Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά θα μου εξηγήσει κανεις? Γτ πλέον πολλοί μιλάνε πληθυντικό ευγένειας ακόμα και σε άτομα πιο μικρής ηλικίας? Δεν τα χαμέ αποτινάξει αυτά τα κουλούρια του πουριτανισμού?

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alexvi είπε

Ρε παιδιά θα μου εξηγήσει κανεις? Γτ πλέον πολλοί μιλάνε πληθυντικό ευγένειας ακόμα και σε άτομα πιο μικρής ηλικίας? Δεν τα χαμέ αποτινάξει αυτά τα κουλούρια του πουριτανισμού?

Ο πληθυντικός ευγενείας πρακτικά είναι ένας μη αγενής τρόπος για να κρατήσεις απόσταση. Το ότι μιλάω σε κάποιον στον πληθυντικό δε σημαίνει ότι του δείχνω σεβασμό ή τον έχω σε εκτίμηση.

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, michael92 είπε

Ο πληθυντικός ευγενείας πρακτικά είναι ένας μη αγενής τρόπος για να κρατήσεις απόσταση. Το ότι μιλάω σε κάποιον στον πληθυντικό δε σημαίνει ότι του δείχνω σεβασμό ή τον έχω σε εκτίμηση.

Αυτό. Σε βάζει σε απόσταση. Πλέον έχει πάει κ λίγο παραπέρα. Πληθυντικός με έναν τόνο ειρωνείας.

Επεξ/σία από chaosmaster
  • Like 1
Δημοσ.

Στον πληθυντικό  μιλάς με έναν άγνωστο  ανεξαρτήτως  ηλικίας  και Ευγενίας, ξεκάθαρα γιατί είναι άγνωστος.  Τώρα άμα πας σε κάνα κλαμπ  δεν μιλάς σε όποια γνωρίζεις στον πληθυντικό θα σε περάσει για βλαμμένο 

• Like 6
  • Haha 3
Δημοσ.
5 hours ago, alexvi said:

O πληθυντικός ευγένειας είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να μιλήσεις σε κάποιον για πρώτη φορά, αν δεν τον ξέρεις. Τι σχέση έχει με τον πουριτανισμό;

• Like 8
  • Thanks 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dante80 είπε
6 ώρες πριν, alexvi είπε

O πληθυντικός ευγένειας είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να μιλήσεις σε κάποιον για πρώτη φορά, αν δεν τον ξέρεις. Τι σχέση έχει με τον πουριτανισμό;

Βασικά είχα την εντύπωση ότι είναι κατάλοιπο της βασιλείας και δηλώνει υποτέλεια

Δημοσ.

Εξαρτάται. 

Σε ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο δε θα μιλήσεις στον πληθυντικό. 

Αν είσαι σε εργασιακό χώρο και έρθει κάποιος πελάτης ο οποίος είναι 20 κι εσύ 45 θα του μιλήσεις στο πληθυντικό 

• Like 4
Δημοσ.

Καλα ενταξει εδω υπαρχουν ατομα που δε ξερουν καν να μιλανε πλυθηντικο: ξεκινανε με ενα χαιρεται ή γεια σας και σε 10 secs αμεσως το γυριζουν -> και δε μου λες...

χωρις καν ο συνομιλητης να τους εδωσε το δικαιωμα και εκθετουν τον εαυτο τους.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, alexvi είπε

Πληθυντικός ευγενείας λέγεται για κάποιο λόγο.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ στην εργασία μου μιλάω πάντα στον πληθυντικό σε νέους πελάτες μέχρι να με παρακινήσουν οι ίδιοι να μιλάμε στον ενικό.

Δεν το βρίσκω κακό, ίσα ίσα το θεωρώ φυσιολογικό καθώς δεν γνώριζες το συνομιλητή κι από χθες. 

1 hour ago, Morosana said:

Καλύτερα πληθυντικός παρά να ακούς παντού από αγνώστους αδερφέ, φίλε,, bro, μάστορα κτλ 

Ή το τελευταίο θεϊκό που άκουσα τελευταία: man. 😂

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μαγαζί πολλές φορές οι πελάτισσες μου μιλάνε σε ενικό ίσως γιατί συνήθως είμαι πολύ μικρότερός τους. Σίγουρα παίζει ρόλο η ηλικία για να μιλήσεις ενικό. Οι άντρες πελάτες μιλούν αμέσως ενικό. Γενικά μεταξύ αντρών όταν είσαι μικρότερος, σπάνια έχω δει πληθυντικό να χρησιμοποιεί ο μεγαλύτερος. 

Το κορυφαίο είναι όταν πελάτισσες αρχίζουν με ενικό και το ίδιο κάνω κι εγώ αν δεν είναι πολύ μεγαλύτερη και όταν είναι να πληρώσουν, το γυρίζουν πληθυντικό κι εκεί πραγματικά είμαι σε δίλλημα να διατηρήσω τον ενικό ή όχι!

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Καλύτερα πληθυντικός παρά να ακούς παντού από αγνώστους αδερφέ, φίλε,, bro, μάστορα κτλ 

Έλα πατρα να ακούς έλα αντρακο μου 😂😂😂

• Haha 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Ουτε στον BOB?

• Haha 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...