satsok2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για όσους αναρωτιούνται πως είναι το πλύσιμο. Η πολυκατοικία - πεντακάθαρη - έχει μόνο διαμερίσματα για υπαλλήλους νοσοκομείου. Τα ρούχα, στην 1η, τα έχω βγάλει εγώ. Ο τύπος είχε βάλει πλυντήριο 8 το πρωί και μεσημέρι δεν είχε φιλοτιμηθεί να τα βγάλει. 1 πλυντήριο και 1 στεγνωτήριο για 20 διαμερίσματα. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από satsok2 1
mariosnik_ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, Sugizo είπε Aμα είσαι οικογένεια με παιδιά, ακόμα και κοινό πλυντήριο να έχει η πολυκατοικία (για φοιτητές και μπακούρια) δεν σου απαγορεύει κανεις να βάλεις δικό σου πλυντήριο στο διαμέρισα, λίγο λογική παιδιά δεν βλάπτει. Τα διαμερίσματα έχουνε μέσα παροχή νερού και αποχέτευση για το πλυντήριο; Τοτε υπερβολικά τα παραδείγματα που ανέφεραν κάποιοι με το κοινόχρηστο πλυντήριο, εφόσον έχουν την επιλογή να αγοράσουν ένα δικό τους.
Sugizo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, mariosnik_ said: Τα διαμερίσματα έχουνε μέσα παροχή νερού και αποχέτευση για το πλυντήριο; Τοτε υπερβολικά τα παραδείγματα που ανέφεραν κάποιοι με το κοινόχρηστο πλυντήριο, εφόσον έχουν την επιλογή να αγοράσουν ένα δικό τους. Ναι, το γραφουν οι αγγελίες, ότι πχ υπάρχει κοινό πλυντήριο (που είναι ότι πρέπει για φοιτητές) και αν έχει όλα τα απαραίτητα (παροχή νερού/αποχέτευση) για δικό σου πλυντήριο. (και συνήθως μεγάλα διαμερίσματα για οικογένεια, έχουν δικό τους σημείο για πλυντήριο.) Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από Sugizo
dbrillis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, satsok2 είπε Για όσους αναρωτιούνται πως είναι το πλύσιμο. Η πολυκατοικία - πεντακάθαρη - έχει μόνο διαμερίσματα για υπαλλήλους νοσοκομείου. Τα ρούχα, στην 1η, τα έχω βγάλει εγώ. Ο τύπος είχε βάλει πλυντήριο 8 το πρωί και μεσημέρι δεν είχε φιλοτιμηθεί να τα βγάλει. 1 πλυντήριο και 1 στεγνωτήριο για 20 διαμερίσματα. Ναι, συνεχιζω να μην καταλαβαινω το νοημα. Ειναι ολη η Ελβετια γεματη μονο με πολυκατοικιες με διαμερίσματα για υπαλλήλους νοσοκομείου; Εχω ξεχασει για το τι προσπαθεις να μας πεισεις.
satsok2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, dbrillis είπε Ναι, συνεχιζω να μην καταλαβαινω το νοημα. Ειναι ολη η Ελβετια γεματη μονο με πολυκατοικιες με διαμερίσματα για υπαλλήλους νοσοκομείου; Εχω ξεχασει για το τι προσπαθεις να μας πεισεις. Ενα ~70% του πληθυσμού σιγουρα είναι έτσι. Έχω αλλάξει 4 διαμερίσματα. 1 μόνο ηταν του νοσοκομείου. Σε κανένα δεν υπήρχε χώρος ή υποδοχή για να μπει πλυντήριο. Σε ένα, ειχα καταχρηστικά ενα mini πλυντήριο (έπαιρνε νερό από τη βρύση του νεροχυτη!). Δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο σκοπός σου. Θες να με πείσεις ότι έμενα σε άλλη χώρα; 1
Sugizo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 4 minutes ago, satsok2 said: Ενα ~70% του πληθυσμού σιγουρα είναι έτσι. Έχω αλλάξει 4 διαμερίσματα. 1 μόνο ηταν του νοσοκομείου. Σε κανένα δεν υπήρχε χώρος ή υποδοχή για να μπει πλυντήριο. Σε ένα, ειχα καταχρηστικά ενα mini πλυντήριο (έπαιρνε νερό από τη βρύση του νεροχυτη!). Δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο σκοπός σου. Θες να με πείσεις ότι έμενα σε άλλη χώρα; Το ερώτημα είναι, ήταν μικρά διαμερίσματα και όλα δεκαετίας 80; (Ήταν της μόδας τότε να μην βάζουν πλυντήριο σε μικρά) δηλαδή νοίκιασες διαμέρισμα 60-70+τμ και δεν είχε χώρο για πλυντήριο;
satsok2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Sugizo είπε Το ερώτημα είναι, ήταν μικρά διαμερίσματα και όλα δεκαετίας 80; (Ήταν της μόδας τότε να μην βάζουν πλυντήριο σε μικρά) δηλαδή νοίκιασες διαμέρισμα 60-70+τμ και δεν είχε χώρο για πλυντήριο; Τα περισσότερα κτήρια είναι παλιά. Αλλά είναι (και) θέμα νοοτροπίας. Πχ 2014-15 έμενα μεταξύ άλλων εδώ, σε περιοχή που είναι από τις ακριβές. Spoiler To thread αυτό ξυπνά αναμνήσεις πάντως! Spoiler
Sugizo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, satsok2 said: To thread αυτό ξυπνά αναμνήσεις πάντως! Reveal hidden contents Αναμνήσεις από τι; Από φοιτητική εστία της σοβιετικής ένωσης; Κι εγώ έμενα σε σπίτι 100+ ετών, αλλά το διαμέρισμα μέσα ήταν εκσυγχρονισμένο. Από περιέργεια, από επιλογή έμενες σε τέτοια τρύπα; Ή ήταν σχεδόν τζάμπα; Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από Sugizo 1
csontheline Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 48 minutes ago, satsok2 said: Hide contents Το σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό που ανακαινίστηκε το 1980 επί ορθόδοξου πασοκ και νοικιάζεται από τότε που απεβίωσαν έως σήμερα ως φρεσκοδιατηρημένο. Ήρωας που έμεινες σε τέτοιο. Είχα μείνει σε ένα παρόμοιο όταν ήμουν erasmus στην Ισπανία και δεν άντεξα εβδομάδα. Τους χάρισα τον μήνα και έφυγα τρέχοντας! Πάντως, από Κύπρο μεριά, να αναφέρω ότι δεν έχω ξαναακούσει για κοινόχρηστα πλυντήρια σε πολυκατοικίες, μόνο στις ταινίες τα βλέπουμε. Είτε παρέχεται με το σπίτι, είτε φέρνει ο καθένας το δικό του. Και το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες συσκευές και έπιπλα. 1
satsok2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, Sugizo είπε Αναμνήσεις από τι; Από φοιτητική εστία της σοβιετικής ένωσης; Κι εγώ έμενα σε σπίτι 100+ ετών, αλλά το διαμέρισμα μέσα ήταν εκσυγχρονισμένο. Από περιέργεια, από επιλογή έμενες σε τέτοια τρύπα; Ή ήταν σχεδόν τζάμπα; Δεν ήταν καθόλου τζάμπα. Ήταν 1700 φράγκα το 2013-2015. Ζούσε μια κυρία, Ελβετίδα 67 ετών, που το υπενοικίασε με την οικοσκευή. Για να δει κανείς τι ζωάρα κάνει ένας μέσος Ελβετός! Αλλά με 1400 τότε, νοικιαζες μόνο στο red light district (Paquis) και έπρεπε να υπογράψεις υπευθυνη δήλωση ότι δε θα σχετίζεσαι με trafficking! Οι τιμές ήταν αυτές. 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ενταξει μην το ξεφτυλισουμε κι ολας, στις πιο πολλες δουλειες εξω (UK is my reference) μια χαρα ποιοτητα ζωης εχεις και ελευθερο χρονο. Ενταξει, οι ρυθμοι ζωης ειναι αλλοι, λιγοτερες ευκαιριες για διασκεδαση και πολυ δυσκολες ανθρωπινες σχεσεις. Επισης λογω καιρου και εθιμων πολυ ευκολο να αναπτυξεις μια μη υγιη σχεση με το αλκοολ. Σαν μηχανικος στο UK θα το ξαναπω, μισθοι πολυ μετριοι για εμας, οσοι το ψαχνετε για εδω καλυτερα να δουν για αλλα μερη. Απο την αλλη πολλες εταιριες, ωραια προτζεκτ και εμπειριες. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από OxiGiannisGiannakis 1
Sugizo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, satsok2 said: Δεν ήταν καθόλου τζάμπα. Ήταν 1700 φράγκα το 2013-2015. Ζούσε μια κυρία, Ελβετίδα 67 ετών, που το υπενοικίασε με την οικοσκευή. Για να δει κανείς τι ζωάρα κάνει ένας μέσος Ελβετός! Αλλά με 1400 τότε, νοικιαζες μόνο στο red light district (Paquis) και έπρεπε να υπογράψεις υπευθυνη δήλωση ότι δε θα σχετίζεσαι με trafficking! Οι τιμές ήταν αυτές. Καλά ο μέσος Ελβετός δεν ζει σε τέτοιες τρύπες, αυτά είναι για φοιτητές, μετανάστες στην καλύτερη. Εκτός κι αν θες να πεις ότι η Ελβετία είναι αιώνες πίσω από Αυστρία. Γιατί είχα γνωστούς που έμεναν σε κτήρια του 1600-1700 (παλιά πόλη - κέντρο) και δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από ένα καινούργιο (πέρα από την έλλειψη ασανσέρ) Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από Sugizo
csontheline Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, Sugizo said: ...έμεναν σε κτήρια του 1600-1700... Είναι χώρες που έχει μικρή σεισμική δραστηριότητα και δεν πέφτουν τα κτίρια, ούτε χρειάζεται να ανανεώνονται λόγω αυτού. Ότι ισοπεδώθηκε με τους ΠΠ. Οπότε, αν το κτίριο έχει ανακαινισθεί, μόνο τα ντουβάρια είναι αιώνων. 1
elgol Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δεν καταλαβα η φωτο με το πλυντηριο και το νεροχυτη ειναι σπιτι στην Ελβετια ή φοιτητικο των 300€ στην Ελλαδα στο Ηρακλειο; 2
listerstorm Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, elgol είπε Δεν καταλαβα η φωτο με το πλυντηριο και το νεροχυτη ειναι σπιτι στην Ελβετια ή φοιτητικο των 300€ στην Ελλαδα στο Ηρακλειο; Ηρακλειάρα αθάνατη! Τέτοια σπίτια έβλεπα όταν κατέβηκα και νόμιζω πως βρίσκομαι σε φάρσα του just for laughs. 20 ώρες πριν, satsok2 είπε Φίλε ειδικότητα έκανα στο εξωτερικό. Τα λεφτά ήταν καλά. Ζωή όπως την εχεις καταλάβει εσύ, όχι. Αυτό ακριβώς λέω, πως για το 90% των ελλήνων που είναι καφές 4all, μπουζούκια, φρουτάκια και φρέντο εσπρέσσο μέτριο θα γυρίσουν νύχτα μέσα στην εβδομάδα. Άραγε τα δικά μου κοντινά πρόσωπα που και δουλεύουν, και βγαίνουν έξω, και αποταμιεύουν τι είναι, τίποτα άλιεν; Εδώ στην Ελλάδα μέχρι και το να πάρειςλεφοωρείο ή τραμ να πας στη δουλειά είναι ταμπού και θα σε πουν φτωχομπινέ. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα