antony999 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα, νοικιάζω ενα διαμέρισμα σε πολυκατοικία και ο διαχειριστής μου ζητάει ένα ποσό σαν εγγύηση λέγοντας μου ότι το χρειάζεται για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που δεν εξοφλήσω κάποια κοινόχρηστα και σηκωθώ και φύγω από την πολυκατοικία και ότι θα μου τα επιστρέψει πίσω όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου και δεν ανανεώσω και φύγω από την πολυκατοικία . Ισχυει κάτι τέτοιο γιατί εγώ πρώτη φορά το ακούω.
SabotazNic Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 8 λεπτά πριν, antony999 είπε Καλησπέρα, νοικιάζω ενα διαμέρισμα σε πολυκατοικία και ο διαχειριστής μου ζητάει ένα ποσό σαν εγγύηση λέγοντας μου ότι το χρειάζεται για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που δεν εξοφλήσω κάποια κοινόχρηστα και σηκωθώ και φύγω από την πολυκατοικία και ότι θα μου τα επιστρέψει πίσω όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου και δεν ανανεώσω και φύγω από την πολυκατοικία . Ισχυει κάτι τέτοιο γιατί εγώ πρώτη φορά το ακούω. Δεν ισχυει και δεν δινεις τιποτα. Για αυτον τον λογο υπαρχει ενα αποθεματικο
antony999 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Δεν ισχυει και δεν δινεις τιποτα. Για αυτον τον λογο υπαρχει ενα αποθεματικο Στην αρχή μου το παρουσίασε σαν αποθεματικό και ότι και καλά έχει ένα μερίδιο ο ιδιοκτήτης και ένα εγώ και όταν του είπα το αποθεματικό του ιδιοκτήτη είναι μετά σκαρφίστηκε αυτό
StamTheMan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Προσπαθουμε να εφευρουμε ξανα τον τροχο μου φαινεται.
krot Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δεν ισχύει αυτό που σου λέει. Όταν φύγεις υπεύθυνος για τα χρέει σου στην διαχείρηση είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος πριν σου επιστρέψει την εγγύηση του ενοικίου που του έχεις δώσει πρέπει να ρωτήσει τον διαχειριστή αν έχεις αφήσει υπόλοιπο. Στην περίπτωση που φεύγεις και έχεις υπόλοιπο στην διαχείρηση στο κρατάει από την εγγύηση ενοικίου.
Dinos1973 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 4 hours ago, krot said: Δεν ισχύει αυτό που σου λέει. Όταν φύγεις υπεύθυνος για τα χρέει σου στην διαχείρηση είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος πριν σου επιστρέψει την εγγύηση του ενοικίου που του έχεις δώσει πρέπει να ρωτήσει τον διαχειριστή αν έχεις αφήσει υπόλοιπο. Στην περίπτωση που φεύγεις και έχεις υπόλοιπο στην διαχείρηση στο κρατάει από την εγγύηση ενοικίου. έτσι ακριβώς, εάν καθυστερήσεις το ενοίκιο τότε θα πρέπει να ενημέρωση τον ιδιοκτήτη ο διαχειριστής, οτιδήποτε άλλο είναι μούφα!
Joshua21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 11 hours ago, antony999 said: Στην αρχή μου το παρουσίασε σαν αποθεματικό και ότι και καλά έχει ένα μερίδιο ο ιδιοκτήτης και ένα εγώ και όταν του είπα το αποθεματικό του ιδιοκτήτη είναι μετά σκαρφίστηκε αυτό Απάντησε του και εσύ με τη σειρά σου "Γιατί ρε φίλε, αν φύγω αφήνοντας χρέη στα κοινόχρηστα θα τα βάλεις εσύ από την τσέπη σου?". Τα κοινόχρηστα είναι χρέη που ακολουθούν το διαμέρισμα δλδ τον ιδιοκτήτη, πες του για ότι θέλει να μιλήσει με αυτόν. 3 minutes ago, Dinos1973 said: έτσι ακριβώς, εάν καθυστερήσεις το ενοίκιο τα κοινόχρηστα τότε θα πρέπει να ενημέρωση τον ιδιοκτήτη ο διαχειριστής, οτιδήποτε άλλο είναι μούφα! Fixed 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 12 hours ago, antony999 said: Καλησπέρα, νοικιάζω ενα διαμέρισμα σε πολυκατοικία και ο διαχειριστής μου ζητάει ένα ποσό σαν εγγύηση λέγοντας μου ότι το χρειάζεται για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που δεν εξοφλήσω κάποια κοινόχρηστα και σηκωθώ και φύγω από την πολυκατοικία και ότι θα μου τα επιστρέψει πίσω όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου και δεν ανανεώσω και φύγω από την πολυκατοικία . Ισχυει κάτι τέτοιο γιατί εγώ πρώτη φορά το ακούω. Χαχαχαχαχα, πρώτη φορά ακούω τέτοια μπούρδα! Άκου βρε, εγγύηση κοινόχρηστων! Βλέπε απάντηση του @Joshua21 παραπάνω.
Dinos1973 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 42 minutes ago, Joshua21 said: Απάντησε του και εσύ με τη σειρά σου "Γιατί ρε φίλε, αν φύγω αφήνοντας χρέη στα κοινόχρηστα θα τα βάλεις εσύ από την τσέπη σου?". Τα κοινόχρηστα είναι χρέη που ακολουθούν το διαμέρισμα δλδ τον ιδιοκτήτη, πες του για ότι θέλει να μιλήσει με αυτόν. Fixed Correct
ekrepali Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2024 12 hours ago, antony999 said: Καλησπέρα, νοικιάζω ενα διαμέρισμα σε πολυκατοικία και ο διαχειριστής μου ζητάει ένα ποσό σαν εγγύηση λέγοντας μου ότι το χρειάζεται για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση που δεν εξοφλήσω κάποια κοινόχρηστα και σηκωθώ και φύγω από την πολυκατοικία και ότι θα μου τα επιστρέψει πίσω όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου και δεν ανανεώσω και φύγω από την πολυκατοικία . Ισχυει κάτι τέτοιο γιατί εγώ πρώτη φορά το ακούω. Υπάρχουν 2 ειδών αποθεματικά. Το αποθεματικό βασικών αναγκών (ρεύμα, νερό, καθαριότητα κλπ) και το αποδεματικών ειδικών αναγκών (εργασίες συντήρησης πολυκατοικίας, βαψίματα κλπ). Για το δεύτερο αποθεματικό είναι πάντα υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης. Για το αποθεματικό βασικών αναγκών, μπορεί να είναι υπεύθυνος ο ενοικιαστής αν αυτό αναγράφεται στο μισθωτήριο. Ακόμα και σ'αυτή τη περίπτωση όμως θα πρέπει να υπάρχει παλιά απόφαση γενικής συνέλευσης με υπογραφές των ιδιοκτητών και να αναγράφεται το ποσό που συμφωνήθηκε. Σ'αυτή τη περίπτωση θα πληρώσεις το ποσοστό που σου αναλογεί αλλά ο διαχειριστής θα πρέπει να σου κόψει απόδειξη έναντι. Κανονική απόδειξη με αριθμό παραστατικού, όχι μπακαλόχαρτο. Όταν ξενοικιάσεις τα παίρνεις πίσω, ή τα πατσίζετε με το ενοίκιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα