jimmy213 Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 21 minutes ago, andreaspA said: Ειναι συνηθες να εχουν θεμα οι νεοΕλληνες του εξωτερικου. Υποσυνειδητα ή και συνειδητα καποιες φορές, πρεπει να μηδενιζουν την πατριδα τους για να πειθουν τον εαυτο τους οτι εκαναν την καλυτερη επιλογη που πηγαν να ζησουν στο συννεφοχωρι. Οι παλαιοΈλληνες του εσωτερικού να δεις κόμπλεξ. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Οι παλαιοΈλληνες του εσωτερικού να δεις κόμπλεξ. Δεν χρειαζεται να διαβασει κανεις ολη την συζητηση. Μονο αυτη σου την φραση να διαβασει, καταλαβαινει ποιος ειναι ο κομπλεξικος της παρεας. Οποτε FairyMairy, αν δεν θες να εχεις τετοια καταντια στην ζωη σου, κατσε στην Ελλαδα. Αν θες να "προκοψεις" οπως οι παραπανω 2-3, μπορεις να φυγεις σε καποιο συννεφοχωρι , για να βριζεις τους συμπατριωτες σου και την πατριδα σου. Επιλογη σου! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sugizo Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, andreaspA said: Εσυ ειναι γνωστο οτι εισαι βαμμενος φιλοΑυστριακος, και πολυ καλα εκανες και μεταναστευσες εκει. Οτι καλυτερο σου ευχομαι, παρολο που ειναι προκλητικος και αγενης. Μιλάω με τον ίδιο που μου είπε σε άλλο νήμα ότι τρώω σνίτσελ σαν τον σκύλο? Διπολική διαταραχή έχεις? Έχεις την απαίτηση να σε σέβομαι? Γιατί οποιοσδήποτε άνθρωπος μου γράψει πως έχει πάει για 14 μέρες σε οποιαδήποτε χωρα, και την βγάλει όλη σκάρτη, αυτομάτως δεν έχει κανένα σεβασμό από μέρους μου. Εδώ λες ψέματα για τους μισθούς στην ελλάδα, που καταλαβαίνει κάποιος πως ως βολεμένος 50αρης (συμπέρασμα από αυτά που έχεις γράψει κατά καιρούς), δεν έχεις καμια επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, ποσο μάλλον των νεαρών ελλήνων. Aσε με εμενα να ζω λοιπόν στην σπηλιά μου, να τρώω τα σνίτσελ μου σαν τον σκύλο και να "επιβιώνω" σύμφωνα με τα λεγόμενα σου με τα 6500 οικογενειακό καθαρά/μηνα. Ψέματα όμως μην γραφεις, ειδικά σε νήματα νέων ατόμων, που θέλουν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, την οποια η ελλάδα δεν είναι σε θέση να τους την προσφέρει. (αυτό με πειράζει περισσότερο από όλα, αλλα δεν μπορείς να το καταλάβεις γιατί απλά η νοοτροπία σου και οι ελληνικές παρωπίδες σου, δεν σου το επιτρέπουν) Επεξ/σία 25 Μαρτίου από Sugizo 11 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkmaster Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, andreaspA said: Δεν χρειαζεται να διαβασει κανεις ολη την συζητηση. Μονο αυτη σου την φραση να διαβασει, καταλαβαινει ποιος ειναι ο κομπλεξικος της παρεας. Οποτε FairyMairy, αν δεν θες να εχεις τετοια καταντια στην ζωη σου, κατσε στην Ελλαδα. Αν θες να "προκοψεις" οπως οι παραπανω 2-3, μπορεις να φυγεις σε καποιο συννεφοχωρι , για να βριζεις τους συμπατριωτες σου και την πατριδα σου. Επιλογη σου! Μισό γιατι μπερδεύτηκα, οπότε είναι οκ να είναι κομπλεξικοί οι έξω αλλά είναι βρισιά να είναι κομπλεξικοί οι μέσα; Ενδιαφέρον. Τα πράγματα για τη μετανάστευση είναι απλά και μην ακούς κανέναν. Διάλεξε ποια χώρα μπορεί να σου προσφέρει δουλειά στο αντικείμενο που θες. Πήγαινε 2-3 μήνες(πριν πιάσεις δουλειά) και δες αν την παλεύεις, κλίμα, ζωή, κρέατα, ψωμιά, κλπ.. Έπειτα αποφάσισε μόνη σου αν σου κάνει όλο αυτό. Επεξ/σία 25 Μαρτίου από dkmaster 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LabrakisG1992 Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 41 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ειναι προκλητικο να χαρακτηριζεις ψευτη εναν συνομιλητη που δεν τον γνωριζεις καν γιατι δεν σου αρεσουν αυτα που λεει. Τα κρεατα ειναι αντιστοιχα με τα εισαγωγης του Σκλαβενιτη. Αυτα που εφαγα εγω τουλαχιστον απο χασαπη που τον θεωρουν και κορυφαιο εκει. Αν ετρωγες τετοια εδω, μια χαρα σου φαινονται. Οποιος τρωει κρεας της προκοπης, καταλαβαινει τι εννοω. Με 15€ παντως δεν ειδα ουτε στο Spar. Ψωμι "τεχνη" δεν εφαγα. Το πληρωσα βαπορισιο, αλλα δεν ειδα καμια τεχνη. Αν πας προς Μαρουσι , πηγαινε στην Σωρου και ψωνισε απο το Pure να δεις τι ψωμια εχει. Το μοσχαρι που εφαγα στο Λεβεντοχωρι ηταν απο την Γαστουνη και ο αυστριακος δεν το εχει δει ουτε στον υπνο του. Αυστριακο σε ελληνικο πανεπιστημιο δεν ξερω κανεναν. Και να ηθελε να ερθει δεν θα μπορουσε. Ουτε βεβαια σε αυστριακο πανεπιστημιο, και ουτε φυσικα εχω καμια γνωση απο τα αυστριακα πανεπιστημια. Τα σχολεια σχολιασα συμφωνα με τα 6-7 παιδια λυκειου που ξέρω. Ειναι συνηθες να εχουν θεμα οι νεοΕλληνες του εξωτερικου. Υποσυνειδητα ή και συνειδητα καποιες φορές, πρεπει να μηδενιζουν την πατριδα τους για να πειθουν τον εαυτο τους οτι εκαναν την καλυτερη επιλογη που πηγαν να ζησουν στο συννεφοχωρι. Η παλαιοτερη γενια μεταναστων , του 1960 , δεν εχουν τετοια θεματα. Μπορουν να ξεχωρισουν δυο γαιδαρων αχυρα και να καταλαβουν τι καλυτερο εχει καθε τοπος. Εσυ ειναι γνωστο οτι εισαι βαμμενος φιλοΑυστριακος, και πολυ καλα εκανες και μεταναστευσες εκει. Οτι καλυτερο σου ευχομαι, παρολο που ειναι προκλητικος και αγενης. να μην ρωτας χαζομαρες, για να σου απαντάνε. Συγνωμη επειδη μαλλον κατι εχασα. Εσυ μενεις Αυστρια? η το συμπερασμα ειναι απο 2 βδομαδες διακοπες? ή σου εχει πει ο τάδε που μενει εκει και αυτος ξερει καλυτερα? Γιατι αν δεν μενεις εκει δεν υπαρχει λογος να μπει κανεις μας σε διαδικασια συζητησης με σενα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, Sugizo είπε Aσε με εμενα να ζω λοιπόν στην σπηλιά μου, να τρώω τα σνίτσελ μου σαν τον σκύλο και να "επιβιώνω" σύμφωνα με τα λεγόμενα σου με τα 6500 οικογενειακό καθαρά/μηνα. Σε ειχα ξαναρωτησει ποσα βγαζεις, αλλα δεν απαντησες ποτε. Μια που απαντησες τωρα λοιπον... Τα 6500 εκει, εδω ειναι "βασικος μισθος"?? Αν ησουν εδω θα επαιρνες 700 εσυ και 700 η γυναικα σου ? ή 4000 οικογενειακο εισοδημα? Εκει ειναι το θεμα μου! οτι προσπαθεις να παρουσιασεις την Αυστρια ως γη της επαγγελιας. Οτι θα φυγεις απο εδω με 3,60 και εκει θα πας να παρεις 15. 3,60 θα παιρνεις και εκει! Τις εκει 3.60, και μαλιστα με ενα κοστος ζωης πολλαπλασιο ως Αυστριακος αλλα ακομα μεγαλυτερο ως Ελληνας. Αν εισαι τελευταιος εδω, τελευταιος θα εισαι και εκει. Ο IT που εφυγε απο εδω πριν απο 7 χρονια με κοντα στα 2000 τον μηνα και πηγε εκει να παρει 1ο μισθο 2400 και σημερα 3000κατι σκατα επιλογη εκανε! 2 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Συγνωμη επειδη μαλλον κατι εχασα. Εσυ μενεις Αυστρια? η το συμπερασμα ειναι απο 2 βδομαδες διακοπες? ή σου εχει πει ο τάδε που μενει εκει και αυτος ξερει καλυτερα? Γιατι αν δεν μενεις εκει δεν υπαρχει λογος να μπει κανεις μας σε διαδικασια συζητησης με σενα εχω παει. Και εχω ξαναπαει, και θα ξαναπαω, και εχω παρα πολυ κοντινους ανθρωπους που μενουν εκει. Ισως δεν γινεται και περισσοτερο κοντινους. Που τους μιλαω 8 φορες την ημερα. Θες να σου κανω επακριβως αναλυση του ποιους εχω εκει? δεν εχει σημασια. Το θεμα ειναι οτι ναι μεν δεν μενω εκει, αλλα εχω αμεση σχεση με την χωρα. Πολυ πιθανα να ειμαι πολυ πιο αντικειμενος απο καποιους που εκαναν την επιλογη και πρέπει να την στηρίξουν. 7 λεπτά πριν, dkmaster είπε Τα πράγματα για τη μετανάστευση είναι απλά και μην ακούς κανέναν. Διάλεξε ποια χώρα μπορεί να σου προσφέρει δουλειά στο αντικείμενο που θες. Πήγαινε 2-3 μήνες(πριν πιάσεις δουλειά) και δες αν την παλεύεις, κλίμα, ζωή, κρέατα, ψωμιά, κλπ.. Έπειτα αποφάσισε μόνη σου αν σου κάνει όλο αυτό. Θα συμφωνήσω απόλυτα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LabrakisG1992 Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, andreaspA είπε εχω παει. Και εχω ξαναπαει, και θα ξαναπαω, και εχω παρα πολυ κοντινους ανθρωπους που μενουν εκει. Ισως δεν γινεται και περισσοτερο κοντινους. Που τους μιλαω 8 φορες την ημερα. Θες να σου κανω επακριβως αναλυση του ποιους εχω εκει? δεν εχει σημασια. Το θεμα ειναι οτι ναι μεν δεν μενω εκει, αλλα εχω αμεση σχεση με την χωρα. Πολυ πιθανα να ειμαι πολυ πιο αντικειμενος απο καποιους που εκαναν την επιλογη και πρέπει να την στηρίξουν. Οταν θα πας να μεινεις μονιμα μπορεις να εχεις ολοκληρωμενη αποψη. Τωρα μπορεις να εχεις μια αποψη απο αυτα που σου λενε αλλοι, και απο αυτα που βλεπεις ως τουριστας. Καποιος που θελει να φυγει εξω δεν θα παρει σοβαρη την αποψη σου(ουτε εμεις για να ειμαι ειλικρηνης). Καλο ειναι που εχεις αποψη, αλλα μην προσπαθεις να μας πεισεις για πραγματα που δεν ισχυουν. 4000 οικογενειακο ειδοδημα ποσοι πιστευεις περνουν στην Ελλαδα? κατω απο 5%. Θες να μιλησουμε για ποιοτητα ζωης? Δεν υπαρχει λογος να μπαινουμε σε τετειες κουβεντες ειλικρινα οποιος εχει ζησει πανω απο χρονο εξω καταλαβαινει. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@sterios Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου Επειδή το θέμα έχει ξεφύγει και η αλήθεια πάντα είναι κάπου στην μέση, στο ερώτημα μετανάστευση ή όχι, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και δεν μπορεί κανείς να το απαντήσει ακόμα και αν έχει όλα τα δεδομένα μπροστά του. Αυτό που βοηθάει, είναι ο καθένας να παραθέσει τις εμπειρίες του και από εκεί και πέρα βγαίνουν αντίστοιχα συμπεράσματα, τα οποία μεταφράζονται διαφορετικά αναλόγως τις προτεραιότητες του καθενός. Προσωπικά έφυγα, δεν το μετάνιωσα, άλλαξα αρκετές χώρες, πήρα εμπειρίες και γνώρισα αρκετούς ανθρώπους στην πορεία μου. Δεν με χαλάει να γυρίσω και για την ακρίβεια θα γυρνούσα εύκολα πίσω, αλλά για διάφορους λόγους δεν θα το κάνω. Αν έχεις την οικογένεια μαζί σου στην όλη πορεία το κάνει όλο πιο εύκολο στην αρχή, αλλά γίνεσαι πιο δυσκίνητος στην διάρκεια. Ωστόσο αν έμενα πίσω πάλι μια χαρά θα ήμουν, σαφέστατά θα είχα λιγότερες εμπειρίες / χειρότερη οικονομική κατάσταση, αλλά η χώρα μας είναι και παραμένει μια εξαιρετική χώρα, που εμείς οι Έλληνες αγαπάμε να μισούμε. Όποιος ονειρεύεται ότι θα βρει την γη της επαγγελίας στο εξωτερικό, μάλλον πρέπει να το σκεφτεί ξανά. Πουθενά δεν είναι εύκολα τα πράγματα, παντού πρέπει να αγωνιστείς και τίποτα δεν θα σου χαριστεί. 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Ο σεβαστικός και συνήθως λαλίστατος @andreaspA , θα απαντήσει ποτέ; "Κουραστικα να συζηταω συνεχεια για τον "βασικο μισθο". Βαριεμαι ειλικρινα. Ο μεσος μισθος στην Ελλαδα σημερα ειναι 1251€. 2500€ δηλαδη οικογενειακο εισοδημα. Με ενα ενοικιο απο ενα σπιτι που βρηκαν, ευκολα ξεπερνας τα 3000€." Συνεχίζει ο ίδιος. "η συγκριση γινεται σε μεικτους μισθους. Οτι νουμερα διαβαζεις λοιπον ειναι μεικτοι μισθοι." Επεξ/σία 25 Μαρτίου από Rebelos2018 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy213 Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 54 minutes ago, andreaspA said: Δεν χρειαζεται να διαβασει κανεις ολη την συζητηση. Μονο αυτη σου την φραση να διαβασει, καταλαβαινει ποιος ειναι ο κομπλεξικος της παρεας. Αυτός ο κάποιος έχει ήδη βρει τον κομπλεξικό τουρίστα σε κάθε θέμα που αφορά το εξωτερικό, οπότε εντάξει, δεν χάθηκε κι ο κόσμος να βρει άλλον έναν. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sugizo Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 53 minutes ago, andreaspA said: Σε ειχα ξαναρωτησει ποσα βγαζεις, αλλα δεν απαντησες ποτε. Μια που απαντησες τωρα λοιπον... Στα είχα γράψει όλα σε άλλο νήμα, αλλα δεν ήθελες να διαβάσεις. 53 minutes ago, andreaspA said: Τα 6500 εκει, εδω ειναι "βασικος μισθος"?? Αν ησουν εδω θα επαιρνες 700 εσυ και 700 η γυναικα σου ? ή 4000 οικογενειακο εισοδημα? Όταν έφυγα από ελλάδα το 2011, ήμουν άνεργος 1 χρόνο (πτυχίο TEE/νυν ΕΠΑΛ πληροφορικής) και με τελευταίο μισθό 650. Εάν εμενα ελλάδα, το πιθανότερο είναι να πεινούσα (πραγματικά όχι μεταφορικά) για αρκετά χρονια, μιας και δουλειά στην Θεσσαλονίκη το 2011 απλά δεν έβρισκα, όχι IT, ούτε καν σερβιτόρος. edit: τα 6500 οικογενειακός, δεν είναι βασικός ναι, βασικός για 2 άτομα θα ήταν περίπου 3600 καθαρά, που φτάνει να ζεις, και να βάλεις και κάτι στην άκρη. 4000 στην ελλάδα δεν θα έπαιρνα ποτε, γιατί απλά δεν θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε επαγγελματικά. Το πιθανοτερο ειναι να έπαιρνα 850-900 όπως κάνει ο κολλητός μου (IT κι αυτός) στην ελλάδα. 53 minutes ago, andreaspA said: Εκει ειναι το θεμα μου! οτι προσπαθεις να παρουσιασεις την Αυστρια ως γη της επαγγελιας. Οτι θα φυγεις απο εδω με 3,60 και εκει θα πας να παρεις 15. 3,60 θα παιρνεις και εκει! Τις εκει 3.60, και μαλιστα με ενα κοστος ζωης πολλαπλασιο ως Αυστριακος αλλα ακομα μεγαλυτερο ως Ελληνας. Αν εισαι τελευταιος εδω, τελευταιος θα εισαι και εκει. Ο τελευταίος στην ελλάδα, ακριβώς, θα παραμείνει τελευταίος για πάντα. Συμφωνούμε εδώ? Εδώ ξεκίνησα με βασικό μισθό και τώρα είναι σχεδόν τριπλάσιος και πάνω από τον "μέσο" και με τη διαφορα, ότι ο βασικός μισθός εδώ, είναι αυτό που λέει, αρκετός δηλαδή για να ζεις, κι αν δεν έχεις αμάξι, να σου μένουν και 100-200 στην άκρη. Στην ελλάδα με βασικό και χωρίς δικό σου διαμέρισμα, δεν σου φτάνουν ούτε για να επιβιώσεις. 53 minutes ago, andreaspA said: Ο IT που εφυγε απο εδω πριν απο 7 χρονια με κοντα στα 2000 τον μηνα και πηγε εκει να παρει 1ο μισθο 2400 και σημερα 3000κατι σκατα επιλογη εκανε! Ο IT που έφυγε από τα 2000, πήγε στα 4000 (δεν είναι χαζός), με 4000 για 1 άτομο, είσαι άρχοντας εδώ όχι απλά ζεις. Αλλα ας πούμε ότι πριν 7 χρονια, ξεκίνησε με 2400, σήμερα ο μισθός του δεν μπορεί να είναι κάτω από 4000, μιλάμε για 3% κάθε χρόνο λόγο πληθωρισμού, + 2-3 αυξήσεις της τάξεως 400-500 euro καθαρά κάθε 2-3 χρονια. + δυνατότητα εξέλιξης, θεση management πχ. Όπως είπα και πριν όμως, δεν είναι πάντα μονο τα λεφτά. Επεξ/σία 25 Μαρτίου από Sugizo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Sugizo είπε πήγε στα 4000 (δεν είναι χαζός) Μην επιμενεις. Ξερω καλα τι λεω, αλλα δεν θελω να επεκταθω σχολιάζοντας άλλους. 13 λεπτά πριν, Sugizo είπε Ο τελευταίος στην ελλάδα, ακριβώς, θα παραμείνει τελευταίος για πάντα. Συμφωνούμε εδώ? Οχι. Δεν συμφωνουμε. Αν τελειωσει ΔΕ και παει να δουλεψει γραμματεια απογευμα σε γιατρο, παντα 3.60 θα παιρνει. Εχω καλο φιλο που τελειωσε ΠΑΠΕΙ. Επιασε δουλεια σε Ελληνικη εταιρια και σημερα ειναι CFO ολου του ομιλου. Μαλλον του μεγαλυτερου ομιλου στην Ελλαδα. Αλλον απο ΠΑΠΕΙ που ειναι στην ΤτΕ και εχει διατελεσει στο ΣΟΕ στο υπουργειο οικονομικών επι μια 10ετια. , αλλον απο ΠΑΠΕΙ που δεν ακουλουθησε αλλα ειναι υψηλο-"μισθος" sapιστας, αλλος απο ΠΑΠΕΙ που ειναι CFO σε ΑΕ με 30.000.000 κυκλο εργασιων, αλλον απο ΠΑΠΕΙ που ειναι καλοβαλμενος και εχει δικο του λογιστικο γραφειο στην Λαμια Η διαφορα ειναι οτι συνηθως οι ανθρωποι που φευγουν ειναι πιο περιπετειωδης, πιο θαραλλεοι, εχουν περισσοτερα ονειρα, διεκδικουν και παιρνουν. Αυτο δεν σημαινει οτι εδω δεν θα επαιρναν. 13 λεπτά πριν, Sugizo είπε Αλλα ας πούμε ότι πριν 7 χρονια, ξεκίνησε με 2400, σήμερα ο μισθός του δεν μπορεί να είναι κάτω από 4000, μιλάμε για 3% κάθε χρόνο λόγο πληθωρισμού, + 2-3 αυξήσεις της τάξεως 400-500 euro καθαρά κάθε 2-3 χρονια. + δυνατότητα εξέλιξης, θεση management πχ. μηπως αυτες οι αυξησεις ειναι στην δικη σου περιπτωση και δεν ειναι κανονας? Γιατι αυτα που μου περιγραφεις δεν εχουν επαφη με αυτα που γνωριζω. 13 λεπτά πριν, Sugizo είπε Εάν εμενα ελλάδα, το πιθανότερο είναι να πεινούσα (πραγματικά όχι μεταφορικά) για αρκετά χρονια, μιας και δουλειά στην Θεσσαλονίκη το 2011 απλά δεν έβρισκα, όχι IT, ούτε καν σερβιτόρος. Το 2011 ηταν ιδιαιτερη περιπτωση. Περασε μια δυσκολη 10ετια. Σημερα δεν εχει καμια σχεση η κατασταση. Αυριο το πρωι ενας ΙΤ , πιανει δουλεια σε μεγαλη εταιρια και με καλο μισθο. Γνωριζω δεκαδες IT σε ασφαλιστικές εταιρίες, που παιρνουν min 1500€ και ειναι οι τελευταίοι. Αρκετοί παίρνουν αρκετά παραπανω. Οπως γνωριζω και δεκαδες υπαλληλους γραφειου που παιρνουν min 1500€. Επεξ/σία 25 Μαρτίου από andreaspA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LabrakisG1992 Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, andreaspA είπε Οχι. Δεν συμφωνουμε. Αν τελειωσει ΔΕ και παει να δουλεψει γραμματεια απογευμα σε γιατρο, παντα 3.60 θα παιρνει. Εχω καλο φιλο που τελειωσε ΠΑΠΕΙ. Επιασε δουλεια σε Ελληνικη εταιρια και σημερα ειναι CFO ολου του ομιλου. Μαλλον του μεγαλυτερου ομιλου στην Ελλαδα. Η διαφορα ειναι οτι συνηθως οι ανθρωποι που φευγουν ειναι πιο περιπετειωδης, πιο θαραλλεοι, εχουν περισσοτερα ονειρα, διεκδικουν και παιρνουν. Αυτο δεν σημαινει οτι εδω δεν θα επαιρναν. μηπως αυτες οι αυξησεις ειναι στην δικη σου περιπτωση και δεν ειναι κανονας? Γιατι αυτα που μου περιγραφεις δεν εχουν επαφη με αυτα που γνωριζω. Επιασες την μια περιπτωση στις 100. Αυτος ειναι η εξαιρεση οχι ο κανονας! Δεν χρειαζεται να σου πω τι θα επερναν στην Ελλαδα αυτοι που εφυγαν. Εκτος αν νομιζεις οτι ολοι γεννηθηκαμε με 2 ακινητα να μας περιμενουν για να νοικιαζουμε το ενα οπως ειπες και να μενουμε στο αλλο. Ετσι μια χαρα θα εμεναν οι περισσοτεροι, και παλι οχι ολοι. Οποιος δεν βλεπει οτι η Ελλαδα ειναι σε ολους τους τομεις ενα τεραστιο (σπιτι με κοκκινο φωτακι) εθελοτυφλει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Επιασες την μια περιπτωση στις 100. Αυτος ειναι η εξαιρεση οχι ο κανονας! καθισα και σκεφτηκα απο την παρεα στο ΠΑΠΕΙ τι εκαναν οι υπολοιποι. Διορθωσα το post. Δεν ειναι η μια περιπτωση στις 100. Εν ολιγης... αν θες ! μπορεις! Αυτο λεω. Δεν χρειαζεται ντε και καλα να ξενιτεφτεις. Αν περιμενεις παντα , να αλλαξει μια κυβερνηση, ή να γινει η γη της επαγγελιας για να σου δωσουν λεφτα, παντα φτωχος θα εισαι, παντα θα περιμενεις ενα επιδομα, και παντα θα γκρινιαζεις γιατι δεν σου δινουν παραπανω λεφτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexvi Δημοσ. 25 Μαρτίου Share Δημοσ. 25 Μαρτίου Ασχέτως με τον τίτλο του νήματος καλό θα ήταν να μην εργαλειοποιειται το φόρουμ από εργοδότες που προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα στην αγορά και τα βάφουν όλα μαύρα και απέλπιδα αλλά ούτε και απο conflict του ποιος είναι ο πιο πετυχημένος. Υπάρχουν πίνακες με τις μισθοδοσίες και η αγορά οντως για πολλούς έχει ανοίξει. Βλέπεις κάποια ανάπτυξη σε σχέση με πέντε χρόνια πριν . Αυτό φάνηκε και στις εκλογές και στην καθημερινή ζωή. Δεκάδες καινουργια suv αξίας . Επίσης οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν μισθοδοσία αλλά και τα 1250 μικτα αφορούν ξερό πενθήμερο χωρίς προσαυξήσεις. Αφορά και εποχιακές δουλειές? Πιστεύω ότι είναι λίγο παραπάνω και αρκετά λιγότερα από το εισόδημα του κάθε ενος 1 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα