mindreader Δημοσ. Τρίτη στις 09:37 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:37 πμ Παιζει και το αλλο. Πολλοι, εχουν δυσκολια να δεχτουν, οτι καλως ή κακως, 'δεν μπορεις να τα εχεις ολα'. Οπως ειπα, ουτε εδω ειναι η κολαση, ουτε εκει εξω ο παραδεισος. Και μαντεψτε; Συνηθως μας λειπει, αυτο που δεν εχουμε. Οταν ειναι στην Ελλαδα, κλαιγεται κανεις για ολες τις παθογενειες. Λιγες προοπτικες, κακοι μισθοι, κακο κρατος σε πολλα ζητηματα (υποδομων, στηριξη οικογενειων κλπ), ελλειψη αξιοκρατιας κλπ κλπ κλπ Και τα βλεπει αυτα καποιος και λεει 'την κανω για εξω'. Και παει εξω, και εκει βλεπει οτι δεν εχει ανθρωπο να μιλησει (και περιμενει ποτε θα μιλησει ή θα ερθει στην Ελλαδα), οτι ο καιρος ειναι γτπ (λιακαδιτσες;), οτι το συστημα ειναι ετσι που μπορει να εχεις λεφτα αλλα η ζωη ειναι αρκετα 'κονσερβα', και καθεται και σκεφτεται 'οκ, επαγγελματικα ειμαι καλα, λεφτα οκ, αλλα ζωη ειναι αυτο;'. Και καπου εκει, του λειπει η Ελλαδα. Θελει καλη εκτιμηση, καλο ζυγισμα, πριν παρεις την αποφαση. Για μενα, ειναι χωρις σκοπο, να γκρινιαζει καποιος για τα κακα της Ελλαδας ή τα κακα του εξωτερικου. Αν εισαι εξω, εισαι εξω, με τα συν και τα πλην. Ομοιως για Ελλαδα. Οπως ειχε πει και φιλος μου πριν χρονια οταν ξεκινησαν τα μνημονια και ζοριστηκαμε ολοι, 'φιλε, αυτη ειναι η χωρα που επιλεξαμε να ζησουμε'. Τελος. 1
elgol Δημοσ. Τρίτη στις 10:17 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:17 πμ (επεξεργασμένο) Γιατι δεν εχει ανθρωπο να μιλησει, λογω νοοτροπιας, λογω ρατσισμου, ετσι ειναι σε ολη την Ευρωπη; Επεξ/σία Τρίτη στις 10:17 πμ από elgol
Sugizo Δημοσ. Τρίτη στις 10:30 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:30 πμ (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, elgol said: Γιατι δεν εχει ανθρωπο να μιλησει, λογω νοοτροπιας, λογω ρατσισμου, ετσι ειναι σε ολη την Ευρωπη; Εδώ διαβάζουμε συνεχεια νήματα για έλληνες στην ελλάδα να έχουν ακριβώς αυτό το πρόβλημα, ειδικά μετά τα 30. Δεν νομίζω να αλλάζει κάτι στο εξωτερικό, εξαρτάται δηλαδή αποκλειστικά από τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:31 πμ από Sugizo 2
giwfys Δημοσ. Τρίτη στις 10:57 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:57 πμ 35 minutes ago, elgol said: Γιατι δεν εχει ανθρωπο να μιλησει, λογω νοοτροπιας, λογω ρατσισμου, ετσι ειναι σε ολη την Ευρωπη; Γιατι οι σχεσεις που κανεις εξω ειναι αρκετα επιφανειακες, καμια σχεση με τα φιλαρακια σου απο τα παιδικα χρονια που εχεις Ελλαδα. Διαφορετικες κουλτουρες, αρκετη μετακινηση πχ. ο ισπανος και ο γαλλος που ψιλοκανατε παρεα στο Λονδινο και αυτοι πολυ πιθανον να μετακομισουν τα επομενα χρονια. Και αυτο γινεται πιο εντονο μετα τα 30 που αρχιζει ο κοσμος να κανει οικογενειες κτλ.. Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα εγω μιλαω για τον κανονα. Επισης υπαρχει διαφορετικη κουλτουρα του "εξω". Στην Ελλαδα μπορει να γυρισεις σπιτι μετα τη δουλεια κατα τις 6 και να παρεις τηλ τον κολλητο και να πεις, αντε ρε μλκ σηκω παμε για κανα καφε, μετα να καταληξει σε φαι και ποτο και να γυρισεις 2 το βραδυ και αυτο να ειναι καθημερινη.. Ε στο εξωτερικο αυτο ειναι σχεδον απιθανο με μη Ελληνες. 2
militarist Δημοσ. Τρίτη στις 11:06 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:06 πμ 5 λεπτά πριν, giwfys είπε Γιατι οι σχεσεις που κανεις εξω ειναι αρκετα επιφανειακες, καμια σχεση με τα φιλαρακια σου απο τα παιδικα χρονια που εχεις Ελλαδα. Διαφορετικες κουλτουρες, αρκετη μετακινηση πχ. ο ισπανος και ο γαλλος που ψιλοκανατε παρεα στο Λονδινο και αυτοι πολυ πιθανον να μετακομισουν τα επομενα χρονια. Και αυτο γινεται πιο εντονο μετα τα 30 που αρχιζει ο κοσμος να κανει οικογενειες κτλ.. Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα εγω μιλαω για τον κανονα. Επισης υπαρχει διαφορετικη κουλτουρα του "εξω". Στην Ελλαδα μπορει να γυρισεις σπιτι μετα τη δουλεια κατα τις 6 και να παρεις τηλ τον κολλητο και να πεις, αντε ρε μλκ σηκω παμε για κανα καφε, μετα να καταληξει σε φαι και ποτο και να γυρισεις 2 το βραδυ και αυτο να ειναι καθημερινη.. Ε στο εξωτερικο αυτο ειναι σχεδον απιθανο με μη Ελληνες. Φυσικά και είναι πιθανό , αρκεί να πεις την μαγική λέξη … αντί για καφέ , άντε συκώτι να πάμε για καμιά μπυρα ! Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνα κοιτάει να βρει Έλληνες να κάνει παρέα , το καλύτερο είναι να βρεις φίλους από την τοπική κοινωνία , εκεί θα περάσεις μια χαρά και θα κάνεις γερές φιλίες. Το λέω από προσωπική εμπειρία 7 1
xgol Δημοσ. Τρίτη στις 11:28 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:28 πμ 23 ώρες πριν, elgol είπε Δηλαδη στην Ελβετια για να εχω σπιτι μονοκατοικια 140 τετραγωνικα, να τρωω καλα, να βγαινω 2-4 φορες το μηνα εξω, να σπουδαζω 2 παιδια σε αλλη πολη και να δουλευω μονο 8 ωρες αντε 10 με τα δρομολογια μου φτανουν δε μου φτανουν 15000 το μηνα Σου φτανουν και σου περισσεύουν, μαλλον κ πανω απο 6-7k
bilya Δημοσ. Τρίτη στις 11:30 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:30 πμ 8 minutes ago, militarist said: Φυσικά και είναι πιθανό , αρκεί να πεις την μαγική λέξη … αντί για καφέ , άντε συκώτι να πάμε για καμιά μπυρα ! Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνα κοιτάει να βρει Έλληνες να κάνει παρέα , το καλύτερο είναι να βρεις φίλους από την τοπική κοινωνία , εκεί θα περάσεις μια χαρά και θα κάνεις γερές φιλίες. Το λέω από προσωπική εμπειρία Αυτό. 18 minutes ago, giwfys said: Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα εγω μιλαω για τον κανονα. Επισης υπαρχει διαφορετικη κουλτουρα του "εξω". Στην Ελλαδα μπορει να γυρισεις σπιτι μετα τη δουλεια κατα τις 6 και να παρεις τηλ τον κολλητο και να πεις, αντε ρε μλκ σηκω παμε για κανα καφε, μετα να καταληξει σε φαι και ποτο και να γυρισεις 2 το βραδυ και αυτο να ειναι καθημερινη.. Ε στο εξωτερικο αυτο ειναι σχεδον απιθανο με μη Ελληνες. Μιλάς για τον κανόνα κ οχι την εξαίρεση. Οι millennials είτε Ελλάδα είτε ΗΒ πχ που ζω πανω κάτω τα ίδια θέλουν κ κάνουν. Επίσης στο συλλογισμό σου προϋποθέτεις ότι όλοι ζουν κοντά. Πεστα αυτά στον εναν της παρέας που έμεινε "μόνος" στην πόλη μας κ στους άλλους δύο φίλους που ζουν Αθήνα κ περισσότερο βγαίνουν οταν πάω εγώ. Μην βάλω τους άλλους που πήγαν εσωτερικοί μετανάστες που είναι πιο ξένοι απο τους αλλοδαπούς. Βλέπεις κακό πράγμα να μην θες να την βγάζεις στο καφενείο σαν γεροντι στα 30. Άσχετα που βρίσκονται κ τι δουλειές κάνουν, οι φίλοι μου Ελλάδα πραγματικά έχουν την ίδια ρουτίνα που έχω εγώ στην Σκωτία. Οι περισσότεροι καθημερινή 2300 βλέπουν όνειρα τι ποτά θα πιεις αν 6-7 πρέπει να σηκωθείς. Μια συμβουλή, μερικοί πραγματικά σταματήστε να ζείτε πιστεύοντας τις πίπες που μας λέγαν οι boomers μεγαλώνοντας. Κάποια στιγμή θα γράψω ενα κατεβατο για τις κατηγορίες ατόμων κ δη late Xers, millennials που ζουν εξωτερικό. 4 1
xgol Δημοσ. Τρίτη στις 11:32 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:32 πμ 22 ώρες πριν, satsok2 είπε Η ιδέα είναι ότι ο μισθός πρέπει να είναι >x3 το ενοίκιο. Αν βγαζεις 6000, και δινεις 1850-1900 ενοίκιο, με πολύ μεγαλη οικονομια (εξοδος 1-2φ/μηνα το πολυ) θα σου μείνουν 800-1000 το μηνα. Που εδώ είναι πολλα λεφτά. Εκει, αν σου τύχει κάτι και δεν εχεις ξεπεράσει πχ το franchise στην ασφαλεια υγείας σου [για αυτή πληρωνεις εσύ ~450+/μηνα] την εχεις βάψει. Γιατί όλα είναι πολύ ακριβά. Χαλαρωσε. Που θα φας 4200chf το μηνα με μια νορμαλ ζωη; Επισης ασφαλεια υγειας βρισκεις ανετα με 270chf το μηνα. Αν συμβει κατι πληρωνεις μεχρι το ποσο των 2500chf απο την τσεπη σου, μετα αναλαμβανει η ασφαλεια. Αν θελεις να εχεις μηδενικη συμμετοχη απ το πρωτο φραγκο, πληρωνεις γυρω στα 450 το μηνα κ ξενοιασες. Μη λετε ανακριβειες που ακουτε απ τον καθενα. 1 1
Que sera sera Δημοσ. Τρίτη στις 11:42 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:42 πμ 19 hours ago, Give-me-a-hit said: οι πατεραδες μας δουλευανε ενα 4ωρο το πολυ στο δημοσιο (ξυνονταν) και βγαζανε κανα 2χιλιαρο με τα δωρα, με τιμες ελλαδος το 2004.... ναι οκ, για αυτο χρεωκοπησε η χωρα ομως. 2 1
Give-me-a-hit Δημοσ. Τρίτη στις 11:43 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:43 πμ (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Que sera sera είπε ναι οκ, για αυτο χρεωκοπησε η χωρα ομως. εννοειται. Ζωαρα κανανε ομως. 10 ζωες ζησανε σε μια. κι εσυ ζεις με 3 συγκατικους (πακιστανους) στο βροχερο λονδινο και νομιζεις οτι ζεις την "ζωη" Επεξ/σία Τρίτη στις 11:44 πμ από Give-me-a-hit 1
Que sera sera Δημοσ. Τρίτη στις 11:46 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:46 πμ 2 minutes ago, Give-me-a-hit said: εννοειται. Ζωαρα κανανε ομως. 10 ζωες ζησανε σε μια. κι εσυ ζεις με 3 συγκατικους (πακιστανους) στο βροχερο λονδινο και νομιζεις οτι ζεις την "ζωη" καλα, ελαχιστοι ζουν ετσι 2
satsok2 Δημοσ. Τρίτη στις 11:51 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:51 πμ (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, xgol είπε Χαλαρωσε. Που θα φας 4200chf το μηνα με μια νορμαλ ζωη; Επισης ασφαλεια υγειας βρισκεις ανετα με 270chf το μηνα. Αν συμβει κατι πληρωνεις μεχρι το ποσο των 2500chf απο την τσεπη σου, μετα αναλαμβανει η ασφαλεια. Αν θελεις να εχεις μηδενικη συμμετοχη απ το πρωτο φραγκο, πληρωνεις γυρω στα 450 το μηνα κ ξενοιασες. Μη λετε ανακριβειες που ακουτε απ τον καθενα. 419 φράγκα το μήνα είναι το απόλυτο ελάχιστο που υπάρχει - όποιο μοντέλο κι αν διαλέξεις (τηλειατρική, οικογενειακός γιατρός, ότι σκ#τα) - και με τα πρώτα 2500 φράγκα από νοσήλεια να είναι δικά σου. Ενδεικτικά, για ατύχημα το 2015, μου ήρθαν 2 αποδείξεις των 1500 φράγκων μόνο για διακομιδή (1500 ασθενοφόρο, 1500 cardiomobile). Κάνε δοκιμή μόνος σου με TK Γενεύης (120x, πχ 1207). Assurance de Base (LAMal) — Komparator Μη λετε ανακριβειες που ακουτε απ τον καθενα. --> Sorry αλλά έχω περάσει 7 χρόνια εκεί. Επίσης , έγραψα ότι με μετρημένη ζωή, κάποιος θα έχει 800 - 1000 ε στην άκρη το μήνα. Που για τη χώρα δεν πολυμετράνε όπως δείχνει το παράδειγμα σου. Spoiler Επεξ/σία Τρίτη στις 11:56 πμ από satsok2 1
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 12:29 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:29 μμ 24 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε κι εσυ ζεις με 3 συγκατικους (πακιστανους) στο βροχερο λονδινο και νομιζεις οτι ζεις την "ζωη" Αλήθεια τώρα, αυτές ειναι οι δικές σου εμπειρίες απο το Λονδίνο ;
giwfys Δημοσ. Τρίτη στις 12:29 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:29 μμ 1 hour ago, militarist said: Φυσικά και είναι πιθανό , αρκεί να πεις την μαγική λέξη … αντί για καφέ , άντε συκώτι να πάμε για καμιά μπυρα ! Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνα κοιτάει να βρει Έλληνες να κάνει παρέα , το καλύτερο είναι να βρεις φίλους από την τοπική κοινωνία , εκεί θα περάσεις μια χαρά και θα κάνεις γερές φιλίες. Το λέω από προσωπική εμπειρία Προσωπικα δεν ξερω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ελληνα του εξωτερικου με ΓΕΡΕΣ φιλιες και οχι περιστασιακες με ξενους. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Για τους λογους που προειπα.. ΓΕΡΗ φιλια ισον μιλαω για τα προσωπικα μου, τους γονεις μου και τα θεματα τους και την αδερφη μου, ερχεται με επισκεπτεται και ελλαδα οταν γυρισω, και ξερω κ εγω τα παντα για την οικογενεια του.. Ε δεν ξερω κανεναν ρε φιλε και ξερω απειρους που μενουν εξω, που μαλιστα δεν ειναι οι "ελληναρες" που θα κανουν παρεα μονο με Ελληνες. Γυρνανε ολο τον κοσμο, μπορει και με φιλους απο αργεντινη και αγγλια, αλλα in the end of the day καταληγουν να εχουν ΓΕΡΕΣ φιλιες μονο με Ελληνες. 1
Que sera sera Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ Just now, giwfys said: ΠΓυρνανε ολο τον κοσμο, μπορει και με φιλους απο αργεντινη και αγγλια, αλλα in the end of the day καταληγουν να εχουν ΓΕΡΕΣ φιλιες μονο με Ελληνες. Ναι, διοτι γερες φιλιες γινονται μονο κατα την παιδικη ηλικια, αντε μεχρι το πανεπιστημιο 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα