Προς το περιεχόμενο

Light bleeding?

XristosP
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από SeNNinhA,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας αγόρασα μια νέα οθόνη και παρατήρησα αυτό που βλέπετε στην φώτο. Αυτό δεν είναι light bleeding? Ή έτσι είναι σε όλες τις va οθόνες; 

Screenshot_2024-03-07-22-09-23-964_com.miui.gallery.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι αυτό είναι, αλλά όχι μόνο υπάρχει έντονος φωτισμός στις γωνίες (backlight bleed) αλλά και σε όλο το εύρος της οθόνης (λέγεται clouding). Προσωπικά δεν είχα ποτέ μου VA οθόνη, αλλά από τα λίγα που ξέρω φαίνεται ότι στην εν λόγω οθόνη είναι πολύ έντονα (για να μη πω υπερβολικά) τα παραπάνω φαινόμενα. 

Από οθόνη σε οθόνη βέβαια, ακόμα και σε ίδιο μοντέλο μπορεί να υπάρχει διαφορά.

Για την περίπτωσή σου πάντως, θα σου πρότεινα, εάν μπορείς να την επιστρέψεις (εάν έχεις αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσω διαδικτύου, έχεις το δικαίωμα να το επιστρέψεις εντός 14 ημερών από την παράδοση χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσεις τους λόγους σου). 

51 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

δικαίωμα να το επιστρέψεις εντός 14 ημερών από την παράδοση χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσεις τους λόγους σου

ακομα και αν το εχεις ανοιξει;

5 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Ναι αυτό είναι, αλλά όχι μόνο υπάρχει έντονος φωτισμός στις γωνίες (backlight bleed) αλλά και σε όλο το εύρος της οθόνης (λέγεται clouding). Προσωπικά δεν είχα ποτέ μου VA οθόνη, αλλά από τα λίγα που ξέρω φαίνεται ότι στην εν λόγω οθόνη είναι πολύ έντονα (για να μη πω υπερβολικά) τα παραπάνω φαινόμενα. 

Από οθόνη σε οθόνη βέβαια, ακόμα και σε ίδιο μοντέλο μπορεί να υπάρχει διαφορά.

Για την περίπτωσή σου πάντως, θα σου πρότεινα, εάν μπορείς να την επιστρέψεις (εάν έχεις αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσω διαδικτύου, έχεις το δικαίωμα να το επιστρέψεις εντός 14 ημερών από την παράδοση χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσεις τους λόγους σου). 

Την αγόρασα Τρίτη 5.3 και την παρέλαβα Τετάρτη 6.3. Είναι η dell 2722dgm. Μου έκανε εντύπωση γτ είχε καλά σχόλια στο σκρουτζ, αλλά και globally, αλλά το παρατήρησα και γω. Πριν είχα μια aoc fhd. Θα δω μήπως μπορώ να την καλιμπραρω κάπως αλλιώς θα την επιστρέψω από βδομάδα με την πρόφαση ότι θέλω να αλλάξω προϊόν. Ίσως πάω σε μια ips ακόμα και αφήσω τα VA στην άκρη. 

3 ώρες πριν, XristosP είπε

Την αγόρασα Τρίτη 5.3 και την παρέλαβα Τετάρτη 6.3. Είναι η dell 2722dgm. Μου έκανε εντύπωση γτ είχε καλά σχόλια στο σκρουτζ, αλλά και globally, αλλά το παρατήρησα και γω. Πριν είχα μια aoc fhd. Θα δω μήπως μπορώ να την καλιμπραρω κάπως αλλιώς θα την επιστρέψω από βδομάδα με την πρόφαση ότι θέλω να αλλάξω προϊόν. Ίσως πάω σε μια ips ακόμα και αφήσω τα VA στην άκρη. 

Ξεκάθαρα προβληματικό panel.

Μπορει να συμβεί και στα καλύτερα μοντέλα. Είναι θέμα τύχης εντελώς.

Επιστροφή και αλλαγή με νέο ή πλήρης επιστροφή αφού μπορείς.

5 ώρες πριν, XristosP είπε

Στειλε στην dell και πες τους προβλημα και ζητα να σου στειλουν αλλη. Θα σου στειλουν αλλη και μετα θα παρουν αυτην που εχεις ,αν δεν σε ιακνοποιει και αυτη που θα σου στειλουν τοτε αλλαζεις 

• Like 1

9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Στειλε στην dell και πες τους προβλημα και ζητα να σου στειλουν αλλη. Θα σου στειλουν αλλη και μετα θα παρουν αυτην που εχεις ,αν δεν σε ιακνοποιει και αυτη που θα σου στειλουν τοτε αλλαζεις 

Το πρόβλημα είναι ότι είναι του σκρουτζ η αγορά όχι από το οφισιαλ σάιτ της dell. Μπορώ να απευθυνθώ αμέσως εκεί; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, XristosP είπε

Το πρόβλημα είναι ότι είναι του σκρουτζ η αγορά όχι από το οφισιαλ σάιτ της dell. Μπορώ να απευθυνθώ αμέσως εκεί; 

Ναι και βεβαια μπορεις.

Επεξ/σία από akoinonitos

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Ναι και βεβαια μπορεις.

Θα κάνω μια νύξη στο σκρουτζ και αμα δω ότι δεν τραβάει θα παω στην dell αμέσως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Κατευθειαν στην Dell παρε..

Μάλλον για εκεί θα πάει η δουλειά μιας και από ότι βλέπω δεν πρόκειται να μου απαντήσουν άμεσα. Δευτέρα θα τους πάρω γτ σουκου δεν δουλεύουν. 😂 Να χαρώ εγώ πολιτική όμως ε; σου έρχεται "χαλασμενο" προϊόν και όλοι το παίζουν Κινέζοι. 😂 

Επεξ/σία από XristosP

13 ώρες πριν, Titos301 είπε

ακομα και αν το εχεις ανοιξει;

Εννοείται ναι. Πως θα το έβλεπες το προϊόν αλλιώς; 

1 ώρα πριν, optimus prime είπε

Κατευθειαν στην Dell παρε..

Όπως σου είπαν οι φίλοι. 

• Like 1

On 08/03/2024 at 05:22, XristosP said:

Ίσως πάω σε μια ips ακόμα και αφήσω τα VA στην άκρη. 

Λαχείο και η IPS.... εγώ έχω μια 24άρα στο εξοχικό που είναι 40% κίτρινη από το light bleed.... αντί για μπλε όπως η δική σου.

Παραδόξως ειδικά οι (φτηνές) IPS που έχω πετύχει έχουν αισθητά περισσότερο light bleed από τις VA.

Εσένα σου έτυχε τεράστια φόλα... η χειρότερη VA που έχω δει.

10 λεπτά πριν, Teddy77 είπε

Λαχείο και η IPS.... εγώ έχω μια 24άρα στο εξοχικό που είναι 40% κίτρινη από το light bleed.... αντί για μπλε όπως η δική σου.

Παραδόξως ειδικά οι (φτηνές) IPS που έχω πετύχει έχουν αισθητά περισσότερο light bleed από τις VA.

Εσένα σου έτυχε τεράστια φόλα... η χειρότερη VA που έχω δει.

μα καλα δεν τις ελεγχουν στο εργοστασιο;

εγω τωρα που εχω lcd μονιτορ και θελω να κανω αλλαγη και σε ιντσες απο 24 σε 27 και σε ips τι να κανω; με φοβιζουν ολα αυτα

7 minutes ago, Titos301 said:

μα καλα δεν τις ελεγχουν στο εργοστασιο;

εγω τωρα που εχω lcd μονιτορ και θελω να κανω αλλαγη και σε ιντσες απο 24 σε 27 και σε ips τι να κανω; με φοβιζουν ολα αυτα

Δεν χρειάζεται να σε φοβίζει αρκεί να έχεις εξασφαλίσει ότι θα μπορείς να το επιστρέψεις. Είναι συχνό φαινόμενο αλλά μην φανταστείς ότι συμβαίνει πάντα να έχουν ενοχλητικό light bleed.

Εγώ αυτό το 24αρι το είχα πάρει για το εξοχικό και δεν το είχα ανοίξει να το δω πριν πάω. Μετά ήταν αργά και βαρέθηκα τα πέρα δώθε... samsung ήταν, μην φανταστείς κάνα turbo-x.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...