Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Φίλος μου θέλει να ανοίξει ένα eShop, και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης ταμειακής μηχανής. 

Είχα δει εγώ παλαιότερα ότι μέσα από το τιμολόγιο, μπορεί κάποιος να κόψει απόδειξη λιανικής

Spoiler

IMG-20240307-WA0004.jpg.7802d02334ef4be018a0949fd4e6f817.jpg

Μπορεί να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά την εφαρμογή και να γλυτώσει την αγορά ταμειακής; Το κατάστημα θα πουλάει μόνο διαδικτυακά, εάν έχει σημασία.

Έχει ρωτήσει και τον λογιστή του, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση..

Σας ευχαριστώ πολύ.!

Δημοσ.
2 hours ago, filip123go said:

Καλησπέρα σε όλους. Φίλος μου θέλει να ανοίξει ένα eShop, και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης ταμειακής μηχανής. 

Είχα δει εγώ παλαιότερα ότι μέσα από το τιμολόγιο, μπορεί κάποιος να κόψει απόδειξη λιανικής

Reveal hidden contents

IMG-20240307-WA0004.jpg.7802d02334ef4be018a0949fd4e6f817.jpg

Μπορεί να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά την εφαρμογή και να γλυτώσει την αγορά ταμειακής; Το κατάστημα θα πουλάει μόνο διαδικτυακά, εάν έχει σημασία.

Έχει ρωτήσει και τον λογιστή του, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση..

Σας ευχαριστώ πολύ.!

Η θα πρέπει να έχεις φορολογικό μηχανισμό ή θα πρέπει να περνάνε από πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Δημοσ.
28 minutes ago, sdikr said:

Η θα πρέπει να έχεις φορολογικό μηχανισμό ή θα πρέπει να περνάνε από πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Φορολογικό μηχανισμό, εννοείς ταμειακή μηχανή;

Επίσης, δεν είναι η ααδε ο πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, sdikr είπε

Το "μόνο εφόσον υπερβαίνεις τις 50.000€ ετήσιο τζίρο KAI εκδίδεις πάνω από 50 παραστατικά το χρόνο" ανακλήθηκε; Γιατί αυτό είχα υπόψιν μου ότι ίσχυε. Και άκουσα ότι ειδικά για τα απλογραφικά σκοπεύουν να τα αυξήσουν τα όρια μάλιστα. 

Επεξ/σία από theopan
Δημοσ.
35 minutes ago, filip123go said:

Φορολογικό μηχανισμό, εννοείς ταμειακή μηχανή;

Επίσης, δεν είναι η ααδε ο πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης;

Οχι δεν είναι παρόχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης,  είναι μόνο για το Mydata,  

Φορολογικό μηχανισμό, μιλάω για φορολογικό μηχανισμό, κάποιες ταμειακές επιτρέπουν σύνδεση με υπολογιστή, αλλά πάλι θα βγάλει απόδειξη

37 minutes ago, theopan said:

Το "μόνο εφόσον υπερβαίνεις τις 50.000€ ετήσιο τζίρο KAI εκδίδεις πάνω από 50 παραστατικά το χρόνο" ανακλήθηκε; Γιατί αυτό είχα υπόψιν μου ότι ίσχυε. Και άκουσα ότι ειδικά για τα απλογραφικά σκοπεύουν να τα αυξήσουν τα όρια μάλιστα. 

Που το έχεις ακούσει αυτό; 

Μήπως μιλάς για αυτούς που απαλλάσσονται και απο το ΦΠΑ που είναι τα 10000 τον χρόνο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, sdikr είπε

Οχι δεν είναι παρόχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης,  είναι μόνο για το Mydata,  

Φορολογικό μηχανισμό, μιλάω για φορολογικό μηχανισμό, κάποιες ταμειακές επιτρέπουν σύνδεση με υπολογιστή, αλλά πάλι θα βγάλει απόδειξη

Που το έχεις ακούσει αυτό; 

Μήπως μιλάς για αυτούς που απαλλάσσονται και απο το ΦΠΑ που είναι τα 10000 τον χρόνο;

Δεν το έχω ακούσει απλά είναι "common knowledge" για όσους είμαστε αυτοαπασχολούμενοι τουλάχιστον (Μηχανικός είμαι).

Εδώ κοίτα στην 5η παράγραφο: www.aade.gr/sites/default/files/2021-04/epixeirisi_plat_myDATA.pdf

Αλλά δεν κάνει διάκριση από όσο ξέρω και για τους λοιπούς αυτοαπασχολούμενους/ελ. επαγγελματίες εφόσον δεν υπερβαίνουν τα όρια (συζευκτικά και όχι διαζευκτικά μάλιστα). Με απλά λόγια δεν τέθηκε ποτέ θέμα υποχρέωσης αγοράς υπηρεσιών παρόχου τιμολόγησης για όσους πληρούμε τις προϋποθέσεις. Αρκεί η "τιμολογιέρα" της ΑΑΔΕ. Μιλάω για αυτό: https://www.aade.gr/timologio από αυτό εκδίδουμε (όχι απλά διαβιβάζουμε) και αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και τιμολόγια κανονικότατα.

Επεξ/σία από theopan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, theopan said:

Δεν το έχω ακούσει απλά είναι "common knowledge" για όσους είμαστε αυτοαπασχολούμενοι τουλάχιστον (Μηχανικός είμαι).

Εδώ κοίτα στην 5η παράγραφο: www.aade.gr/sites/default/files/2021-04/epixeirisi_plat_myDATA.pdf

Αλλά δεν κάνει διάκριση από όσο ξέρω και για τους λοιπούς αυτοαπασχολούμενους/ελ. επαγγελματίες εφόσον δεν υπερβαίνουν τα όρια (συζευκτικά και όχι διαζευκτικά μάλιστα). Με απλά λόγια δεν τέθηκε ποτέ θέμα υποχρέωσης αγοράς υπηρεσιών παρόχου τιμολόγησης για όσους πληρούμε τις προϋποθέσεις. Αρκεί η "τιμολογιέρα" της ΑΑΔΕ. Μιλάω για αυτό: https://www.aade.gr/timologio από αυτό εκδίδουμε (όχι απλά διαβιβάζουμε) και αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και τιμολόγια κανονικότατα.

μην μπερδεύεις τις υποχρεώσεις του mydata με την υποχρέωση για λιανική και ταμειακή ή φημ,

Οι μηχανικοί όπως και κάποιοι άλλοι ΚΑΔ δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης παραστατικών λιανικής με χρήση ταμειακής η ΦΗΜ

https://www.taxheaven.gr/news/21891/poies-epixeirhseis-apallassontai-apo-th-xrhsimopoihsh-forologikwn-hlektronikwn-mhxanismwn-forologikh-tameiakh-mhxanh-h-mhxanismos-eafdss

ε) Οι ασκούντες το επάγγελμα του κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτεχνικού, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου, λογοπεδικού, διαιτολόγου, διατροφολόγου και εργοθεραπευτή,

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/21891/poies-epixeirhseis-apallassontai-apo-th-xrhsimopoihsh-forologikwn-hlektronikwn-mhxanismwn-forologikh-tameiakh-mhxanh-h-mhxanismos-eafdss

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
13 ώρες πριν, sdikr είπε

μην μπερδεύεις τις υποχρεώσεις του mydata με την υποχρέωση για λιανική και ταμειακή ή φημ,

Δεν τα μπερδεύω. Από την τιμολογιέρα της ΑΑΔΕ εκδίδονται κανονικά και ΑΛΠ (Λιανικών πωλήσεων) και ΑΛΣ (Λιανικών συναλλαγών) και τιμολόγια πώλησης. Τα έχει στις επιλογές παραστατικού. Εγώ είμαι μελετητής και άρα δεν πουλάω "προϊόντα" άρα αυτές οι επιλογές υπάρχουν για κάποιους που πουλάνε προϊόντα. Είναι κανονικά πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης δηλαδή όπως το βλέπω με τα όρια τζίρου/αριθμού παραστατικών που ισχύουν. Αν απαιτείται ταμειακή τότε μάλλον δεν τη γλιτώνει. Η ερώτηση όμως ήταν αυτή: το αν απαιτείται ταμειακή για την περίπτωση που πουλάει μόνο διαδικτυακά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, theopan said:

Δεν τα μπερδεύω. Από την τιμολογιέρα της ΑΑΔΕ εκδίδονται κανονικά και ΑΛΠ (Λιανικών πωλήσεων) και ΑΛΣ (Λιανικών συναλλαγών) και τιμολόγια πώλησης. Τα έχει στις επιλογές παραστατικού. Εγώ είμαι μελετητής και άρα δεν πουλάω "προϊόντα" άρα αυτές οι επιλογές υπάρχουν για κάποιους που πουλάνε προϊόντα. Είναι κανονικά πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης δηλαδή όπως το βλέπω με τα όρια τζίρου/αριθμού παραστατικών που ισχύουν. Αν απαιτείται ταμειακή τότε μάλλον δεν τη γλιτώνει. Η ερώτηση όμως ήταν αυτή: το αν απαιτείται ταμειακή για την περίπτωση που πουλάει μόνο διαδικτυακά.

Δεν είναι πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης, το λένε και μόνοι τους

Εδώ έχει πληροφορίες σχετικά

https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/pliromes-kai-eispraxeis/e-invoice/syhnes

1.12 Τι δεν αποτελεί ηλεκτρονικό τιμολόγιο στο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων;

Για τους σκοπούς της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις δημόσιες συμβάσεις, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελούν ηλεκτρονικό τιμολόγιο τα ακόλουθα:

i) Απλό αρχείο εικόνας. 

ii) Ένα σκαναρισμένο έγχαρτο τιμολόγιο (σε μορφή πχ. pdf), που αποστέλλεται στoν Φορέα μέσω email ή άλλου μέσου.

iii) Τιμολόγια που εκδίδονται μέσω της εφαρμογής "timologio" της ΑΑΔΕ. Η εφαρμογή αυτή δεν αποτελεί εφαρμογή έκδοσης ΗΤ αλλά παρέχει τη δυνατότητα στους οικονομικούς φορείς μηχανογραφικής έκδοσης και αυτόματης διαβίβασης τιμολογίων στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ. Τα εκδιδόμενα αυτά παραστατικά διατίθενται σε μορφή pdf ενώ η ευθύνη αποστολής τους στον λήπτη ανήκει στον εκδότη οικονομικό φορέα

iv) Κάθε τιμολόγιο που δεν έχει δρομολογηθεί στο Φορέα μέσω του ΚΕΔ.

Τα όρια τζίρου είναι για την υποχρέωση Mydata  και  όχι για λιανική

Το ότι ενα εμπορικό έχει επιλογές για λιανική δεν σημαίνει οτι εσύ μπορείς να βγάλεις παραστατικό και να είναι νόμιμο αν ο ΚΑΔ σου προβλέπει ΦΗΜ χωρίς να κάνεις χρήση ΦΗΜ ή πάροχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να έχει εφόσον θέλει να πουλάει λιανική δικτυακά,  η απάντηση είναι πρέπει να έχει ΦΗΜ(ταμειακή)/Φορολογικό μηχανισμο(ΦΗΜΑΣ)/πάροχο ΗΤ    όχι όμως το timologio της ΑΑΔΕ

Δεν πιστεύω πως τόσοι και τόσοι που έχουν φορολογικούς/Ταμειακές κλπ  δεν έχουν σκεφτεί και εκείνοι να γλυτώσουν τα 300 με 500 ευρώ ή τα ~100 κάθε χρόνο για πρόγραμμα μόνο για λιανική  και να κάνουν χρήση του timologio

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
19 ώρες πριν, sdikr είπε

Δεν πιστεύω πως τόσοι και τόσοι που έχουν φορολογικούς/Ταμειακές κλπ  δεν έχουν σκεφτεί και εκείνοι να γλυτώσουν τα 300 με 500 ευρώ ή τα ~100 κάθε χρόνο για πρόγραμμα μόνο για λιανική  και να κάνουν χρήση του timologio

Είναι έως και "περιπέτεια" η έκδοση ενός παραστατικού από το timologio. Δεν μπορείς να τροποποιήσεις το φορμάτ ανάλογα τις ανάγκες σου, δεν μπαίνει -εύκολα- τυχόν λογότυπο κλπ. Άσε που έχουν επιπλέον ανάγκες λόγω αποθήκης κλπ. οι έμποροι. Για αυτό δεν το προτιμούν συν ότι τα όρια του τζίρου (50000/50) είναι αστεία ακόμα και για ένα μικρό eshop. Τέλος πάντων δεν ξέρω περισσότερα αλλά και ο λογιστής του δεν απάντησε άμεσα και μονολεκτικά όπως θα ήταν αναμενόμενο άρα μάλλον η συζήτηση "σηκώνει νερό"...

Δημοσ.
47 minutes ago, theopan said:

Είναι έως και "περιπέτεια" η έκδοση ενός παραστατικού από το timologio. Δεν μπορείς να τροποποιήσεις το φορμάτ ανάλογα τις ανάγκες σου, δεν μπαίνει -εύκολα- τυχόν λογότυπο κλπ. Άσε που έχουν επιπλέον ανάγκες λόγω αποθήκης κλπ. οι έμποροι. Για αυτό δεν το προτιμούν συν ότι τα όρια του τζίρου (50000/50) είναι αστεία ακόμα και για ένα μικρό eshop. Τέλος πάντων δεν ξέρω περισσότερα αλλά και ο λογιστής του δεν απάντησε άμεσα και μονολεκτικά όπως θα ήταν αναμενόμενο άρα μάλλον η συζήτηση "σηκώνει νερό"...

Γιατί μια ταμειακή έχει λογότυπα, ειδη και αποθήκη;

όχι,  απλά χτυπάς πόσο, τμήμα,  αυτό που ενδιαφέρει την εφορία είναι το φπα να είναι σωστό.

Μπορεί άνετα κάποιος να βάλει,  είδος 13%, 24%  ενα σκέτο πελάτης λιανικής στο timologio και να είναι έτοιμος και αν θέλει για αποθήκες κλπ να έχει και κάποιο πρόγραμμα,  έλα όμως που πρέπει να έχει ΦΗΜ/Ταμειακή ή πάροχο  (οι λύσεις all in one για Pos και ταμειακή στην ουσία έχουν απο πίσω πάροχο με 100 ευρώ πάγιο τον χρόνο) για να εκδώσει λιανική απόδειξη

Εκτός αν είσαι σε αυτές  τις περιπτώσεις

https://www.taxheaven.gr/news/21891/poies-epixeirhseis-apallassontai-apo-th-xrhsimopoihsh-forologikwn-hlektronikwn-mhxanismwn-forologikh-tameiakh-mhxanh-h-mhxanismos-eafdss

Σίγουρα πάντα κάνει οτι του λέει ο λογιστής, αλλά αν του πει ο λογιστής πως κάνει θα πρότεινα να ρωτήσει και κάποιον άλλον λογιστή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...