gpapadakis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Give-me-a-hit said: εεεελα να σας βλεπω να γυρνατε. Τα κεφαλια μεσα μαγκες, δεν υπαρχει γη της επαγγελιας. Σκαβος εισαι και εξω και μεσα. https://www.protothema.gr/greece/article/1556125/ereuna-ekt-kuma-epistrofis-tis-genias-tou-brain-drain-apo-to-2019-kai-meta/ Δεν ισχύουν αυτά, μόνο πέρσι έφυγαν πάνω από 150.000. Το κόστος διαβίωσης είναι πολύ πάνω και τελείως αναντιστοιχο με τις αμοιβες. Εξαιρούνται ειδικές περιπτωσεις που έχουν πολιτικές άκρες και επιστρέφουν για να πάνε σε καλές θέσεις, κάνοντας χρήση του ειδικού μειωμένου φορολογικού καθεστωτος, που φτιάχτηκε ειδικά για αυτούς. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από gpapadakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Give-me-a-hit Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 30 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Δεν ισχύουν αυτά, μόνο πέρσι έφυγαν πάνω από 150.000. Το κόστος διαβίωσης είναι πολύ πάνω και τελείως αναντιστοιχο με τις αμοιβες. Εξαιρούνται ειδικές περιπτωσεις που έχουν πολιτικές άκρες και επιστρέφουν για να πάνε σε καλές θέσεις, κάνοντας χρήση του ειδικού μειωμένου φορολογικού καθεστωτος, που φτιάχτηκε ειδικά για αυτούς. Υπάρχουν λεφτά από πίσω και περιουσίες. Αν περιμένεις από τον μισθό να πληρώνεις ενοίκια άστο... Αυτοί που λες είναι η κατηγορία "βρακί δεν έχω" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε Τα κεφαλια μεσα μαγκες, δεν υπαρχει γη της επαγγελιας. Σκλαβος εισαι και εξω και μεσα. Έχοντας πλέον φύγει στο εξωτερικό (πάρα πολλά χρόνια μετά αφού ήταν της μόδας επί κρίσης), μπορώ να καταλάβω κάποιον να λέει ότι στην Ελλάδα πχ έχει καιρό καλό, φίλους, οικογένεια, ωραία φαγητά, να γουστάρει τη μπιχλα και τη βρώμα της Αθηνας ή δε ξέρω και εγώ τι άλλο ... ... Όταν συγκρίνει συνθήκες εργασίας (σκλάβος είσαι και έξω και μέσα) καταλαβαίνω ότι λέει σαχλαμάρες και είναι μυρωδιας. 11 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Saufen Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, DrLo είπε Έχοντας πλέον φύγει στο εξωτερικό (πάρα πολλά χρόνια μετά αφού ήταν της μόδας επί κρίσης), μπορώ να καταλάβω κάποιον να λέει ότι στην Ελλάδα πχ έχει καιρό καλό, φίλους, οικογένεια, ωραία φαγητά, να γουστάρει τη μπιχλα και τη βρώμα της Αθηνας ή δε ξέρω και εγώ τι άλλο ... ... Όταν συγκρίνει συνθήκες εργασίας (σκλάβος είσαι και έξω και μέσα) καταλαβαίνω ότι λέει σαχλαμάρες και είναι μυρωδιας. Ό,τι τους βοηθάει να κοιμούνται τα βράδια, και εν μέρει αληθεύει για αυτούς που το πιστεύουν, δε θα τα κατάφερναν ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδος. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ο καθένας με τις επιλογές του. Μην αρχίζετε τώρα ξανά να απαξιώνετε ο ένας τον άλλον. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από dtk-386 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Saufen Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 10 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Ο καθένας με τις επιλογές του. Μην αρχίζετε τώρα ξανά να απαξιώνετε ο ένας τον άλλον. Μα μιλάνε για σκλάβους και βρακιά…και δεν είναι διαγωνισμός, δεν κερδίζω εγώ αν χάσεις εσύ στη ζωή, αντί να μηδενίζουμε την προσπάθεια των άλλων καλό είναι να κοιτάξουμε τη δική μας καμπούρα και πως θα δουλέψουμε με ότι έχουμε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Give-me-a-hit Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Saufen είπε Μα μιλάνε για σκλάβους και βρακιά…και δεν είναι διαγωνισμός, δεν κερδίζω εγώ αν χάσεις εσύ στη ζωή, αντί να μηδενίζουμε την προσπάθεια των άλλων καλό είναι να κοιτάξουμε τη δική μας καμπούρα και πως θα δουλέψουμε με ότι έχουμε. γυρισα ελλαδα οπως ειπα μετα απο 10 χρονια. Ομως καθε φορα που βλεπει η μανα μου μαναδες παλιων συμμαθητων (ηλικια 35+), οι κουβεντα παει καπως ετσι: -Τι κανεις ο Γιωργακης? -Ααααα το παιδι μου τα παει θεσπεσια, δουλευει στο ευρωπαικο κοινοβουλιο με μισθο 7000 ευρω. -Τι κανει η μαρια? -Η μαρια παντρευτηκε Ιταλο και ζουνε μεταξυ Μιλανου και το χειμωνα πηγαινουν για σαφαρι στην Κενυα και τον χειμωνα στις Αλπεις -Η Κορη σου η Ελενη πως παει? -Μετα απο σπουδες στο Λονδινο, βρηκε δουλεια σε μεγαλη τραπεζα, βγαζει 6 χιλιαδες λιρες συν μπονους -Και ο αλεξης? -Μετα απο 2 μεταπτυχιακα, τον πηρανε ερευνητη βιολογιας σε πανεπιστημιο στην Ολλανδια. Καλα ειναι, εχει αγορασει και σπιτι με δανειο και μενει εκει μονιμα. Ε δε γινεται οσους ελληνες γνωρισα εγω στο εξωτερικο να γυρισαν πισω, και ολοι οι παλιοι μου συμμαθητες να πετυχαν! Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από Give-me-a-hit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε γυρισα ελλαδα οπως ειπα μετα απο 10 χρονια. Ομως καθε φορα που βλεπει η μανα μου μαναδες παλιων συμμαθητων (ηλικια 35+), οι κουβεντα παει καπως ετσι: -Τι κανεις ο Γιωργακης? -Ααααα το παιδι μου τα παει θεσπεσια, δουλευει στο ευρωπαικο κοινοβουλιο με μισθο 7000 ευρω. -Τι κανει η μαρια? -Η μαρια παντρευτηκε Ιταλο και ζουνε μεταξυ Μιλανου και το χειμωνα πηγαινουν για σαφαρι στην Κενυα και τον χειμωνα στις Αλπεις -Η Κορη σου η Ελενη πως παει? -Μετα απο σπουδες στο Λονδινο, βρηκε δουλεια σε μεγαλη τραπεζα, βγαζει 6 χιλιαδες λιρες συν μπονους -Και ο αλεξης? -Μετα απο 2 μεταπτυχιακα, τον πηρανε ερευνητη βιολογιας σε πανεπιστημιο στην Ολλανδια. Καλα ειναι, εχει αγορασει και σπιτι με δανειο και μενει εκει μονιμα. Ε δε γινεται οσους ελληνες γνωρισα εγω στο εξωτερικο να γυρισαν πισω, και ολοι οι παλιοι μου συμμαθητες να πετυχαν! Στο μονο που μπορω να σε βοηθησω ειναι να σου πω οτι ο Αλεξης (αν ειναι αληθινο το ονομα) απο το πανεπιστημιο στην Ολλανδια θα αρχισει να ζοριζεται, εκτος φυσικα αν ο ανθρωπος εχει παντρευτει καμια Ολλανδεζα. Γενικα ομως οι μαναδες και οι πατεραδες τα παραλενε. Ο πατερας μου για παραδειγμα με αποκαλει "πλουσιο" στους φιλους του, ενω του εχω εξηγησει οτι αν μεινω δυο μηνες ανεργος θα πρεπει να με φυγαδευσουν στην Νοτιο Αφρικη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Saufen Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 12 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε γυρισα ελλαδα οπως ειπα μετα απο 10 χρονια. Ομως καθε φορα που βλεπει η μανα μου μαναδες παλιων συμμαθητων (ηλικια 35+), οι κουβεντα παει καπως ετσι: -Τι κανεις ο Γιωργακης? -Ααααα το παιδι μου τα παει θεσπεσια, δουλευει στο ευρωπαικο κοινοβουλιο με μισθο 7000 ευρω. -Τι κανει η μαρια? -Η μαρια παντρευτηκε Ιταλο και ζουνε μεταξυ Μιλανου και το χειμωνα πηγαινουν για σαφαρι στην Κενυα και τον χειμωνα στις Αλπεις -Η Κορη σου η Ελενη πως παει? -Μετα απο σπουδες στο Λονδινο, βρηκε δουλεια σε μεγαλη τραπεζα, βγαζει 6 χιλιαδες λιρες συν μπονους -Και ο αλεξης? -Μετα απο 2 μεταπτυχιακα, τον πηρανε ερευνητη βιολογιας σε πανεπιστημιο στην Ολλανδια. Καλα ειναι, εχει αγορασει και σπιτι με δανειο και μενει εκει μονιμα. Ε δε γινεται οσους ελληνες γνωρισα εγω στο εξωτερικο να γυρισαν πισω, και ολοι οι παλιοι μου συμμαθητες να πετυχαν! Και πολύ καλά έκανες και γύρισες μετά από 10 χρόνια εάν αυτό έκρινες σωστό και δεν το μετάνιωσες. Τα υπόλοιπα μπορεί να είναι και υπερβολές από τους γονείς, απάντησα μόνο γιατί δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο κατηγορίες που ανέφερες. Εγω δουλεύοντας για χρόνια σε τεχνικό επάγγελμα στην Ελλάδα (όχι τρελά εξειδικευμένος ή με πτυχία κλπ) κάνω ακριβώς το ίδιο στο εξωτερικό για 600% παραπάνω λεφτά, ούτε στο νοίκι εμένα στην Ελλάδα, απλά ένιωθα ότι δεν υπάρχει μέλλον/εξέλιξη και είχα ένα μόνιμο αίσθημα ανασφάλειας. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sugizo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 9 hours ago, Give-me-a-hit said: εεεελα να σας βλεπω να γυρνατε. Τα κεφαλια μεσα μαγκες, δεν υπαρχει γη της επαγγελιας. Σκλαβος εισαι και εξω και μεσα. https://www.protothema.gr/greece/article/1556125/ereuna-ekt-kuma-epistrofis-tis-genias-tou-brain-drain-apo-to-2019-kai-meta/ Τρέχω πουλάω διαμέρισμα, αυτοκίνητα και παρατάω τους 16 μισθούς αύριο κιόλας! δηλαδή μας λέει ότι από το 2008 μέχρι σήμερα έφυγαν 650.000; Και γύρισαν οι μισοί; Τότε γιατί πληθαίνουμε οι έλληνες στην εταιρία; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 28 λεπτά πριν, Sugizo είπε Τότε γιατί πληθαίνουμε οι έλληνες στην εταιρία; Γιατι υπαρχει "ελλειψη" προσωπικου και βρισκουμε ολοι τρυπουλα να χωθουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε γυρισα ελλαδα οπως ειπα μετα απο 10 χρονια. Ομως καθε φορα που βλεπει η μανα μου μαναδες παλιων συμμαθητων (ηλικια 35+), οι κουβεντα παει καπως ετσι: -Τι κανεις ο Γιωργακης? -Ααααα το παιδι μου τα παει θεσπεσια, δουλευει στο ευρωπαικο κοινοβουλιο με μισθο 7000 ευρω. -Τι κανει η μαρια? -Η μαρια παντρευτηκε Ιταλο και ζουνε μεταξυ Μιλανου και το χειμωνα πηγαινουν για σαφαρι στην Κενυα και τον χειμωνα στις Αλπεις -Η Κορη σου η Ελενη πως παει? -Μετα απο σπουδες στο Λονδινο, βρηκε δουλεια σε μεγαλη τραπεζα, βγαζει 6 χιλιαδες λιρες συν μπονους -Και ο αλεξης? -Μετα απο 2 μεταπτυχιακα, τον πηρανε ερευνητη βιολογιας σε πανεπιστημιο στην Ολλανδια. Καλα ειναι, εχει αγορασει και σπιτι με δανειο και μενει εκει μονιμα. Ε δε γινεται οσους ελληνες γνωρισα εγω στο εξωτερικο να γυρισαν πισω, και ολοι οι παλιοι μου συμμαθητες να πετυχαν! Θυμίζει το ανέκδοτο https://www.gelame.gr/anekdota/εσένα-τι-έγινε-ο-γιος-σου-ανέκδοτο/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 16 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε εεεελα να σας βλεπω να γυρνατε. Τα κεφαλια μεσα μαγκες, δεν υπαρχει γη της επαγγελιας. Σκλαβος εισαι και εξω και μεσα. https://www.protothema.gr/greece/article/1556125/ereuna-ekt-kuma-epistrofis-tis-genias-tou-brain-drain-apo-to-2019-kai-meta/ Έξι στους δέκα (60%) δήλωσαν ότι, με το τωρινό τους εισόδημα στην Ελλάδα, τα βγάζουν σχετικά και πολύ δύσκολα, ενώ το 40% απάντησε πως τα βγάζει σχετικά και πολύ εύκολα. Οι ερωτηθέντες, στην πλειοψηφία τους (53%), δηλώνουν λίγο και καθόλου ικανοποιημένοι από τις συνθήκες στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το 44%. Όσον αφορά τις μηνιαίες αποδοχές στην Ελλάδα (μεικτά μηνιαίως), το 44% λαμβάνει αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ (το 27% από 1.501 έως 3.000 ευρώ, το 17% από 3.001 ευρώ και άνω). https://www.in.gr/2024/10/29/economy/oikonomikes-eidiseis/brain-gain-kalyteri-leitourgia-ton-thesmon-zitoun-oi-epanapatristhentes-dyskola-ta-vgazoun-pera-stin-ellada/ 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) εχοντας δουλεψει σχεδον σε ολες τις ηπειρους δε θα γυριζα να δουλεψω στο $@#λο που λεγεται εργασιακο περιβαλλον Ελλαδος: Να δουλευεις για ψυχουλα ειδικα αν εχεις θυσιασει τα νιατα για σπουδες Η λεξη "υπερωρια/αποζημιωση" ειναι αγνωστη για εργοδοτες (ακομα και τους σοβαρους) Η γκρινια/ζηλια μεταξυ εργαζομενων ποιος εχει βυσμα ή καλυτερο μισθο ανυπαρκτη εκπαιδευση Ακομα και μεση ανατολη σε γαλερες ειναι καλυτερα Αντιθετα αν ξαναπιαστω με ηλεκτρικα/υδραυλικα σε οικοδομες, μηχανικα αυτοκινητου (δηλαδη χειρονακτικες) θα γυριζα Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου από vamvakoolas 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sugizo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 10 hours ago, dbrillis said: Γιατι υπαρχει "ελλειψη" προσωπικου και βρισκουμε ολοι τρυπουλα να χωθουμε. το μακρινό 2012, ήμασταν 50-60 άτομα μαζί με τα περίχωρα, σήμερα υπάρχει σύλλογος πλέον. (εκκλησια έχουμε σε χώρο του δημοσιου εδώ και 10 χρονια) Επίσης επειδή στην εταιρία γνωριζόμαστε λίγο πολύ όλοι, είναι όλοι άτομα που ήρθαν τα τελευταία 5 χρονια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα