Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν θέλω να πουλήσω το αυτοκίνητο μου με δόσεις χωρίς γραμματεία, θα είμαι κάπως καλυμμένος από την παρακράτηση κυριότητας σε περίπτωση που αρνείται να πληρώσει ο αγοραστής;

Δημοσ.

Θελει συνταξη ειδικου προσυμφωνου μεταξυ πωλητη και αγοραστη και λογικα με συμβολαιογραφο .
Αλλα με τα νεα μετρα : η παρακράτηση κυριότητας αίρεται αυτοδίκαια μετά την παρέλευση επτά (7) ετών από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας, στην οποία αυτή έχει καταγραφεί. 

27 λεπτά πριν, Giannisrdp123 είπε

θα είμαι κάπως καλυμμένος από την παρακράτηση κυριότητας σε περίπτωση που αρνείται να πληρώσει ο αγοραστής

Αμα δεν πληρωσει οπως συμφωνηθηκε και πριν τα 7 ετη κανεις ενεργειες να το παρεις πισω αμα το βρεις ...

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Giannisrdp123 είπε

Εάν θέλω να πουλήσω το αυτοκίνητο μου με δόσεις χωρίς γραμματεία, θα είμαι κάπως καλυμμένος από την παρακράτηση κυριότητας σε περίπτωση που αρνείται να πληρώσει ο αγοραστής;

Oχι,σκέψου να το κάνει τροπετο,τι θα έχεις να πάρεις πίσω;

Δημοσ.
45 minutes ago, Giannisrdp123 said:

Ούτε για αστείο...

Η παρακράτηση κυριότητας απλά δεν επιτρέπει στον αγοραστή να το πουλήσει, δεν τον υποχρεώνει με κανένα τρόπο να σου δώσει λεφτά που δεν προκύπτει από πουθενά ότι του χρωστάς.

Επίσης λέγονται γραμμάτια, γραμματεία είναι κάτι άλλο.

Δημοσ.

για συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών, αν ο αγοραστής σου ζητάει γραμματεία στρίψε στη γωνία και βρες άλλον. θα μπλέξεις χωρίς λόγο και τα λεφτά σου πιθανότατα δεν θα τα πάρεις όλα ποτέ. 

τι αυτοκίνητο είναι πια που δεν θα βρεθεί κάποιος να το πληρώσει επιτόπου ;

Δημοσ.

Μια κούρσα είναι αλλά έχει πολλά χιλιόμετρα και του 2007 δε παίρνουν τέτοια αμάξια πλέον. Άρα ούτε με γραμματεία δε θα κάνω δουλειά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Giannisrdp123 είπε

Θεωρητικά ναι, αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της παρακράτησης. Υπογράφεις ένα συμφωνητικό με τον αγοραστή που αναφέρει ξεκάθαρα τις δώσεις και τον τρόπο καταβολής (καλύτερα τραπεζική κατάθεση για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση μην καταβολής). Από εκεί και πέρα αν πέσεις σε μπαταχτσή σίγουρα θα είσαι βέβαιος για το ότι δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα σε άλλον, αλλά έχεις πάντα το ρίστο στο τέλος της ημέρας να πάρεις απλά μια άδεια κυκλοφορίας πίσω.  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Giannisrdp123 είπε

Μια κούρσα είναι αλλά έχει πολλά χιλιόμετρα και του 2007 δε παίρνουν τέτοια αμάξια πλέον. Άρα ούτε με γραμματεία δε θα κάνω δουλειά;

αν επιτρέπεται τι ακριβώς μοντέλο ;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, zanskou είπε

Astra gtc πετρέλαιο 

14 λεπτά πριν, zanskou είπε

15 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Θεωρητικά ναι, αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της παρακράτησης. Υπογράφεις ένα συμφωνητικό με τον αγοραστή που αναφέρει ξεκάθαρα τις δώσεις και τον τρόπο καταβολής (καλύτερα τραπεζική κατάθεση για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση μην καταβολής). Από εκεί και πέρα αν πέσεις σε μπαταχτσή σίγουρα θα είσαι βέβαιος για το ότι δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα σε άλλον, αλλά έχεις πάντα το ρίστο στο τέλος της ημέρας να πάρεις απλά μια άδεια κυκλοφορίας πίσω.  

Είναι σίγουρος αυτό πως μπορώ να το πάρω πίσω;

37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ούτε για αστείο...

Η παρακράτηση κυριότητας απλά δεν επιτρέπει στον αγοραστή να το πουλήσει, δεν τον υποχρεώνει με κανένα τρόπο να σου δώσει λεφτά που δεν προκύπτει από πουθενά ότι του χρωστάς.

Επίσης λέγονται γραμμάτια, γραμματεία είναι κάτι άλλο.

23 λεπτά πριν, zanskou είπε

για συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών, αν ο αγοραστής σου ζητάει γραμματεία στρίψε στη γωνία και βρες άλλον. θα μπλέξεις χωρίς λόγο και τα λεφτά σου πιθανότατα δεν θα τα πάρεις όλα ποτέ. 

τι αυτοκίνητο είναι πια που δεν θα βρεθεί κάποιος να το πληρώσει επιτόπου ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Giannisrdp123 είπε

Astra gtc πετρέλαιο 

ε ωραία και πόσα χλμ έχει ; καταλαβαίνω ότι είναι ιδιαίτερο αυτοκίνητο που έχει αρκετά περιορισμένο κοινό αλλά πόσα χρήματα ζητάς ; 

αξίζει να πάρεις τόσο μεγάλο ρίσκο ; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Giannisrdp123 είπε

Δεν ξέρω, φαντάζομαι με δικαστήριο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fmarkos είπε

Δεν ξέρω, φαντάζομαι με δικαστήριο. 

Το αμαξι αμα το βρεις , αλλα σιγουρα θα παρεις την αδεια στο ονομα σου 

Δημοσ.
9 minutes ago, Giannisrdp123 said:

Χωρίς γραμμάτια σαφώς και ΔΕΝ θα μπορέσεις να του κάνεις τίποτα.

Δημοσ.

Συναλλαγματικές και τις διαμαρτυρείς όταν δεν πληρωθούν.Κατάσχεση κλπ.Αλλά φοβάμαι ότι έχεις πέσει σε περίεργο αγοραστή.

Γιατί θεωρείς ότι αστρα ντιζελ είναι δύσκολο μοντέλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...