nickol-us Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου Αν δεν πάει το τρολάρισμα σύννεφο.... πήγαμε από Supercase F81A mid-tower case black 25€ → Fractal Design Torrent RGB 300€ 13900f 600€ → 7800x3d 420€ 2x Kingston 16GB fury beast DDR5 5200mHZ 140€ → Corsair Vengeance RGB DDR5 32GB 7200MHz CL34 (Kit of 2) - Black 200€ από 1tb sata ssd + 500gb nvme 980 → 990 pro 2tb Γενικά μιλάμε για καμία επαφή και καμία σύγκριση... Για ψύξη aio και όχι κάτι λιγότερο από 280mm. Θα έλεγα καλό deal την freezer ii 420 αλλά χωράει μόνο στον πάτο και δεν είμαι τόσο υπέρ. Νομίζω η πρώτη αξιοσημείωτη 280mm https://www.msystems.gr/cpu-coolers/cpu-cooler-arctic-liquid-freezer-ii-280mm-acfre00066b μέτρια τιμή και μετά λίγο πιο πάνω https://www.msystems.gr/cpu-coolers/corsair-icue-h150-rgb-360mm-liquid-cpu-cooler-cw-9060054-ww
Chris2756 Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου 14 λεπτά πριν, Kayne είπε Λοιπόν παιδιά νομίζω καταλήξαμε στα parts και το μαγαζί Με το καλο να τα παραλαβετε και να τα χαρειτε για πολλα πολλα χρονια παιδια! H 4980 super ζητα το ελαχιστο 850w τροφοδοτικο. Οποτε μαλλον σε χιλιαρι πρεπει να; πατε για να υπαρχει ενα περιθοριο ασφαλειας και για τυχον προσθηκη καποιου εξαρτηματος στο μελλον
SeNNinhA Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Kayne είπε Λοιπόν παιδιά νομίζω καταλήξαμε στα parts και το μαγαζί από όπου θα γίνει η παραγγελία. Τελικά δεν τα θέλει ξεχωριστά από skroutz τα θέλει όλα από ένα μαγαζί για να γίνει και η συναρμολόγηση. Έχουμε και λέμε: CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D GPU: Gigabyte GeForce RTX 4080 Super Gaming OC 16GB DLSS 3 RAM: Corsair Vengeance RGB DDR5 32GB 7200MHz CL34 (Kit of 2) - Black NVMe: Samsung 2TB NVMe SSD 990 Pro Series M.2 PCI-Express Case: Fractal Design Torrent ARGB Mid-Tower Tempered Glass Light Tint - Black Motherboard: Gigabyte B650 Gaming X PSU: Cooler Master GX III Gold 850W Full Modular Gold Rated Power Supply Μπορείτε να προτείνετε και ένα cpu cooler? Το μαγαζί είναι το msystems. Ευχαριστώ πολύ. Το κουτί είναι όμορφο αλλά να ξέρετε ότι είναι ΜΕΓΑΛΟ σε όγκο. Το αναφέρω διότι η πρώτη επιλογή ήταν Midi. Επίσης ενώ είναι ένα κουτί με εξαιρετικό αερισμό για Air Cooling είναι αρκετά περιοριστικο για water cooling. Ψυγείο ΑΙΟ μπορείς να βάλεις μόνο μπροστά και όχι πάνω. Μπορεί να μπει ψυγείο και στο δάπεδο του αλλά εκεί μιλάμε για custom colling system μιας και στις ΑΙΟ δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Σημείωση ότι με 40 ευρώ σου το στήνει το κουτί ο οποιοσδήποτε τεχνικός ή κατάστημα εάν αυτό είναι κριτήριο επιλογής. Πολύ ακριβό κουτί θα έλεγα αλλά αυτά είναι γούστα. Ερωτηση: τι επιπλέον έκπτωση θα σας κανει το κατάστημα? Στα 2.5-3k πιστεύω ότι επιβάλλεται. 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε H 4980 super ζητα το ελαχιστο 850w τροφοδοτικο. Οποτε μαλλον σε χιλιαρι πρεπει να; πατε για να υπαρχει ενα περιθοριο ασφαλειας και για τυχον προσθηκη καποιου εξαρτηματος στο μελλον Εννοείται 1000W σε τέτοιο σύστημα. Το Seasonic-Vertex-GX-1000W γιατί βγήκε από το κάδρο σαν επιλογή? Η Seasonic είναι η top εταιρεία και το συγκεκριμένο έχει 12 χρόνια εγγύηση και είναι από τις καλές σειρές 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Για ψύξη aio και όχι κάτι λιγότερο από 280mm. Και η 240 για εμένα το ίδιο είναι αλλά αφού χωράει η 280 γιατί όχι? 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Θα έλεγα καλό deal την freezer ii 420 αλλά χωράει μόνο στον πάτο και δεν είμαι τόσο υπέρ. Νομίζω η πρώτη αξιοσημείωτη 280mm https://www.msystems.gr/cpu-coolers/cpu-cooler-arctic-liquid-freezer-ii-280mm-acfre00066b μέτρια τιμή και μετά λίγο πιο πάνω https://www.msystems.gr/cpu-coolers/corsair-icue-h150-rgb-360mm-liquid-cpu-cooler-cw-9060054-ww Γιατι να παρει και την ΑΙΟ από το MSystems? Ας την πάρει κατευθείαν μια από την Artic. https://www.arctic.de/en/products/cooling/cpu-cooler/cpu-water-cooler/ Θα σκάσει χιλιάρικα και θα σκεφτεί εάν θα πάρει κάποια κομμάτια από αλλού? Ντροπή και να το σκεφτόμαστε. Επεξ/σία 9 Μαρτίου από SeNNinhA
Chris2756 Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου 16 λεπτά πριν, nickol-us είπε Γενικά μιλάμε για καμία επαφή και καμία σύγκριση... Υπαρχει κοινος παρανομαστης ομως, τα 3000 Ε. (και μονο για πυργο)
SeNNinhA Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, nickol-us είπε Θα έλεγα καλό deal την freezer ii 420 αλλά χωράει μόνο στον πάτο και δεν είμαι τόσο υπέρ. Ποτέ στον πάτο τα ψυγεία των ΑΙΟ. Στην αρχή ΜΠΟΡΕΙ και να μην έχεις πρόβλημα αλλά κάποια στιγμή θα υπάρξει με παγιδευμένο αέρα στην τρόμπα.
Chris2756 Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου Αν εφτιαχνα κουτια υπολογιστων, θα τα σχεδιαζα με υποδοχη στο πανω μερος η πλευρικα, ωστε να μπαινει εκει το ψυγειο, εξωτερικα του κουτιου. Η μια πατεντα με την επιφανεια του ψυγειου, λεπτη και να καταλαμβανει μεγαλη επιφανεια στο πλαινο, πισω απο την μητρικη με εναν ανεμιστηρα, ας πουμε διαμετρου 24-30 cm. (σηγουρα θα μου εφτιαχνε η noctua τετοιους ανεμιστηρες). Ιδεες και συμμετοχες στο προτζεκτ δεκτες
Kayne Δημοσ. 10 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου Στις 9/3/2024 στις 9:56 ΠΜ, nickol-us είπε Αν δεν πάει το τρολάρισμα σύννεφο.... πήγαμε από Supercase F81A mid-tower case black 25€ → Fractal Design Torrent RGB 300€ 13900f 600€ → 7800x3d 420€ 2x Kingston 16GB fury beast DDR5 5200mHZ 140€ → Corsair Vengeance RGB DDR5 32GB 7200MHz CL34 (Kit of 2) - Black 200€ από 1tb sata ssd + 500gb nvme 980 → 990 pro 2tb Γενικά μιλάμε για καμία επαφή και καμία σύγκριση... Για ψύξη aio και όχι κάτι λιγότερο από 280mm. Θα έλεγα καλό deal την freezer ii 420 αλλά χωράει μόνο στον πάτο και δεν είμαι τόσο υπέρ. Νομίζω η πρώτη αξιοσημείωτη 280mm https://www.msystems.gr/cpu-coolers/cpu-cooler-arctic-liquid-freezer-ii-280mm-acfre00066b μέτρια τιμή και μετά λίγο πιο πάνω https://www.msystems.gr/cpu-coolers/corsair-icue-h150-rgb-360mm-liquid-cpu-cooler-cw-9060054-ww https://www.msystems.gr/cpu-coolers/cpu-cooler-arctic-liquid-freezer-ii-280mm-acfre00066b αυτή θα ταιριάζει καλά με το case? Επίσης, https://www.msystems.gr/power-supplies/corsair-rme-series-rm1000e-v2-1000w-gold-rated-power-supply-cp-9020264-eu αυτό το PSU είναι καλό; Αν ναι, τότε το σύστημα έχει ως εξής: CPU: Ryzen 7800x3d GPU: Gigabyte RTX 4080 Super Gaming OC RAM: Corsair Vengeance RGB DDR5 32GB 7200MHz CL34 (Kit of 2) - Black Storage: Samsung 2TB NVMe SSD 990 Pro Series M.2 PCI-Express Case: Fractal Design Torrent ARGB Mid-Tower Tempered Glass Light Tint - Black Motherboard: Gigabyte B650 Gaming X CPU Cooler: Arctic Cooling Arctic Liquid Freezer II 280mm PSU: Corsair RMe Series RM1000e V2 1000W Gold Rated Power Supply Στις 9/3/2024 στις 9:57 ΠΜ, Chris2756 είπε Με το καλο να τα παραλαβετε και να τα χαρειτε για πολλα πολλα χρονια παιδια! H 4980 super ζητα το ελαχιστο 850w τροφοδοτικο. Οποτε μαλλον σε χιλιαρι πρεπει να; πατε για να υπαρχει ενα περιθοριο ασφαλειας και για τυχον προσθηκη καποιου εξαρτηματος στο μελλον Ευχαριστούμε! θα του το μεταφέρω! Στις 9/3/2024 στις 9:59 ΠΜ, SeNNinhA είπε Το κουτί είναι όμορφο αλλά να ξέρετε ότι είναι ΜΕΓΑΛΟ σε όγκο. Το αναφέρω διότι η πρώτη επιλογή ήταν Midi. Επίσης ενώ είναι ένα κουτί με εξαιρετικό αερισμό για Air Cooling είναι αρκετά περιοριστικο για water cooling. Ψυγείο ΑΙΟ μπορείς να βάλεις μόνο μπροστά και όχι πάνω. Μπορεί να μπει ψυγείο και στο δάπεδο του αλλά εκεί μιλάμε για custom colling system μιας και στις ΑΙΟ δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Σημείωση ότι με 40 ευρώ σου το στήνει το κουτί ο οποιοσδήποτε τεχνικός ή κατάστημα εάν αυτό είναι κριτήριο επιλογής. Πολύ ακριβό κουτί θα έλεγα αλλά αυτά είναι γούστα. Ερωτηση: τι επιπλέον έκπτωση θα σας κανει το κατάστημα? Στα 2.5-3k πιστεύω ότι επιβάλλεται. Εννοείται 1000W σε τέτοιο σύστημα. Το Seasonic-Vertex-GX-1000W γιατί βγήκε από το κάδρο σαν επιλογή? Η Seasonic είναι η top εταιρεία και το συγκεκριμένο έχει 12 χρόνια εγγύηση και είναι από τις καλές σειρές Και η 240 για εμένα το ίδιο είναι αλλά αφού χωράει η 280 γιατί όχι? Γιατι να παρει και την ΑΙΟ από το MSystems? Ας την πάρει κατευθείαν μια από την Artic. https://www.arctic.de/en/products/cooling/cpu-cooler/cpu-water-cooler/ Θα σκάσει χιλιάρικα και θα σκεφτεί εάν θα πάρει κάποια κομμάτια από αλλού? Ντροπή και να το σκεφτόμαστε. Ο φίλος μου θέλει όλα τα parts από το ίδιο μαγαζί για να του το στήσουν κιόλας. Εκτιμώ ιδιαίτερα το χρόνο που αφιερώσατε για την βοήθειά σας! Αν επιβεβαιώσετε τα παραπάνω parts τότε αύριο, Δευτέρα, θα παραγγείλει επιτόπου το PC.
SeNNinhA Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Kayne είπε Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος άλλος? Τι άλλο να βοηθήσει? Οι επιλογές είναι Οκ. Δεν έχουν πρόβλημα. Ο καθένας θα κάνει και λίγο διαφορετικές αλλά είναι θεωρητικά μια χαρά. Δεν υπάρχει κάτι να επιβεβαιωθεί. Προσωπικά πιστεύω ότι έχεις χαμηλής κατηγορίας μητρική για το σύνολο του κόστους του συστήματος αλλά αυτή επιλέξατε. Η σειρά Corsair - e έχει βγάλει κάποια θέματα whine noise από τον ανεμιστήρα. Μπορεί και να έχουν λυθεί. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές αλλά είναι μια αξιολογη. Αυτή διαλέξατε Επίσης θα πληρώσετε επιπλέον χρήματα λόγω της επιλογής να τα αγοράστε από ένα κατάστημα. Ελπίζω τουλάχιστον να σας κάνει επιπλέον έκπτωση. Το ποσό είναι μεγάλο. Εγώ θα την απαιτούσα. Επεξ/σία 12 Μαρτίου από SeNNinhA 1
Chris2756 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Ειπαμε 760 το τσιπ της μητρικης, seasonic vertex το τροφοδοτικο, noctua τα φανια του κουτιου. Οτι κατωτερο, οχι οτι δεν ειναι αξιολογο, αλλα μειωνει το πρεστιζε του συστηματος. Στειλτε ενα μειλ στο Msystem με την ερωτηση "τι εκπωση μας κανετε για να παρουμε ολα αυτα τα κοματια απο εσας" Μπορει να φανω υπερβολικος, αλλα αν δεν μπορουσα να το μονταρω μονος μου, θα εδινα καποια 40-50 Ε σε καποιον τεχνικο για να το μονταρει στον χωρο μου. (οπως λενε και οι αγγελιες στον τυπο, ΑΒΙΑΣΤΑ στον χωρο σας) Στις 9/3/2024 στις 9:59 ΠΜ, SeNNinhA είπε Το Seasonic-Vertex-GX-1000W Μην σου πω και Vertex-PX
SeNNinhA Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Ειπαμε 760 το τσιπ της μητρικης, seasonic vertex το τροφοδοτικο, noctua τα φανια του κουτιου. Οτι κατωτερο, οχι οτι δεν ειναι αξιολογο, αλλα μειωνει το πρεστιζε του συστηματος. Στειλτε ενα μειλ στο Msystem με την ερωτηση "τι εκπωση μας κανετε για να παρουμε ολα αυτα τα κοματια απο εσας" Μπορει να φανω υπερβολικος, αλλα αν δεν μπορουσα να το μονταρω μονος μου, θα εδινα καποια 40-50 Ε σε καποιον τεχνικο για να το μονταρει στον χωρο μου. (οπως λενε και οι αγγελιες στον τυπο, ΑΒΙΑΣΤΑ στον χωρο σας) Μην σου πω και Vertex-PX B650E / X670e Τα αποδεκτά chips για την mobo για εμένα σε αυτή την κατηγορία τιμής Σε κάθε περίπτωση -e chip Το 760 δεν υπάρχει για ryzen AM5... Δεν με τρελένουν τα Noctua και δεν είναι και κορυφαία σε 140mm fans. Επίσης δεν βλέπω τον λόγο για 120mm fans (όπου τα Noctua είναι κορυφαία) όταν υπάρχει χώρος για 140mm fans με καλύτερο airflow σε λιγότερες στροφές και ως εκ τούτου πιο ήσυχα Το κουτι έχει fans αλλά εκεί μπροστα θα πρέπει να μπει και η AIO. Προσωπικές επιλογές. Όλα δεκτά Επεξ/σία 12 Μαρτίου από SeNNinhA
Kayne Δημοσ. 12 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Τι άλλο να βοηθήσει? Οι επιλογές είναι Οκ. Δεν έχουν πρόβλημα. Ο καθένας θα κάνει και λίγο διαφορετικές αλλά είναι θεωρητικά μια χαρά. Δεν υπάρχει κάτι να επιβεβαιωθεί. Προσωπικά πιστεύω ότι έχεις χαμηλής κατηγορίας μητρική για το σύνολο του κόστους του συστήματος αλλά αυτή επιλέξατε. Η σειρά Corsair - e έχει βγάλει κάποια θέματα whine noise από τον ανεμιστήρα. Μπορεί και να έχουν λυθεί. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές αλλά είναι μια αξιολογη. Αυτή διαλέξατε Επίσης θα πληρώσετε επιπλέον χρήματα λόγω της επιλογής να τα αγοράστε από ένα κατάστημα. Ελπίζω τουλάχιστον να σας κάνει επιπλέον έκπτωση. Το ποσό είναι μεγάλο. Εγώ θα την απαιτούσα. Για την μητρική θα μείνει εκεί για να μείνει μέσα στο budget. Το τροφοδοτικό το άλλαξε και θα πάει σε αυτό: https://www.msystems.gr/power-supplies/cooler-master-mwe-gold-v2-1050w-atx-3-0-full-modular-power-supply-mpe-a501-afcag-3eu Όλα τα υπόλοιπα μένουν ως έχουν. Εντός της ημέρας (ή ίσως αύριο) θα επικοινωνήσει με το κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παραγγελία. Στο καλάθι-πληρωμή έχει επιλογή να στήσουν αυτοί το PC με επιπλέον κόστος 50 ευρώ. Μόλις συννενοηθεί μαζί τους για το τελικό σύνολο και για όλα τα parts θα του πω να ζητήσει έκπτωση και θα σας ενημερώσω για ότι πουν. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας!
Chris2756 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 5 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Δεν με τρελένουν τα Noctua και δεν είναι και κορυφαία σε 140mm fans Eιναι ομως τα ακριβοτερα, σχεδον 33 Ε το ενα. Για πρεστιζ μιλαμε 2 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Eιναι ομως τα ακριβοτερα, σχεδον 33 Ε το ενα. Για πρεστιζ μιλαμε Χωρις πλακα τωρα, εχω βαλει 4 απο αυτα, 140mm, 2 στην ψυκτρα του επεξεργαστη και 2 στο κουτι. Μιλαμε για βαρβατο κυμα αερα και δεν ακουγονται καν. Μπορει να υπαρχουν και καλυτερα. Ειναι και τα 6 χρονια εγκυηση, με τα μεταφορικα δικα τους. Απο οπου και να το δεις, αυτοι οι φανηδες ειναι και πολυ "φσσσσστ μποινγκ" 5 ώρες πριν, Kayne είπε Στο καλάθι-πληρωμή έχει επιλογή να στήσουν αυτοί το PC με επιπλέον κόστος 50 ευρώ. Λογικα, με τετοια παραγγελια, το στησιμο θαπρεπε ναναι δωρο του κατ/τος. Τι ειναι αυτοι ρε παιδια, ουτε του αγγελου τους νερο δεν δινουν. Που πηγε το Ελληνικο φιλοτιμο? Χειροτεροι κι απο Αμερικανια γενικαμε, μονο στην τσεπη κοιταμε τον αλλον πλεον
panagossss13 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι, στις μητρικές ΑΜ5 σας έχει συμβεί όταν πήγατε να στήσετε καινούριο build να υπάρχει ασυμβατότητα μνημών και επεξεργαστών μετις καινούριες μητρικές και να μην τα αναγνωρίζουν? σας το ρωτάω αυτό γιατί μου το είπανε 2 τεχνικοί Η/Υ που πήγα να πάρω προσφορές για υπολογιστή
nickol-us Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, panagossss13 είπε καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι, στις μητρικές ΑΜ5 σας έχει συμβεί όταν πήγατε να στήσετε καινούριο build να υπάρχει ασυμβατότητα μνημών και επεξεργαστών μετις καινούριες μητρικές και να μην τα αναγνωρίζουν? σας το ρωτάω αυτό γιατί μου το είπανε 2 τεχνικοί Η/Υ που πήγα να πάρω προσφορές για υπολογιστή Παρακολουθώ το φόρουμ καθημερινά. Μνήμες να μην αναγνωρίζονται δεν έχουν αναφερθεί ποτέ. Θέματα με μνήμες γενικά έχουν αναφερθεί κατά καιρούς. Οι σχετικά φρέσκες ddr5 μνήμες και η επίσης σχετικά φρέσκια am5 πλατφόρμα έχει ακόμη κάποια προβληματάκια, τις περισσότερες φορές φαίνεται να αντιμετωπίζονται με αναβαθμίσεις του bios Επεξ/σία 14 Μαρτίου από nickol-us
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα