ProponitisTouKanape Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, dbrillis είπε Παιδια αυτα υπαρχουν παντου, ειναι μη σου κατσει η λαθος γειτονια. Και σε καποιες χωρες που δεν διαλεγεις σπιτι οταν πρωτοπας αλλα παιρνεις οτι σου κατσει λογω στεγαστικης κρισης μπορει να δεις διαφορα ωραια ή να ακους πυροβολισμους και να νομιζεις οτι ειναι βεγγαλικα. Ακριβώς. Λες και στο εξωτερικό είναι όλοι στις πολυκατοικίες άγγελοι. Προσωπικά στη Γερμανία εχω πετύχει γιαγιά που κρυφακούει την κρεβατοκάμαρά μου (δυστυχώς για αυτή μιλούσαμε ελληνικά αλλά άκουγε και πάλι), γειτόνισσα που μας "απαγόρευε" να κινούμαστε στο σπίτι ή να κάνουμε μπάνιο μετά τις 10 το βραδυ και μας έφερε την Ordnungsamt οτι κάναμε κρυφά πάρτι, γείτονα που άνοιγε την πόρτα να δώσει δέματα φορώντας μόνο ενα σεντόνι, γείτονα που είχε ντόπερμαν στο σπίτι που δεν το έλεγχε και κυνηγούσε τα παιδιά ή πήγαινε να χωθεί σε άλλα σπίτια στον όροφο και άλλα πολλά. Και αυτά χωρίς να εχω μείνει σε "κινκυ" γειτονιά, όλα αυτα σε family friendly... 8 λεπτά πριν, Sugizo είπε Είσαι σίγουρα Ολλανδία? Η αδερφή μου ήταν κοντά στο Eindhoven προ-covid για 2 χρονια, ακόμα βαράει το κεφάλι της που γύρισε (λόγο οικογενειας κι αυτή). Είσαι σίγουρος πως ακούς πυροβολισμους παραπάνω από ότι ας πούμε στην ελλάδα? List of countries by firearm-related homicide rates - Wikipedia Gun Deaths in Europe – Landgeist Europe: gun death rate 2022 | Statista Δες τα θετικά, δεν θα έχει Ελληνική νοοτροπία, παράδειγμα αυτό το σχόλιο. Όταν πας σε μια ξένη χώρα με στεγαστικό πρόβλημα, όπως έχουν όλες οι μεγαλουπόλεις των δυτικών χωρών, τότε χώνεσαι όπου βρεις. Και μπορεί η γειτονιά σου να εχει πολύ μεγάλο πρόβλημα εγκληματικότητας ακόμα και αν οι μέσοι όροι της χώρας είναι χαμηλοί. Γερμανία το Bad Homburg, Γερμανία και το Gesundbrunnen ή η Kottbusser Tor. Όπως Ελλάδα είναι κι ο Παπάγος κι η Γλυφάδα, Ελλάδα είναι και το Ζεφύρι Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από ProponitisTouKanape 2
Sugizo Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, ProponitisTouKanape said: γειτόνισσα που μας "απαγόρευε" να κινούμαστε στο σπίτι ή να κάνουμε μπάνιο μετά τις 10 το βραδυ Γιατί αυτό λέει ο κανονισμός του σπιτιού? Κι εμείς έχουμε ακριβώς το ίδιο, το περίεργο που είναι? Εδώ δεν έχουμε μεσημέρια, οποτε μετά τις 21:00 είναι ώρα ξεκούρασης. (για το μπάνιο αναφέρομαι) 21 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Όταν πας σε μια ξένη χώρα με στεγαστικό πρόβλημα, όπως έχουν όλες οι μεγαλουπόλεις των δυτικών χωρών, τότε χώνεσαι όπου βρεις. Και μπορεί η γειτονιά σου να εχει πολύ μεγάλο πρόβλημα εγκληματικότητας ακόμα και αν οι μέσοι όροι της χώρας είναι χαμηλοί. Γερμανία το Bad Homburg, Γερμανία και το Gesundbrunnen ή η Kottbusser Tor. Όπως Ελλάδα είναι κι ο Παπάγος κι η Γλυφάδα, Ελλάδα είναι και το Ζεφύρι Aμα πας σε μια χωρα στο κουτουρού χωρίς να ξέρεις τι, πως και που, κάτσε ελλάδα, μην πας καθόλου. 2024, μπορείς να κάτσεις και να ψάξεις το οτιδήποτε online για οποιαδήποτε χωρα/πόλη ακόμα και συγκεκριμένη περιοχή. Τα βασικά δηλαδη. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από Sugizo 1
dtk-386 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Sugizo όλα μαύρα στην Ελλάδα και όλα καλά εκεί έξω? 1 1 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 11 λεπτά πριν, Sugizo είπε Γιατί αυτό λέει ο κανονισμός του σπιτιού? Κι εμείς έχουμε ακριβώς το ίδιο, το περίεργο που είναι? Εδώ δεν έχουμε μεσημέρια, οποτε μετά τις 21:00 είναι ώρα ξεκούρασης. (για το μπάνιο αναφέρομαι) Aμα πας σε μια χωρα στο κουτουρού χωρίς να ξέρεις τι, πως και που, κάτσε ελλάδα, μην πας καθόλου. 2024, μπορείς να κάτσεις και να ψάξεις το οτιδήποτε online για οποιαδήποτε χωρα/πόλη ακόμα και συγκεκριμένη περιοχή. Τα βασικά δηλαδη. Γιατί προφανώς όταν κάποιος πάει χωρίς Schufa, χωρίς βεβαίωση μη οφειλής, με ένα συμβόλαιο για δουλειά στην καλύτερη περίπτωση, και μερικές χιλιάδες έξοδα μετακόμισης, μπορεί να διαλέξει και σπίτια. Προφανώς πρέπει να πας διαβασμένος, σε αυτό δε διαφωνώ. Αλλά δεν εχεις πάντα επιλογή. Υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας που σου απαγορεύει να περπατάς στο σπίτι σου ή να κάνεις μπάνιο μετά τις 10; Δεν αναφέρομαι σε ώρα κοινής ησυχίας, δε βάζαμε σκούπα ούτε μουσική. Αλλά ερχόταν και μας έλεγε οτι ακούω οταν ακουμπάτε το νερό στο τραπεζάκι.
Sugizo Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, dtk-386 said: Sugizo όλα μαύρα στην Ελλάδα και όλα καλά εκεί έξω? Aμα θες αν απαντήσω ειρωνικά όπως γραφουν πολλοί εδώ μέσα, ναι, είναι όλα μαυρα στην ελλάδα και εδώ είμαι άπλας. 1 minute ago, ProponitisTouKanape said: Υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας που σου απαγορεύει να περπατάς στο σπίτι σου ή να κάνεις μπάνιο μετά τις 10; Ναι υπάρχει το hausordnung κάτω στην είσοδο που λέει ακριβώς αυτο, όχι πλυντήρια και μπάνιο μετά τις 10 (άσχετα ότι δεν το τηρώ πάντα). Για το περπάτημα και ποτήρι στο τραπέζι ok, έμπλεξε με κολλημένο. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από Sugizo 1
dbrillis Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 31 λεπτά πριν, Sugizo είπε Είσαι σίγουρα Ολλανδία? Η αδερφή μου ήταν κοντά στο Eindhoven προ-covid για 2 χρονια, ακόμα βαράει το κεφάλι της που γύρισε (λόγο οικογενειας κι αυτή). Είσαι σίγουρος πως ακούς πυροβολισμους παραπάνω από ότι ας πούμε στην ελλάδα? List of countries by firearm-related homicide rates - Wikipedia Gun Deaths in Europe – Landgeist Europe: gun death rate 2022 | Statista Δες τα θετικά, δεν θα έχει Ελληνική νοοτροπία, παράδειγμα αυτό το σχόλιο. Η αδερφη εμενε σε ολες τις γειτονιες του Αηντοχοβεν και μετα σε ολες τις γειτονιες του Αμστερνταμ; Αυτα δεν μπορω, πηγε ο αλλος τουριστας και εβγαλε πορισμα για ολους και για ολα. Πηγε για δυο χρονια σε ενα σπιτι και εβγαλε πορισμα για ολους και για ολα. Ναι, το 2019 εμενα κοντα στο Μπαηλμερ και καθε ΣΚ ακουγα πυροβολισμους, οι συμμοριες μεταξυ τους αλλα τους ακουγα. Εβλεπα τα καμενα μηχανακια οπως εβλεπα να σταματανε τα βανακια απο τους ταχυδρομους και να τους κλεβουν τα πακετα. Δεν λεω ομως οτι ειναι ετσι παντου. Λεω οτι υπαρχουν γειτονιες και γειτονιες. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ειδικα την πρωτη φορα. Αν ειχα επιλογη δεν θα εμενα σε 30τμ κοτετσι, στο Μπαηλμερ. 10 λεπτά πριν, Sugizo είπε Aμα πας σε μια χωρα στο κουτουρού χωρίς να ξέρεις τι, πως και που, κάτσε ελλάδα, μην πας καθόλου. 2024, μπορείς να κάτσεις και να ψάξεις το οτιδήποτε online για οποιαδήποτε χωρα/πόλη ακόμα και συγκεκριμένη περιοχή. Τα βασικά δηλαδη. Λογικα εισαι νεαρος και ακους κατι και το αναπαραγεις. Μόλις τώρα, Sugizo είπε Aμα θες αν απαντήσω ειρωνικά όπως γραφουν πολλοί εδώ μέσα, ναι, είναι όλα μαυρα στην ελλάδα και εδώ είμαι άπλας. Να απαντησουμε σοβαρα. Μονο και μονο που εχεις τετοιο μενος με Ελλαδα δεν εισαι άπλας. Καλο ειναι να τα βρεις με τον εαυτο σου. Εγω δεν λεω οτι η Ολλανδια ειναι κακη, ειναι πολυ καλη, αλλα να τα λεμε ολα, οχι μονο τη φουσκα που ζουμε ως expats.
Sugizo Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, dbrillis said: Η αδερφη εμενε σε ολες τις γειτονιες του Αηντοχοβεν και μετα σε ολες τις γειτονιες του Αμστερνταμ; Αυτα δεν μπορω, πηγε ο αλλος τουριστας και εβγαλε πορισμα για ολους και για ολα. Πηγε για δυο χρονια σε ενα σπιτι και εβγαλε πορισμα για ολους και για ολα. Εσύ έμενες σε όλες τις περιοχές τις Ολλανδίας και κράζεις ΌΛΗ την χωρα? Γιατί μέχρι τώρα κατάλαβα πως η Ολλανδία είναι χαλια, μαζί και η Αγγλία, από τα σχόλια εδώ μέσα. Το θεωρείς δηλαδή λογικό ότι βγάζεις ΕΣΎ ο ίδιος πόρισμα ενώ έμενες σε χαλια περιοχη ας πούμε? 17 minutes ago, dbrillis said: Λογικα εισαι νεαρος και ακους κατι και το αναπαραγεις. Πολύ νεαρός, τόσο νεαρός που έφυγα 2011 στα 27 και τώρα έχω οικογένεια εδώ. Σε αντίθεση με άλλους εδώ μέσα, ΔΕΝ κράζω χώρες που δεν έζησα ποτε. Εδώ άλλοι κράζουν ολόκληρες χώρες ενώ πέρασαν 2 εβδομάδες σε 2 χωρια. 17 minutes ago, dbrillis said: Να απαντησουμε σοβαρα. Μονο και μονο που εχεις τετοιο μενος με Ελλαδα δεν εισαι άπλας. Καλο ειναι να τα βρεις με τον εαυτο σου. Εγω δεν λεω οτι η Ολλανδια ειναι κακη, ειναι πολυ καλη, αλλα να τα λεμε ολα, οχι μονο τη φουσκα που ζουμε ως expats. Μένος με την ελλάδα? Που ακριβώς κράζω την ελλάδα? Απλά υποδείχνω ότι αυτά που γράφετε, είναι είτε ανάλογα, είτε πολύ χειρότερα στην ελλάδα. Δεν λες πως η Ολλανδία είναι κακή? Μονο αυτό έχω καταλάβει από εσένα μέχρι τώρα. Δεν είπες 1 καλή κουβέντα βασικά Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από Sugizo
dtk-386 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 9 λεπτά πριν, Sugizo είπε Δεν λες πως η Ολλανδία είναι κακή? Μονο αυτό έχω καταλάβει από εσένα μέχρι τώρα. Δεν είπες 1 καλή κουβέντα βασικά Εν αντιθέσει με εσένα .... 1 2
dbrillis Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 4 λεπτά πριν, Sugizo είπε Εσύ έμενες σε όλες τις περιοχές τις Ολλανδίας και κράζεις ΌΛΗ την χωρα? Γιατί μέχρι τώρα κατάλαβα πως η Ολλανδία είναι χαλια, μαζί και η Αγγλία, από τα σχόλια εδώ μέσα. Το θεωρείς δηλαδή λογικό ότι βγάζεις ΕΣΎ ο ίδιος πόρισμα ενώ έμενες σε χαλια περιοχη ας πούμε? Πολύ νεαρός, τόσο νεαρός που έφυγα 2011 στα 27 και τώρα έχω οικογένεια εδώ. Σε αντίθεση με άλλους εδώ μέσα, ΔΕΝ κράζω χώρες που δεν έζησα ποτε. Εδώ άλλοι κράζουν ολόκληρες χώρες ενώ πέρασαν 2 εβδομάδες σε 2 χωρια. Μένος με την ελλάδα? Που ακριβώς κράζω την ελλάδα? Απλά υποδείχνω ότι αυτά που γράφετε, είναι είτε ανάλογα, είτε πολύ χειρότερα στην ελλάδα. Δεν λες πως η Ολλανδία είναι κακή? Μονο αυτό έχω καταλάβει από εσένα μέχρι τώρα. Δεν είπες 1 καλή κουβέντα βασικά Δεν διαβασες ολο το ποστ μου γιατί έσβησες το κομμάτι με το που εμενα 😉. Αλλα ναι εζω ζησει σε παραπάνω απο μια πολη και μια γειτονιά ανα πολη στην Ολλανδία και παραπάνω απο δυο χρόνια 😉. Μπαίνω μονο να γραψω αυτα που δεν λενε οι αλλοι. Σε αυτο το θεμα αναφέρω σε παλιότερα ποστ γιατί λεω τα αρνητικά, επειδή ολοι οι αλλοι λενε ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ. Οποιος γραφει μόνο θετικά και κανει tik tok με το ποσο καλύτερα ειναι ολα τα πράγματα στην Ολλανδία, μπαινω εγώ και τον ρωτάω ενα δυο πραγματάκια να μας πει. Το μονο θετικά δεν υπαρχει πουθενά. Γράφω τα αρνητικά γιατί βαρέθηκα να βοηθαω κόσμο που ήρθε και νομιζε οτι στο εξωτερικό στρώνουν ενα κόκκινο χαλι και σε παρακαλανε να μπεις να ζήσεις σαν βασιλιάς. Ολοι ακουμε τις ιστορίες αυτών που πετυχαν αλλα σπανια ακουμε αυτους που γυρισαν πισω ή περασαν πολυ άσχημα επειδή αλλιως τους τα έταξαν και αλλιως ηταν. 1 1
Sugizo Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, dtk-386 said: Εν αντιθέσει με εσένα .... Σε όλες τις περιπτώσεις, απαντάω στα αρνητικά που γράφονται για άλλες χώρες. Ναι, φυσικά υπάρχουν, αλλα να τα βάζουμε πάντα αναλογικά, ή συγκριτικά με την ελλάδα, ναι? Αυτός δεν είναι ο λόγος που γράφουμε εδώ μέσα, συγκρίνουμε το έξω με την ελλάδα. Δηλαδή όταν μιλάμε για καιρό, η ελλάδα γαμάει, και έξω είναι χαλια (που το δέχομαι ως ένα βαθμό) με είδες να γράφω κάτι? 16 minutes ago, dbrillis said: Δεν διαβασες ολο το ποστ μου γιατί έσβησες το κομμάτι με το που εμενα 😉. Αλλα ναι εζω ζησει σε παραπάνω απο μια πολη και μια γειτονιά ανα πολη στην Ολλανδία και παραπάνω απο δυο χρόνια 😉. Μια περιοχή ανέφερες, τι έπρεπε να κάνω quote? 16 minutes ago, dbrillis said: Το μονο θετικά δεν υπαρχει πουθενά. Γράφω τα αρνητικά γιατί βαρέθηκα να βοηθαω κόσμο που ήρθε και νομιζε οτι στο εξωτερικό στρώνουν ενα κόκκινο χαλι και σε παρακαλανε να μπεις να ζήσεις σαν βασιλιάς. Ολοι ακουμε τις ιστορίες αυτών που πετυχαν αλλα σπανια ακουμε αυτους που γυρισαν πισω ή περασαν πολυ άσχημα επειδή αλλιως τους τα έταξαν και αλλιως ηταν. Προφανώς δεν είναι όλα ρόδινα παντού έξω, αλλα αυτό είναι κοινή λογική ναι? Όπως το ότι δεν είναι όλα ρόδινα στην ελλάδα ας πούμε? που το ονόμασες "μένος" Aμα κράζεις μονο, τι προσφέρεις ακριβώς σε αυτόν που θέλει να μεταναστεύσει? Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από Sugizo
dbrillis Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 4 λεπτά πριν, Sugizo είπε Aμα κράζεις μονο, τι προσφέρεις ακριβώς σε αυτόν που θέλει να μεταναστεύσει? Συγνωμη, νομιζα οτι εγινα κατανοητος. Οταν 20 ατομα λενε ολα ειναι τελεια στην Ολλανδια, εγω (ενας) μπαινω και αναφερω μονο αρνητικα για να φερω μια σχετικη ισορροπία. Αν ειχαν ολοι ισορροπημενα σχολια, θα εκανα και εγω ισσοροπημενα σχολια. Αρνητικα υπαρχουν και πολλοι επιλεγουν να μην τα πουν γιατι νομιζουν οτι θα χαλασει το succes story τους στα ματια αυτων των αλλων. Αν θες παραπανω περιεχομενο απλα ψαξε τα σχολια μου στο θεμα, μη με ρωτας 😉 1 1
FilipposMD Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Προφανώς τα πάντα μπορούν να συμβούν παντού. Όλα είναι θέμα πιθανοτήτων. Αν μένεις στις ΗΠΑ είναι πιο πιθανό να σε πυροβολήσουν σε σχέση με την Ελλάδα. Αν μένεις στη Βιέννη είναι πολύ λιγότερο πιθανό να εμπλακείς σε τροχαίο σε σχέση με την Ελλάδα. Αν δουλεύεις στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι λιγότερο πιθανό να σου φάει τη θέση κάποιος επειδή πήρε τηλέφωνο ο βουλευτής ή ο μητροπολίτης. Αν μένεις στη Γερμανία είναι λιγότερο πιθανό να μένεις σε πολυκατοικία με φασαρία. Αν μένεις στο Ελσίνκι είναι πιο πιθανό να γίνει αλκοολικό το παιδί σου, αλλά λιγότερο πιθανό να καπνίζει. Αν μένεις στην Εσθονία είναι λιγότερο πιθανό ο μητροπολίτης να επηρεάζει την εκπαίδευση του παιδιού σου. To να μιλάμε περιπτωσιολογικά δεν έχει νόημα.
giorgosaero Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Σε παρόμοια θέματα για την μετανάστευση γράφουν κάποιοι αρκετά συχνά μακριά από τους Έλληνες του εξωτερικού……διαβάζοντας μερικους εδω μέσα καταλαβαίνω το γιατί….
dbrillis Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 12 λεπτά πριν, giorgosaero είπε Σε παρόμοια θέματα για την μετανάστευση γράφουν κάποιοι αρκετά συχνά μακριά από τους Έλληνες του εξωτερικού……διαβάζοντας μερικους εδω μέσα καταλαβαίνω το γιατί…. Εννοείται. Αν ήθελα να πινω φραπε και να ακουω Έλληνες, καθόμουν και Ελλαδα. 2
Saufen Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 8 λεπτά πριν, giorgosaero είπε Σε παρόμοια θέματα για την μετανάστευση γράφουν κάποιοι αρκετά συχνά μακριά από τους Έλληνες του εξωτερικού……διαβάζοντας μερικους εδω μέσα καταλαβαίνω το γιατί…. Αυτή είναι όντως μια εξαιρετική συμβουλή και για τις δύο πλευρές, εξάλλου οι Έλληνες του εξωτερικού χαίρονται βασικά που γλύτωσαν από πολλούς Έλληνες του εσωτερικού, Και του μπάρμπα που έμεινε μια βδομάδα κάπου στα ξένα δεν του χαλάει η κοσμοθεωρία και του „expat“ δεν του δημιουργείται η ανάγκη να εξηγεί τα αυτονόητα. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα