Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, andreaspA said:

Δεν ξερω αν εισαι single ή οχι , αν εχεις παιδια ή οχι, αλλα οικογενεια με 2 παιδια, θέλει 7-8κ τον μηνα για να ζησει νορμαλ.
Σε διαφορετικη περιπτωση, δεν χεζεις για να μην πεινασεις!
15 μερες εκατσα. Ωραια περασα. Δεν ξαναπάω.

Στην Ελλαδα ποσα θελει?

• Απαντ. 529
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Manefs23 είπε

Καλά, σίγουρα, συμφωνώ ό,τι το εξωτερικό δεν είναι για όλους.

Εγώ προσωπικά αν έβρισκα δουλειά σε τομείς όπως operations, data analyst ή κάποιας μορφής διαχείριση στην Αθήνα σε σοβαρή εταιρεία με προοπτικές, όχι απαραίτητα κάποια μεγάλη εταιρεία, αλλά σοβαρό γραφείο, με αξιοπρεπη μισθό και όχι σε τίποτα πουθενάδες, θα έμενα 100% Αθήνα ... πλέον το έχω βάλει στο μυαλό μου οτι δεν θα βρω τίποτα ενδιαφέρον. Έχω νευριάσει σε κάτι δουλειές που οι προσλήψεις δεν έγιναν αξιοκρατικά και θέλω να φύγω. Θα μου πεις στο εξωτερικό είναι όλα ρόδινα και δίκαια; οχι φυσικά. 

Κάποτε σκεφτόμουν να πάω Θεσσαλονίκη, αλλά απο έρευνα που έκανα εκεί η αγορά είναι μικρότερη, το μόνο θετικό η ύπαρξη του Καμάρι του Βορρά (ΠΑΟΚ) :P

Τελοσ Πάντων συμφωνώ με την σκέψη σου.

Βγαινω offtopic: Να την πω την αμαρτία μου, δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό αυτό: "Αν περασεις 10-20χλμ το οριο στον δρομο, σου ερχεται η κληση σπιτι.Εγώ είμαι της άποψης ό,τι η πολύ δημοκρατία φέρνει αναρχία και η λίγη αυταρχισμό. Αν είναι κάτι παράνομο, και υπάρχουν νόμοι, πρέπει να τηρούνται για όλους, απο όλους, απο τον πιο ισχυρό στον πιο αδύναμο.

Ειναι θεμα κουλτουρας. Εγω πηγα να σκοτωθω, μαζι με την οικογενεια μου και να σκοτωσω και αλλους, γιατι απο τα 120, 100, 80 μεσα σε λιγα μετρα αλλαγη οριου, ο μπροστινος ανεβηκε στο πενταλ του φρενου για να κοψει. Απο τυχη δεν τον εστειλα στο φεγγαρι.

17 λεπτά πριν, giwfys είπε

Στην Ελλαδα ποσα θελει?

την αντιστοιχη ζωη? 3-4

Για να ζησεις ειπα. Οχι για να επιβιωσεις. Επιβιωνεις και με 5κ μηνιαιο οικογενειακο εισοδημα. Επιβιωνεις ομως. Δεν ζεις.

Δημοσ.
15 minutes ago, andreaspA said:

την αντιστοιχη ζωη? 3-4

Για να ζησεις ειπα. Οχι για να επιβιωσεις. Επιβιωνεις και με 5κ μηνιαιο οικογενειακο εισοδημα. Επιβιωνεις ομως. Δεν ζεις.

3-4 απεχουν πολυ απο την μεση οικογενεια στην ελλαδα.

Αρα στην Ελλαδα πως ζεις?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, giwfys είπε

3-4 απεχουν πολυ απο την μεση οικογενεια στην ελλαδα.

Αρα στην Ελλαδα πως ζεις?

Κουραστικα να συζηταω συνεχεια για τον "βασικο μισθο". Βαριεμαι ειλικρινα.
Ο μεσος μισθος στην Ελλαδα σημερα ειναι 1251€. 
2500€ δηλαδη οικογενειακο εισοδημα. Με ενα ενοικιο απο ενα σπιτι που βρηκαν, ευκολα ξεπερνας τα 3000€.
εε αυτη την ζωη για να την κανεις στην Αυστρια θέλεις τα διπλάσια. 

Τωρα απεχουν, δεν απεχουν, ζεις, επιβιωνεις, ο καθενας εχει την αποψη του.

Εγω παντως, αν επαιρνα βασικο μισθο στην Ελλαδα θα προσπαθουσα πρωτα στην Ελλαδα να ανεβασω τα εισοδηματα μου εδώ και μετα να σκεφτω για εξω. Εξαλλου με βασικο μισθο στην Ελλαδα , σημαινει οτι εισαι πολυ περιορισμενων δυνατοτητων. Εξω τι θα γινει δηλαδη? θα σε πληρωνουν να γινεις εφοπλιστης? Σκαλες θα καθαρίζεις. Οπως ενας κακομοιρης που δεν θα τον ξεχασω ποτε. Τον πετυχα διπλανο καθισμα στο αεροπλανο για Στρασβουργο. 30 χρονια μεταναστης στην Γερμανια. Τωρα καταφερε και προκοψε! του εδωσαν δικια του μηχανη για να σφουγγαριζει τα μάρμαρα στο συνεργείο καθαρισμου που ηταν! Μιλαω για εκεινα τα αμαξακια βουρτσες που καθαριζουν τα πατωματα στα μεγαλα εμπορικα κέντρα.
Κοντεψα να βάλω τα κλαμματα με την μιζέρια του!

• Like 1
  • Sad 2
  • Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

2500€ δηλαδη οικογενειακο εισοδημα. Με ενα ενοικιο απο ενα σπιτι που βρηκαν, ευκολα ξεπερνας τα 3000€.

Εγω παντως, αν επαιρνα βασικο μισθο στην Ελλαδα θα προσπαθουσα πρωτα στην Ελλαδα να ανεβασω τα εισοδηματα μου εδώ και μετα να σκεφτω για εξω. Εξαλλου με βασικο μισθο στην Ελλαδα , σημαινει οτι εισαι πολυ περιορισμενων δυνατοτητων. Εξω τι θα γινει δηλαδη? θα σε πληρωνουν να γινεις εφοπλιστης? Σκαλες θα καθαρίζεις. Οπως ενας κακομοιρης που δεν θα τον ξεχασω ποτε. Τον πετυχα διπλανο καθισμα στο αεροπλανο για Στρασβουργο. 30 χρονια μεταναστης στην Γερμανια. Τωρα καταφερε και προκοψε! του εδωσαν δικια του μηχανη για να σφουγγαριζει τα μάρμαρα στο συνεργείο καθαρισμου που ηταν! Μιλαω για εκεινα τα αμαξακια βουρτσες που καθαριζουν τα πατωματα στα μεγαλα εμπορικα κέντρα.

Ο μεικτός είναι αυτός ο μισθός που αναφέρεις. Επί σκοπού παραποιείς τα δεδομένα; 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreaspA είπε

Tι λες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνα με την πρωθυπουργαρα μας ο μέσος ΜΕΙΚΤΟΣ μισθός ειναι 1251 ευρω και θελει να τον παει στα 1500.Βαλε να δουλευει η γυναικα και να έχεις και ενα εισοδημα.Κοντα 3000 χιλιαρικα μεικτα και προ φορων.Ετσι βγαινουμε πλουσια χωρα ασχετα που οι περισσσοτεροι την βγαζουμε με κανα 1000 με το ζορι..........Οποτε καντε τα τρια -δυο και καθαρισαμε

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Ο μεικτός είναι αυτός ο μισθός που αναφέρεις. Επί σκοπού παραποιείς τα δεδομένα; 

Ναι. Προσπαθω να μην χασω τον πελατη απο το μαγαζι.

• Haha 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ειναι θεμα κουλτουρας. Εγω πηγα να σκοτωθω, μαζι με την οικογενεια μου και να σκοτωσω και αλλους, γιατι απο τα 120, 100, 80 μεσα σε λιγα μετρα αλλαγη οριου, ο μπροστινος ανεβηκε στο πενταλ του φρενου για να κοψει. Απο τυχη δεν τον εστειλα στο φεγγαρι.

την αντιστοιχη ζωη? 3-4

Το μοναδικό έξοδο που είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε Γερμανία-Αυστρία απο οτι στην Ελλάδα είναι το σπίτι. Τα υπόλοιπα πάγια έξοδα (λογαριασμοί, σουπερμάρκετ κλπ) είναι τα ίδια ή και χαμηλότερα. Έχω ζήσει 5 χρονια στη Γερμανία οπότε κάτι σπαμπάζω. Κι αν βάλουμε στην εξίσωση πως στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα παίζει να στέλνεις τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο (που στην Κ. Ευρώπη δε χρειάζεται), καληνύχτα. 

Μια οικογένεια με δύο παιδιά και αντίστοιχες δουλειές, Γερμανία-Αυστρία έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Απλώς όσο έχεις ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στην Ελλάδα και δεν έχεις θέμα βιοπορισμού, πρέπει η παραπάνω διαφορά να είναι πολύ μεγάλη για να αξίζει η μετανάστευση, γιατι δεν είναι μόνο οικονομικός ο παράγοντας που μπαινει στην εξίσωση αλλά και κοινωνικός-οικογενειακός. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Το μοναδικό έξοδο που είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε Γερμανία-Αυστρία απο οτι στην Ελλάδα είναι το σπίτι. Τα υπόλοιπα πάγια έξοδα (λογαριασμοί, σουπερμάρκετ κλπ) είναι τα ίδια ή και χαμηλότερα. Έχω ζήσει 5 χρονια στη Γερμανία οπότε κάτι σπαμπάζω. Κι αν βάλουμε στην εξίσωση πως στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα παίζει να στέλνεις τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο (που στην Κ. Ευρώπη δε χρειάζεται), καληνύχτα. 

Τι να σου πω ρε ανθρωπε... Εγω το μοσχαρι το ειδα 24€ στον χασαπη στην Αυστρια και ηταν για πέταμα. 20€ το κοτοπουλο μαριναρισμενο.
Το ψωμι τουλαχιστον 10€ το κιλο.
18€ το σνιτσελ στην ταβερνα στο βουνο στο πουθενα.
Χτες πληρωσα 6€ , μοσχαρισιο μπιφτεκι, μαλλον το καλυτερο που εχω φαει στην ζωη μου , στην ταβερνα "στου Βασιλη" στο Λεβεντοχωρι Ηλείας, με live μουσικη. 
Το σχολειο που πληρωνουν και 150€ τον μηνα, βιντεακια τραβανε μεσα στο μαθημα και ολοι 4 και 5 παιρνουν στα διαγωνισματα. Το επιπεδο παιζει να ειναι και κατω απο την ΣΕΛΕΤΕ. Η μια μου λεει θα γινει γιατρος και η αλλη δικηγορος. Απο την παρεα που εκανα με παιδια λυκειου αυτες τις 15 μερες, τουβλα μπαινουν, τσιμεντολιθοι βγαινουν.
Πως διαολο θα γινουν γιατροι και δικηγοροι με 4 και 5 στο σχολειο, ενας θεός το ξέρει!
Φαι, διασκεδαση εξω ειναι στον θεο τα παντα.
τωρα κατι μπουφαν και κατι παντελονια , καλες ηταν οι τιμες. 

Αν εξαιρεσεις το απειρο γρασιδι, το πρασινο, τα νερα, τα ελατα, τον καθαρο αερα, τα ωραια πεζοδρομια και δρομους, τις καθαρες παιδικες χαρές, δεν ειδα κατι στην Αυστρια και να πω "ουααααουυυυ"
Και στο χωριο μου στην Αμαλιαδα παντως, πρασινο εχει. Οχι ιδια αποχρωση με την Αυστρια, αλλα πρασινο. 

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Ναι. Προσπαθω να μην χασω τον πελατη απο το μαγαζι.

Τότε δώσε μου ένα λόγο που είπες τόσο ξεδιάντροπο ψέμα.

• Haha 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Τότε δώσε μου ένα λόγο που είπες τόσο ξεδιάντροπο ψέμα.

μα σου ειπα. Ειναι μαγαζι μου η Ελλαδα, οποτε προσπαθω να μην χασω τον πελάτη! ειναι καιροι τωρα να στελνουμε πελατακια στην Γερμανια και στην Αυστρια να τρωνε λουκανικα ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreaspA είπε

μα σου ειπα. Ειναι μαγαζι μου η Ελλαδα, οποτε προσπαθω να μην χασω τον πελάτη! ειναι καιροι τωρα να στελνουμε πελατακια στην Γερμανια και στην Αυστρια να τρωνε λουκανικα ?

Όταν δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε, το ρίχνουμε στην ειρωνεία. Φευ. Πιο τίμιο θα ήταν να πεις έχω μπλέξει τα μπούτια μου και δεν ξέρω τι λέω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Όταν δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε, το ρίχνουμε στην ειρωνεία. Φευ. Πιο τίμιο θα ήταν να πεις έχω μπλέξει τα μπούτια μου και δεν ξέρω τι λέω.

επειδη συνεχιζεις να επιμένεις... η συγκριση γινεται σε μεικτους μισθους. Οτι νουμερα διαβαζεις λοιπον ειναι μεικτοι μισθοι. Και στο δικαστηριο να πας, τον μεικτο μισθο δηλωνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, andreaspA είπε

επειδη συνεχιζεις να επιμένεις... η συγκριση γινεται σε μεικτους μισθους. Οτι νουμερα διαβαζεις λοιπον ειναι μεικτοι μισθοι. Και στο δικαστηριο να πας, τον μεικτο μισθο δηλωνεις.

Kαι για πες μας μάστορα. Γιατί στο προηγούμενο σου ποστ είπες πως μπαίνουν στο σπίτι 2500 το μήνα.

Τελικά πόσα μπαίνουν;

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...