militarist Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Το να μην έχεις κοινωνική ζωή , επειδή δεν έχεις χρόνο δουλειά κτλ , είναι γιατί δεν θες να ενταχτείς στην τοπική κοινωνία. και εγώ δουλεύω αρκετά , τα λεφτά πάρα πολύ καλά , αλλά από τότε που έκανα φίλους και εντάχθηκα στην τοπική κοινωνία , και δεν επέλεξα να κοινωνικοποιηθω μόνο με Έλληνες , η προσωπική ζωή είναι μια χαρά . καιβθα βγω για καφέ και φαγητό / μπυρα όταν θα έχω χρόνο. Και μπάρμπεκιου θα κάνουμε και σπίτι θα μαζευτούμε κτλ. Άρα οκά τα άλλα τα ακούω βερεσέ . 5 1 1
xgol Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, mindreader είπε Εχω γνωστη που ζει στη Γενευη....λεφτα, Ελβετια, κατσε καλα.... Λεφτα βγαζει μεν....αλλα δουλευει ως το βραδυ (ειναι η φυση της δουλειας της, σιγουρα υπαρχουν καλυτερα ωραρια αλλου πιστευω). Ειναι δυστυχισμενη. Ζει σε 20τμ σπιτι, χωρις πλυντηριο! Γιατι ακομη και το πλυντηριο, θελει 1τμ! Κοινοχρηστο στην πολυκατοικια. Ζωη, το απολυτο 0. Οχι ισως γιατι δεν το ηθελε, αλλα για τους λογους που φανταζεσται. Τρεχει με χιλια, δεν την παιρνει να αποτυχει, η κοινωνια πολυ κλειστη και δεν σε βαζουν ευκολα στους κυκλους τους, αλλος τροπος ζωης, καθολου διαθεση ή μυαλο εστω για λιγη χαλαρωση ή κατι να κανεις για εσενα, οτιδηποτε... Το εχει ξεκαθαρισει οτι θα γυρισει Ελλαδα, χωρις να εχει πει ακριβως ποτε, γιατι απλα δεν την παλευει αλλο....γιατι κακα τα ψεμματα, καλο να δουλευεις στον τομεα σου, καλο να βγαζεις λεφτα, αλλα δεν ειναι η ζωη μονο αυτο... Επειδη δε, ειχα ψαξει κι εγω πολυ να παω Ελβετια πριν μια δεκαετια, με μακαριζει που δεν εκανα το βημα!!!! Γενικα καταλαβαινει κανεις, οτι 'ουτε εδω ειναι η κολαση, ουτε εκει ο παραδεισος'. Για πες 😂
Sugizo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, mindreader said: Εχω γνωστη που ζει στη Γενευη....λεφτα, Ελβετια, κατσε καλα.... Λεφτα βγαζει μεν....αλλα δουλευει ως το βραδυ (ειναι η φυση της δουλειας της, σιγουρα υπαρχουν καλυτερα ωραρια αλλου πιστευω). Ειναι δυστυχισμενη. Ζει σε 20τμ σπιτι, χωρις πλυντηριο! Γιατι ακομη και το πλυντηριο, θελει 1τμ! Κοινοχρηστο στην πολυκατοικια. Ζωη, το απολυτο 0. Οχι ισως γιατι δεν το ηθελε, αλλα για τους λογους που φανταζεσται. Τρεχει με χιλια, δεν την παιρνει να αποτυχει, η κοινωνια πολυ κλειστη και δεν σε βαζουν ευκολα στους κυκλους τους, αλλος τροπος ζωης, καθολου διαθεση ή μυαλο εστω για λιγη χαλαρωση ή κατι να κανεις για εσενα, οτιδηποτε... Το εχει ξεκαθαρισει οτι θα γυρισει Ελλαδα, χωρις να εχει πει ακριβως ποτε, γιατι απλα δεν την παλευει αλλο....γιατι κακα τα ψεμματα, καλο να δουλευεις στον τομεα σου, καλο να βγαζεις λεφτα, αλλα δεν ειναι η ζωη μονο αυτο... Επειδη δε, ειχα ψαξει κι εγω πολυ να παω Ελβετια πριν μια δεκαετια, με μακαριζει που δεν εκανα το βημα!!!! Γενικα καταλαβαινει κανεις, οτι 'ουτε εδω ειναι η κολαση, ουτε εκει ο παραδεισος'. Στο άρθρο πάνω, αναφέρει όμως πως η πλειοψηφία λέει ακριβώς το ανάποδο, πως έξω δουλεύει για να ζει και δεν ζει για να δουλεύει όπως στην Ελλάδα. Όταν μιλάμε για την χώρα μας, είναι εύκολο να κρίνουμε γιατί τα γνωρίζουμε εκ των έσω, όταν λέμε εξωτερικό όμως, μπορεί να είναι χίλιες δυο διαφορετικές καταστάσεις. Προσωπικά, αυτά που έχω καταφέρει εδώ, Ελλάδα δεν θα τα έβλεπα ούτε με κυάλια. 2
geoluc Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Απλά είναι τα πράματα. Μην ακούς τη λέει ο άλλος, μην ακούς κανέναν, απλές δες τι κάνει/κάνουν. Εγώ βλέπω Έλληνες πάνε Βρετανία και ΗΠΑ αλλά Βρετανοί και Αμερικανοί ΔΕΝ έρχονται εδώ (μόνιμη μετανάστευση εννοώ). ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ μιλάμε πάντα. Οπότε ορίστε η απαντήσει. Ο άνθρωπος πάντα επιλέγει με βάση το συμφέρον και πράττει αναλόγως, τα λόγια του αντιθέτως όμως μπορεί να είναι ψεύτικα για διάφορους λόγους. Οπότε δες τι κάνει και όχι τι λέει. 1
satsok2 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, mindreader είπε Εχω γνωστη που ζει στη Γενευη....λεφτα, Ελβετια, κατσε καλα.... Λεφτα βγαζει μεν....αλλα δουλευει ως το βραδυ (ειναι η φυση της δουλειας της, σιγουρα υπαρχουν καλυτερα ωραρια αλλου πιστευω). Ειναι δυστυχισμενη. Ζει σε 20τμ σπιτι, χωρις πλυντηριο! Γιατι ακομη και το πλυντηριο, θελει 1τμ! Κοινοχρηστο στην πολυκατοικια. Ζωη, το απολυτο 0. Οχι ισως γιατι δεν το ηθελε, αλλα για τους λογους που φανταζεσται. Τρεχει με χιλια, δεν την παιρνει να αποτυχει, η κοινωνια πολυ κλειστη και δεν σε βαζουν ευκολα στους κυκλους τους, αλλος τροπος ζωης, καθολου διαθεση ή μυαλο εστω για λιγη χαλαρωση ή κατι να κανεις για εσενα, οτιδηποτε... Το εχει ξεκαθαρισει οτι θα γυρισει Ελλαδα, χωρις να εχει πει ακριβως ποτε, γιατι απλα δεν την παλευει αλλο....γιατι κακα τα ψεμματα, καλο να δουλευεις στον τομεα σου, καλο να βγαζεις λεφτα, αλλα δεν ειναι η ζωη μονο αυτο... Επειδη δε, ειχα ψαξει κι εγω πολυ να παω Ελβετια πριν μια δεκαετια, με μακαριζει που δεν εκανα το βημα!!!! Γενικα καταλαβαινει κανεις, οτι 'ουτε εδω ειναι η κολαση, ουτε εκει ο παραδεισος'. Ειχα περάσει αρκετά χρόνια στην Ελβετία. Έτσι τα πράγματα. Καλά λεφτά. Πάρα πολλή δουλειά, έκανα burn-out. Σάββατο 7.30 στο υπόγειο για να προλάβω πρώτος (από την πολυκατοικία) το πλυντήριο. Ελλάδα πάλι τα πράγματα είναι επιεικώς χάλια. Το συμπέρασμα : ή θα έχω δουλειά αλλά δε θα έχω ζωή (εκεί), ή θα έχω potential για ζωή αλλά δε θα έχω δουλεια (εδώ). 3
giwfys Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Αν οντως επαιρνε πολυ καλα λεφτα ελβετια, δεν θα εμενε σε 20τμ, μην τρελαθουμε. Τα ενοικια ειναι εντελως νορμαλ σε σχεση με τους μισθους.. 6
satsok2 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, giwfys είπε Αν οντως επαιρνε πολυ καλα λεφτα ελβετια, δεν θα εμενε σε 20τμ, μην τρελαθουμε. Τα ενοικια ειναι εντελως νορμαλ σε σχεση με τους μισθους.. Έμενα σε διαμέρισμα του νοσοκομειου ~30τμ , 1700ε. 60τμ παει εύκολα 1900-2000ε και πανω. 1
giwfys Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Ε γι αυτο λεω, ή δεν παιρνει καλα λεφτα ή επιτηδες μενει σε τρυπα. Ενας senior προγραμματιστης παιρνει ευκολα 8 καθαρα στη ζυριχη. Με ενοικιο 2500 μενουν 5500 στην ακρη για τα υπολοιπα 3
satsok2 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, giwfys είπε Ε γι αυτο λεω, ή δεν παιρνει καλα λεφτα ή επιτηδες μενει σε τρυπα. Ενας senior προγραμματιστης παιρνει ευκολα 8 καθαρα στη ζυριχη. Με ενοικιο 2500 μενουν 5500 στην ακρη για τα υπολοιπα Φίλε ένας senior γιατρος παίρνει 8-8.5κ καθαρά. Στα 45-50 του.
fmarulezkd Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, satsok2 είπε Ειχα περάσει αρκετά χρόνια στην Ελβετία. Έτσι τα πράγματα. Καλά λεφτά. Πάρα πολλή δουλειά, έκανα burn-out. Σάββατο 7.30 στο υπόγειο για να προλάβω πρώτος (από την πολυκατοικία) το πλυντήριο. Ελλάδα πάλι τα πράγματα είναι επιεικώς χάλια. Το συμπέρασμα : ή θα έχω δουλειά αλλά δε θα έχω ζωή (εκεί), ή θα έχω potential για ζωή αλλά δε θα έχω δουλεια (εδώ). Σχετικό άσχετο, αλλά επειδή έζησα και εγώ Σουηδία με κοινόχρηστο πλυντήριο + στεγνωτήριο, το θεωρώ πλεονέκτημα και όχι κάτι το κακό. Βέβαια εμάς είχε booking system οπότε δε χρειαζόταν να δίνουμε μάχη.
mariosnik_ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν ήξερα ότι στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη οι πολυκατοικιες έχουν κοινοχρηστο πλυντήριο. Φαντάζομαι τώρα πολυκατοικία με 10 διαμερισματα με τα μισά να έχουν μωρά. Θα ήθελα να είχα μια κάμερα να έβλεπα τι θα γινόταν στο δωμάτιο με το πλυντήριο, το γέλιο της αρκούδας. Πλυντήρια φαντάζομαι επαγγελματικά αλλιώς άλλαγμα σε 2-3 χρόνια το πολύ με τις υπερωριες που θα βαράνε. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από mariosnik_ 1
dbrillis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 παιδιά βγάζετε κακια και απο τις δύο πλευρές με ακραία παραδείγματα και υπερβολες. Αφηστε τον καθενα να κανει ότι θέλει ή πείτε το whole story. 2
Sugizo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 8 hours ago, mariosnik_ said: Δεν ήξερα ότι στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη οι πολυκατοικιες έχουν κοινοχρηστο πλυντήριο. Φαντάζομαι τώρα πολυκατοικία με 10 διαμερισματα με τα μισά να έχουν μωρά. Θα ήθελα να είχα μια κάμερα να έβλεπα τι θα γινόταν στο δωμάτιο με το πλυντήριο, το γέλιο της αρκούδας. Πλυντήρια φαντάζομαι επαγγελματικά αλλιώς άλλαγμα σε 2-3 χρόνια το πολύ με τις υπερωριες που θα βαράνε. Aμα είσαι οικογένεια με παιδιά, ακόμα και κοινό πλυντήριο να έχει η πολυκατοικία (για φοιτητές και μπακούρια) δεν σου απαγορεύει κανεις να βάλεις δικό σου πλυντήριο στο διαμέρισα, λίγο λογική παιδιά δεν βλάπτει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα