Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, 

Μενω εδω και 5 χρονια στην Αγγλια , εχω παρει το indefinitely leave , και καθε χρονο που ειμαι στην αγγλια κανω μηδενικη φορολογικη δηλωση, επισης δεν εχω δηλωση κατοικος εξωτερικου γιατι δεν περιμενα να μεινω απλα ετυχε. Οι γονεις μου δεν μου εχουν γραψει κατι (κανενα χωραφη η σπιτι) οποτε δεν εχω κατι που να φορολογουμε ουτε μισθω απο ελλαδα στο ονομα μου.

Απλα αναρωτιεμαι αν γινεται να μεταφερω την φορολογικη μου στην αγγλια η κατι να κανω που να μην χρειαζεται να ανανεωνω καθε χρονο την φορολογικη μου δηλωση γιατι ειναι κουραστικο... 
Στην ελλαδα ερχομαι μονο μια η δυο φορες το χρονο για διακοπες μονο.

Επισης δεν θελω να εχω κανενα προβλημα με το νομο της ελλαδας και ουτε που εχω ιδεα απλα ετυχε να δω τις προαλες κατα τυχη κατι αθρα τα οποια μιλουσαν για αποφυγει φορολογιας η κατι τετοιο δεν θυμαμαι καλα , και εχω μπη σε σκεψεις.

Θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζεται κατι? Και που μπορω να βρω παραπανω πληροφοριες γιατι δεν εχω ιδεα.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, MarkosAVA είπε

Και που μπορω να βρω παραπανω πληροφοριες γιατι δεν εχω ιδεα.

Λογιστη. Αν οχι εσυ, οι γονεις σου

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, MarkosAVA είπε

Απλα αναρωτιεμαι αν γινεται να μεταφερω την φορολογικη μου στην αγγλια η κατι να κανω που να μην χρειαζεται να ανανεωνω καθε χρονο την φορολογικη μου δηλωση γιατι ειναι κουραστικο... 

Θα μεταφερθεις στους φορολογικους κατοικους εξωτερικου ετσι ωστε να αποφυγεις τη διπλη φορολογηση. Αυτο το κανεις μια και μονο φορα. Δεν νομιζω οτι ετσι αποφευγεις να κανεις φορολογικη δηλωση Ελλαδα απλα αποφευγεις να ερθει η Ελλαδα και να σου πει ελα να σε φορλογησω για τα εισοδηματα του Αγγλια μιας και βλεπω οτι εισαι δικος μου φορολογικος κατοικος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, MarkosAVA said:

Γεια σας, 

Μενω εδω και 5 χρονια στην Αγγλια , εχω παρει το indefinitely leave , και καθε χρονο που ειμαι στην αγγλια κανω μηδενικη φορολογικη δηλωση, επισης δεν εχω δηλωση κατοικος εξωτερικου γιατι δεν περιμενα να μεινω απλα ετυχε. Οι γονεις μου δεν μου εχουν γραψει κατι (κανενα χωραφη η σπιτι) οποτε δεν εχω κατι που να φορολογουμε ουτε μισθω απο ελλαδα στο ονομα μου.

Επισης δεν θελω να εχω κανενα προβλημα με το νομο της ελλαδας και ουτε που εχω ιδεα απλα ετυχε να δω τις προαλες κατα τυχη κατι αθρα τα οποια μιλουσαν για αποφυγει φορολογιας η κατι τετοιο δεν θυμαμαι καλα , και εχω μπη σε σκεψεις.

Θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζεται κατι? Και που μπορω να βρω παραπανω πληροφοριες γιατι δεν εχω ιδεα.

Χωρις να με νοιαζει κιολας, φορολογικη δηλωση στην Αγγλια κάνεις;
Και κατοικος εξωτερικου να γινεις, δηλωση στην Ελλαδα θα συνεχισεις να κανεις.
Βασικα δεν μπορεις να διαλαξεις, επρεπε ηδη να εχεις δηλωσει μονιμος κατοικος εξωτερικου. Την διαδικασια μπορεις να την βρεις online με ενα απλο google search.
Αν δεν εισαι κατω απο 18 ετων, εισαι ενηλικος και εχεις υποχρεωσεις, αν ειναι κουραστικο να βρεις εναν λογιστη και να ανταλλασετε ενα email μια φορα το χρονο, σου εχω κακά νεα, η ενηλικη ζωη σου θα ειναι πολυ κουραστικη.  

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MarkosAVA είπε

Γεια σας, 

https://www.aade.gr/teloneia/polites/katoikoi-exoterikoy

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dbrillis είπε

Χωρις να με νοιαζει κιολας, φορολογικη δηλωση στην Αγγλια κάνεις;
Και κατοικος εξωτερικου να γινεις, δηλωση στην Ελλαδα θα συνεχισεις να κανεις.
Βασικα δεν μπορεις να διαλαξεις, επρεπε ηδη να εχεις δηλωσει μονιμος κατοικος εξωτερικου. Την διαδικασια μπορεις να την βρεις online με ενα απλο google search.
Αν δεν εισαι κατω απο 18 ετων, εισαι ενηλικος και εχεις υποχρεωσεις, αν ειναι κουραστικο να βρεις εναν λογιστη και να ανταλλασετε ενα email μια φορα το χρονο, σου εχω κακά νεα, η ενηλικη ζωη σου θα ειναι πολυ κουραστικη.  

οχι στην αγγλια το ειναι αυτοματο, δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα εκτος αν εισαι self -employed.

9 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Θα μεταφερθεις στους φορολογικους κατοικους εξωτερικου ετσι ωστε να αποφυγεις τη διπλη φορολογηση. Αυτο το κανεις μια και μονο φορα. Δεν νομιζω οτι ετσι αποφευγεις να κανεις φορολογικη δηλωση Ελλαδα απλα αποφευγεις να ερθει η Ελλαδα και να σου πει ελα να σε φορλογησω για τα εισοδηματα του Αγγλια μιας και βλεπω οτι εισαι δικος μου φορολογικος κατοικος.

καταλαβα ευχαριστω.
Να φανταστω οτι μπορει να πληρωσω φορο για τα 5 χρονια που ειμαι εδω?

Δημοσ.
25 minutes ago, MarkosAVA said:

Να φανταστω οτι μπορει να πληρωσω φορο για τα 5 χρονια που ειμαι εδω?

Δεν νομιζω οτι θα πληρωσεις τιποτα αν εκανες τις δηλωσεις σου κανονικα στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Αν μπεις στους κατοίκους εξωτερικού και δεν έχεις τπτ φορολογικό στην Ελλάδα τότε δεν χρειάζεται να κάνει φορολογική δήλωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...