερης τεχνολογίας ώστε να την παλεύεις με τις καιρικές συνθήκες. Αν θες όμως κάτι οικονομικό δυστυχώς πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς.

Από τα 17 χρόνια που έμεινα στην Αθήνα και σε διάφορες περιοχές τίποτα επικίνδυνο δεν μου συνέβη πέρα από την κλοπή του αυτοκινήτου μου, η οποία έγινε βράδυ και όχι μπροστά μου προφανώς.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bill999r είπε

Η περιοχή της Αττικής έχει 5.000.000 κόσμο....

Όλο και σε κάποιον κλέφτη, ανώμαλο, επιδείξια, πρεζακια μπορείς να πέσεις.

Γενικά θέλει προσοχή όπως και κάθε μεγάλη ελληνική πόλη. Οι εγκληματίες πλέον είναι περισσότερο θρασείς σε σχέση με το παρελθόν. 

Γενικά περίεργα σκηνικά συμβαίνουν όταν κυκλοφορείς μόνος σου και σε σημεία χωρίς κόσμο. Αν κυκλοφορείς με παρέα και σε κεντρικά σημεία τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί.

Αν βρεθείς μόνος σε περίεργες ώρες και σε περίεργες περιοχές πάρε ένα ταξακι και είσαι άνετος.

Πόρτα ασφαλείας δεν χρειάζεσαι, αλλά σίγουρα μια καλή κλειδαριά που μπορεί να αποτρέψει τα κλεφτρονια. Κουφώματα καλά θα είναι να βρεις νεότερης τεχνολογίας ώστε να την παλεύεις με τις καιρικές συνθήκες. Αν θες όμως κάτι οικονομικό δυστυχώς πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς.

Από τα 17 χρόνια που έμεινα στην Αθήνα και σε διάφορες περιοχές τίποτα επικίνδυνο δεν μου συνέβη πέρα από την κλοπή του αυτοκινήτου μου, η οποία έγινε βράδυ και όχι μπροστά μου προφανώς.

Ρε παιδιά τι πάει να πει κεντρικά σημεία; Γίνεται να βρίσκεσαι πάντα σε κεντρικά σημεία; Γίνεται πάντα να είσαι σε μεγάλη παρέα; Τα θέλετε και τα λέτε; 

Η κοπέλα μπορεί να είναι γιατρός και να τελειώνει τη βάρδια της, να γυρνά στο σπίτι της, να περπατά μόνη της κουρασμένη μέχρι το σπίτι της. Και έχεις εδώ μέσα κάποιους να λένε ότι είναι σούπερ ασφαλής η Αθήνα. 

Η Αθήνα είναι μία, σχετικά, επικίνδυνη πόλη.

Έχει επικίνδυνες περιοχές, έχει ασφαλείς περιοχές. Έχει αλλάξει η Αθήνα, όπως έχει αλλάξει όλος ο κόσμος. 

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...